Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Între 12 și 15 noiembrie, în Centrul Expozițional Romexpo, are loc cel mai important eveniment din industria ospitalității, Expoziția Internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante – ROMHOTEL.


 


Peste 70 de companii din cinci țări vor prezenta, pe parcursul a patru zile, o serie de produse și servicii specifice pieței de HORECA, precum și noutățile apărute într-un domeniu aflat în continuă schimbare și dezvoltare.


ROMHOTEL (www.romhotel.ro) ocupă la această ediție peste 2210 de mp și este organizat în Pavilioanele C4 și C5 ale Centrului Expozițional Romexpo. Țările reprezentate la expoziție sunt: Bulgaria, Moldova, România, Slovacia și Ungaria.


La cea de-a 23-a ediție a ROMHOTEL vor fi prezente firme care oferă atât soluții dedicate amenajării și dotării hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor și barurilor, cum ar fi: mobilier, decorațiuni și accesorii pentru structurile de primire, unitățile de alimentație publică, catering, fast-food, cât și echipamente nou apărute, care se pot folosi în cadrul acestora: produse de asigurare a igienei și curățeniei, electronice mari și mici, produse de întreținere ale rețelelor electrice și de încălzire a acestor incinte, soluții de iluminat, etc.


Evenimentul dă ocazia companiilor românești de a-și promova soluțiile dedicate jucătorilor de pe piața de HORECA, prin stabilirea unor relații comerciale cu producători și distribuitori naționali și internaționali.


ROMHOTEL oferă producătorilor și distribuitorilor de mobilier, uniforme, dotări și echipamente destinate hotelurilor și altor unități din domeniu posibilitatea de a interacționa cu clienții finali care pot fi din specialiști din HORECA sau de pe oiața de retail.


Concomitent cu acest eveniment, în Centrul Expozițional ROMEXPO ( Pavilioanele C1-C3), se desfășoară Târgul de Turism al României – ediția de toamnă (www.targuldeturism.ro).


 


Programul de vizitare al expoziției ROMHOTEL:


12-14 noiembrie 2015, orele: 10.00-18.00


15  Noiembrie 2015, orele: 10.00-16.00


Loc de desfășurare: Pavilioanele C4 și C5


Acces:
Bilet intrare adulți și studenți: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate beneficiază de intrare gratuită.


Biletele pot fi achiziționate și online, accesând platforma  de vânzare bilete.        


 


Program manifestări conexe


 


ROMHOTEL – Pavilionul C4-C5


Joi, 12 Noiembrie 2015  


Stand Sărbătoarea Gustului


 


10:00-18:00 - Degustari inghetata Corso si La Strada, retete cu produse Edenia


12:00-13:00 - Ateliere de pâine și viennoiserie (produse de brutărie cu specific de patiserie, specialități de patiserie de origine vieneză, cum sunt:   pain au chocolat, croissant-ele, etc.; Ateliere sunt coordonate de  Chef Sebastian Soltan – La Loraine, Macromex


13:00-14:00 - Gătit sub vid cu Gilda Serban – Multivacum


14:00-16:00 - Trenduri culinare cu Chef Robert Voicu si Chef Laszlo Szabolcs - Unilever Food Solutions


17:00-18:00 - Cocktail Gusturi si Destinatii (Preparate din Italia, Franta, Romania, Grecia, Belgia si Liban)


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-17:00 Calificari pentru proba de Latte Art


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări expuse pe panouri publicitare, ale absolventilor arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri de tip publicitar.


Stand Organizația Somelierilor din Romania – OSR 2011


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Vineri, 13 Noiembrie 2015                           


Pavilion C6, Sala Iorga


 


Sărbătoarea Gustului și Romexpo S.A.


11:00-15:00 Black Sea Food Summit


 


Primul eveniment regional care reunește atât actorii locali, cât și pe cei internaționali, din industria alimentației și de Food Service (servicii de catering), pentru a dezbate teme și soluții ce au ca scop un viitor mai bun în ceea ce privește consumul produselor locale, fără a epuiza resursele și politicile de anti-risipă alimentară pentru protecția mediului înconjurator.
Cu această ocazie sunt invitați doi chefi de renume (Jacques Henrio, specialist în prelucrarea și designul de prezentare al produselor și preparatelor din carne și Frédéric Jaunault, specialist in designul și sculptura în fructe și legume) pe prezentare produselor din Franța care vor face demonstrații culinare, însoțite de degustări, în timpul desfășurării prezentărilor și dezbaterilor ale căror Teme de interes sunt:


Respectarea produsului: cum se optimizează excelența și calitatea produselor tradiționale?


Ecosistem alimentar: care este echilibrul între resurse și nevoile alimentare, evitând epuizarea regiunii?


Management: ce tip de organizare viitoare poate fi adaptată pentru echipele din industria de Food Service (catering) ?


Educație: ce reforme și soluții trebuie implementate pentru o mai buna educație pentru industria de Food Service, a alimentatiei si a sectorului HORECA. În cadrul acestui eveniment conex al ROMHOTEL vor avea loc discuții și demonstrații culinare care ilustrează tendințele în gastronomia din România


 


Pavilion H3


Sala de conferințe 1


Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-14:00 „Semnificații si conexiuni în spațiul arhitectural”


 


Pavilion C4


Stand Sărbătoarea Gustului


15:30-17.00 Cocktail organizat în cadrul Black Sea Food Summit


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-13:00 Semifinala Coffee in Good Spirits


12:00-18:00 Latte Art - Art Bar


13:00-14:30 Art Bar


15:00-18:00 Semifinala Coffee in Good Spirits


 


Stand Universitatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expoziție de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecti  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse


 


Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011


 


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Sambata, 14 Noiembrie 2015                     


Stand Sărbătoarea Gustului


 


10:00-11:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist în prepararea și designul


produselor și preparatelor din carne), campion la Meilleur Ouvrier de France 1986


13:00-14:30 Master Class cu Chef Frederic Jaunault, campion mondial în sculptura în fructe si legume, titlu obținut la concursul  Meilleur Ouvier de France Primeur 2011


 16:00-17:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist în prepararea și designul produselor și preparatelor din carne)


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-13:00 Finala Competiției Latte Art


15:00-17:00 Finala Coffee in Good Spirits


 


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse.


 


Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Duminica, 15 Noiembrie 2015


                               


Stand Sărbătoarea Gustului


10:00-16:00 Degustări înghețată Corso si La Strada, retete cu produse Edenia


10:00-12:00 Cupa de Sandwich


 


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


 


10:00-16:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-12:00 Pregătiri pentru Competiția de Cup Tasting


13:30-16:00 Semifinala și finala Competiției de Cup Tasting


 


Stand Organizația Somelierilor din Romania – OSR 2011


 


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare


 

Alte articole recomandate:

Premierul Victor Ponta a declarat ieri seara, că ar prefera ca mai întâi să se reducă TVA la fructe, legume și carne,, dar aceste reduceri se vor putea negocia după ce vom avea încasările pe primul semestru de TVA la pâine. 'Dacă avem un ritm de creștere așa cum am avut în 2013, de 3,5% e sustenabilă propunerea privind reducerea TVA la 19%. Trebuie să mergem atât cât se poate tot spre zone țintite în care să reducem TVA, deocamdată în zon [...]
Magiunul de prune Topoloveni a participat cu succes la expoziția internațională World Food Moscow, găzduită de capitala Federației Ruse.Magiunul produs de Sonimpex Topoloveni a reprezentat astfel România la unul dintre cele mai mari evenimente din lume, dedicat industriei alimentare, ca parte a programului 'Eureka: Descoperiți comorile Europei!'. Magiunul de prune Topoloveni este singurul produs care beneficiază de fonduri europene pentru promovarea [...]
Și în acest an, publicația infoALIMENT Magazin va fi prezentă la Indagra, acolo unde va lua pulsul evenimentului, va lua contact cu cele mai noi preocupări ale companiilor expozante, care activează în industria alimentară din România, ale furnizorilor de tehnologii, materii prime, soluții pentru siguranță alimentară, soluții informatice, ale specialiștilor care vor participa la numeroasele simpozioane și consfătuiri. Ca de fiecare dată, [...]
Dragi Parteneri, Compania Lay Condimente vă urează un Crăciun Fericit alaturi de oamenii dragi sufletului și un An Nou plin de realizări. Vă mulțumim pentru încrederea acordată și sperăm ca și în 2017 să reușim să împlinim așteptările dumneavoastră! La Multi Ani!
Grupul israelian Strauss a primit aprobarea Consiliul Concurentei pentru a achizitiona marca de cafea solubila Amigo pentru 20 de milioane de euro, compania consolidandu-si astfel pozitia pe piata romaneasca de cafea. Tranzactia s-a realizat cu grupul brazilian Iguacu, proprietarul Panfoods Romania – importatorul exclusiv al marcii Amigo in Romania din anul 2002.  „Suntem incantati de definitivarea achizitiei marcii Amigo, atat de cunoscuta romanilor inca din anii ‘80. [...]
Alex Ferguson, fostul antrenor al echipei Manchester United, a vândut o colecție de vinuri cu 29,5 milioane de dolari Hong Kong (3,8 milioane USD), la o licitație organizată de casa Christie's, la Hong Kong. "Vedeta" licitației a fost o sticlă de 6 litri, de la podgoria Romanee-Conti, anul producției 1997, adjudecată la un preț de 1,2 milioane dolari Hong Kong, scrie Bloomberg, citând site-ul lui Ferguson. Multe dintre sticle purtau autograful lui Ferguson, iar altele au fost [...]
Concursurile GastroPan se vor desfășura în cadrul celei mai mari expoziții dedicate sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa, ce se va desfășura în perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Târgu Mureș. Dintre cele 8 categorii competiționale, concursurile care desemnează Tortul și Pâinea Anului 2015 sunt cele mai importante, atât pentru concurenți cât și pentru publicul larg.  Cel [...]
Comisia Europeană a propus ieri, înăsprirea regimului de autorizare a agriculturii organice în UE, în ideea de a putea lupta mai bine împotriva falselor produse bio care se dezvoltă pe fondul creșterii explozive a cererii, transmite AFP.           Executivul european intenționează, pe de o parte, să pună capăt numeroaselor derogări care pun în pericol calitatea etichetei bio în UE, iar, pe de altă parte, să [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN