Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Codul fiscal prevede, din 2016, scaderea accizei la alcool si bauturi alcoolice, dar acestea se vor ieftini mai devreme, deoarece unele firme reduc preturile din aceasta luna.


 


Conform prevederilor Codului fiscal, din 1 ianuarie 2016, valoarea accizei la alcool etilic trebuie sa scada cu 30%, de la 4.738 de lei/hectolitru de alcool pur, cat este in prezent, pana la 3.306,98 lei/hectolitru.


In aceste conditii, ar fi de asteptat ca si preturile bauturilor spirtoase si alcoolice sa scada, tot de la aceeasi data. Totusi, unele firme au anuntat ca vand deja bauturile la un pret cu pana la o treime mai scazut.


„Este o decizie care se extinde la nivelul intregii piete si care exprima sustinerea noastra fata de partenerii distribuitori, fata de industrie si fata de consumatorul final”, a  declarat presedintele Alexandrion Grup Romania, Nawaf Salameh, citat de National.

Alte articole recomandate:

Ioan Șerbănescu: Termenul de condimente sau mirodenii a fost aplicat, mai întâi, exclusiv ingredientelor cu gust pătrunzător, iute sau aromatic, uneori parfumurilor sau chiar ingredientelor folosite pentru îmbălsămări. Astăzi există tendința de a limita utilizarea termenului, doar pentru ingredientele folosite la fabricarea produselor alimentare și a băuturilor, cu toate că unele dintre acestea continuă să aibă utilizări adiționale, în medicină sau [...]
Începând cu sfârșitul secolului al 19-lea, tratamentul termic al laptelui a devenit banal iar termenul de ”pasteurizare” îl comemorează pe Louis Pasteur, acela care a efectuat studiile fundamentale ale efectului letal al căldurii asupra microorganismelor și utilizarea tratamentului termic ca tehnică de conservare.  La rândul ei, pasteurizarea este un tip special de tratament termic pe care compania Tetra Pak, în manualul său d [...]
Piața mondială de banane, în valoare de 8,9 miliarde de dolari, este pusă în pericol de o boală care distruge culturile în Asia de Sud-Est și care s-a extins în Orientul Mijlociu și Africa, potrivit Organizației pentru Alimente și Agricultură (FAO) a Națiunilor Unite, relatează Bloomberg.   O ciupercă care atacă rădăcinile plantelor, tulpina TR4 a bolii Panama, distruge soiul de banane Cavendish, care asigură 95% din livrările către importatori, inclusiv [...]
  Cert ID Europa a introdus un program de certificare pentru a confirma că lecitina din floarea-soarelui nu conține urme de soia, informează Food Navigator. Programul este destinat pentru furnizorii de lecitină de floarea soarelui - în special pentru cei care aprovizionează industria de panificație, ciocolată și produse de patiserie – mai ales că în ultimul timp sectorul alimentar caută alternative de utilizat pe scară largă a lecitinei emulsificată din [...]
  Noi date de expunere pentru colorantul alimentar Allura Red (E129) sugerează că aportul actual este sigur din punct de vedere al siguranței alimentare, în conformitate cu un aviz revizuit din partea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), informează Food Navigator. EFSA a inițiat evaluarea expunerii în 2013, după ce au apărut date noi despre Allura Red, care face parte dintr-un grup de coloranți alimentari cunoscut sub numele de [...]
Din cele cinci companii active în industria alimentară, doar producătorul de pâine  Boromir Buzău a raportat o creștere a profitului în trimestrul al treilea față de același interval al anului trecut. De la 1 septembrie 2013, TVA la pâine și produsele de panificație a fost redusă de la 24% la 9%, această măsură având un impact și asupra rezultatelor financiare ale companiilor de profil, informeaza ZF.   Doar doi dintre cei mai mari jucăto [...]
(Agerpres) Întrucât din 2015 vor fi eliminate cotele de producție, marii producători de lapte din Europa s-au grăbit să-și majoreze producția în 2013-2014 și vor plăti penalități în valoare de peste 400 milioane de euro, a anunțat vineri Comisia Europeană. CE a precizat că opt țări (Germania, Olanda, Polonia, Danemarca, Austria, Irlanda, Luxemburg și Cipru) și-au depășit cotele naționale cu un total de 1,46 milioane de tone. Cea mai mare supraproducție a fost [...]
În Bruxelles, magazinele de ciocolată sunt la fel de comune precum minimarketurile de cartier de la noi. Cu vitrine mari, unde produsele tronează mai ceva ca aurul și diamantele în rafturile unui bijutier, business-ul cu ciocolată în capitala belgiană este o provocare din punct de vedere al vizibilității și al diferențierii. Și totuși, printre multitudinea de opțiuni, Zaabär se distinge prin simplitate și prin faptul că [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN