Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Populația a economisit 500 de milioane de euro în cei doi ani care au trecut de la reducerea TVA la pâine, a declarat președintele Rompan, Aurel Popescu, la conferința MEDIAFAX Talks about Retail.


"Numai la populație, din reducerea prețului la franzelă a rămas suma de 500 de milioane de euro. Nici mie nu mi-a venit să cred că în doi ani s-au făcut economii atât de mari la populație", a spus Popescu.


TVA de 9% la pâine a fost introdusă în septembrie 2013, iar din iunie 2015 se aplică pentru toate produsele alimentare, față de 24% anterior.


Conferința Mediafax Talks about Retail este organizată marți, 13 octombrie, la hotel J.W.Marriott, de către agenția de presă Mediafax, ĭn parteneriat cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, și reunește reprezentanți ai Guvernului, ai autorităților competente, factorii de decizie din industrie și reprezentanții mediului de afaceri din domeniul retailului, dar și din domeniile conexe.

Alte articole recomandate:

Magiunul de prune Topoloveni a participat cu succes la expoziția internațională World Food Moscow, găzduită de capitala Federației Ruse.Magiunul produs de Sonimpex Topoloveni a reprezentat astfel România la unul dintre cele mai mari evenimente din lume, dedicat industriei alimentare, ca parte a programului 'Eureka: Descoperiți comorile Europei!'. Magiunul de prune Topoloveni este singurul produs care beneficiază de fonduri europene pentru promovarea [...]
Directorul unei fabrici a gigantului american de bauturi racoritoare Coca-Cola din Sankt Petersburg, in nord-vestul Rusiei, a fost dat disparut, au anuntat surse concordante, relateaza AFP, potrivit Mediafax. Dmitri Sosnikov, in varsta de 37 de ani, "a plecat de la serviciu pe 28 noiembrie 2014" si nu a ajuns acasa, a anuntat Comitetul local de ancheta intr-un comunicat. Coca-Cola "confirma ca Dmitri Sosnikov, directorul fabricii de la Sankt Petersburg, nu s-a prezentat la locul de munca [...]
Compania Ingredion și-a extins gama de soluții din midon pentru brânză procesată și analoagă, astfel încât să poată satisface cererea crescută pentru brânza mai ieftină în regiunile emergente, cum ar fi Orientul Mijlociu și Africa de Nord, informează Dairy Reporter.   Corinna Faustmann, tehnolog principal al departamentului ingrediente pentru lactate la Ingredion Germania a declarat că consumul crescut de brânză procesată și [...]
România a înregistrat în luna octombrie 2016 a doua mare creștere a vânzărilor în retail din Uniunea Europeană, de 8,7%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea vânzărilor în retail în Uniunea Europeană a fost în octombrie de 3,5% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2015 și se datorează creșterii de 4,9%  a vânzărilor pentru produsele nealimentare, de 2,5% pentru [...]
Ieri, la restaurantul Cucina di Eleni, agentia Russenart Comunication a organizat o intalnire cu jurnalistii specializati in industria alimentara si HoReCa, intalnire care a marcat finalul primei editii a campaniei de promovare a gastronomiei mediteraneene. Gazdele Petrecerii Mediteraneene au fost doamna Larisa Toader, Managing Director Russenart Counication si domnul Cristi Horvat, manager al locantei. Cu ocazia intalnirii, desfasurata intr-o atmosfera de calm mediteraneean, jurnalistii [...]
Kaufland deschide in luna august doua hypermarketuri noi, in Arad si in Capitala – in cartierul Bucurestii Noi. La Arad va fi a doua inaugurare a retelei germane, dupa cea din 2007. In Bucuresti, noua deschidere duce numarul de locatii Kaufland la 7. Aici, retailerul mai are in constructie trei magazine, in zonele Aparatorii Patriei, Tudor Vladimirescu si Brancusi (cartierul Drumul Taberei), toate acestea putand fi inaugurate pana la finalul anului. In plus, in luna octombrie va f [...]
(Comunicat) Interesul mediului de afaceri pentru nișa de pește și fructe de mare a crescut în mod simțitor față de anii trecuți, este concluzia reprezentanților Alfredo Seafood, în urma participării la ediția din 2017 a Indagra Food & Carnexpo. Evenimentul s-a încheiat pe data de 29 octombrie și este cea mai mare expoziție dedicată industriei cărnii și alimentare, precum și producătorilor de echipamente utilizate [...]
(Agerpres) Muștarul comercializat pe piața românească are în conținut între 0 și 8 aditivi alimentari (E-uri), în timp ce aproape 45% din produsele studiate nu menționează pe etichetă conținutul de boabe sau de făină de muștar, potrivit rezultatelor unui proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate, derulat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS România) [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN