Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Tot mai multe firme din domeniul hotelier, al restaurantelor, cafenelelor si cluburilor (HORECA) au solicitat servicii de protectie impotriva incendiilor, in urma tragediei de la Colectiv. Cererea pentru astfel de servicii a crescut cu peste 500% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru 2016 este estimata o cifra de afaceri de 200 de milioane de lei pe piata de profil, dublu fata de 2015.


 


Tragedia din clubul Colectiv a deschis, in sfarsit, ochii multor patroni de firme asupra pericolelor care pot aparea daca nu se asigura conditii pentru prevenirea si stingerea incendiilor. Dincolo de aspectul pur social, legat de protejarea vietii angajatilor si clientilor, mai apare si celalat aspect, privind protejarea valorilor materiale pentru care multi patroni au luat credite bancare sau pe care nu le-au asigurat. Trezirea la realitate este confirmata si de faptul ca in magazinele de specialitate aproape ca nu se mai gasesc extinctoare, detectoare de fum, hidranti etc. Analistii agentiei de business management si credit risk managemen KeysFin au luat in calcul si potentialul de business din domeniu, iar rezultatele sunt surprinzatoare.


Datele de la Registrul Comertului si Ministerul Finantelor arata ca in Romania sunt inregistrate in prezent doar 75 de firme care ofera astfel de servicii (1,7 pe judet), din care in Bucuresti sunt 57, iar zone intregi din tara sunt neacoperite cu astfel de servicii. Cifra de afaceri a acestor firme a crescut  de la 86,1 milioane de lei in 2011 la 101,7 milioane de lei in anul trecut, iar profitul a urcat de la 9,8 milioane de lei in 2011 la 12,2 milioane de lei in 2014, in vreme ce numarul de angajati a crescut de la 1.599 in 2011 la 1.926 in 2014.


 „Ordonanta de urgenta adoptata recent de Guvern, care da pompierilor dreptul de a sista activitatea firmelor care nu respecta masurile minime de protectie impotriva incendiilor, va influenta semnificativ piata, mai ales in 2016. Din informatiile noastre, exista deja comenzi ferme pentru serviciile din domeniu intr-un volum de peste 500% fata de media ultimilor ani”, spun expertii KeysFin intr-o analiza postata pe keysfin.com. Ei sustin ca piata serviciilor de profil va avansa in 2016 cu peste 100%, cifra de afaceri estimata urmand sa depaseasca 200 de milioane de lei.

Alte articole recomandate:

Un contract de câteva milioane de euro semnat peste un steak de vită argentiniană și stropit cu un vin roșu din lumea nouă - așa sună rețeta unui „deal“ perfect. Pe scurt, o întâlnire de câteva ore unde mâncarea nu mai este doar hrană pentru suflet, ci și hrană pentru business.   În realitate, mâncarea este un actor secundar în acest „film“ unde abilitățile de negociere, șarmul personal și cunoștințele de busine [...]
Organizatorii Conferintei IFS vin cu noutati referitoare la confirmarea in calitate de speaker a domnului Stephan Tromp, Managing Director IFS Management GmbH, dar si la alaturarea unui nou partener H.B.P. EKO Distribution. Agenda evenimentului se completeaza cu o noua prezentare pe tema „Cerinte si posibilitati de testare a conformitatii ambalajelor si materialelor care intra in contact cu alimentele” sustinuta de IBA Bucuresti, iar reprezentantii companiei Sika vor prezenta [...]
Societățile din sectorul alimentar și beneficiarii de subvenții se numără printre cei care în 2014 vor avea dificultăți financiare, anunță Casa de Insolvență Transilvania. "În sectorul alimentar companiile producătoare sunt prinse ca într-o menghină între furnizorii de cereale și marii retaileri (key accounts), fiind veriga slabă în ambele relații. Pe partea de achiziții, în condițiile unor volatilități mari la prețul meteriilor prime (cereale, carn [...]
  Uniunea Europeană trebuie să actualizeze modul in care reglementează biotehnologia pe măsură ce progresele sunt înregistrate în ameliorarea plantelor, a declarat profesorul Huw Jones de la Institutul de cercetare Rothamsted. "În cazul în care reglementările UE privind biotehnologia nu evoluează în conformitate cu cunostintele noastre despre genetica plantelor, Europa va continua să fie în spatele restului lumii atunci când vine vorba d [...]
 ETI European Food Industries, filiala locală a grupului turc ETI, care a început la jumătatea anului trecut producția de dulciuri în fabrica din Craiova, a ajuns la finalul anului trecut la 342 de angajați, conform datelor de la Inspecția Muncii. Astfel, în aproximativ șase luni de la deschiderea fabricii, grupul din Turcia a devenit unul dintre cei mai mari angajatori din industria dulciurilor din România.  Inspecția Muncii a furnizat numărul de angajați la [...]
Adrian Simion și Floriana Vlaicu, el antreprenor de „profesie“, care a testat industria de advertising, cea de brokeraj și a înființat o firmă de securizare a sistemelor informatice în urmă cu zece ani, iar ea fondatoare a unei școli de cafea, au deschis la jumătatea lunii iulie o prăjitorie de cafea pe strada Eminescu din Capitală, în care au investit în jur de 60.000 de euro. „În urmă cu un an, într-o perioadă în care eram ma [...]
Marca CEFF Certified E-Friendly Food, care atesta ca produsele alimentare inscriptionate cu acest logo nu contin conservanti, indulcitori, coloranti artificiali sau glutamati cu potential periculos sau controversati a fost lansata si in Romania, informeaza Magazin Progresiv. Astfel, stampila CEFF de pe ambalajul produselor certifica faptul ca  nu contin niciun aditiv dintr-o lista de 70 de substante  grupate in conservanti, coloranti artificiali, indulcitori si glutamati, care fac [...]
(Comunicat) Hochland, liderul pieței de brânzeturi din România, și-a invitat consumatorii să vadă cum se face cașcavalul Hochland. În cadrul unei vizite la fabrica de la Sovata și la una dintre fermele de văcuțe din Zona Târnavelor, 10 familii de consumatori au avut ocazia să descopere cum se face Cașcavalul Hochland: cu rigoare germană, din ingrediente naturale, pe baza rețetei autentice locale folosite încă din 1976. Vizita consumatorilor a fost ultima [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN