Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

CHR Hansen Romania informează pe site-ul său că din partea pieței au existat de mult timp cerințe pentru îndeplinirea cerințelor specifice care apar la producerea brânzeturilor de tip Cașcaval sau Provolone.


 


Până în prezent, pentru producerea Cașcavalului, se foloseau culturi pentru mozzarella, dar acum, Chr. Hansen este mândru să lanseze cultura DVS® TCC-50. Această nouă cultură a fost concepută să îndeplinească cerințele tehnice și calitative pentru a oferi un profil superior de gust brânzeturilor Cașcaval și Provolone.


 


O cultură complet customizată


 


Suntem bucuroși că am dezvoltat o cultură care îndeplinește toate cerințele tehnice pentru fabricarea Cașcavalului. Noua cultură oferă o acidifiere rapidă și constantă în vană, precum și o performanță excelentă pe parcursul maturării brânzei, asigurând eficiență în producție, gust și textură superioare”, a declarat Ulf Mortensen, Pasta Filata Application Manager, Chr. Hansen.


DVS® TCC-50 conține un amestec de Streptococcus termophilus și Lactobacillus helveticus, tulpini ce oferă viteză crescută în acidifiere, formarea optimă a coagulului ce ajută procesul de întindere și un profil de gust excelent.


Cultura prezintă în plus o rezistență puternică la fagi și o devianță standard redusă în producție, permițând obținerea unor randamente mai bune și control mai bun al procesului.


 


Validată de producătorii de Cașcaval din Turcia


 


Noua cultură a fost introdusă în fața a 150 de producători locali de cașcaval prezenți la un seminar adresat clienților în Antalya, Turcia, iar audiența a primit-o cu mult entuziasm.


Performanța DVS® TCC-50 în aplicația Cașcaval turcesc a fost evaluată înainte de seminar la o serie de clienți selectați, iar rezultatele au fost în totalitate satisfăcătoare.


„Clienții au fost fericiți să descopere că acum au o nouă opțiune pentru fabricarea Cașcavalului. Țintim spre a le permite și producătorilor din alte zone, precum Italia sau România, să culeagă beneficiile unei culturi destinate în totalitate tipurilor de brânzeturi Cașcaval sau Provolone”, a concluzionat Rolando Saltini, Global Marketing Manager Cheese, Chr. Hansen.

Alte articole recomandate:

Lidl a decis schimbarea locației magazinului situat pe strada Turnului, nr. 2A din Brașov. Noua unitate se deschide pe 23 octombrie, pe aceeași stradă, la numărul 1. Retailerul german operează 9 magazine în Brașov, în timp ce la nivel național rețeaua numără 180 de unități, informeaza Magazinul Progresiv. Magazinul care urmează să fie relocat va avea program normal de funcționare până la data închiderii, pe 22 octombrie 2014,  iar în ziua următoare va fi [...]
Potrivit unui comunicat de presa trimis pe adresa redactiei noastre, Compania Meda Consulting are deosebita placere de a va invita sa participati la Seminarul „Etichetarea produselor alimentare conform Regulamentului 1169/2011”, care se va desfasura in data de 20 noiembrie 2014, la Phoenicia Grand Hotel, Bucuresti, Blvd. Alexandru Serbanescu nr. 87, sector 1. Scopul evenimentului este de a crea o platforma de discutii si de a prezenta informatii actualizate cu privire l [...]
Producătorul bananelor Chiquita va fi preluat de către producătorul de sucuri Grupo Cutrale și firma de investiții Safra Group pentru suma de 1,3 miliarde de dolari. Tranzacția este o victorie pentru doi dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Brazilia: “baronul” sucurilor Jose Luis Cutrale și bancherul Joseph Safra, după alte trei încercări nereușite de a prelua controlul companiei Chiquita Brands International Inc cu sediul în Carolina de Nord, SUA, relatează [...]
Romaqua Group, producătorul brandului de apă minerală Borsec, a devenit anul trecut cel mai mare angajator din industria băuturilor din Ro­mânia, atât non-alcoolice, cât și alcoolice, peste giganții internaționali precum Coca-Cola HBC sau Hei­ne­ken, informeaza ZF. Romaqua a avut anul trecut un număr mediu de 1.967 salariați, cu 45 de oameni mai mult ca în 2008, în timp ce principalul rival - Coca-Cola HBC România, a raportat 1.617 angajați, cu [...]
Berea italiana super-premium Peroni Nastro Azzurro isi continua implicarea in lumea stilului prin relansarea blogului Peroni Diario. Lansat in vara 2013, cu ocaziaRomanian Design Week - Inspired by Peroni, cand brandul aniversa 50 de ani, Diario este un proiect editorial high-quality, care are deja aproximativ 50.000 de vizitatori unici.  Continutul Peroni Diario este bazat pe experienta nemediata, pe opinii, reportaje si interviuri cu oamenii din spatele celor mai provocatoare idei. [...]
Exporturile românești ar putea depăși anul acesta pragul de 50 de miliarde de euro, după ce în 2013 au ajuns la cifra record de 49 de miliarde. Ministrul economiei, Constantin Niță, declară că România ar trebui să-și diversifice piețele de export și se așteaptă ca, în următorii ani, țara noastră să devină un exportator important de energie în regiune.  Pentru a intra în rândul economiilor avansate, România ar avea nevoie de un ritm d [...]
Prezentă de peste 10 ani pe piața echipamentelor de fabricare a berii, compania PSS din Slovacia propune la această ediție a târgului Indagra Food, o gamă completă de tehnologii, în marea lor majoritate, noutăți în domeniu. Domnul Milan Pindak, consultat al companiei, a declarat pentru infoALIMENT Magazin: ”La această ediție putem oferi potențialilor clienți ai companiei PSS din Slovacia, toată gama de utilaje de fabricare a berii care, [...]
In perioada 15 mai – 22 august 2014, Napoca, brandul romanesc de inghetata al companiei Unilever, invita consumatorii sa reasculte unele dintre cele mai indragite povesti ale copilariei: Alba ca Zapada, Cenusereasa, Scufita Rosie, Degetica, Frumoasa din Padurea Adormita si altele, inregistrate de Claudiu Istodor, actor la Teatrul Mic, cunoscut si ca vocea Povestilor Nemuritoare, si Razvan Simion, coprezentatorul emisiunii „Neata cu Razvan si Dani”. Pentru a descarca gratuit [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN