Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Între 12 și 15 noiembrie, în Centrul Expozițional Romexpo, are loc cel mai important eveniment din industria ospitalității, Expoziția Internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante – ROMHOTEL.


 


Peste 70 de companii din cinci țări vor prezenta, pe parcursul a patru zile, o serie de produse și servicii specifice pieței de HORECA, precum și noutățile apărute într-un domeniu aflat în continuă schimbare și dezvoltare.


ROMHOTEL (www.romhotel.ro) ocupă la această ediție peste 2210 de mp și este organizat în Pavilioanele C4 și C5 ale Centrului Expozițional Romexpo. Țările reprezentate la expoziție sunt: Bulgaria, Moldova, România, Slovacia și Ungaria.


La cea de-a 23-a ediție a ROMHOTEL vor fi prezente firme care oferă atât soluții dedicate amenajării și dotării hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor și barurilor, cum ar fi: mobilier, decorațiuni și accesorii pentru structurile de primire, unitățile de alimentație publică, catering, fast-food, cât și echipamente nou apărute, care se pot folosi în cadrul acestora: produse de asigurare a igienei și curățeniei, electronice mari și mici, produse de întreținere ale rețelelor electrice și de încălzire a acestor incinte, soluții de iluminat, etc.


Evenimentul dă ocazia companiilor românești de a-și promova soluțiile dedicate jucătorilor de pe piața de HORECA, prin stabilirea unor relații comerciale cu producători și distribuitori naționali și internaționali.


ROMHOTEL oferă producătorilor și distribuitorilor de mobilier, uniforme, dotări și echipamente destinate hotelurilor și altor unități din domeniu posibilitatea de a interacționa cu clienții finali care pot fi din specialiști din HORECA sau de pe oiața de retail.


Concomitent cu acest eveniment, în Centrul Expozițional ROMEXPO ( Pavilioanele C1-C3), se desfășoară Târgul de Turism al României – ediția de toamnă (www.targuldeturism.ro).


 


Programul de vizitare al expoziției ROMHOTEL:


12-14 noiembrie 2015, orele: 10.00-18.00


15  Noiembrie 2015, orele: 10.00-16.00


Loc de desfășurare: Pavilioanele C4 și C5


Acces:
Bilet intrare adulți și studenți: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate beneficiază de intrare gratuită.


Biletele pot fi achiziționate și online, accesând platforma  de vânzare bilete.        


 


Program manifestări conexe


 


ROMHOTEL – Pavilionul C4-C5


Joi, 12 Noiembrie 2015  


Stand Sărbătoarea Gustului


 


10:00-18:00 - Degustari inghetata Corso si La Strada, retete cu produse Edenia


12:00-13:00 - Ateliere de pâine și viennoiserie (produse de brutărie cu specific de patiserie, specialități de patiserie de origine vieneză, cum sunt:   pain au chocolat, croissant-ele, etc.; Ateliere sunt coordonate de  Chef Sebastian Soltan – La Loraine, Macromex


13:00-14:00 - Gătit sub vid cu Gilda Serban – Multivacum


14:00-16:00 - Trenduri culinare cu Chef Robert Voicu si Chef Laszlo Szabolcs - Unilever Food Solutions


17:00-18:00 - Cocktail Gusturi si Destinatii (Preparate din Italia, Franta, Romania, Grecia, Belgia si Liban)


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIATIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-17:00 Calificari pentru proba de Latte Art


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări expuse pe panouri publicitare, ale absolventilor arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri de tip publicitar.


Stand Organizația Somelierilor din Romania – OSR 2011


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Vineri, 13 Noiembrie 2015                           


Pavilion C6, Sala Iorga


 


Sărbătoarea Gustului și Romexpo S.A.


11:00-15:00 Black Sea Food Summit


 


Primul eveniment regional care reunește atât actorii locali, cât și pe cei internaționali, din industria alimentației și de Food Service (servicii de catering), pentru a dezbate teme și soluții ce au ca scop un viitor mai bun în ceea ce privește consumul produselor locale, fără a epuiza resursele și politicile de anti-risipă alimentară pentru protecția mediului înconjurator.
Cu această ocazie sunt invitați doi chefi de renume (Jacques Henrio, specialist în prelucrarea și designul de prezentare al produselor și preparatelor din carne și Frédéric Jaunault, specialist in designul și sculptura în fructe și legume) pe prezentare produselor din Franța care vor face demonstrații culinare, însoțite de degustări, în timpul desfășurării prezentărilor și dezbaterilor ale căror Teme de interes sunt:


Respectarea produsului: cum se optimizează excelența și calitatea produselor tradiționale?


Ecosistem alimentar: care este echilibrul între resurse și nevoile alimentare, evitând epuizarea regiunii?


Management: ce tip de organizare viitoare poate fi adaptată pentru echipele din industria de Food Service (catering) ?


Educație: ce reforme și soluții trebuie implementate pentru o mai buna educație pentru industria de Food Service, a alimentatiei si a sectorului HORECA. În cadrul acestui eveniment conex al ROMHOTEL vor avea loc discuții și demonstrații culinare care ilustrează tendințele în gastronomia din România


 


Pavilion H3


Sala de conferințe 1


Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-14:00 „Semnificații si conexiuni în spațiul arhitectural”


 


Pavilion C4


Stand Sărbătoarea Gustului


15:30-17.00 Cocktail organizat în cadrul Black Sea Food Summit


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-13:00 Semifinala Coffee in Good Spirits


12:00-18:00 Latte Art - Art Bar


13:00-14:30 Art Bar


15:00-18:00 Semifinala Coffee in Good Spirits


 


Stand Universitatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expoziție de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecti  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse


 


Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011


 


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Sambata, 14 Noiembrie 2015                     


Stand Sărbătoarea Gustului


 


10:00-11:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist în prepararea și designul


produselor și preparatelor din carne), campion la Meilleur Ouvrier de France 1986


13:00-14:30 Master Class cu Chef Frederic Jaunault, campion mondial în sculptura în fructe si legume, titlu obținut la concursul  Meilleur Ouvier de France Primeur 2011


 16:00-17:30 Master Class cu Chef Jacques Henrio, Specialist Traiteur si Charcutier (specialist în prepararea și designul produselor și preparatelor din carne)


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-13:00 Finala Competiției Latte Art


15:00-17:00 Finala Coffee in Good Spirits


 


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


10:00-18:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse.


 


Stand Organizatia Somelierilor din Romania – OSR 2011


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


16:00-17:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


 


Duminica, 15 Noiembrie 2015


                               


Stand Sărbătoarea Gustului


10:00-16:00 Degustări înghețată Corso si La Strada, retete cu produse Edenia


10:00-12:00 Cupa de Sandwich


 


Stand Universitatea de Urbanism si Arhitectura „Ion Mincu”


 


10:00-16:00 Expozitie de proiecte:


Lucrări pe panouri mousse ale absolvenților arhitecți  din Diaspora  - ALUMNI - UAUIM


Lucrări studentești cu hoteluri prezentate pe panouri mousse


 


Stand SCAE ROMANIA – ASOCIAȚIA DE CAFEA DE SPECIALITATE


 


10:00-12:00 Pregătiri pentru Competiția de Cup Tasting


13:30-16:00 Semifinala și finala Competiției de Cup Tasting


 


Stand Organizația Somelierilor din Romania – OSR 2011


 


12:00-13:00 „Școala vinului” - curs de degustare de vinuri


14:00-15:00 „Școala vinului” - curs de degustare


 

Alte articole recomandate:

Fostul ministru român al Agriculturii Mihail Dumitru a fost numit director general adjunct la DG AGRI, funcție pe care o va exercita începând cu 16 februarie, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Colegiul Comisarilor a decis numirea a doi directori generali adjuncți la Directoratul General Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG AGRI): fostul ministru român al Agriculturii Mihail Dumitru și franțuzoaica Moniques Pariat. Mihail Dumitru se va ocupa de programele de [...]
România percepe o cotă standard de TVA de 24%. Este al cincilea cel mai înalt nivel din UE, după Ungaria, care are un neobișnuit 27%, peste nivelul maxim din Uniunea Europeană, și după Danemarca, Suedia (țări cunoscute pentru nivelul ridicat al fiscalității dar și pentru calitatea vieții) și de proaspăt intrată în Uniunea Europeană, Croația, care au o cotă de 24%. Cu excepția pâinii și a produselor de panificație, România percepe cota standard de 24% la TVA la [...]
Mii de cozonaci produși și comercializați de firma doljeană „Teoden” au avut inscripționat, în limba engleză, pe eticheta descriptivă a compoziției produsului, denumirea „bullshit” ca echivalent pentru produsul de cofetărie „rahat”. Oficialii companiei spun că este vorba de „o eroare observată cu întârziere”. Cozonacul „moale și pufos de Băilești”, preparat “ca la mama acasă” cu stafide, rahat și cacao a [...]
Alex Ferguson, fostul antrenor al echipei Manchester United, a vândut o colecție de vinuri cu 29,5 milioane de dolari Hong Kong (3,8 milioane USD), la o licitație organizată de casa Christie's, la Hong Kong. "Vedeta" licitației a fost o sticlă de 6 litri, de la podgoria Romanee-Conti, anul producției 1997, adjudecată la un preț de 1,2 milioane dolari Hong Kong, scrie Bloomberg, citând site-ul lui Ferguson. Multe dintre sticle purtau autograful lui Ferguson, iar altele au fost [...]
Agenția infoGROUP Media Invest și revista infoPACK, anunță organizarea primei ediții a Expo-Conferinței Internaționale infoPACK, care va avea loc în zilele de 9 și 10 noiembrie la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Subliniem că evenimentul este sus’inut de Interpack-Dusseldorf, precum și de Asociația Producătorilor de Utilaje de Ambalare din Germania. La manifestare vor participa investitori, top-manageri, specialiști din packaging [...]
Miniștrii agriculturii din Europa de Est se vor reuni la Chișinău, în 23 ianuarie 2014, în cadrul Conferinței miniștrilor agriculturii din statele Parteneriatului Estic. România va reprezentată de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. La eveniment vor mai participa miniștrii responsabili pentru agricultură din statele membre ale UE, Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina și reprezentanți ai [...]
„Mărcile private sunt o amenințare pentru branduri”, susține Mihai Dinculescu, Senior Brand Manager la producătorul Meda, însă recunoaște că ele pot fi și o oportunitate. Mezelurile sunt o categorie care a atras mai multe proiecte de marcă privată, dezvoltate în general pe cele mai reprezentative produse, preluând astfel din cota de piață a brandurilor naționale. „Marile rețele de retail cunosc foarte bine nevoile și [...]
O pâine uriașă, de 70 de kilograme, a fost coaptă noaptea trecută, în cuptorul din incinta Romexpo, aceasta fiind mai mare cu 10 kilograme decât cea de anul trecut, deoarece are TVA de 9%, a declarat, miercuri, la Indagra, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, în momentul în care premierul Victor Ponta și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin,  au ajuns la standul [...]

 

Living fresh
meatmilk
indagra
indagra food
testo
infoALIMENT MAGAZIN