Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Între 12 și 15 noiembrie, în Centrul Expozițional Romexpo, are loc cel mai important eveniment din industria ospitalității, Expoziția Internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante – ROMHOTEL.


 


Peste 70 de companii din cinci țări vor prezenta, pe parcursul a patru zile, o serie de produse și servicii specifice pieței de HORECA, precum și noutățile apărute într-un domeniu aflat în continuă schimbare și dezvoltare.


ROMHOTEL (www.romhotel.ro) ocupă la această ediție peste 2210 de mp și este organizat în Pavilioanele C4 și C5 ale Centrului Expozițional Romexpo. Țările reprezentate la expoziție sunt: Bulgaria, Moldova, România, Slovacia și Ungaria.


La cea de-a 23-a ediție a ROMHOTEL vor fi prezente firme care oferă atât soluții dedicate amenajării și dotării hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor și barurilor, cum ar fi: mobilier, decorațiuni și accesorii pentru structurile de primire, unitățile de alimentație publică, catering, fast-food, cât și echipamente nou apărute, care se pot folosi în cadrul acestora: produse de asigurare a igienei și curățeniei, electronice mari și mici, produse de întreținere ale rețelelor electrice și de încălzire a acestor incinte, soluții de iluminat, etc.


Evenimentul dă ocazia companiilor românești de a-și promova soluțiile dedicate jucătorilor de pe piața de HORECA, prin stabilirea unor relații comerciale cu producători și distribuitori naționali și internaționali.


ROMHOTEL oferă producătorilor și distribuitorilor de mobilier, uniforme, dotări și echipamente destinate hotelurilor și altor unități din domeniu posibilitatea de a interacționa cu clienții finali care pot fi din specialiști din HORECA sau de pe oiața de retail.


Concomitent cu acest eveniment, în Centrul Expozițional ROMEXPO ( Pavilioanele C1-C3), se desfășoară Târgul de Turism al României – ediția de toamnă (www.targuldeturism.ro).


 


Programul de vizitare al expoziției ROMHOTEL:


12-14 noiembrie 2015, orele: 10.00-18.00


15  Noiembrie 2015, orele: 10.00-16.00


Loc de desfășurare: Pavilioanele C4 și C5


Acces:
Bilet intrare adulți și studenți: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate beneficiază de intrare gratuită.


Biletele pot fi achiziționate și online, accesând platforma  de vânzare bilete.        


 


Program manifestări conexe


 


ROMHOTEL – Pavilionul C4-C5


Joi, 12 Noiembrie 2015  


Stand Sărbătoarea Gustului


 


10:00-18:00 - Degustari inghetata Corso si La Strada, retete cu produse Edenia


12:00-13:00 - Ateliere de pâine și viennoiserie (produse de brutărie cu specific de patiserie, specialități de patiserie de origine vieneză, cum sunt:   pain au chocolat, croissant-ele, etc.; Ateliere sunt coordonate de  Chef Sebastian Soltan – La Loraine, Macromex


13:00-14:00 - Gătit sub vid cu Gilda Serban – Multivacum


14:00-16:00 - Trenduri culinare cu Chef Robert Voicu si Chef Laszlo Szabolcs - Unilever Food Solutions


17:00-18:00 - Cocktail Gusturi si Destinatii (Preparate din Italia, Franta, Romania, Grecia, Belgia si Liban)


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-17:00 Calificari pentru proba de Latte Art


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări expuse pe panouri publicitare, ale absolventilor arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri de tip publicitar.


Stand Organizația Somelierilor din Romania – OSR 2011


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Vineri, 13 Noiembrie 2015                           


Pavilion C6, Sala Iorga


 


Sărbătoarea Gustului și Romexpo S.A.


11:00-15:00 Black Sea Food Summit


 


Primul eveniment regional care reunește atât actorii locali, cât și pe cei internaționali, din industria alimentației și de Food Service (servicii de catering), pentru a dezbate teme și soluții ce au ca scop un viitor mai bun în ceea ce privește consumul produselor locale, fără a epuiza resursele și politicile de anti-risipă alimentară pentru protecția mediului înconjurator.
Cu această ocazie sunt invitați doi chefi de renume (Jacques Henrio, specialist în prelucrarea și designul de prezentare al produselor și preparatelor din carne și Frédéric Jaunault, specialist in designul și sculptura în fructe și legume) pe prezentare produselor din Franța care vor face demonstrații culinare, însoțite de degustări, în timpul desfășurării prezentărilor și dezbaterilor ale căror Teme de interes sunt:


Respectarea produsului: cum se optimizează excelența și calitatea produselor tradiționale?


Ecosistem alimentar: care este echilibrul între resurse și nevoile alimentare, evitând epuizarea regiunii?


Management: ce tip de organizare viitoare poate fi adaptată pentru echipele din industria de Food Service (catering) ?


Educație: ce reforme și soluții trebuie implementate pentru o mai buna educație pentru industria de Food Service, a alimentatiei si a sectorului HORECA. În cadrul acestui eveniment conex al ROMHOTEL vor avea loc discuții și demonstrații culinare care ilustrează tendințele în gastronomia din România


 


Pavilion H3


Sala de conferințe 1


Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-14:00 „Semnificații si conexiuni în spațiul arhitectural”


 


Pavilion C4


Stand Sărbătoarea Gustului


15:30-17.00 Cocktail organizat în cadrul Black Sea Food Summit


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-13:00 Semifinala Coffee in Good Spirits


12:00-18:00 Latte Art - Art Bar


13:00-14:30 Art Bar


15:00-18:00 Semifinala Coffee in Good Spirits


 


Stand Universitatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expoziție de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecti  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse


 


Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011


 


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Sambata, 14 Noiembrie 2015                     


Stand Sărbătoarea Gustului


 


10:00-11:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist în prepararea și designul


produselor și preparatelor din carne), campion la Meilleur Ouvrier de France 1986


13:00-14:30 Master Class cu Chef Frederic Jaunault, campion mondial în sculptura în fructe si legume, titlu obținut la concursul  Meilleur Ouvier de France Primeur 2011


 16:00-17:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist în prepararea și designul produselor și preparatelor din carne)


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-13:00 Finala Competiției Latte Art


15:00-17:00 Finala Coffee in Good Spirits


 


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse.


 


Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Duminica, 15 Noiembrie 2015


                               


Stand Sărbătoarea Gustului


10:00-16:00 Degustări înghețată Corso si La Strada, retete cu produse Edenia


10:00-12:00 Cupa de Sandwich


 


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


 


10:00-16:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-12:00 Pregătiri pentru Competiția de Cup Tasting


13:30-16:00 Semifinala și finala Competiției de Cup Tasting


 


Stand Organizația Somelierilor din Romania – OSR 2011


 


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare


 

Alte articole recomandate:

CMC GRUP Broker de Asigurare este Partener al EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk 2015, urmand sa isi prezinte produsele si serviciile specifice de asigurari si garantare in workshop-ul comun din ziua de 4 iunie.   Broker de asigurare independent, infiintat in 1999 CMC GRUP este autorizat de CSA sa presteze activitati specifice pe teritoriul Romaniei. Despre activitatea si produsele pe care le ofera clientilor sai, reprezentantii companiei afirma:   Suntem atenti la [...]
Desfășurată sub genericul ”Vino și vezi ultimele tendințe și inovații”, ediția din acest an a celei mai mari expoziții dedicată Industriei alimentare din lume, se va axa pe agro-food, food retail și catering, la standuri fiind așteptate să expună cca 6.000 de companii din absolut toate ramurile. Un spațiu extins va fi rezervat secțiunii ”Food innovation”, iar simpozioanele care vor fi organizate vor avea ca temă [...]
Meat & Milk- 25-26 mai 2017; Discutii directe, rezultate concrete! Viziune, Capital, Export-Elemente de eficiență într-un nou peisaj economic Și în acest an, agenția infoGROUP invită fermierii, procesatorii și specialiștii din industriile de Lapte și Carne ale României, precum și din domeniile adiacente, să participe la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Meat & Milk, eveniment care se va desfășura [...]
Fiecare companie își are relevanța ei în piață, desigur, iar acest lucru s-a văzut cu prisosință, aici, la SIAL Paris, indiferent dacă vorbim despre companii cu cifre de afaceri mai mici sau medii, ori dacă ne referim la firmele de maximă importanță. Trebuie să spunem încă de la începutul acestei corespondențe că, pe toată durata desfășurării târgului, la standruile firmelor din România s-au purtat în permanență [...]
Târgul Internațional de Vinuri Goodwine este cel mai important eveniment din București dedicat vinului premium. Evenimentul reunește producători, importatori și distribuitori de vin, dar și companii din domenii conexe. De ce să vizitați GOODWINE BUCURESTI 2014? Pentru că aveți avantajul de a găsi într-un singur loc o ofertă variată și complexă de vinuri premium autohtone și internaționale. Pentru că veți primi informații și recomandări direct de la producători și importatori legate [...]
Apropierea finalului perioadei de înscriere pentru participarea la cel mai important eveniment dedicat sectoarelor de carne și lapte ale României, EXPO-Conferința Internațională Meat & Milk 2015, care se va desfășura în zilele de 3, 4 iunie 2015 la Hotel Alpin din Poiana Brașov, aduce noi companii pe lista celor care vor fi prezenți.   Dintre ultimii înscriși în săptămâna care a trecut, pute [...]
Conducerea Companiei viniviticole Cotnari SA, din județul Iași, a lansat duminică 'Primul vin al anului', la o sărbătoare câmpenească organizată sub titlul 'Cotnari, primul vin al anului', eveniment la care au participat peste 5.500 de persoane. 'Primul vin al anului', adus de o caleașcă pe cea mai înaltă culme din Podgoria Cotnari, Dealul Cătălina, locul unde cu peste 2.000 de ani în urmă exista o cetate a lui Burebista, a fost certificat de un reprezentant al Oficiulu [...]
(Comunicat) Asociația profesională de standardizare GS1 Romania, în parteneriat cu Guvernul României – Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, organizează Lansarea oficială a agregatorului național de date de încredere despre produse “Cumpară Informat”.   Lansarea are loc luni, 28 septembrie a.c., cu începere de la ora 10, în București, la Hotel InterContinental, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN