Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un Big Mac, produsul fanion al McDonald’s în România, costă în prezent 8,7 lei (singur, fără meniu), un preț similar cu cel din 2010. Prețul „sandvișului“ care a devenit un etalon în industria restaurantelor fast-food a scăzut cu 13% în ultimul an, însă declinul vine după reducerea TVA la alimente la 1 iunie de la 24% la 9%. Prețul unui Big Mac a crescut constant an de an în ultimul deceniu (2005-2014), pentru a posta primul delcin anul acesta, odată cu reducerea TVA.


În perioada 2005-2015 prețul unui Big Mac a crescut cu 30%. În aceeași periodă salariul mediu net pe economie a avansat cu 157%. Totuși, dintr-un salariu mediu net un român își poate cumpăra doar 213 hamburgeri Big Mac, pe când un norvegian își permite aproape 800 de astfel de produse, un american poate mânca 752 de sandwichuri, iar în medie un cetățean din zona euro își poate achiziționa 420 de Big Mac-uri, potrivit ultimelor date ale ZF.


Datele ilustrează astfel că românii sunt în continuare codași în ceea ce privește puterea de cumpărare. Totuși, în ultimul deceniu situația locală s-a îmbunătățit. McDonald’s este cel mai important jucător de pe piața locală de restaurante, cu o rețea de peste 60 de unități și cu afaceri anuale ce se apropie de 100 mil. euro anul trecut.


McDonald’s a intrat pe piața locală în 1995 când a deschis primul restaurant în zona Piața Unirii din Capitală și de atunci și-a mentinut prima poziție în topul jucătorilor de pe piața de restaurante, urmat de lanțurile internaționale KFC și Pizza Hut. 

Alte articole recomandate:

Concurența poate fi acerbă pe o piață estimată anual la circa un miliard deeuro, cum este piața românească a cărnii de pasăre. Producătorii mai inspirați folosesc teama românilor de hormoni și de antibiotice pentru a-și atrage clienți, chiar dacă realitatea nu este cea pe care ne-o vând ei, la pachet cu pasărea. “Fără hormoni de creștere, fără procese de injectare a cărnii, fără făinuri animale”. Românii care ajung în dreptul vitrinel [...]
Teodora Chiorean: Pentru bere, ambalajul nu este doar un ansamblu de mijloace, destinat cuprinderii sau învelirii produsului cu istorie seculară, pentru a-i asigura protecția temporară din punct de vedere fizic, mecanic, biologic și chimic în scopul menținerii calității și integrității, în stare de livrare, în decursul manipulării, transportului, depozitării și desfacerii, până la consumator ori până la sfârșitul termenului de garanție. Ambalajul berii [...]
(Autor: Ioan Șerbănescu) O femeie din Brooklyn, New York a renunțat la slujba de consultant la Microsoft pentru a se dedica noii sale idei de afaceri: producția de supe la cutie din oasele reciclate de la ferme.Într-un articol publicat pe site-ul american Modernfarmer.com și preluat de recolta.eu, este prezentată povestea lui Rachel Mamane, un mic producător de supe congelate la cutie din Brooklyn, New York.Un fapt special al produselor sale este că, fie că vorbim de supa de [...]
Timișoreana și Ciucaș, branduri ale producătorului de bere Ursus Breweries, au ocupat anul trecut primele două poziții în clasamentul celor mai vândute mărci de bere, având fiecare o cotă de piață de 14,1%, arată datele companiei de cercetare de piață Canadean. „Timișoreana și Ciucaș sunt cele mai vândute două beri din România în funcție de volum“, spunea recent Igor Tikhonov, președintele Ursus Breweries, care cita compania AC Nielsen.  [...]
(Mediafax) Consumul de grasimi saturate din produse lactate, cum ar fi untul si smantana, este benefic pentru sanatate, potrivit unor studii noi care au aratat ca limitarea impusa consumului de produse din lapte integral in ultimele decenii de catre medici a fost gresita. Limitarea consumului de lapte integral si inlocuirea lui cu produsele degresate a influentat foarte putin cresterea numarului de cazuri de obezitate si diabet de tip II, iar o serie de [...]
Inspectorii OPC din Alba au reluat, luni, verificarile, in azilul de batrani unde in luna iunie au gasit 150 de kilograme de carne congelata, expirata de 9 ani. In plus, anchetatorii controleaza si alte doua centre pentru varstnici, in Alba Iulia. Rezultatele actiunii vor fi date publicitatii in scurta vreme. Controlul a scos la iveala lucruri socante: mai multi batrani ingrijiti de o congregatie crestina din Alba Iulia mancau carne care fusese bagata in congelatoarele azilului in 2005, desi [...]
(Agerpres) Industria alimentară românească a fost „zguduită” pe parcursul acestui an de mai multe scandaluri, unele cu ramificații internaționale, cum a fost cel al cărnii de cal de la începutul lunii februarie, în timp ce cazul laptelui cu aflatoxină a adus demisii la vârful ANSVSA din cauza „bâlbâielilor” în comunicare, iar carnea de pasăre contaminată cu salmonela a prejudiciat industria avicolă cu zeci de milioane d [...]
Pe 1 iulie se va împlini un deceniu de la lansarea leului greu, respectiv de la tăierea a patru zerouri din coada monedei naționale, ceea ce a marcat intrarea leului într-o „valoare demnă de statutul de monedă europeană“, după cum a spus atunci guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Alături de intrarea în NATO (2004) și în Uniunea Europeană (2007) denominarea monedei naționale re­pre­zintă cel mai important eveniment economic, social și politic care a [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN