Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Între 12 și 15 noiembrie, în Centrul Expozițional Romexpo, are loc cel mai important eveniment din industria ospitalității, Expoziția Internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante – ROMHOTEL.


 


Peste 70 de companii din cinci țări vor prezenta, pe parcursul a patru zile, o serie de produse și servicii specifice pieței de HORECA, precum și noutățile apărute într-un domeniu aflat în continuă schimbare și dezvoltare.


ROMHOTEL (www.romhotel.ro) ocupă la această ediție peste 2210 de mp și este organizat în Pavilioanele C4 și C5 ale Centrului Expozițional Romexpo. Țările reprezentate la expoziție sunt: Bulgaria, Moldova, România, Slovacia și Ungaria.


La cea de-a 23-a ediție a ROMHOTEL vor fi prezente firme care oferă atât soluții dedicate amenajării și dotării hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor și barurilor, cum ar fi: mobilier, decorațiuni și accesorii pentru structurile de primire, unitățile de alimentație publică, catering, fast-food, cât și echipamente nou apărute, care se pot folosi în cadrul acestora: produse de asigurare a igienei și curățeniei, electronice mari și mici, produse de întreținere ale rețelelor electrice și de încălzire a acestor incinte, soluții de iluminat, etc.


Evenimentul dă ocazia companiilor românești de a-și promova soluțiile dedicate jucătorilor de pe piața de HORECA, prin stabilirea unor relații comerciale cu producători și distribuitori naționali și internaționali.


ROMHOTEL oferă producătorilor și distribuitorilor de mobilier, uniforme, dotări și echipamente destinate hotelurilor și altor unități din domeniu posibilitatea de a interacționa cu clienții finali care pot fi din specialiști din HORECA sau de pe oiața de retail.


Concomitent cu acest eveniment, în Centrul Expozițional ROMEXPO ( Pavilioanele C1-C3), se desfășoară Târgul de Turism al României – ediția de toamnă (www.targuldeturism.ro).


 


Programul de vizitare al expoziției ROMHOTEL:


12-14 noiembrie 2015, orele: 10.00-18.00


15  Noiembrie 2015, orele: 10.00-16.00


Loc de desfășurare: Pavilioanele C4 și C5


Acces:
Bilet intrare adulți și studenți: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate beneficiază de intrare gratuită.


Biletele pot fi achiziționate și online, accesând platforma  de vânzare bilete.        


 


Program manifestări conexe


 


ROMHOTEL – Pavilionul C4-C5


Joi, 12 Noiembrie 2015  


Stand Sărbătoarea Gustului


 


10:00-18:00 - Degustari inghetata Corso si La Strada, retete cu produse Edenia


12:00-13:00 - Ateliere de pâine și viennoiserie (produse de brutărie cu specific de patiserie, specialități de patiserie de origine vieneză, cum sunt:   pain au chocolat, croissant-ele, etc.; Ateliere sunt coordonate de  Chef Sebastian Soltan – La Loraine, Macromex


13:00-14:00 - Gătit sub vid cu Gilda Serban – Multivacum


14:00-16:00 - Trenduri culinare cu Chef Robert Voicu si Chef Laszlo Szabolcs - Unilever Food Solutions


17:00-18:00 - Cocktail Gusturi si Destinatii (Preparate din Italia, Franta, Romania, Grecia, Belgia si Liban)


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-17:00 Calificari pentru proba de Latte Art


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări expuse pe panouri publicitare, ale absolventilor arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri de tip publicitar.


Stand Organizația Somelierilor din Romania – OSR 2011


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Vineri, 13 Noiembrie 2015                           


Pavilion C6, Sala Iorga


 


Sărbătoarea Gustului și Romexpo S.A.


11:00-15:00 Black Sea Food Summit


 


Primul eveniment regional care reunește atât actorii locali, cât și pe cei internaționali, din industria alimentației și de Food Service (servicii de catering), pentru a dezbate teme și soluții ce au ca scop un viitor mai bun în ceea ce privește consumul produselor locale, fără a epuiza resursele și politicile de anti-risipă alimentară pentru protecția mediului înconjurator.
Cu această ocazie sunt invitați doi chefi de renume (Jacques Henrio, specialist în prelucrarea și designul de prezentare al produselor și preparatelor din carne și Frédéric Jaunault, specialist in designul și sculptura în fructe și legume) pe prezentare produselor din Franța care vor face demonstrații culinare, însoțite de degustări, în timpul desfășurării prezentărilor și dezbaterilor ale căror Teme de interes sunt:


Respectarea produsului: cum se optimizează excelența și calitatea produselor tradiționale?


Ecosistem alimentar: care este echilibrul între resurse și nevoile alimentare, evitând epuizarea regiunii?


Management: ce tip de organizare viitoare poate fi adaptată pentru echipele din industria de Food Service (catering) ?


Educație: ce reforme și soluții trebuie implementate pentru o mai buna educație pentru industria de Food Service, a alimentatiei si a sectorului HORECA. În cadrul acestui eveniment conex al ROMHOTEL vor avea loc discuții și demonstrații culinare care ilustrează tendințele în gastronomia din România


 


Pavilion H3


Sala de conferințe 1


Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-14:00 „Semnificații si conexiuni în spațiul arhitectural”


 


Pavilion C4


Stand Sărbătoarea Gustului


15:30-17.00 Cocktail organizat în cadrul Black Sea Food Summit


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-13:00 Semifinala Coffee in Good Spirits


12:00-18:00 Latte Art - Art Bar


13:00-14:30 Art Bar


15:00-18:00 Semifinala Coffee in Good Spirits


 


Stand Universitatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expoziție de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecti  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse


 


Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011


 


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Sambata, 14 Noiembrie 2015                     


Stand Sărbătoarea Gustului


 


10:00-11:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist în prepararea și designul


produselor și preparatelor din carne), campion la Meilleur Ouvrier de France 1986


13:00-14:30 Master Class cu Chef Frederic Jaunault, campion mondial în sculptura în fructe si legume, titlu obținut la concursul  Meilleur Ouvier de France Primeur 2011


 16:00-17:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist în prepararea și designul produselor și preparatelor din carne)


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-13:00 Finala Competiției Latte Art


15:00-17:00 Finala Coffee in Good Spirits


 


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse.


 


Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Duminica, 15 Noiembrie 2015


                               


Stand Sărbătoarea Gustului


10:00-16:00 Degustări înghețată Corso si La Strada, retete cu produse Edenia


10:00-12:00 Cupa de Sandwich


 


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


 


10:00-16:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-12:00 Pregătiri pentru Competiția de Cup Tasting


13:30-16:00 Semifinala și finala Competiției de Cup Tasting


 


Stand Organizația Somelierilor din Romania – OSR 2011


 


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare


 

Alte articole recomandate:

Grupul Carrefour România anunță intrarea în rețeaua Express a trei noi magazine de proximitate operate în regim de franciză, în orașul Giurgiu: Express Sigma Centru, Express Sigma Șoseaua Alexandriei și Express Sigma Calea București. În acest moment, rețeaua numără 64 de magazine de proximitate „Express”, dintre care 10 unități în orașul Brasov, o unitate în Galați, trei unități în Giurgiu și 50 în București și Ilfov. Conceptul [...]
Infinity Drinks, brand specializat în importul și distribuția de băuturi fine și vinuri premium, prezent la Expoziția internațională INDAGRA, eveniment desfășurat în București, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, aflat la a 19-a ediție în acest an, arăta că spre deosebire de anul trecut, la ediția din acest an numărul de vizitatori ai târgului a fost de trei ori mai mic. ”Anul trecut, nu se putea vedea [...]
Premierul Victor Ponta a declarat ieri seara, că ar prefera ca mai întâi să se reducă TVA la fructe, legume și carne,, dar aceste reduceri se vor putea negocia după ce vom avea încasările pe primul semestru de TVA la pâine. 'Dacă avem un ritm de creștere așa cum am avut în 2013, de 3,5% e sustenabilă propunerea privind reducerea TVA la 19%. Trebuie să mergem atât cât se poate tot spre zone țintite în care să reducem TVA, deocamdată în zon [...]
Pesta aviară a fost confirmată în județul Vaslui la 13 tone de carne de pui, au anunțat reprezentanții Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală București.  Reprezentanții Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au depistat și sechestrat un transport ilegal de 32.280 de păsări cu boala Newcastle la un abator din județul Vaslui. Puii provin de la fermă din județul Ialomița.  "Întreaga cantitate de carne trebuie distrusă prin [...]
Comisia Europeană a propus ieri, înăsprirea regimului de autorizare a agriculturii organice în UE, în ideea de a putea lupta mai bine împotriva falselor produse bio care se dezvoltă pe fondul creșterii explozive a cererii, transmite AFP.           Executivul european intenționează, pe de o parte, să pună capăt numeroaselor derogări care pun în pericol calitatea etichetei bio în UE, iar, pe de altă parte, să [...]
Agenția infoALIMENT, editor al publicației infoALIMENT Magazin, va organiza  în zilele de 27 și 28 noiembrie 2014, la Brașov, prima ediție a Expo-Conferinței Internaționale Fruits & Veggies 2014 – LEGISLATIE ADECVATA, RETEHNOLOGIZARE, PARTENERIAT – soluții ale relansării sectorului de LEGUME – FRUCTE  în 2015. Gândită după conceptul Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment [...]
"Degustarea cârnaților bănățeni" este o sărbătoare cu o tradiție de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat și nu numai. Evenimentul este organizat anual, înainte de intrarea în Postul Paștelui catolic. Manifestarea a ajuns anul acesta la cea de-a 45-a ediție.   Organizată de săptămânalul de limbă germană Banater Zeitung, "Degustarea cârnaților" a devenit o tradiție pe care amfitrionii au dorit să o [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice  în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum  și  actualizarea bazelor de date”. Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN