Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un profesor de chimie din Iowa a dezvoltat un nou concept: laptele Shaka, un produs cu mai multe arome, care-și schimbă gustul cu fiecare înghițitură, atunci când este scuturat! Inventatorul așteaptă acum să primească licența pentru acest produs. Larry Martin, care s-a retras de doi ani de la catedra de chimie a Colegiului Morningside, după 24 de ani de activitate, și-a dedicat ultimii doi ani, dezvoltării conceptului Shaka.


 


Folosing gelatină, Martin a constatat că ar putea preveni amestecarea soluțiilor aromate, atunci când se adaugă o bază de lapte. În schimb, soluțiile aromate au rămas în propriile lor globule”.


Martin a declarat pentru DairyReporter.com că o mare parte a timpului alocat dezvoltării conceptului Shaka a fost folosit pentru a “obține agentul corect de gelifiere care este necesar pentru ca aromele să nu se amestece și să aibă un gust plăcut”. Măsura în care sticla de lapte este scuturată este cea care determină dimensiunea aromelor globulelor individuale.


 


“Doar puțin agitată, globulele vor fi mai mici, astfel încât globulele aromate individual vor fi distribuite mai uniform și produsul va avea un gust diferit”.


Ideea conceputului Shaka, realizată de Martin, i-a venit atunci când a văzut în restaurant cum oamenii își umplu paharele, cu mai mule băuturi diferite, de la fântânile de băuturi.


“Acest lucru mi-a dat de înțeles că oamenii vor mai multe arome în băuturile lor”.


 


“M-am gândit că am putea îmbunătăți acest lucru, dacă am putea dezvolta o modalitate de a preveni amestecarea aromelor, în așa fel încât fiecare înghițitură de băutură să aibă un gust diferit, deoarece combinația de arome din globule ar putea fi diferită, în funcție de distribuirea aleatorie a diferitelor globule din porțiunile de lichid consumate în momentul respectiv”.


Martin a aplicat pentru brevetul Shaka pentru lapte și alte băuturi în SUA și UE. Pe de altă parte, Martin spune că se așteaptă să audă orice de la jucătorii mari din sectorul lactatelor, dar a fost în contact permanent cu Dairy Management Ic de la Gelita și Givaudan.


 


“Vreau să încep cu produsele lactate, datorită apelurilor venite din comunitatea medicală, apeluri adresate copiilor cu vârstă de 2ani, pentru a bea lapte cu conținut redus de grăsime. Noi credem că laptele Shaka va face din lapte o băutură distractivă pentru copii și acest lucru îi va încuraja să bea mai mult lapte”.


Laptele Shaka cu multi-arome a fost deja testat pe o grupă de copii, care l-au considerat “distractiv și foarte aromat”.

Alte articole recomandate:

Utilizate conform specificațiilor tehnice, omogenizatoarele MGT contribuie la mărirea termenului de valabilitate a produsului, prin creșterea coerenței, având ân vedere gradul uniform al dispersiei particulelor de grăsime. Tratamentul mecanic al particulelor de grăsime se realizeazș la temperatura de omogenizare care este cuprinsă între 600 și 800 C. Produsul rezultat poate fi smântâna dar și frișca sau cremele d [...]
Participarea companiei Lantec Industries la Indagra 2014 a fost pe cat de consistenta, pe atat de benefica, noutatea prezentata la unul dintre standurile organizate, fiind Extractorul de esente, recomandat pentru procesarea oricarei plante tehnice sau aromatice dar, cu un plus pentru fabricarea uleiului de nuca, dupa cum ne-a declarat domnul Valentin Oprea, Director General. Toto domnia sa a declarat pentru infoALIMENT Magazin ca firma pe care o conduce poate livra echipamente pentru [...]
Interesul consumatorilor pentru produse naturale și sănătoase a crescut determinând creșterea consumului de sucuri de fructe și legume. La aceasta contribuie în mare măsură realizările din domeniul filtrării prin membrane, microfiltrarea și ultrafiltrarea, menite să înlocuiască filtrarea cu materiale filtrante care este costisitoare, nesănătoasă și poluantă. Pentru întârzierea colmatării membranei de ultrafiltrare, la obținerea sucurilor fără pulpă este benefică [...]
Prezentă de peste 10 ani pe piața echipamentelor de fabricare a berii, compania PSS din Slovacia propune la această ediție a târgului Indagra Food, o gamă completă de tehnologii, în marea lor majoritate, noutăți în domeniu. Domnul Milan Pindak, consultat al companiei, a declarat pentru infoALIMENT Magazin: ”La această ediție putem oferi potențialilor clienți ai companiei PSS din Slovacia, toată gama de utilaje de fabricare a berii care, [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI UniversitateaDunărea de Jos din Galați) Miozina este principalul responsabil de legarea apei și a particulelor de grăsime. Fabricarea produselor din carne mărunțită cu proprietăți texturale corespunzătoare este strâns legată de funcționalitatea proteinelor din carne în matricea tridimensională. Formarea acestei matrice este rezultatul interacțiunilor proteine-apă, proteine-proteine și proteine-lipide în [...]
Președintele federației Romalimenta, domnul Sorin Minea, va participa la cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk, manifestare care va avea loc în zilele de 12-13 mai, 2016, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”. Absolvent al UASMV si Doctor in Medic [...]
Compania vâlceană Diana, unul dintre cei mai prestigioși procesatori de carne din România, va fi prezentă la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, care își va desfășura cea de-a V-a ediție în zilele de 12 și 13 mai sun genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”.   Iată, însă, [...]
În cadrul secțiunii Expo a conferinței Meat & Milk 2014, una dintre zonele des vizitate de participanți a fost aceea organizată în curtea Hotelului Hilton, acolo unde, la standurile companiilor s-a desfășurat programul Business to Consummer-B2C. Din rândul companiilor de procesare a cărnii și-au expus produsele: Angst, Agricola Internațional Bacău, Cris-Tim, Scandia, Carniprod șiSiciliana, cele mai noi propuneri de gamă [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN