Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Industria Alimentară trece în această perioadă printr-o perioadă de tranziție, tranziție presărată cu evenimente istorice precum scăderea TVA-ului, regândirea politicilor de ajutorare a producătorilor, scheme noi de finanțare a procesatorilor, etc.


Majoritatea extinderilor, fie că vorbim de producători zootehnici, fie că vorbim de procesatori sau abatoare, au fost făcute fără a lua în calcul și aspectele referitoare la managemantul deșeurilor și a apelor uzate. Dacă până acum protejarea mediului a fost plasată pe plan secund și producția pe prim plan, acum regulile jocului sunt schimbate semnificativ.


O data cu scăderea TVA-ului se preconizează o scădere a evaziunii iar brandurile consacrate își vor îndrepta atenția asupra calității și dezvoltării durabile.


Una dintre problemele cu care se confruntă sectorul de carne este acela al sistemelor de colectare a apelor uzate. Majoritatea instalațiilor au fost proiectate pentru anumite debite zilnice, iar în urma extinderii capacității, majoritatea sistemelor au rămas subdimensionate.


Acumularea de materie organică în sistemele de canalizare atrage cosecințe economice substanțiale. Separatoarele de grăsimi necesită curățare mecanică frecventă, stațiile de epurare sunt depășite de volumul mare de apă uzată, iar parametrii apei la ieșirea din stație sunt depășiți cu mult față de limitele maxime admise prevăzute de lege.


Toți acești factori generează costuri de luat în calcul pentru managemantul deșeurilor.


Depășirea normelor maxime admise de deversare atrage după sine penalități costisitoare conform Directivei Europene în care se menționează că “Poluatorul plătește”.


Pentru evitarea tuturor problemelor și scăderea cheltuielilor cu gestionarea apelor uzate, vă recomand utilizarea Biotehnologiilor Microcat.


Pentru desfundarea canalizărilor și menținerea acestora curate sunt disponibile o serie de biopreparate Microcat care elimină necesitatea desfundării mecanice a conductelor de canalizare și vidanjarea separatoarelor de grăsimi.


Pentru eliminarea grăsimilor și a uleiurilor din conducte se recomandă utilizarea de Microcat DNTRF  și Microcat ECL. Aceste două biopreparate sunt special create pentru a emulsiona grăsimile și ulterior microorganismele anaerobe să le descompună. Se aplică direct în canalizare sau în sifonul de pardoseală.


Aplicarea in sifon


Pentru întreținerea separatoarelor de grăsimi se recomandă utilizarea biopreparatului Microcat BioPOP. Acesta are o formă cilindrică iar formularea specială îi permite să elibereze constant microorganisme și enzime pentru dizolvarea grăsimilor.


În stațiile de epurare din Industria Alimentară, multe probleme sunt cauzate de grăsimi, CBO5 și CCOCr foarte mare iar compuși ai Azotului regăsiți în efluent peste limitele admise. Mirosurile sunt o problemă în toate stațiile de epurare care nu funcționează corespunzător.


Eliminarea grăsimilor din stațiile de epurare este posibilă cu Biopreparatul Microcat SXMRF. Acesta elimină cu succes grăsimile și uleiurile ajunse în stații, reduce concentrația de CBO5 și CCOCr, îmbunătățind performanțele generale ale stației de epurare.


Pentru eliminarea Azotului , în diferite forme și structuri, sunt aplicate două biopreparate. Etapa de denitrificare anoxică este foarte importantă în epurarea biologică, dar datorită unor factori externi acestă etapă are de suferit. Pentru îmbunătățirea procesulului de denitrificare, se utilizează Microcat DEN. Acest biopreparat îmbunătățește denitrificarea chiar și în condiții improprii dezvoltării microorganismelor denitrificatoare.


 


Procesul de oxidare a Amoniacului, suferă în multe cazuri datorită timpului de retenție mic, temeratura apei, încarcarea organică mare, etc. Pentru accelelerarea procesului și menținerea acestuia în condiții optime, indiferent de “șocuri”, se utilizează biopreparatul Microcat XNL. Acest biopreparat îmbunătățește oxidarea Amoniacului în condiții de temperatură scăzută, sau în condiții extreme.


Spumarea împiedică o bună dezvoltare a masei biologice și prezența ei este determinată de microorganismele filamentoase sau de grăsimi.


Eliminarea și prevenirea formării spumei este posibilă cu Microcat DF. Antispumatul Microcat DF elimină spuma încă de la primele aplicări și previne reapariția acesteia.


Înainte de aplicare:



 


După aplicare:



Mirosurile specifice stațiilor de epurare sunt o problemă majoră atât pentru utilizatori cât și pentru locuitorii din zonă. Reducerea mirosurilor este posibilă cu Microcat ANL.


Articol realizat de Dr. Ing. Alin Hapca

Alte articole recomandate:

Veștile cu privire la existența acestui orez sintetic au început să iasă la iveală treptat pe rețelele de socializare Facebook și WhatsApp. Se speculează că, în prezent, orezul din plastic a început să pună stăpânire inclusiv pe piața de larg consum din Singapore, nefiind exclusă posibilitatea exportului către Occident!   Orezul sintetic vândut pe piețele din China și-a găsit, probabil, drumul și către alte țări asiatice, printre care Vietnam, Indonezia și [...]
AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum și actualizarea bazelor de date”.   Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Compania Biotrend Plus va invita la Indagra Food 2014, in pavilionul A, la parter, stand 04, sector C pentru a va prezenta cel mai bun produs al anului 2014 pentru fabricile de lapte – filtrul care curata laptele de celulele somatice. Reprezentantii companiei va asteapta  cu teste de ultima generatie pentru depistarea antibioticelor si aflatoxinelor din lapte, precum si teste de sanitatie. Compania Biotrend Plus SRL, este subsidiara companiei Biokom Trend din Bulg [...]
OMS și FAO au susținut documentul-cadru ICN2 care propune 60 de recomandări pentru îmbunătățirea sistemelor alimentare și de nutriție la nivel global, informeaza Food Navigator. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au publicat un plan de 60 puncte, ca parte a unui "cadru de acțiune" în vederea îmbunătățirii sistemelor alimentare [...]
Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs, fapt esential când vine vorba de mâncare. Aspectul e sesizat si în raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, conform caruia o mare parte dintre alimentele vândute în comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia în [...]
Veterinarii constănțeni au retras, din nou, de pe piață cantități importante de alimente care ar fi pus în pericol sănătatea consumatorului. Astfel, în perioada 9 – 15 mai, în cadrul controalelor tematice, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța au confiscat și retras de la vânzare tone de alimente. Mai exact, au fost scoase de pe piață 5.429 kilograme de carne și produse din carne, 1.275 kilograme de lapte și [...]
Cetățenii care vin din Ucraina și Republica Moldova nu mai au voie să aducă lapte sau carne proaspata în România. Măsura a fost luată pentru a preveni apariția virusului gripei porcine africane și pe teritoriul țării noastre. Focare există în Lituania, Polonia și Rusia, dar există un risc crescut și în Ucraina. Carnea și laptele descoperite în bagaje vor fi confiscate. În plus, vor fi dezinfectate camioanele care transportă animale sau produse d [...]
Conform expertilor FAO / WHO unele Hidrocarburi Policiclice Aromatice (abrev. HAP) sunt cancerigeni genotoxici. HAP pot contamina alimentele in timpul procesului de afumare si a procesului de incalzire si  uscare sau prin poluarea mediului ( particular pestele si produsele din peste sunt vulnerabile la contaminare).  Pentru a respecta HAP, Regulamentul ( EC) No 1881/ 2006 din 19 Decembrie 2006 cu privire la nivelul maxim pentru anumiti contaminati in alimente, a fost inlocuit d [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN