Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Inspirați de berăriile artizanale din America sau Marea Britanie, tot mai mulți deschid astfel de afaceri si in România. Investiția începe de la un sfert de milion de euro, iar rețetele trebuie respectate întocmai. Berea albă, roșie sau neagră conține doar malț și hamei, nu și aditivi.


 


Alin Matache, unul dintre proprietarii unei astfel de afaceri, a declarat pentru Iqads: Rețetele noastre sunt de inspirație englezească. Și din America ne luăm o parte din ingrediente, din Anglia, America, Noua Zeelandă, Australia”. Alin se ocupă de afacere împreună cu fratele său, Răzvan. Tânărul a urmat în Anglia cursuri de pregătire în domeniu și poate spune că e berar cu diplomă.


Răzvan Matache, producător de bere artizanală: „Poate să stea până la 4-5 săptămâni în funcție de cât de tare este berea. Cea mai puțin alcoolizată stă 3 săptămâni, cea mai puternică - 5 săptămâni”. Afacerea de familie produce 6 sortimente de bere, care ajung în baruri România, iar în curând și din Bulgaria. Indiferent unde savurați băutura, cei doi frați recomandă să o turnați într-un pahar cu picior.


 


Alin Matache: „E mai potrivit pentru servirea unei astfel de beri decât o halbă și nu te poți sătura de miros. Simți mirosuri foarte puternice și plăcute, citrice”. Un alt producător de bere artizanală vinde băutura în restaurantul pe care îl deține. Kishore Ramnani, proprietarul unei berării: „Astea sunt inima fabricii, aici fierbem malțul, aici e partea de filtrare, acolo e apa”.


În funcție de culoarea malțului, berea este albă, blondă, roșie sau neagră. Kishore Ramnani, proprietarul unei berării: „Bere roșie merge foarte bine cu pește, bere neagră cu carne. E și diferență de procent de alcool, bere albă, roșie, neagră, e crescător, de la 4 până la 7”. În acest caz, doar doar utilajele din berărie au costat un sfert de milion de euro. În România există doar șase berării artizanale. În Statele Unite sunt peste 4.000. 

Alte articole recomandate:

Acest aparat este proiectat pentru a umple o nevoie pe piata alimentara, pentru un slicer mic, foarte competitivă și versatil, destinat porționării produselor din carne. Capacitatea feliatorului este de  de 500 de taieri pe minut.Pe lângă cârnați uscati, este posibil să taie carnea la 0 ° C de la grosimea de 3 mm, șuncă cu rata de injectare (mai mare de 100%). Aceasta masina este complet automata și pot fi programati mai multi parametrii: lungimea [...]
Obligatoriu pe liniile de transport a cărnii dezosate, ScanTrac X-ray InspX este conceput special pentru detecția resturilor de oase, dar și a altor elemente străine, cum ar fi: părți metalice, pietre, sticlă etc. Cuplat cu un ejector automat, ScanTrac X-ray reprezintă un echipament ideal pentru calitatea cărnii care urmează a intra în fluxul de procesare industrială. Totodată, echipamentul poate fi utilizat și la inspectarea produselor finale. Echipamentul operează [...]
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a dat un aviz favorabil utilizării soluțiior pe bază de acid peroxiacetic (PAA) pentru tratarea carcaselor și a cărnii de păsăre în scopul reducerii contaminărilor cu agenți patogeni, considerând că nu există riscuri de toxicitate asupra consumatorilor sau a mediului. Experții EFSA au ajuns, de asemenea, la concluzia că este puțin probabil ca utilizarea de soluții pe bază de acid peroxiacetic ar duce la apariția rezistenței [...]
Alevia, compania romaneasca specializata in productia de suplimente alimentare si ceaiuri, anunta finalizarea extinderii fabricii din Falticeni, judetul Suceava. Extinderea cladirii de productie si birouri, inclusiv achizitia utilajelor performante, s-a ridicat la 1.000.000 de euro. Aceasta noua investitie aduce valoarea intregului complex Alevia la 2.000.000 de euro.   Unitatea Alevia, in care lucreaza 160 de angajati, atat in zona de productie, cat si in departamentul de vanzari, are o [...]
Pentru orice procesator de carne, fabricarea cârnaților reprezintă una dintre activitățile cu pondere importantă. Începând cu producția industrială și terminând cu aceea artizanală, variantele tehnologice sunt multiple. Waltsonic anunță exportul câteva echipamente recomandate companiilor mici și mijlocii, a celor aflate la început de activitate, carmangeriilor, dar și secțiilor de producție de produse proaspete, [...]
Prezentă în calitate de Partener Premium la cea de-a patra ediție a EXPO-Conferinței Internaționale Meat & Milk, GEA Group Aktiengesellschaft va prezenta în cadrul workshop-ului din ziua de 3 iunie, LAPTE-Procesatori, cele mai moderne tehnologii de procesare a laptelui.   Reprezentanții companiei vor detalia informații despreseparatoare Westfalia, valve din gama D-tec și dispozitive de optimizare și control di [...]
Compania Metalquimia a realizat o nouă gamă de echipamente de injectare a cărnii, soluții cuprinse în gama Movistick, după cum informează MeatProcessing. Capătul de agmă este utilajul Movistick 30 PJ, o mașină de injectat saramura cu acțiune constantă, destinată procesării oricărui tip de carne (porc, vită, pui etc). Injectarea poate fi ajustată în plaja de 10, până la 75% / pas, realizându-se o uniformizare deosebită, fără zone moarte. Pierderile sunt eliminate, [...]
Bucătari cu ochelari de protecție, cu eprubete și costum de azbest, în locul clasicului șorț de bucătărie. Aceasta este o imagine care nu mai șochează atât de mult azi, nici în România, unde s-au deschis câteva restaurante – puține, într-adevăr - cu acest specific. Cât din această fascinantă bucătărie reprezintă o artă, o toană, știință pură sau magie gastronomic, este greu de spus! Moda a început să prindă și în România. Chef [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN