Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

CHR Hansen Romania informează pe site-ul său că din partea pieței au existat de mult timp cerințe pentru îndeplinirea cerințelor specifice care apar la producerea brânzeturilor de tip Cașcaval sau Provolone.


 


Până în prezent, pentru producerea Cașcavalului, se foloseau culturi pentru mozzarella, dar acum, Chr. Hansen este mândru să lanseze cultura DVS® TCC-50. Această nouă cultură a fost concepută să îndeplinească cerințele tehnice și calitative pentru a oferi un profil superior de gust brânzeturilor Cașcaval și Provolone.


 


O cultură complet customizată


 


Suntem bucuroși că am dezvoltat o cultură care îndeplinește toate cerințele tehnice pentru fabricarea Cașcavalului. Noua cultură oferă o acidifiere rapidă și constantă în vană, precum și o performanță excelentă pe parcursul maturării brânzei, asigurând eficiență în producție, gust și textură superioare”, a declarat Ulf Mortensen, Pasta Filata Application Manager, Chr. Hansen.


DVS® TCC-50 conține un amestec de Streptococcus termophilus și Lactobacillus helveticus, tulpini ce oferă viteză crescută în acidifiere, formarea optimă a coagulului ce ajută procesul de întindere și un profil de gust excelent.


Cultura prezintă în plus o rezistență puternică la fagi și o devianță standard redusă în producție, permițând obținerea unor randamente mai bune și control mai bun al procesului.


 


Validată de producătorii de Cașcaval din Turcia


 


Noua cultură a fost introdusă în fața a 150 de producători locali de cașcaval prezenți la un seminar adresat clienților în Antalya, Turcia, iar audiența a primit-o cu mult entuziasm.


Performanța DVS® TCC-50 în aplicația Cașcaval turcesc a fost evaluată înainte de seminar la o serie de clienți selectați, iar rezultatele au fost în totalitate satisfăcătoare.


„Clienții au fost fericiți să descopere că acum au o nouă opțiune pentru fabricarea Cașcavalului. Țintim spre a le permite și producătorilor din alte zone, precum Italia sau România, să culeagă beneficiile unei culturi destinate în totalitate tipurilor de brânzeturi Cașcaval sau Provolone”, a concluzionat Rolando Saltini, Global Marketing Manager Cheese, Chr. Hansen.

Alte articole recomandate:

În anul 2013 comparativ cu anul precedent, cantitatea de lapte de vacă achiziționată de unitățile procesatoare de la exploatațiile agricole și centrele de colectare a scăzut cu 5473 tone (-0,6%). Cantitățile de lapte brut procesat din alte specii au crescut în anul 2013 față de anul anterior, producția de lapte de capră remarcându-se în mod deosebit cu o creștere cu 2439 tone (+52,1%).   Cantitatea de lapte brut importat a crescut, de asemenea, în anul 2013 [...]
Chr Hansen a dezvoltat culturi probiotice pentru iaurturi din lapte de soia și nucă de cocos, cu gustul, textura și sănătatea produselor lactate tradiționale. ”Este încă o nișă, dar vrem să fim primii inovatori aici”, spun reprezentanții firmei, citați de FoodNavigator. Cele două culturi, SoyFresh și CocoFresh, au fost dezvoltate special pentru laptele de soia și cel de nucă de cocos, ceea ce înseamnă că producătorii pot conecta [...]
 Premierul Victor Ponta consideră că marea problemă în sectorul de legume și fructe din România este de a proteja producătorii fiscalizați, în condițiile în care din afara UE vin cantități semnificative de astfel de produse cu evaziune fiscală. În plus, premierul consideră că agricultura tradițională și produsele bio trebuie susținute pentru că pot reprezenta un brand de țară.           'Problema noastră este de [...]
  Fondul de Garantare a Creditului Rural a fost înființat în anul 1994, dar putem spune că implicarea puternică în agicultură și mediul rural a început după anul 2003, perioadă de referință pentru creșterea substanțială a finanțărilor acordate beneficiarilor din mediul rural, atât din bugetul național, cât și din fonduri europene. Misiunea Fondului constă în : Sprijinirea absorbției fonduril [...]
Într-un interviu acordat revistei Progresiv, doamna Daniela Sima, Directorul de Marketing al rețelei Selgros, prevede un an 2015 în creștere: ”Ceea ce îmi doresc este ca Selgros să fie foarte vizibil anul viitor și mult mai agresiv în promovare decât până acum. În această perioadă vom începe planificările pentru 2015. De asemenea, acum lucrez și la conceptul de reclamă. Vreau să găsim canale noi prin care să creștem vizibilitatea [...]
Sistemul de certficare ce îți oferă garanția că produsele alimentare de pe raft nu conțin aditivi  cu potențial periculos sau controversați, vine în România. Conform unui studiu realizat la începutul anului, aproximativ 80% dintre români citesc cu atenție eticheta produselor alimentare și conținutul de E-uri, dar pentru 9 din 10 acestea sunt greu de înțeles.  Numai 14% dintre respondenți [...]
Acționarii companiei brașovene Prodlacta, firmă controlată de concernul JLC din Republica Moldova, au fost convocați pe data de 8 octombrie pentru a aproba modificarea actului constitutiv, în sensul că membrii Consiliului de Administrație al producătorului brașovean de lactate pot participa la ședințe și prin intermediul „mijlocului de comunicare la distanță Skype”, se arată într-un convocator remis Bursei de Valori București, citat de cotidianul Bună Ziu [...]
Fructele contabilizează 17% din valoarea producției agricole a UE, fiind culturi de înaltă valoare comercială, cu o mare diversitate de specii, cultivate pe zone de producție relativ mici. Astfel, culturile permanente (inclusiv vița-de-vie și măslinele) ocupă până la 5% din suprafața cultivată a UE, în timp ce fructele și legumele cultivate anual reprezintă 3% din suprafața arabilă a UE, repartizate în aproximativ 1,4 milioane d [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN