Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Generalități


 


Influentul general al stației de epurare, reprezentând amestecul general al apelor reziduale de pe platformă, are un debit variabil, în funcție de deversările discontinue și continue, care provin din fazele tehnologice ale procsului de fabricatie. In aceste condiții, parametrii apelor reziduale proveniti din industria de reciclare sunt și ei variabili, cu vârfuri de sarcină care ating valori ale consumului chimic de oxigen (CCO-Cr) de 7500 mg/l, ale suspensiilor de 1500 mg/l, ale turbidității de 1000 oSiO2 și valorile pH-ului variază între 4 și 11.


 


          Inaintea aplicării oricărui tratament fizico-chimic sau biologic este necesară omogenizarea apelor reziduale la un timp minim de amestecare de trei ore, în sisteme continue sau discontinue.


          Tratamentul fizico-chimic nu este absolut indispensabil, in conditiile unei filtrari fine a suspensiilor prezente in apa uzata si a unui separator de grasimi dimensionat pentru o perioada de retentie de cca 2-4 ore.


          Pentru statiile mici din industrie (debit zilnic < 50 mc) epurarea se va realiza printr-o treapta aeroba cu bazin de tratare cu namol activ.


 


          Procesele de naturã chimicã intervin de obicei paralel cu cele biologice constituind asa-numitele procese de naturã biochimicã (denumite si procese biologice), în timpul cãrora materiile organice din apele uzate si din nãmoluri sunt descompuse. Cea mai mare parte a materiilor continute în apele uzate si în nãmoluri sunt de naturã organicã. Materiile organice fiind instabile, sunt usor de descompus si, odatã cu aceasta, se produce si epurarea apei.


          Procesele biologice care intervin în timpul descompunerii sunt de douã categorii: procese aerobe, în cadrul cãrora se produce combinarea materiilor organice cu oxigenul (oxidarea), cu producere de cãldurã, si procese anaerobe, caracterizate prin dezintegrarea oxigenului (reductia), cu consum de cãldurã. Oxidarea materiilor organice este specificã proceselor aerobe care au loc în apa uzatã care traverseazã filtrele biologice, bazinele cu nãmol activ sau cîmpurile de irigare si filtrare; reductia este specificã proceselor anaerobe ce transformã nãmolul în bazinele de fermentare a nãmolului, în fosele septice, în decantoarele cu etaj, etc.


          Procesele aerobe sunt conditionate ........ citeste mai mult


 

Alte articole recomandate:

  Asociația Națională Suedeză pentru Industria Alimentară (NFA) a schimbat eticheta sa pentru alimentație sănătoasă, Keyhole care este în concordanță cu noile reguli privind nutriția, însemnând mai puțină sare, mai multe proteine integrale și o gamă mai largă de produse care pot purta acest logo, informează Food Navigator. NFA a redus cantitatea de sare pe care produsele din toate categoriile o pot conține dacă vor purta logo-ul [...]
Juriul concursului World Beer Awards 2013 a selectat cele mai bune beri din lume în 2013. După cum a anuntat site-ul evenimentului, cea mai buna bere, în 2013, a fost recunoscuta ceheasca Primator Weizenbier, informeaza Income Magazin. Bautura ceheasca a luat, de asemenea, premiul pentru cea mai buna bere de grâu. Cea mai buna bere lager a fost aleasa Sharp Cornish Pilsner, iar cea mai buna bere neagra -  Malheur 12 din Belgia. În categoria cea mai buna [...]
Noile reguli europene de etichetare alimentară au intrat in vigoare de sâmbătă, acestea urmărind informarea consumatorilor asupra ingredientelor alergene, iar din 2016, etichetele vor conține și informații despre valoarea nutritivă a alimentelor, potrivit Federației Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta.            Această reglementare - Regulamentului UE 1169/2011- ar urma să-i ajute pe consumatorii din UE să mănânce mai [...]
Compania Microcat România are deosebita plăcere de a-si anunta prezența la cel mai mare eveniment expozițional de profil din România, Indagra 2014. La editia de anul acesta, noi Microcat România impreună cu partenerii nostri de la Aqua D&P Technologies am pregătit pentru dumneavoastră ultimele inovații în domeniul biotehnologiilor si protectiei mediului și vă asteptam la standul nostru cu numărul 34 din pavilionul C2, pentru a găsi impreună soluțiile [...]
După ce au fost vinovații de serviciu în scandalurile internaționale, în urma cărora li s-au închis porțile spre export, producătorii români de carne primesc o nouă lovitură, din interior. În luna februarie, vânzările de carne și produse din carne s-au redus cu circa 15%, iar estimările pentru luna martie indică o diminuare de încă 25% comparativ cu perioade similare din anii trecuți, potrivit datelor din piață. Aceste [...]
Lista distilator românești de top nu poate fi completă fără gama produsă de Vincon Vrancea. cap de listă este vinarsul Jad, cu o vechime de 35 de ani. „Păstrat în butoaie de stejar, vinarsul și-a definit personalitatea distinctă și complexitatea pentru a oferi experiența pură a bogăției aromatice. 35 de ani în butoaie de stejar, în permanent contact cu lemnul, pentru un buchet perfect conturat și o culoare aparte. 35 de ani de fidelitate pentru tradiț [...]
  La această ediție a târgului internațional Indagra, noi, MICROCAT România și bunii noștri prieteni și colaboratori AQUA D&P TECHNOLOGIES, am hotărât să punem la aceiași masă cei mai buni specialiști în domeniul epurării apelor uzate. Vom analiza sistemul de operare si vă vom da soluția optimă chiar acolo la stand. Vă punem la dispoziție întreaga gamă de produse și servicii oferite iar specialiștii [...]
Rosa, puiul gigant care cutreieră Europa a ajuns, de ieri și în România. Simpatica mascotă a devenit faimoasă în ultima lună, când a călătorit în cele mai mari capitale europene în cadrul unei campanii menite să îi convingă pe oficialii de la Bruxelles că este nevoie de o etichetare corectă a cărnii de pui. În spatele costumului lui Rosa se află Tamsin French, o tânără fermieră  de 23 de ani care și-a propus să apere dreptul [...]

 

meatmilk

testo
infoALIMENT MAGAZIN