Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Chipita România, producătorul unor branduri precum 7Days sau Fineti, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 312 mil. lei (70 mil. euro), cu 10 mil. lei mai mult față de anul precedent, arată o analiză a ZF făcută pe  baza datelor de pe mfinante.ro. Acesta este al cincilea an conse­cutiv de creștere pentru filiala locală a grupului grec.


 


De ase­menea, compania a avut anul trecut un profit de 15,8 mil. lei, de cinci ori mai mult față de anul pre­cedent. Chipita, care are în România peste 800 de angajați, deține o unitate de producție în localitatea Clin­ceni, județul Ilfov. Chipita alături de Nestlé sunt singurii jucători internaționali mari care dețin unități de producție a dulciurilor pe plan local.


Grupul grec Chipita a intrat pe piața din România lajumătatea anilor 1998 și produce în prezent croissante,prăjituri, bake rolls și creme de cacao cu alune în fabrica din Clinceni, potrivit informațiilor anterioare.


 


Pe de altă parte, Fornetti România și-a îndeplinit obligațiile asumate față de creditori, bănci și parteneri incluse în planul de reorganizare, astfel că în următoarele opt săptămâni administratorii judiciari vor propune închiderea procedurii, a anunțat luni lanțul de patiserii. „Din momentul rămânerii definitive a sentinței judecătorului sindic compania își va continua activitatea fără supravegherea administratorilor judiciari. Anul 2015 arată un trend pozitiv, cu o creștere a vânzărilor de până la 15%, 70 de magazine deschise și noi investiții în modernizarea magazinelor. Cifrele confirmă creșterea comunicată și la începutul acestui an“, arată reprezentanții Fornetti. 


 


În ianuarie, Fornetti a anunțat că a trecut anul trecut pe profit după vânzări care au depășit nivelul de 100 milioane lei, și că speră să iasă din insolvență în acest an. Compania are peste 400 de angajați și a intrat în insolvență la finele anului 2011. Fornetti România, cu sediul în Timișoara, a fost înființată în anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Compania a devenit master-francizor pentru această marcă în România după ce inițial a avut activități de distribuție a produselor de patiserie.

Alte articole recomandate:

BERD analizează acordarea unui împumut pe termen lung în valoare de până la 23 de milioane de euro companiei ETI European Food Industries, subsidiara din România a Eti Gida Sanayi ve Ticaret, din Turcia, pentru finanțarea construcției unei fabrici de produse de patiserie lângă Craiova, informeaza ZF. Costul total al proiectului este de 39 de milioane de euro. Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare urmează să discute aprobarea [...]
Probiota 2014- relocată din Bruxel în Amsterdam și organizată de NutraIngredients va aduce împreună cele mai fine minți comerciale și de știință care operează în sectorul pre- și probioticelor pe parcursul unor dezbateri de 2 zile, informează Dairy Reporter. Coordonat de cercetătorul scoțian Dr. Gregor Reid care și-a dedicat viața cercetării probioticelor și a lucrat cu câțiva dintre cei mai mari jucători de pe [...]
Producătorul de vin Cramele Recaș, afacere deținută de familiile Cox (Philip și Elvira), Gheorghe Iova și Ioan Georgiu, a investit în acest an în jur de 3 mil. euro într-o nouă linie de îmbuteliere, cu o capacitate de peste 9.000 de sticle pe oră, în extinderea halei de depozitare și în mărirea plantației, prin achiziționarea unor noi suprafețe de teren. În afară de aceste proiecte au mai fost alocate fonduri pentru reînnoirea parcului auto, [...]
(Comunicat) La sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a avut loc o reuniune între secretarul de stat Daniel Botănoiu și o misiune a reprezentanților Asociațiilor Producătorilor și Exportatorilor de Fructe și Struguri de Masă condusă de vice ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vlad Loghin. La întâlnire au participat reprezentanții marilor lanțuri de distribuție și procesatori din România iar [...]
Creșterea consumului zilnic de cafea ar putea reduce riscul de îmbolnăvire de diabet, a anunțat o echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii și Singapore. Pornind de la trei studii americane efectuate pe 120.000 de persoane, în cea mai mare parte, angajați din sistemul medical, echipa de cercetători a stabilit o legătură între suplimentarea consumului zilnic de cafea cu o ceașcă și jumatate, timp de patru ani, și reducerea cu 11% a riscului de îmbolnăvire cu [...]
Compania Galli Gallo, cel mai mare crescător și procesator de carne de curcan din România, aflat în insolvență, așteaptă decizia instanței pentru a-și putea reorganiza business-ul. Între timp, afacerile cresc, iar compania este pe cale să intre pe noi piețe de export, noteaza Wall-Street. Compania SC Galli Gallo, cel mai mare producător și procesator de carne de curcan din România și posesoara brandului Peneș Curcanul, așteaptă decizia Instanței pentru [...]
Că trebuie să existe comunități de iubitori ai jamurilor, cu greu ar fi o surpriză pentru mulți dintre noi. În Grecia, dar și în România, gemurile sunt consumate cu lingurița, din boluri, urmate de apă, apoi de un lichior. Sunt delicatese care au fost considerate o dată preparate medicinale. Dar, cum trebuie să procedezi, pentru a realiza echilibrul corect, pentru un produs perfect? Este pectina utilizată în limite corecte și legale? Care este [...]
Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a adoptat miercuri trei proiecte de lege privind clonarea animalelor și alimentele noi, care vor oferi securitate juridică în acest domeniu, două dintre acestea urmând să interzică utilizarea tehnicilor de clonare în Uniunea Europeană pentru animalele de fermă și importurile de clone ale acestor animale, a anunțat comisarul european responsabil cu sănătatea, Tonio Borg. Potriv [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi