Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

CHR Hansen Romania informează pe site-ul său că din partea pieței au existat de mult timp cerințe pentru îndeplinirea cerințelor specifice care apar la producerea brânzeturilor de tip Cașcaval sau Provolone.


 


Până în prezent, pentru producerea Cașcavalului, se foloseau culturi pentru mozzarella, dar acum, Chr. Hansen este mândru să lanseze cultura DVS® TCC-50. Această nouă cultură a fost concepută să îndeplinească cerințele tehnice și calitative pentru a oferi un profil superior de gust brânzeturilor Cașcaval și Provolone.


 


O cultură complet customizată


 


Suntem bucuroși că am dezvoltat o cultură care îndeplinește toate cerințele tehnice pentru fabricarea Cașcavalului. Noua cultură oferă o acidifiere rapidă și constantă în vană, precum și o performanță excelentă pe parcursul maturării brânzei, asigurând eficiență în producție, gust și textură superioare”, a declarat Ulf Mortensen, Pasta Filata Application Manager, Chr. Hansen.


DVS® TCC-50 conține un amestec de Streptococcus termophilus și Lactobacillus helveticus, tulpini ce oferă viteză crescută în acidifiere, formarea optimă a coagulului ce ajută procesul de întindere și un profil de gust excelent.


Cultura prezintă în plus o rezistență puternică la fagi și o devianță standard redusă în producție, permițând obținerea unor randamente mai bune și control mai bun al procesului.


 


Validată de producătorii de Cașcaval din Turcia


 


Noua cultură a fost introdusă în fața a 150 de producători locali de cașcaval prezenți la un seminar adresat clienților în Antalya, Turcia, iar audiența a primit-o cu mult entuziasm.


Performanța DVS® TCC-50 în aplicația Cașcaval turcesc a fost evaluată înainte de seminar la o serie de clienți selectați, iar rezultatele au fost în totalitate satisfăcătoare.


„Clienții au fost fericiți să descopere că acum au o nouă opțiune pentru fabricarea Cașcavalului. Țintim spre a le permite și producătorilor din alte zone, precum Italia sau România, să culeagă beneficiile unei culturi destinate în totalitate tipurilor de brânzeturi Cașcaval sau Provolone”, a concluzionat Rolando Saltini, Global Marketing Manager Cheese, Chr. Hansen.

Alte articole recomandate:

 Lipsa fondurilor financiare și Legea contractelor reprezintă două mari probleme care îngreunează sistemul de contractare a producției agricole de către procesatori, a declarat, joi, în cadrul dezbaterii de specialitate 'Focus agricol', Aurel Popescu, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - Rompan. 'De ce nu se încheie contracte? Din două motive clare. Lipsa fondurilor financiare și știm că toată industr [...]
Agerpres) Culturile de orz ar putea fi compromise din cauza vremii prea calde și a lipsei de precipitații, a declarat, joi, directorul general al Asociației Berarii României, Constantin Bratu.  „Din rândul cultivatorilor de orz avem deja semnale că, dacă vremea va fi în continuare nefavorabilă agriculturii, culturile de orz riscă să fie compromise. Este nevoie de ploaie, dar și de zăpadă, pentru că germinația este destul de ridicată”, a spus Bratu. Potrivit [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI Universitatea Dunărea de Jos din Galați)  Tumblerizarea este un proces fizic de transferare a energiei într-o bucată de carne. Acest proces îmbunătățește frăgezimea cărnii printr-o distribuție mai uniformă a lichidelor în țesut, de exemplu, a soluției de sare și printr-o extracție mai bună a proteinei solubile în saramură și migrarea sa spre suprafața bucății de carne. De asemenea, în timp [...]
(Agerprs) Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților se află zilele acestea în județul Vrancea, locul unde astăzi va avea loc o ședință extraordinară a acestui for legislativ. Deplasarea în teritoriu a parlamentarilor va aduce și o dezbatere elaborată a Legii viei și vinului împreună cu cei mai importanți producători din această parte a țării, precum și cu reprezentanții organizațiilor profesionale și a [...]
Pizza, cel mai cunoscut și consumat fel de mâncare italian, se numără și printre preferatele românilor, mai ales în zilele de weekend. Potrivit informațiilor foodpanda, cea mai mare platformă de comenzi de mâncare din România, peste 50% din comenzile înregistrate în ultimele zile ale săptămânii sunt pentru sortimente de pizza. Dacă în timpul săptămânii, majoritatea românilor care comandă de pe foodpanda optează [...]
Localul bucureștean înființat în 1879 atrage 2.500 de clienți zilnic, din care 1.000 sunt străini. La fiecare consumație, ei achită o notă de plată medie de 35 de euro. După o istorie la fel de zbuciumată ca a întregii țări, Caru’ cu Bere se prezintă astăzi cu statistici impresionante. Spre exemplu, potrivit conducerii de acum a localului, aici vin zilnic 2.500 de clienți, din care aproximativ 40% sunt străini, iar vânzările lunare sunt de 3.000 de ciolane afumate [...]
Indicii Bursei de Valori București (BVB) au înregistrat în săptămâna care a trecut evoluții mixte, pe fondul unor tranzacții de 19,66 milioane de lei (4,4 milioane de euro), din care 36,67% au reprezentat trei “deal”-uri, cu acțiuni Fondul Proprietatea (2,46 milioane lei), SIF2 Moldova (1,28 milioane lei) și SIF5 Oltenia (3,47 milioane de lei), informează cotidianul Bursa.Evoluția BVB a fost deteminată de incertitudinile din plan extern, este de părere Andrei [...]
Distribuitorul de bunuri de larg consum Elgeka-Ferfelis România, care are în portofoliu branduri precum Mentos, Vanish sau Calgon, a terminat anul trecut cu afaceri de 308 milioane de lei (69,7 mil. euro), nivel apropiat de cel din 2012, arată datele de la Ministerul de Finanțe.  Elgeka-Ferfelis este unul dintre cei mai mari zece distribuitori de bunuri de larg consum și concurează pe anumite segmente de piață cu Intebrands, grupul de firme Aquila, Macromex sau [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN