Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Populația a economisit 500 de milioane de euro în cei doi ani care au trecut de la reducerea TVA la pâine, a declarat președintele Rompan, Aurel Popescu, la conferința MEDIAFAX Talks about Retail.


"Numai la populație, din reducerea prețului la franzelă a rămas suma de 500 de milioane de euro. Nici mie nu mi-a venit să cred că în doi ani s-au făcut economii atât de mari la populație", a spus Popescu.


TVA de 9% la pâine a fost introdusă în septembrie 2013, iar din iunie 2015 se aplică pentru toate produsele alimentare, față de 24% anterior.


Conferința Mediafax Talks about Retail este organizată marți, 13 octombrie, la hotel J.W.Marriott, de către agenția de presă Mediafax, ĭn parteneriat cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, și reunește reprezentanți ai Guvernului, ai autorităților competente, factorii de decizie din industrie și reprezentanții mediului de afaceri din domeniul retailului, dar și din domeniile conexe.

Alte articole recomandate:

(Comunicat) Miercuri, 14.02.2018 a avut loc ședința de inaugurare și operaționalizare a Uniunii Naționale de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – U.N.C.S.V., prima de acest gen din România. Aceasta reuneștepentru început 8 cooperative agricole, membri fondatori, după cum urmează: AGRISUD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ,ARGEȘ BIOSUD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, BRAICOOP COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, DOBROGEA SUD COOPERATIVĂ AGRICOLĂ, OLTENIA CEREAL NORD [...]
(INSSE) La 1 mai 2014, comparativ cu aceeași dată a anului 2013, efectivele de porcine au  scăzut atât ca număr total, cât și ca efectiv matcă, cu 0,2%, respectiv cu 3,1%. Analizând distribuția pe regiuni de dezvoltare a efectivelor de porcine la 1 mai 2014, comparativ cu 1 mai 2013 se constată că ponderea acestora a crescut în regiunile: Sud-Est  (+0,5 puncte procentuale), Centru (+0,3), Nord-Est (+0,2) și a scăzut în regiunile: Sud Muntenia [...]
Microafacerile cu produse alimentare tind să capete o pondere tot mai mare, dovedind că se pot construi afaceri viabile și fără a se ține cont de marii producători. Una dintre acestea este Fabrica de Bere Bună, mai precis, o microberărie care, acum, vinde berea Zăganu, marca 100 % românească pe care o produc, în peste 120 de locuri.   „Ne-am identificat cu zăganul, o pasăre vânată până la dispariție, atât datorită proximității de vârful [...]
Producătorul de echipamente de ambalare Evergreen a introdus recent noile mașini  tip QL-30 și QL-30ESL, concepute pentru capacități de producție reduse. Proiectat pentru o capacitate de producție redusă, QL-30 poate manipula volume de umplere de 180 ml până la 1 litru și poate umple 3000 de cutii pe oră cu o singură etapă de jos în sus. Sistemele de control PLC Allen Bradley și tehnologia servo oferă performanțe continue ambalajelor [...]
Conform Food&Drink Technology, una din piesele legislative in special face companiile alimentare sa caute consultanta. Reg 1169 privind informarea consumatorilor (FIC) a intrat in vigoare in 2011 si a introdus schimbari care inseamna ca aproape fiecare eticheta de alimente sau bauturi va avea nevoie de o revizie majora inainte de sfarsitul lui 2014. Stim acum care sunt cerintele privind schimbarea etichetelor alimentelor si presiunea este pe conformarea la timp. Nicio surpriza- intr-o zona [...]
Quadrant Amroq Beverages, îmbuteliatorul PepsiCo de pe plan local, a terminat primul semestru cu o cifră de afa­ceri de circa 389 de milioane de lei (87 mil. euro), în creștere cu 22% față de perioada similară a anului trecut. Astfel, producătorul de băuturi continuă perioada de creștere începută în anul 2014 și se apropie cu pași repezi către al treilea an consecutiv cu rulaje mai mari. De asemenea, prima jumătate a anului a adus și revenirea pe profit a [...]
Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
  După ce a activat în managementul executiv și general pentru companii din România și din străinătate, Adrian Acatrinei, 43 de ani, și-a dorit să meargă pe cont propriu și și-a făcut propriul plan de business în care a inclus dezvoltarea unei băcănii în centrul istoric al orașului Brașov și activități de consultanță business (management general și start-up).  Băcănia lui Iordache, așa cum se numește unitatea deschisă de antreprenor anul acesta, este operată [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN