Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Italian Food Technology: 20 ani de experienta si peste 2.000 clienti multumiti pe tot globul (Europa, Africa de Sud, Japonia, SUA, Brazilia, etc,  chiar si Nepal)


 


" Proiectul nostru a început în 1995. Odată cu apariția normelor CE care nu recomanda utilizarea lemnului pentru mesele de maturare a brânzei, am început să explorez soluții inovatoare ", a declarat Fausto Speziali, directorul general al IFT srl ( Italian Food Technology). "Din această cercetare și dezvoltare intensivă s-au născut panourile perforate din polipropilena pentru maturarea de produse lactate, care nu numai că sunt soluția ideală pentru a respecta standardele în vigoare, dar poate îmbunătăți procesele de uscare și maturare .


Suporturile pe care le oferim sunt la prețuri mult mai mici decât cel din oțel și cu privire la acest material, poate fi folosit în contact cu produsul cald sau rece ."


Suprafețele de polipropilenă, fără porozitate, previn acumularea de orice tip de contaminant și sunt ușor de curățat . Panourile pot fi spălate cu mâna, cu pistol cu presiune mare și tuneluri de spălat și sunt de asemenea rezistente la detergenți și dezinfectanți utilizati în industria alimentară la temperaturi ridicate, și pot fi sterilizate în fără probleme cu jet de abur . Tocmai pentru această rezistență nu are nevoie de a se înlocuiri frecvent și acest lucru duce la o economie pe termen lung.Oferta IFT este capabilă de a satisface nevoile unui număr de sectoare: de la prelucrarea cărnii , pentru diferitele faze ale industriei de patisserie, pâine, de uscare industriala de paste umplute sau proaspete, fructe și legume de la conservare deshidratare si refrigerare și în special , în prelucrarea și maturarea de brânzeturi. " Există multe avantaje care derivă din utilizarea de PP (polipropilena) în sectorul produselor lactate,"continuă Fausto Speziali. "


În industria alimentară igiena mediului este un factor important si prezinta un risc și de asemenea, suprafețele de sprijin/suport sunt un punct critic sensibil pentru a fi monitorizate, deoarece acestea pot contamina cu ușurință alimentele. În ceea ce privește suprafețele de sprijin/suport încă multe companii adopta lemnul, deși acest material, având în vedere caracteristicile sale, nu este conform cu cerințele de igienă cerute de regulamentele europene. Micro- porii lemnului (este un material viu), de fapt,  faciliteza intrarea de murdărie și de microorganisme și nici procedurile obișnuite de curățenie și dezinfecție sau operațiunile de decopertarea suprafeței nu asigură eliminarea completă .


Utilizarea unor materiale diferite cum ar fi oțelul și aluminiul , adesea folosit ca alternativa , acesta au dezavantajul costului ridicat și pot cauza probleme din cauza conductivității termice ridicate care, în unele cazuri, modifică și compromite procesul de maturare.


Strategia IFT nu se limiteaza in a propune pietei o larga gama de produse si solutii, dar se preocupa sa furnizeze clientilor servicii personalizate si consultanta tehnica inca in faza de alegere.


Astazi ofera clientilor din industria laptelui o gama variata de rafturi superpozabile, grilaje, carucioare de transport, rastele, etajere si custi de saramurare.


Avantaje:


suprafete neporoase


usor de spalat si igienizat, curatare si dezinfectare rapida


o mai buna aerisire a produsului


maturarea uniforma a produsului


se poate spala/igieniza in tunel de spalare sau cu apa calda sub presiune si detergent


realizate din polipropilena conform cu normele UE pentru industria alimentara


usoare


rezistente


nu transmit caldura


usor de montat


usor de manipulat


superpozabile


reducerea formarii de mucegai


reducerea pierderii in greutate a produsului


reducerea timpului de lucru pentru intoarcerea produsului


eficientizare spatiului cu pana la 30%


rafturi cu colturi rotunjite pentru a se evita acumularea bacteriana


Utilitate


Pentru branzeturi: maturare, saramurare, depozitare


Pentru carne: stocare, afumare, congelare/decongelare, pasteurizare


Pentru paste si produse de panificatie: stocare, uscare, congelare


Pentru fructe si legume: deshidratare, uscare, stocare, congelare


Pentru pește: stocare, congelare/decongelare, afumare, sarare


Domenii de aplicare a produselor IFT


* uscare si aerisire


* condimentare


* depozitare


* transportarea produselor

Alte articole recomandate:

DairyReporter publică în ediția curentă un interesant articol în care se afirmă că firmeleproducătoare de probiotice au beneficiat de soluții tehnologice inspirate de tehnologiile producerii gelurilor de duș, precum și de transfer din zona producției farmaceutice. Astfel, Dr. David Calvert, expert al companiei britanice IFormulate Ltd., a afirmat în cursul unei comunicări științifice susținută la începutul acestei luni l [...]
Ca urmare a publicarii de catre revista Fabrica de Lapte a unor acuzatii lansate de Brandprivat.ro, la adresa companiei Lactag, acuzatii care vorbesc despre modul incorect in care firma argeseana ar informa consumatorii, am primit la redactie mai multe opinii care vin sa demonteze argumentele publicatiei citate. Iata una dintre reactii: ”Ca proprietar si conducator de societate comerciala care detine o ferma mare de vaci de lapte, ferma stabila si activa de multi ani in Romania, pot [...]
Privind spre viitor, Euromonitor International a identificat 20 dintre cele mai influente megatrend-uri care vor modela lumea până în 2030, fapt care va modifica total modul de procesare a alimentelor. Potrivit celor doi autori ai studiului ”Megatrend, punând consumatorul la inima afacerii”, semnat de către Sarah Boumphrey-Director Economic și Zandi Brehmer-Client Innovation Manager,  Euromonitor International și publicat de Confectionery News la [...]
Bonduelle, expertul in legume, calitate si know-how, lanseaza pe piata din Romania o inovatie in categoria amestecurilor de legume congelate: amestecuri de legume, pre-gatite la aburi, pentru supa crema, o noua alternativa sanatoasa si gustoasa la gusturile traditionale.   Gama de legume pre-gatite la aburi pentru supa crema, gata in 3 minute, ofera 3 gusturi diferite, disponibile in ambalaje de 750g, pentru 5 portii si promite rapiditate in bucatarie, gust proaspa [...]
  Glanbia Ingredients a inserat mai mult de 200 de milioane de € în capacitățile sale de prelucrare a produselor lactate din întreaga Irlanda ca plan de pregătire pentru eliminarea cotelor de lapte la sfârșitul acestei luni (martie), informeaza Food Navigator. Noua fabrică care produce formula pentru sugari aparținând diviziei Nutritional Ingredients din Kilkenny, Irlanda, va fi cel mai recent produs de investiții al firmei atunci care va [...]
Preturile materiilor prime pentru industria alimentara sunt in scadere pe pietele internationale si pun o presiune tot mai mare pe preturile produselor finite din industria FMCG. Conform cotatiilor afisate de principalele burse pentru cereale, carne sau oleaginoase, preturile pentru principalele materii prime sunt in scadere usoara de mai multe luni consecutiv, informeaza Revista Piata. Pe lantul alimentar, crescatorii de animale sunt printre primii beneficiari ai recoltelor bune d [...]
În carul Campaniei ”Focus pe TEHNOLOGIE”, declanșată de agenția infoGROUP, Linde Gas a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La eveniment, prestigioasa companie va fi reprezentată de domnul Attila Dienes– Manager pe Segmentul de Industrie Alimentară în cad [...]
Maturarea și învechirea vinului sunt potențial capabile de a îmbunătăți calitatea vinului. Aceasta deosebește vinul de majoritatea bunurilor de consum. Reacțiile chimice complexe în care sunt implicate zaharuri, acizi și compuși fenolici, de exemplu taninuri, modifică aroma, culoarea și gustul într-un mod care poate fi mai plăcut pentru consumator. Abilitatea unui vin de a se matura și învechi este influențată de mai mulți factori, inclusiv de soiul de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN