Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cramele si galeriile subterane ale Moldovei sunt legendare prin colectiile impunatoare de vinuri, recunoscute de Guinness Book, spectaculoase prin distantele traseelor misterioase.


 


Producatorii din Republica Moldova doresc sa prezinte iubitorilor de vin din Romania transformarile remarcabile din ultimii ani in planul calitatii, atestate de palmaresul impresionant al distinctiilor din marile concursuri, inclusiv succesul obtinut la International Wine Contest Bucharest.


Pentru al doilea an consecutiv, Oficiul National al Viei si Vinului si producatorii de vin din Republica Moldova sunt mai aproape de publicul roman in cadrul GoodWine, a XIV-a editie, care va avea loc in zilele de 20-21-22 noiembrie 2015, gazduit de Romexpo- Pavilion C1.  Sub egida standului national Wine of Moldova/Vinul Moldovei (http://wineofmoldova.com/ro/), numarul producatorilor participanti din aceasta tara ajunge la 24 cu peste 200 de vinuri si divinuri (distilate), unele fiind in premiera absoluta pentru Romania.


Republica Moldova este un jucator important si dinamic pe piata internationala a vinului, iar produsele sale de top vor putea fi degustate in acest weekend in cadrul Targului Good Wine.


Totodata, Wine of Moldova propune si doua evenimente MasterClass, dedicate iubitorilor de vinuri, iar intrarea se face pe baza de invitatie.Primul MasterClass va avea loc sambata, 21.11.2015, intre orele 17:00-19:00, ocazie cu care va fi oferita celor prezenti o selectie inedita de vinuri si divinuri. Cel de-al doilea MasterClass, care va avea loc duminica 22.11.2015, intre orele 12:00-14:00, va fi o degustare si o prezentare a vinurilor de autor ale Asociatiei Micilor Producatori de Vinuri din Moldova, organizat cu sustinerea Proiectului pentru competitivitate al USAID. Vinurile vor fi  insotite de surprize culinare specifice moldovenesti oferite de catre Restaurantul Vatra Neamului.


Ambele evenimente vor fi prezentate de Catalin Paduraru, degustator expert, doctor al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, Wine Ambassador ADAR, CEO IWCB.


Vinurile prezentate la cele doua MasterClass-uri constituie noile repere de identitate si calitate ale Republicii Moldova.


In prezent, sectorul vitivinicol formează 2,7% din produsul intern brut, 8% din totalul exporturilor din Republica Moldova si angajează aproximativ 250 mii de cetățeni la cele 140 întreprinderi vitivinicole. Astazi, Moldova are cea mai mare densitate a viilor din lume, de 3,8% din suprafața țării și 7% din terenurile arabile. Exporturile vinurilor imbuteliate catre Romania a crescut cu 173% fata de anul precedent.


Cu cca. 128 mii de hectare plantatii de vita de vie pe rod, Moldova ocupa locul 13 in lume si locul 6 in Europa.


 


***


Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) este o instituție publică din Republica Moldova, organizată printr-un parteneriat public-privat, rezultat al unui amplu proces de reforme în sectorul vitivinicol. Printre obiectivele de bază ale ONVV se numără diversificarea piețelor de desfacere și promovarea vinurilor moldovenești prin programul național și brandul național vinicol „Wine of Moldova. A legend alive”.

Alte articole recomandate:

    Proiectul 'Anotimpuri la borcan' București-Ilfov s-a îmbogățit, de vineri, cu încă 28 de femei fără loc de muncă din comuna Crețești, județul Ilfov, care au devenit, oficial, lucrătoare specializate în conservele din fructe și legume, informeaza Agerpres.   Cele 28 de absolvente au înțeles oportunitatea profesională oferită de proiect și își doresc să deschidă afaceri de familie în domeniul alimentar. Cursul absolvit vineri a fost [...]
Carrefour România deschide joi primul hipermarket al rețelei din Târgu Jiu, în cadrul centrului comercial Shopping City Târgu Jiu dezvoltat de fondul de investiții NEPI, și ajunge la o rețea de 27 de magazine sub acest format. Carrefour Târgu Jiu, cu o suprafață de vânzare de 7.500 de metri pătrați și 1.000 de locuri de parcare, are 230 de angajați și va comercializa aproximativ 50.000 de produse. În septembrie, Carrefour a mai inaugurat un hipermarket [...]
Gabriel Andronescu, country manager al furni­zorului de paleți CHEP România, spune că avansul cererii de paleți este direct proporțional cu creșterea volumelor de marfă paletizată și a numărului de produse (SKUs), ceea ce poate reprezenta un barometru pentru mersul industriilor.   „În general, creșterea cererii de paleți se observă atunci când o companie își extinde producția fie datorită creșterii cererii domestice sau de la export pentru produsel [...]
Din acest an, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau beneficiaza de o sectie noua de diagnostic de laborator. Sectia este inclusa in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor si va putea analiza in cel mult 48 de ore orice proba prelevata din produsele alimentare din carne. Aici, se vor putea lucra concomitent 96 probe. “Deocamdata, a fost validata intern metoda de determinare a speciei de provenienta din tesut muscular si preparate [...]
(Mediafax) In vacanta de 1 Mai, in Romania s-au consumat cca 30 de milioane de mititei, afirma Alex Jurconi, presedintele ProAgro. Romanii mananca anual 440 milioane de mici, care cantaresc circa 20-25.000 de tone, mini-vacanta de 1 mai aducand cele mai mari vanzari, avand in vedere ca in doua-trei zile se consuma peste 1.500 de tone, ceea ce inseamna 30 de milioane de mici, potrivit federatiei ProAgro. “Daca am pune cap la cap toti acesti mici (cantitatea consumata anual – n.r.) [...]
Ocean Fish România, lider de piață pe segmentul peștelui și fructelor de mare, a lansat la Indagra Food Gama de produse „Ready to Cook”, un concept inovator care vine în întâmpinarea celor mai pretențioși consumatori, cu un stil de viață activ, care sunt mereu pe fugă, dar care știu să se bucure de o masă gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat. Gama „Ready to Cook”, o premieră pentru piaț [...]
Grecii de la Olympus Diary construiesc la Hălchiu – Brașov o centrală pe biogaz. Potrivit avizului obținut de la Electrica Transilvania Sud, puterea instalată a acesteia urmează să fie de 1,5 MW. Investiția medie într-o astfel de centrală este de trei milioane de euro pentru un MWh, ceea ce înseamnă că grecii ar urma să investească în jur de 4,5 milioane de euro pentru realizarea acestei centrale. Un proiect asemănător mai avea în Brașov compania Carmolimp, [...]
În perioada 17 octombrie 2016 – 15 septembrie 2017 va fi derulat programul de educație culinară “Atelierul de Gusturi", cu scopul de a sprijini tinerii bucătari cu sfaturi și informații practice din domeniul culinar. Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, având o durată de 12 [...]

 

Living fresh
meatmilk
indagra
indagra food
testo
infoALIMENT MAGAZIN