Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Codul fiscal prevede, din 2016, scaderea accizei la alcool si bauturi alcoolice, dar acestea se vor ieftini mai devreme, deoarece unele firme reduc preturile din aceasta luna.


 


Conform prevederilor Codului fiscal, din 1 ianuarie 2016, valoarea accizei la alcool etilic trebuie sa scada cu 30%, de la 4.738 de lei/hectolitru de alcool pur, cat este in prezent, pana la 3.306,98 lei/hectolitru.


In aceste conditii, ar fi de asteptat ca si preturile bauturilor spirtoase si alcoolice sa scada, tot de la aceeasi data. Totusi, unele firme au anuntat ca vand deja bauturile la un pret cu pana la o treime mai scazut.


„Este o decizie care se extinde la nivelul intregii piete si care exprima sustinerea noastra fata de partenerii distribuitori, fata de industrie si fata de consumatorul final”, a  declarat presedintele Alexandrion Grup Romania, Nawaf Salameh, citat de National.

Alte articole recomandate:

Familia Oprea a investit 15.000 de euro intr-un concept altfel. Atmosfera prietenoasa din bacanie a atras, in ultimii doi ani, clienti variati, de la pensionari la manageri, care apreciaza produsele facute din ingrediente naturale, de calitate, si care tin la sanatatea lor, informeaza Revista Piata. “La noi nu se gasesc inlocuitori de mancare si bautura, ci produse naturale, autentice, al caror gust poate nici nu este cunoscut de multe persoane. Intrucat ne pasa de sanatatea noastra si [...]
Ieri, la Complexul expozițional și de business de la Barcelona s-a deschis  ediția 2014 a târgului Alimentaria, una dintre cele mai mari manifestări expoziționale dedicate industriei alimentare. Ediția din acest an va dura până în ziua de 3 aprilie, accentul fiind pus pe inovație. La ediția din acest an își expun produsele peste 8.000 de companii din 50 de țări de pe toate continentele, fiind așteptați l [...]
Vânzările de produse sub mărcile private ale marilor rețele de magazine au ajuns să reprezinte 14% din totalul pieței locale de retail, în creștere cu un punct procentual față de anul anterior, dar clienții sunt greu de loializat, anunță GfK.   “40% din vânzări de de marcă privată sunt realizate de discounteri și 30% de hipermarketuri. Pe măsură ce retailerii vor deschide mai multe magazine, mărcile private vor avea de câștigat”, a ară [...]
Cramele Recaș întâmpină Sărbătorile de iarnă cu o nouă gamă de vinuri roșii. Aceasta completează portofoliul de vinuri premium, adresate industriei HoReCa, și vrea să fie prelungirea, în roșu, a gamei  Sole, care se bucură deja de succes. Prin Sole, Cramele Recaș au reușit să surprindă prospețimea zilei și razele de soare în vinuri albe și rose. Noua colecție, denumită Selene, după întruchiparea [...]
Elveția va interzice începând de miercuri importul de porci vii și orice fel de carne de porc provenind din mai multe țări europene în care au fost depistate de curând cazuri de febră porcină africană.Importurile din Bulgaria și România sunt vizate, dar și cele din unele regiuni ale Croației și Letoniei, au precizat marți autoritățile sanitare elvețiene. Interdicția se referă la porci și mistreți, precum și la orice fel de carne care provine de la aceste animale, [...]
Lidl a decis schimbarea locației magazinului situat pe strada Turnului, nr. 2A din Brașov. Noua unitate se deschide pe 23 octombrie, pe aceeași stradă, la numărul 1. Retailerul german operează 9 magazine în Brașov, în timp ce la nivel național rețeaua numără 180 de unități, informeaza Magazinul Progresiv. Magazinul care urmează să fie relocat va avea program normal de funcționare până la data închiderii, pe 22 octombrie 2014,  iar în ziua următoare va fi [...]
Ieri, la Paris, cel mai mare eveniment mondial dedicat industriei alimentare și-a deschis porțile pentru miile de vizitatori. A 50-a ediție a târgului SIAL stă de această dată sub semnul celebrării inovațiilor din domeniu, momentul culminant al acestei sărbători fiind prevăzut a se desfășura azi. Mai precis, sub titlul ”50 de ani, 50 de bucătari”, organizatorii au reunit în spațiul special amenajat 50 de maeștri bucătari care vor găti [...]
Menționarea pe etichete a țării de origine (country-of-origin labelling – COOL) pentru carnea utilizată ca materie primă în alimentele procesate este cu un pas mai aproape să devină realitate, în urma unui vot în Parlamentul European dat pe 12 februarie. În acest sens, domnul Christian Verschueren, director-general al EuroCommerce, a declarat pentru France Press că: ”etichetarea obligatorie a originii cărnii folosite în astfel de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN