Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cramele si galeriile subterane ale Moldovei sunt legendare prin colectiile impunatoare de vinuri, recunoscute de Guinness Book, spectaculoase prin distantele traseelor misterioase.


 


Producatorii din Republica Moldova doresc sa prezinte iubitorilor de vin din Romania transformarile remarcabile din ultimii ani in planul calitatii, atestate de palmaresul impresionant al distinctiilor din marile concursuri, inclusiv succesul obtinut la International Wine Contest Bucharest.


Pentru al doilea an consecutiv, Oficiul National al Viei si Vinului si producatorii de vin din Republica Moldova sunt mai aproape de publicul roman in cadrul GoodWine, a XIV-a editie, care va avea loc in zilele de 20-21-22 noiembrie 2015, gazduit de Romexpo- Pavilion C1.  Sub egida standului national Wine of Moldova/Vinul Moldovei (http://wineofmoldova.com/ro/), numarul producatorilor participanti din aceasta tara ajunge la 24 cu peste 200 de vinuri si divinuri (distilate), unele fiind in premiera absoluta pentru Romania.


Republica Moldova este un jucator important si dinamic pe piata internationala a vinului, iar produsele sale de top vor putea fi degustate in acest weekend in cadrul Targului Good Wine.


Totodata, Wine of Moldova propune si doua evenimente MasterClass, dedicate iubitorilor de vinuri, iar intrarea se face pe baza de invitatie.Primul MasterClass va avea loc sambata, 21.11.2015, intre orele 17:00-19:00, ocazie cu care va fi oferita celor prezenti o selectie inedita de vinuri si divinuri. Cel de-al doilea MasterClass, care va avea loc duminica 22.11.2015, intre orele 12:00-14:00, va fi o degustare si o prezentare a vinurilor de autor ale Asociatiei Micilor Producatori de Vinuri din Moldova, organizat cu sustinerea Proiectului pentru competitivitate al USAID. Vinurile vor fi  insotite de surprize culinare specifice moldovenesti oferite de catre Restaurantul Vatra Neamului.


Ambele evenimente vor fi prezentate de Catalin Paduraru, degustator expert, doctor al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, Wine Ambassador ADAR, CEO IWCB.


Vinurile prezentate la cele doua MasterClass-uri constituie noile repere de identitate si calitate ale Republicii Moldova.


In prezent, sectorul vitivinicol formează 2,7% din produsul intern brut, 8% din totalul exporturilor din Republica Moldova si angajează aproximativ 250 mii de cetățeni la cele 140 întreprinderi vitivinicole. Astazi, Moldova are cea mai mare densitate a viilor din lume, de 3,8% din suprafața țării și 7% din terenurile arabile. Exporturile vinurilor imbuteliate catre Romania a crescut cu 173% fata de anul precedent.


Cu cca. 128 mii de hectare plantatii de vita de vie pe rod, Moldova ocupa locul 13 in lume si locul 6 in Europa.


 


***


Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică din Republica Moldova, organizată printr-un parteneriat public-privat, rezultat al unui amplu proces de reforme în sectorul vitivinicol. Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Wine of Moldova. A legend alive”.

Alte articole recomandate:

Mondelez, care importă ciocolata Milka și Poiana, s-a apropiat la mai puțin de 10 milioane de euro de rivalii de la Nestlé, companie care a controlat în ultimii ani piața dulciurilor. Mondelez România, subsidiara locală a grupului american cu același nume, care are în portofoliu bran­durile de ciocolată Poiana și Milka, dar și cafeaua Jacobs, și-a majorat anul trecut afacerile cu 10%, până la 634 mil. lei (143 mil. euro), arată calculele ZF pe baza datelor de [...]
Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a adoptat miercuri trei proiecte de lege privind clonarea animalelor și alimentele noi, care vor oferi securitate juridică în acest domeniu, două dintre acestea urmând să interzică utilizarea tehnicilor de clonare în Uniunea Europeană pentru animalele de fermă și importurile de clone ale acestor animale, a anunțat comisarul european responsabil cu sănătatea, Tonio Borg. Potriv [...]
Rusia a blocat și importurile de produse pe bază de grăsimi animaliere și organe din Uniunea Europeană. Acest nou embargou vine în completarea celui impus în luna august care interzicea importarea de produse alimentare proaspete din UE și SUA. Pentru a justifica embargoul, autoritățile ruse au anunțat că au descoperit substanțe nocive în unele produse de care importate din Uniunea Europeană. Totuși, analiștii spun că este doar o decizie [...]
Mariana Linn, 40 de ani, care a lucrat timp de un deceniu ca business controller pentru Siemens în Germania și Elveția, s-a întors la începutul anilor 2000 în România pentru a-și îndeplini visul:  să aibă propria afacere cu produse lactate. În Germania și Elveția obișnuia să meargă voluntar în mici fabrici de brânză și lactate pentru a învăța cum se prelucrează laptele, iar în 2003 a pus bazele firmei Carpalat din [...]
Cetățenii care vin din Ucraina și Republica Moldova nu mai au voie să aducă lapte sau carne proaspata în România. Măsura a fost luată pentru a preveni apariția virusului gripei porcine africane și pe teritoriul țării noastre. Focare există în Lituania, Polonia și Rusia, dar există un risc crescut și în Ucraina. Carnea și laptele descoperite în bagaje vor fi confiscate. În plus, vor fi dezinfectate camioanele care transportă animale sau produse d [...]
Conform expertilor FAO / WHO unele Hidrocarburi Policiclice Aromatice (abrev. HAP) sunt cancerigeni genotoxici. HAP pot contamina alimentele in timpul procesului de afumare si a procesului de incalzire si  uscare sau prin poluarea mediului ( particular pestele si produsele din peste sunt vulnerabile la contaminare).  Pentru a respecta HAP, Regulamentul ( EC) No 1881/ 2006 din 19 Decembrie 2006 cu privire la nivelul maxim pentru anumiti contaminati in alimente, a fost inlocuit d [...]
Cumasul este un produs lactat acid cunoscut din antichitate. Este considerat produs lactat național în zonele tradiționale de creștere a cabalinelor. Cumasul are un conținut mai redus de substanță uscată în comparație cu alte sortimente de produse lactate acide, însă este mai bogat în vitaminele C și B, antibiotice și alte substanțe biologice active, se arată într-un studiu publicat de DairyIndustries. Stimulează metabolismul în organism și manifestă [...]
Omul de afaceri Ion Lazăr, care controlează cel mai mare transportator de pe piața locală, vrea să investească în culturi de fructe ecologice, planurile incluzând și o fabrică de prelucrare a acestora, informeaza Ziarul Financiar. „Vrem fructe ecologice, de la prune, cireșe, vișine, dar și ciuperci de pădure. Momentan am construit platforma în care am investit aproximativ 1 milion de euro, iar în viitor încercăm să atragem fonduri europene și să facem o [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN