Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

KLG Europe Logistics România, una dintre cele mai mari companii de tran­s­port și logistică de pe plan local, vrea să ajungă în cinci ani la o capacitate de depozitare de 80.000 de metri pătrați de depozite, în creștere cu 30.000 de metri pătrați față de volumul actual.


 


„Acesta este momentul în care să in­vestești în depozite logistice în Ro­mânia. Avem în plan noi investiții, vom extinde în perioada 2016-2017 depozitul KLG de lângă București cu încă 10.000 de metri pătrați“, spune Paul Niță, directorul de logistică al com­paniei care a terminat anul trecut cu afaceri de 110 mil. lei (25 mil. euro).


Compania operează depozite lo­gis­tice în București, Timișoara, Brașov, Con­stanța, Cluj, Craiova și Bacău, nu­mă­rând un total de aproa­pe 50.000 de mătri pă­trați (atât proprii, cât și în­chi­riați). 


Opinia este susșinută și de oficialii Profi, care consideră că agricultura locală are un po­ten­țial mare de dezvoltare, însă majoritatea producătorilor su­feră din cauza problemelor din infrastructură, ceea ce pentru mulți se traduce prin greutăți privind menținerea ni­velului con­stant de calitate. „Problemele de logistică sunt foarte se­rioase în România, mergând de la faptul că furni­zorilor le lip­sesc mașinile de livrare adecvate (cu tem­peratură controlată) și până la lipsa resurselor financiare care să le permită să am­baleze produsele conform cerințelor Profi.” 


„Politica Profi este să achizitioneze direct marfa proas­pătă de la producători locali. Datorită faptului că ex­tinderea se face constant pe teritoriul României, se lărgește în con­ti­nuare și portofoliul de producători. Numărul lor poate varia oriun­de între 30 și 200 și crește de la an la an deoa­rece achi­zitorii nostri caută să extindă cloaborarea în ritm cu extin­derea rapidă a rețelei”, spun reprezentanții companiei.

Alte articole recomandate:

Workshop-ul Fabrica de Carne din prima zi a Expo-Conferinței Meat & Milk 2014 a dat ocazia domnului Leonard Lepădatu, Application Dept Linde Gas România să susțină comunicarea cu titlul ”Echipamente de congelare și răcire criogenică”, în fapt, să prezinte oferta de soluții tehnologice destinate tratamentului la frig, al cărnii. Implicată de-a lundul anilor în mod activ în dezvoltarea proceselor de răcire criogenică, Linde Gas și [...]
Ioan Șerbănescu: Principalele condiții care favorizează apariția incendiilor constau în prezența, în anumite împrejurări determinate, în același timp și spațiu, a materialelor și substanțelor combustibile, precum și a surselor potențiale de aprindere. Ordinea interioară, din punct de vedere al prevenirii și stingerii incendiilor, reprezintă ansamblul unor dispoziții stabilite, aplicate și respectate în incinta unităților productive sau comerciale [...]
In cadrul celei de-a 11-a editii a Summitului 3PL care s-a tinut pe 13 noiembrie in Amsterdam, FM Logistic a fost desemnata “Cel mai bun furnizor 3PL pentru retaileri” de catre companiile din acest sector de activitate. Obiectivul acestui eveniment organizat anual de catre Eyefortransport este promovarea furnizorilor logistici pentru excelenta operationala si valoarea adaugata a serviciilor oferite. FM Logistic a fost premiata la sectiunea ‘Retail Supply Chain’ pe baza [...]
(Comunicat) DAAS a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, în creștere cu 6% față de 2012 când s-au înregistrat vânzări de 23.5 milioane de euro. Din totalul veniturilor companiei, 60% reprezintă vânzări de proiecte pentru magazine de retail (instalații frigorifice, mobilier și rafturi comerciale), 18% proiecte pentru industria HoReCa, iar restul veniturilor s-au înregistrat din vânzări de mobilier, [...]
Desfășurată la Newark, California, conferința internațională cu titlul Dairy Distribution and Fleet Management a adus în fața asistenței soluții de ultimă generație din domeniul comunicațiilor și al sistemelor informatice, menite a îmbunătăți activitatea de depozitare, evidență și transport, strict specializate pe produse lactate. Pentru a argumenta necesitatea adoptării noilor tehnologii, Koren Lilburn, manager al [...]
Gabriel și Florin Pleșca, doi frați din Oradea de 40 de ani, respectiv 42 de ani, au dezvoltat fabrica de gheață alimentară Icelandia în hiper­marketuri și în segmentul HoReCa, dar gheata se preteaza si utilizarii in depozitelor de alimente. Ideea afacerii a venit în urmă cu 13 ani când Gabriel Pleșca și so­ția lui au observat că pe barul dintr-o pizzerie frapiera era în per­manență goală, noteaza Ziarul financiar. „La câteva luni [...]
Necesitatea de a alimenta o populație din ce în ce mai mare face obligatorie reducerea deșeurilor alimentare care pot fi interveni în lanțul de aprovizionare. O parte considerabilă a acestor pierderi este cauzată de procesele și gestionarea improprie a lanțului rece. Pentru a găsi soluții la această problemă, cercetătorii Reiner Jedermann și Walter Lang, de la Academia Regală de Științe a Marii Britanii, au realizat studiul cu titlul [...]
RBC anunță furnizarea de computere tactile pentru management al activitatii de retail si al celei logistice. Dupa cum se stie, angajatii din ziua de azi isi doresc echipamente care sa arate bine si sa fie performante precum smartphone-ul pe care il folosesc in fiecare zi.   Prin urmare, aveti nevoie de un device care sa reziste ani de zile, sa fie construit pentru intrebuintare zilnica si sa aiba toate atributele de care au nevoie angajatii dumneavoastra pentru a creste [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN