Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Generalități


 


Influentul general al stației de epurare, reprezentând amestecul general al apelor reziduale de pe platformă, are un debit variabil, în funcție de deversările discontinue și continue, care provin din fazele tehnologice ale procsului de fabricatie. In aceste condiții, parametrii apelor reziduale proveniti din industria de reciclare sunt și ei variabili, cu vârfuri de sarcină care ating valori ale consumului chimic de oxigen (CCO-Cr) de 7500 mg/l, ale suspensiilor de 1500 mg/l, ale turbidității de 1000 oSiO2 și valorile pH-ului variază între 4 și 11.


 


          Inaintea aplicării oricărui tratament fizico-chimic sau biologic este necesară omogenizarea apelor reziduale la un timp minim de amestecare de trei ore, în sisteme continue sau discontinue.


          Tratamentul fizico-chimic nu este absolut indispensabil, in conditiile unei filtrari fine a suspensiilor prezente in apa uzata si a unui separator de grasimi dimensionat pentru o perioada de retentie de cca 2-4 ore.


          Pentru statiile mici din industrie (debit zilnic < 50 mc) epurarea se va realiza printr-o treapta aeroba cu bazin de tratare cu namol activ.


 


          Procesele de naturã chimicã intervin de obicei paralel cu cele biologice constituind asa-numitele procese de naturã biochimicã (denumite si procese biologice), în timpul cãrora materiile organice din apele uzate si din nãmoluri sunt descompuse. Cea mai mare parte a materiilor continute în apele uzate si în nãmoluri sunt de naturã organicã. Materiile organice fiind instabile, sunt usor de descompus si, odatã cu aceasta, se produce si epurarea apei.


          Procesele biologice care intervin în timpul descompunerii sunt de douã categorii: procese aerobe, în cadrul cãrora se produce combinarea materiilor organice cu oxigenul (oxidarea), cu producere de cãldurã, si procese anaerobe, caracterizate prin dezintegrarea oxigenului (reductia), cu consum de cãldurã. Oxidarea materiilor organice este specificã proceselor aerobe care au loc în apa uzatã care traverseazã filtrele biologice, bazinele cu nãmol activ sau cîmpurile de irigare si filtrare; reductia este specificã proceselor anaerobe ce transformã nãmolul în bazinele de fermentare a nãmolului, în fosele septice, în decantoarele cu etaj, etc.


          Procesele aerobe sunt conditionate ........ citeste mai mult


 

Alte articole recomandate:

Heineken Romania publica cea de-a cincea editie anuala a Raportului de Sustenabilitate, anuntand rezultate pozitive pentru toate ariile Agendei „Brewing a Better Future”.  In 2013, compania a inregistrat cea mai mare scadere a nivelului de dioxid de carbon din ultimii trei ani si a lansat primul program de Harm Reduction din Romania organizat la un festival de muzica. «Din 2010, de cand am lansat Agenda “Brewing a Better Future”, ne-am imbunatati [...]
Căpșunile congelate în prealabil și apoi uscate păstrează toată Vitamina C și polifenoli și 92% din antioxidanții lor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea Sheffield Hallam, din Marea Britanie, pentru firma de fructe congelate Chaucer Foods, potrivit foodqualitynews.com. Cercetarea a măsurat Vitamina C, capacitatea antioxidantă total (TAC), precum și conținutul fenolic total (TPC), în căpșuni proaspete, refrigerate [...]
  Publicația franceză dedicată consumatorului, Que Choisir a cerut guvernului francez să permită adoptarea unui cod de culoare pe partea frontală a ambalajului privind etichetare nutrițională ca "un antidot la marketing-ul produselor alimentare" în urma unui studiu realizat și care susține eficacitatea acestui cod, informează Food Navogator. Studiul, realizat în colaborare cu organizația consumatorilor UFC, a examinat modul în care sistemul de [...]
Bananele sunt cele mai tranzactionate fructe din lume, potrivit organizatiei non-profit Banana Link.  Wall-Street Journal a realizat un top al celor mai mari importatori de banane la nivel global, raportand volumul importurilor la numarul de locuitori ai tarilor, in contextul in care productia mondiala de banane este in pericol ca urmare a raspandirii bolii Panama. Boala Panama a distrus in anii '50 aproape toate culturile de banane din America Centrala si de Sud. Mai multe, pe [...]
După ce au fost vinovații de serviciu în scandalurile internaționale, în urma cărora li s-au închis porțile spre export, producătorii români de carne primesc o nouă lovitură, din interior. În luna februarie, vânzările de carne și produse din carne s-au redus cu circa 15%, iar estimările pentru luna martie indică o diminuare de încă 25% comparativ cu perioade similare din anii trecuți, potrivit datelor din piață. Aceste [...]
Peste 3.000 de litri de apă minerală au fost confiscați, ieri, de polițiști, în urma pechezițiilor în trei magazine din Sectorul 3, pentru că sursa indicată pe etichetă a apei respective este un izvor neînregistrat, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții Poliției Capitalei. Surse din Poliție au precizat că anchetatorii au ridicat 3.015 litri de apă minerală marca Saguaro, din trei hipermarketuri Lidl din Sectorul 3. Potrivit etichetei, apa respectivă ar proveni din [...]
Rosa, puiul gigant care cutreieră Europa a ajuns, de ieri și în România. Simpatica mascotă a devenit faimoasă în ultima lună, când a călătorit în cele mai mari capitale europene în cadrul unei campanii menite să îi convingă pe oficialii de la Bruxelles că este nevoie de o etichetare corectă a cărnii de pui. În spatele costumului lui Rosa se află Tamsin French, o tânără fermieră  de 23 de ani care și-a propus să apere dreptul [...]
Cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației, Smithfield România, a organizat astăzi, în cadrul Liceului Tehnologic Transporturi Auto din Timișoara, o lecție deschisă pentru informare asupra importanței unei alimentații echilibrate si încurajarea adoptarii unui stil de viață sănătos, prin sprijinul oferit de catre comunitatea medicilor de elita din Timisoara, City Doctors.  Elevii din clasa a IV-a care au participat la eveniment au primit informații [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN