Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Italian Food Technology: 20 ani de experienta si peste 2.000 clienti multumiti pe tot globul (Europa, Africa de Sud, Japonia, SUA, Brazilia, etc,  chiar si Nepal)


 


" Proiectul nostru a început în 1995. Odată cu apariția normelor CE care nu recomanda utilizarea lemnului pentru mesele de maturare a brânzei, am început să explorez soluții inovatoare ", a declarat Fausto Speziali, directorul general al IFT srl ( Italian Food Technology). "Din această cercetare și dezvoltare intensivă s-au născut panourile perforate din polipropilena pentru maturarea de produse lactate, care nu numai că sunt soluția ideală pentru a respecta standardele în vigoare, dar poate îmbunătăți procesele de uscare și maturare .


Suporturile pe care le oferim sunt la prețuri mult mai mici decât cel din oțel și cu privire la acest material, poate fi folosit în contact cu produsul cald sau rece ."


Suprafețele de polipropilenă, fără porozitate, previn acumularea de orice tip de contaminant și sunt ușor de curățat . Panourile pot fi spălate cu mâna, cu pistol cu presiune mare și tuneluri de spălat și sunt de asemenea rezistente la detergenți și dezinfectanți utilizati în industria alimentară la temperaturi ridicate, și pot fi sterilizate în fără probleme cu jet de abur . Tocmai pentru această rezistență nu are nevoie de a se înlocuiri frecvent și acest lucru duce la o economie pe termen lung.Oferta IFT este capabilă de a satisface nevoile unui număr de sectoare: de la prelucrarea cărnii , pentru diferitele faze ale industriei de patisserie, pâine, de uscare industriala de paste umplute sau proaspete, fructe și legume de la conservare deshidratare si refrigerare și în special , în prelucrarea și maturarea de brânzeturi. " Există multe avantaje care derivă din utilizarea de PP (polipropilena) în sectorul produselor lactate,"continuă Fausto Speziali. "


În industria alimentară igiena mediului este un factor important si prezinta un risc și de asemenea, suprafețele de sprijin/suport sunt un punct critic sensibil pentru a fi monitorizate, deoarece acestea pot contamina cu ușurință alimentele. În ceea ce privește suprafețele de sprijin/suport încă multe companii adopta lemnul, deși acest material, având în vedere caracteristicile sale, nu este conform cu cerințele de igienă cerute de regulamentele europene. Micro- porii lemnului (este un material viu), de fapt,  faciliteza intrarea de murdărie și de microorganisme și nici procedurile obișnuite de curățenie și dezinfecție sau operațiunile de decopertarea suprafeței nu asigură eliminarea completă .


Utilizarea unor materiale diferite cum ar fi oțelul și aluminiul , adesea folosit ca alternativa , acesta au dezavantajul costului ridicat și pot cauza probleme din cauza conductivității termice ridicate care, în unele cazuri, modifică și compromite procesul de maturare.


Strategia IFT nu se limiteaza in a propune pietei o larga gama de produse si solutii, dar se preocupa sa furnizeze clientilor servicii personalizate si consultanta tehnica inca in faza de alegere.


Astazi ofera clientilor din industria laptelui o gama variata de rafturi superpozabile, grilaje, carucioare de transport, rastele, etajere si custi de saramurare.


Avantaje:


suprafete neporoase


usor de spalat si igienizat, curatare si dezinfectare rapida


o mai buna aerisire a produsului


maturarea uniforma a produsului


se poate spala/igieniza in tunel de spalare sau cu apa calda sub presiune si detergent


realizate din polipropilena conform cu normele UE pentru industria alimentara


usoare


rezistente


nu transmit caldura


usor de montat


usor de manipulat


superpozabile


reducerea formarii de mucegai


reducerea pierderii in greutate a produsului


reducerea timpului de lucru pentru intoarcerea produsului


eficientizare spatiului cu pana la 30%


rafturi cu colturi rotunjite pentru a se evita acumularea bacteriana


Utilitate


Pentru branzeturi: maturare, saramurare, depozitare


Pentru carne: stocare, afumare, congelare/decongelare, pasteurizare


Pentru paste si produse de panificatie: stocare, uscare, congelare


Pentru fructe si legume: deshidratare, uscare, stocare, congelare


Pentru pește: stocare, congelare/decongelare, afumare, sarare


Domenii de aplicare a produselor IFT


* uscare si aerisire


* condimentare


* depozitare


* transportarea produselor

Alte articole recomandate:

Inspirați de berăriile artizanale din America sau Marea Britanie, tot mai mulți deschid astfel de afaceri si in România. Investiția începe de la un sfert de milion de euro, iar rețetele trebuie respectate întocmai. Berea albă, roșie sau neagră conține doar malț și hamei, nu și aditivi.   Alin Matache, unul dintre proprietarii unei astfel de afaceri, a declarat pentru Iqads: Rețetele noastre sunt de inspirație englezească. Și din America ne luăm o part [...]
Carmina Paraschiv, Director General al Ana și Cornel, care de-a lungul timpului a dobândit respectul angajaților, competitorilor, clienților și comunității, este inscrisa la prima ediție a competiției EY Entrepreneur of The Year 2014 România, potrivit unui comunicat de presă trimis pe adresa redacției noastre. Carmina Paraschiv conduce un business cu o tradiție de peste 20 de ani, compania Ana și Cornel situându-se constant [...]
Ca urmare a publicarii de catre revista Fabrica de Lapte a unor acuzatii lansate de Brandprivat.ro, la adresa companiei Lactag, acuzatii care vorbesc despre modul incorect in care firma argeseana ar informa consumatorii, am primit la redactie mai multe opinii care vin sa demonteze argumentele publicatiei citate. Iata una dintre reactii: ”Ca proprietar si conducator de societate comerciala care detine o ferma mare de vaci de lapte, ferma stabila si activa de multi ani in Romania, pot [...]
ALPMA anunță livrarea unei Linii de producere a branzei telemea, notează DairyIndustries. Linia dispune de vane deschise, cu o capacitate de 400 de litri. Capacitatea maximă de procesare este de 25.000 de litri.Echipamentul are următoarele caracteristici tehnice: -vane mobile dechise de 400 l cu harpe de taiere– jgheab de umplere coagul in forme bloc– forme bloc feta/telemea– inaltator forma bloc– rama de umplere coagul in forme bloc– masa de l [...]
Alexandru Peligrad:   Producția totală de fructe de pădure a României, obținută de pe suprafețe cultivate s-a cifrat în ultimii zece ani la circa 26.000-27.000 tone anual, cu un maximum înregistrat în 2006 (28.500 tone) și un minimum înregistrat în 2007 (de 23.300 tone), deși, față de anul 2006, suprafața cultivată crescuse cu 341 ha, se arată în Studiul ”Potențialul de export al României – Fructe de pădure” realizat d [...]
Proteinele reprezintă componentele cele mai importante ale tuturor organismelor vii, în special ale celor cu organizare superioară. În același timp, ele alcătuiesc clasa cea mai diversă datorită secvenței unice a aminoacizilor în structura primară a unui lanț polipeptidic. Proteinele din carne sunt considerate complete. Cu toate acestea, în cazul produselor din carne mărunțită se utilizează diferite proteine din surse vegetale ca înlocuitori de car [...]
Fornetti România, companie care deține cel mai extins lanț de patiserii de pe plan local, reia investițiile în fabrica de la Timișoara, după ce a intrat recent sub umbrela grupului elvețiano-irlandez Aryzta AG.   „Scopul este să ridicăm această poveste de la nivel național la nivel european. Pentru îndeplinirea scopului care are legătură cu brandul Fornetti, lucrăm la un plan de dezvoltare comercială pe termen lung. Pentru susținerea activităților actuale, [...]
Care sunt tendințele în inovarea produselor din carne și a celor din fructe de mare? Desigur, ele sunt determinate de cerințele consumatorilor, de obiceiurile lor de consum, de modificările acestor obiceiuri, de preocuparea lor pentru sănătate, comoditate și, mai nou, sustenabilitate. Dar, care sunt provocările pe care industria trebuie să le depășească? La această întrebare au încercat să răspundă cercetătorii companiei Kerry, care, prin divizia d [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN