Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Tot mai multe firme din domeniul hotelier, al restaurantelor, cafenelelor si cluburilor (HORECA) au solicitat servicii de protectie impotriva incendiilor, in urma tragediei de la Colectiv. Cererea pentru astfel de servicii a crescut cu peste 500% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru 2016 este estimata o cifra de afaceri de 200 de milioane de lei pe piata de profil, dublu fata de 2015.


 


Tragedia din clubul Colectiv a deschis, in sfarsit, ochii multor patroni de firme asupra pericolelor care pot aparea daca nu se asigura conditii pentru prevenirea si stingerea incendiilor. Dincolo de aspectul pur social, legat de protejarea vietii angajatilor si clientilor, mai apare si celalat aspect, privind protejarea valorilor materiale pentru care multi patroni au luat credite bancare sau pe care nu le-au asigurat. Trezirea la realitate este confirmata si de faptul ca in magazinele de specialitate aproape ca nu se mai gasesc extinctoare, detectoare de fum, hidranti etc. Analistii agentiei de business management si credit risk managemen KeysFin au luat in calcul si potentialul de business din domeniu, iar rezultatele sunt surprinzatoare.


Datele de la Registrul Comertului si Ministerul Finantelor arata ca in Romania sunt inregistrate in prezent doar 75 de firme care ofera astfel de servicii (1,7 pe judet), din care in Bucuresti sunt 57, iar zone intregi din tara sunt neacoperite cu astfel de servicii. Cifra de afaceri a acestor firme a crescut  de la 86,1 milioane de lei in 2011 la 101,7 milioane de lei in anul trecut, iar profitul a urcat de la 9,8 milioane de lei in 2011 la 12,2 milioane de lei in 2014, in vreme ce numarul de angajati a crescut de la 1.599 in 2011 la 1.926 in 2014.


 „Ordonanta de urgenta adoptata recent de Guvern, care da pompierilor dreptul de a sista activitatea firmelor care nu respecta masurile minime de protectie impotriva incendiilor, va influenta semnificativ piata, mai ales in 2016. Din informatiile noastre, exista deja comenzi ferme pentru serviciile din domeniu intr-un volum de peste 500% fata de media ultimilor ani”, spun expertii KeysFin intr-o analiza postata pe keysfin.com. Ei sustin ca piata serviciilor de profil va avansa in 2016 cu peste 100%, cifra de afaceri estimata urmand sa depaseasca 200 de milioane de lei.

Alte articole recomandate:

Deși peste 1,5 milioane de români suferă de diabet, iar numărul acestora este în creștere, piața alimentelor pentru bolnavii de diabet este încă o nișă foarte puțin exploatată în România. Principalele produse sunt din import, iar prețurile, destul de piperate. În schimb, articolele românești destinate acestei nișe au prețuri modice, în comparație cu cele din import, dar oferta nu este foart [...]
Coca-Cola, PepsiCo și Dr Pepper, cei mai mari producători de băuturi carbogazoase din lume, s-au angajat marți să reducă cu 20 la sută caloriile pe care le conțin acestea în Statele Unite, până în anul 2025, pentru a combate obezitatea în această țară, informează miercuri EFE. Producătorii au ajuns la acest acord cu Asociația Americană a Băuturilor și cu Alianța pentru o Generație mai Sănătoasă, care au informat despre această inițiativă într-un comunicat. [...]
Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a scăzut în luna ianuarie 2015, continuând tendința descrescătoare care a început în luna aprilie 2014, pe fondul stocurilor abundente de produse alimentare existente la nivel global, arată datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.             FAO dă lunar publicității [...]
Vânzările de băuturi spirtoase realizate în sezonul estival pe litoralul românesc ajung la circa 30 mil. euro, iar preferințele și cheltuielile pentru licori tari diferă pe plajele din nord de cele de pe plajele din sud, arată o analiză ZF pe baza informațiilor de la unii dintre cei mai mari jucători din piață. „Aproximativ 5% din totalul vânzărilor anuale de bău­turi spirtoase se realizează pe litoral în perioada sezonului estival“, estimează [...]
Polițiști și reprezentanți ai ANPC și ANSVSA verifică sute de firme care comercializează carne sau produse din carne, activitate care face parte din acțiunea națională declanșată de Poliția Română pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne, legume, fructe și obiecte ornamentale.   "La data de 11 decembrie, 650 de polițiști specializați în investigarea criminalității [...]
Producătorul de biscuiți Ro­star, deținut de omul de afaceri Halil Bulut, a terminat anul trecut cu o pierdere netă de 5,9 mil. lei (1,3 mil. euro), la jumătate comparativ cu anul 2012, când compania a raportat un minus de circa 15 mil. lei (3,3 mil euro), arată datele de la Ministerul de Finanțe.  Compania, care este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața biscuiților, deține o unitate de producție în localitatea Bragadiru de lângă București, cu o suprafață de [...]
Dragi Parteneri, Compania Lay Condimente vă urează un Crăciun Fericit alaturi de oamenii dragi sufletului și un An Nou plin de realizări. Vă mulțumim pentru încrederea acordată și sperăm ca și în 2017 să reușim să împlinim așteptările dumneavoastră! La Multi Ani!
(Mediafax) Românii preferă berea blondă, iar 27% dintre consumatorii de bere din România consideră că a bea mai multe beri la rând este o dovadă de masculinitate, potrivit celui mai recent Studiu Național de Audiență (SNA) FOCUS, realizat de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT). Studiul mai arată că pentru 30% dintre români consumul de bere împreună cu prietenii este un mijloc de relaxare și de interacțiune socială foarte important.Tendințele acoperă [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN