Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

CHR Hansen Romania informează pe site-ul său că din partea pieței au existat de mult timp cerințe pentru îndeplinirea cerințelor specifice care apar la producerea brânzeturilor de tip Cașcaval sau Provolone.


 


Până în prezent, pentru producerea Cașcavalului, se foloseau culturi pentru mozzarella, dar acum, Chr. Hansen este mândru să lanseze cultura DVS® TCC-50. Această nouă cultură a fost concepută să îndeplinească cerințele tehnice și calitative pentru a oferi un profil superior de gust brânzeturilor Cașcaval și Provolone.


 


O cultură complet customizată


 


Suntem bucuroși că am dezvoltat o cultură care îndeplinește toate cerințele tehnice pentru fabricarea Cașcavalului. Noua cultură oferă o acidifiere rapidă și constantă în vană, precum și o performanță excelentă pe parcursul maturării brânzei, asigurând eficiență în producție, gust și textură superioare”, a declarat Ulf Mortensen, Pasta Filata Application Manager, Chr. Hansen.


DVS® TCC-50 conține un amestec de Streptococcus termophilus și Lactobacillus helveticus, tulpini ce oferă viteză crescută în acidifiere, formarea optimă a coagulului ce ajută procesul de întindere și un profil de gust excelent.


Cultura prezintă în plus o rezistență puternică la fagi și o devianță standard redusă în producție, permițând obținerea unor randamente mai bune și control mai bun al procesului.


 


Validată de producătorii de Cașcaval din Turcia


 


Noua cultură a fost introdusă în fața a 150 de producători locali de cașcaval prezenți la un seminar adresat clienților în Antalya, Turcia, iar audiența a primit-o cu mult entuziasm.


Performanța DVS® TCC-50 în aplicația Cașcaval turcesc a fost evaluată înainte de seminar la o serie de clienți selectați, iar rezultatele au fost în totalitate satisfăcătoare.


„Clienții au fost fericiți să descopere că acum au o nouă opțiune pentru fabricarea Cașcavalului. Țintim spre a le permite și producătorilor din alte zone, precum Italia sau România, să culeagă beneficiile unei culturi destinate în totalitate tipurilor de brânzeturi Cașcaval sau Provolone”, a concluzionat Rolando Saltini, Global Marketing Manager Cheese, Chr. Hansen.

Alte articole recomandate:

Consumul de carne si produse din carne a scazut cu aproximativ 25% in ultimii cinci ani, din cauza diminuarii puterii de cumparare, si se afla pe un trend descendent si in prima parte a anului in curs,  a declarat Ovidiu Dusleag, vicepresedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC). “Piata de mezeluri a scazut cu 20-25% in ultimii cinci ani. Estimarile initiale pentru acest an prognozau o crestere zero, dar cei mai recenti indicatori arata o scadere de 1-2%”, a mai spus Dusleag. [...]
Cum rezistenta antimicrobiana este in curs de dezvoltare, Agentia Franceza Pentru Siguranta Alimentara (ANSES) solicita reducrerea consumului de antibiotice la efectivele de animale, potrivit unui raport publicat de ANSES. In document, Agentia Franceza Pentru Siguranta Alimentara prezinta modalitati de a reduce utilizarea de antibiotice la efectivele de animale si prin urmare se reduce riscul ca bacteriile sa devina rezistente la antibiotice. Acest lucru urmeaza decizia guvernului francez [...]
Consorțiul șuncii Parma din nordul Italiei va primi 2,7 milioane de euro din fondurile UE pe parcursul a trei ani pentru promovarea intensivă de 5,4 milioane euro în SUA, informează Global Meat News. Este singura mare răsplată dintre cele 20 de programe care vor primi ajutor de 23 milioane de euro în această perioadă ca parte a unei promovării generale de 46,5 milioane de euro pentru produsele agro-alimentare în UE și în piețele externe [...]
Expur, unul dintre cei mai mari procesatori de ulei vegetal de pe piața locală cu afaceri de 254 milioane de euro anul trecut, a rămas fără Alexandru Tudorel, directorul industrial al companiei și un executiv care a lucrat pentru grupul francez timp de zece ani, perioadă în care a ocupat mai multe poziții de manangement tehnic. Atât reprezentanții Expur, cât și Alexandru Tudorel nu au dorit ieri să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect. Francezii de la Expur l-au [...]
Carmistin, distribuitor de carne din import controlat de omul de afaceri Justin Paraschiv, a intrat in insolventa la inceputul lunii mai. Compania, care si-a schimbat recent numele in Pro Meat Fresh, este admnistrata judiciar de firma Capital Insol si si-a schimbat sediul social din Mizil in Bucuresti, informeaza Magazinul Progresiv. Justin Paraschiv a fost arestat in toamna anului trecut, fiind anchetat pentru evaziune fiscala si spalare de bani, intr-un dosar care vizeaza mai multi oameni de [...]
Exportul de produse agroalimentare în 2013 a fost cu 30,2% mai mare față de anul precedent, valoarea totală fiind de peste 5,098 miliarde de euro, cu 1,183 miliarde de euro, mai mare, arată datele Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Importurile de produse agroalimentare au depășit ușor valoarea de 4,773 miliarde de euro, majorându-se cu 2,4% comparativ cu valoarea înregistrată în anul 2012. Față de 2012, livrările intracomunitare au crescut cu 10,9%, [...]
Noul Lipton Mojito este o băutură răcoritoare necarbonatată, pe bază de ceai verde, cu aromă bogată de lime, rom și mentă.  Pentru a oferi consumatorilor o băutură răcoritoare savuroasă și cu un conținut caloric scăzut, Lipton a înlocuit o parte din zahăr cu ștevia, un îndulcitor 100% natural, cu zero calorii. Astfel, noul Mojito de la Lipton conține doar 48 kcal / 250 ml. În 2012, Lipton a lansat prima băutură răcoritoare cu ștevia din România. Noul Mojito de la [...]
 Legumele ecologice românești vor fi comercializate, în premieră, în magazinele retailerului Carrefour din București, începând din prima săptămână după Paște, a declarat președintele Asociației Operatorilor din Agricultura Ecologică - 'Bio-România', Marian Cioceanu.           'În premieră, în luna aprilie, supermarketurile Carrefour vor comercializa legume românești certificat [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN