Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

KLG Europe Logistics România, una dintre cele mai mari companii de tran­s­port și logistică de pe plan local, vrea să ajungă în cinci ani la o capacitate de depozitare de 80.000 de metri pătrați de depozite, în creștere cu 30.000 de metri pătrați față de volumul actual.


 


„Acesta este momentul în care să in­vestești în depozite logistice în Ro­mânia. Avem în plan noi investiții, vom extinde în perioada 2016-2017 depozitul KLG de lângă București cu încă 10.000 de metri pătrați“, spune Paul Niță, directorul de logistică al com­paniei care a terminat anul trecut cu afaceri de 110 mil. lei (25 mil. euro).


Compania operează depozite lo­gis­tice în București, Timișoara, Brașov, Con­stanța, Cluj, Craiova și Bacău, nu­mă­rând un total de aproa­pe 50.000 de mătri pă­trați (atât proprii, cât și în­chi­riați). 


Opinia este susșinută și de oficialii Profi, care consideră că agricultura locală are un po­ten­țial mare de dezvoltare, însă majoritatea producătorilor su­feră din cauza problemelor din infrastructură, ceea ce pentru mulți se traduce prin greutăți privind menținerea ni­velului con­stant de calitate. „Problemele de logistică sunt foarte se­rioase în România, mergând de la faptul că furni­zorilor le lip­sesc mașinile de livrare adecvate (cu tem­peratură controlată) și până la lipsa resurselor financiare care să le permită să am­baleze produsele conform cerințelor Profi.” 


„Politica Profi este să achizitioneze direct marfa proas­pătă de la producători locali. Datorită faptului că ex­tinderea se face constant pe teritoriul României, se lărgește în con­ti­nuare și portofoliul de producători. Numărul lor poate varia oriun­de între 30 și 200 și crește de la an la an deoa­rece achi­zitorii nostri caută să extindă cloaborarea în ritm cu extin­derea rapidă a rețelei”, spun reprezentanții companiei.

Alte articole recomandate:

(Autor: Ioan Serbanescu) Industria produselor lactate se confruntă, din când în când, cu situații în care produsele deshidratate au o stabilitate mai redusă la depozitare decât cea așteptată, motiv pentru care producătorii prezintă un mare interes pentru îmbunătățirea tehnologiei de obținere sau a modului de ambalare a produselor, cu scopul de a menține valabilitatea acestora cât mai mult timp posibil. Efectul condițiilor de depozitare Ca urmare a [...]
PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul Pic SA, a finalizat vanzarea hypermaketului Pic Oradea catre Western Logistics SRL, firma afiliata grupului Alf Mizzi & sons Ltd din Malta, ce acopera o gama larga de segmente de afaceri, incluzand dezvoltari imobiliare, distributie, retail, publicitate si turism. „Tranzactia s-a realizat in contextul unei piete imobiliare cu o lichiditate scazuta, indeosebi pentru activele a caror valoare se ridica la cateva milioane de [...]
"Dezvoltarea tehnologiilor avansate de congelare au permis conservarea eficientă a valorii nutritive a fructelor și legumelor pentru perioade mai lungi, au redus pierderile materiale și au avut ca rezultat mărirea termenul de valabilitate a produsului. Toți acești factori au impulsionat popularitatea fructelor și legumelor congelate în rândul consumatorilor. Având în vedere, mediul dinamic și competitiv din piață, inovarea de produ [...]
Linde Gas România, parte a Lide Group, va fi Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2014. Participarea acestei prestigioase companii la evenimanetul care se va desfășura în zilele de 11 și 12 iunie, la Hotel Hilton din Sibiu, se va concretiza prin comunicarea cu titlul ”Exchipamente pentru congelare și răcire criogenică”, temă care va fi susținută în Workshop-ul din ziua de 11 iunie destinat sectorului d [...]
Gabriel și Florin Pleșca, doi frați din Oradea de 40 de ani, respectiv 42 de ani, au dezvoltat fabrica de gheață alimentară Icelandia în hiper­marketuri și în segmentul HoReCa, dar gheata se preteaza si utilizarii in depozitelor de alimente. Ideea afacerii a venit în urmă cu 13 ani când Gabriel Pleșca și so­ția lui au observat că pe barul dintr-o pizzerie frapiera era în per­manență goală, noteaza Ziarul financiar. „La câteva luni [...]
Cu o pondere din ce în ce mai scăzută a stocurilor, fapt determinat de necesitatea obligatorie a măririi eficienței economice a fiecărei companii, managementul lor este esențial în organizarea unui flux de producție sau a unui întreg lanț. Cunoașterea principalelor aspecte ale unui bun management al stocurilor și, mai ales, punerea lor în practică, poate face diferența dintre suscces și colaps. În acest sens, vă prezentăm [...]
România a înregistrat anul trecut, cea mai mare creștere a vânzărilor în retail din Uniunea Europeană: 8,9%. Drept consecință, pozitivă de data aceasta, cererea generată de companiile care activează în sectoarele Retail și Distribuție/Logistică a avut o contribuție majoră la rezultatele pozitive de pe piața de leasing. Cererea pentru dezvoltări industriale va urma un trend ascendent fiind susținută de creșterea consumului, dar și de nevoia companiilor din [...]
Eurest, filiala locală a grupului britanic Compass, specializat în servicii de alimentație pentru companii, a ajuns în prezent la un număr de 1.000 de angajați în România și estimează pentru acest an o cifră de afaceri de circa 83 milioane de lei (19 milioane de euro), în creștere cu 5% față de anul precedent.  „Ne propunem an de an o creștere disciplinată, întrucât ne dorim un business stabil, de acee, targetul anual de  creștere [...]

 

Living fresh
meatmilk
indagra
indagra food
testo
infoALIMENT MAGAZIN