Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

CHR Hansen Romania informează pe site-ul său că din partea pieței au existat de mult timp cerințe pentru îndeplinirea cerințelor specifice care apar la producerea brânzeturilor de tip Cașcaval sau Provolone.


 


Până în prezent, pentru producerea Cașcavalului, se foloseau culturi pentru mozzarella, dar acum, Chr. Hansen este mândru să lanseze cultura DVS® TCC-50. Această nouă cultură a fost concepută să îndeplinească cerințele tehnice și calitative pentru a oferi un profil superior de gust brânzeturilor Cașcaval și Provolone.


 


O cultură complet customizată


 


Suntem bucuroși că am dezvoltat o cultură care îndeplinește toate cerințele tehnice pentru fabricarea Cașcavalului. Noua cultură oferă o acidifiere rapidă și constantă în vană, precum și o performanță excelentă pe parcursul maturării brânzei, asigurând eficiență în producție, gust și textură superioare”, a declarat Ulf Mortensen, Pasta Filata Application Manager, Chr. Hansen.


DVS® TCC-50 conține un amestec de Streptococcus termophilus și Lactobacillus helveticus, tulpini ce oferă viteză crescută în acidifiere, formarea optimă a coagulului ce ajută procesul de întindere și un profil de gust excelent.


Cultura prezintă în plus o rezistență puternică la fagi și o devianță standard redusă în producție, permițând obținerea unor randamente mai bune și control mai bun al procesului.


 


Validată de producătorii de Cașcaval din Turcia


 


Noua cultură a fost introdusă în fața a 150 de producători locali de cașcaval prezenți la un seminar adresat clienților în Antalya, Turcia, iar audiența a primit-o cu mult entuziasm.


Performanța DVS® TCC-50 în aplicația Cașcaval turcesc a fost evaluată înainte de seminar la o serie de clienți selectați, iar rezultatele au fost în totalitate satisfăcătoare.


„Clienții au fost fericiți să descopere că acum au o nouă opțiune pentru fabricarea Cașcavalului. Țintim spre a le permite și producătorilor din alte zone, precum Italia sau România, să culeagă beneficiile unei culturi destinate în totalitate tipurilor de brânzeturi Cașcaval sau Provolone”, a concluzionat Rolando Saltini, Global Marketing Manager Cheese, Chr. Hansen.

Alte articole recomandate:

Cel mai bogat producător de produse de ciocolată din lume, Michele Ferrero, celebru pentru mărcile pe care le deține - Nutella, Ferrero Rocher, oul Kinder Surprise și Tic-Tac - a murit la vârsta de 89 de ani, potrivit The Guardian, în pagina electronică. Michele Ferrero (n. 26 aprilie 1925, Dogliani, Italia, d. 14 februarie 2015, Monaco) a fost un om de afaceri italian, proprietarul fabricii omonime de ciocolată Ferrero [...]
Mariana Linn, 40 de ani, care a lucrat timp de un deceniu ca business controller pentru Siemens în Germania și Elveția, s-a întors la începutul anilor 2000 în România pentru a-și îndeplini visul:  să aibă propria afacere cu produse lactate. În Germania și Elveția obișnuia să meargă voluntar în mici fabrici de brânză și lactate pentru a învăța cum se prelucrează laptele, iar în 2003 a pus bazele firmei Carpalat din [...]
Considerate de tehnologi a fi de importanță majoră, pe fluxul de procesare a laptelui, valvele reprezintă unul dintre punctele delicate, precizia și corecta lor funcționare putând avea impact direct asupra calității produsului final, noteaza DairyIndustries. Valvă automată ”non return”, previne returul sau revărsarea fluxului de lapte, în timpul procesării. Modelul T 11579 are dublă acțiune: pe de o parte, împiedicarea returului, iar pe de altă parte, menține [...]
Evenimentul VIV Europa care a avut loc în luna mai a acestui an a adus la un loc mulți dintre pionierii globali ai tehnologiei siguranței alimentare și compania RANDOX Food Diagnostics s-a numărat printre cei care au avut un impact semnificativ prezentând sistemul propriu multiplex Evidence Investigator. Firma din Marea Britanie și-a făcut debutul la VIV Europa, care a avut loc la Utrecht, Olanda și a avut posibilitatea de a prezenta Biochip Arra [...]
FrieslandCampina România, producătorul mărcilor Napolact, Oke și Milli, intenționează să își vândă imobilul și terenul deținute în orașul Satu Mare, potrivit unui anunț publicat în Monitorul Oficial, informeaza cotidianul Bursa. Consiliul de Administrație al companiei, condus de Jan Willem-Kivits, a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pe data de 15 iulie 2014, în vederea aprobării operațiunii de vânzare în condițiile stipulate [...]
Ingredion și-a extins gama de soluții din amidon pentru brânză procesată și analoagă, astfel încât să poată satisface cererea crescută pentru brânza mai ieftină în regiunile emergente, cum ar fi Orientul Mijlociu și Africa de Nord, informează Dairy Reporter. Corinna Faustmann, tehnolog principal al departamentului ingrediente pentru lactate la Ingredion Germania a declarat că consumul crescut de brânză procesată și analoagă în [...]
Codul fiscal prevede, din 2016, scaderea accizei la alcool si bauturi alcoolice, dar acestea se vor ieftini mai devreme, deoarece unele firme reduc preturile din aceasta luna.   Conform prevederilor Codului fiscal, din 1 ianuarie 2016, valoarea accizei la alcool etilic trebuie sa scada cu 30%, de la 4.738 de lei/hectolitru de alcool pur, cat este in prezent, pana la 3.306,98 lei/hectolitru. In aceste conditii, ar fi de asteptat ca si preturile bauturilor spirtoase si alcoolice sa scada, [...]
Vineri, 19 septembrie 2014, Cris-Tim, în parteneriat cuInstitutul KAIZEN® Romania, va organiza conferința ”Management de succes pentru business-ul românesc, în perioada de criză”, în care își va prezenta rezultatele obținute după un an de implementare a Sistemului de Management KAIZEN® . Evenimentul va avea loc la Hotelul JW Marriott, Sala Foyer AB, începând cu ora 11:30. Compania va face bilanțul unui an de la [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN