Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un profesor de chimie din Iowa a dezvoltat un nou concept: laptele Shaka, un produs cu mai multe arome, care-și schimbă gustul cu fiecare înghițitură, atunci când este scuturat! Inventatorul așteaptă acum să primească licența pentru acest produs. Larry Martin, care s-a retras de doi ani de la catedra de chimie a Colegiului Morningside, după 24 de ani de activitate, și-a dedicat ultimii doi ani, dezvoltării conceptului Shaka.


 


Folosing gelatină, Martin a constatat că ar putea preveni amestecarea soluțiilor aromate, atunci când se adaugă o bază de lapte. În schimb, soluțiile aromate au rămas în propriile lor globule”.


Martin a declarat pentru DairyReporter.com că o mare parte a timpului alocat dezvoltării conceptului Shaka a fost folosit pentru a “obține agentul corect de gelifiere care este necesar pentru ca aromele să nu se amestece și să aibă un gust plăcut”. Măsura în care sticla de lapte este scuturată este cea care determină dimensiunea aromelor globulelor individuale.


 


“Doar puțin agitată, globulele vor fi mai mici, astfel încât globulele aromate individual vor fi distribuite mai uniform și produsul va avea un gust diferit”.


Ideea conceputului Shaka, realizată de Martin, i-a venit atunci când a văzut în restaurant cum oamenii își umplu paharele, cu mai mule băuturi diferite, de la fântânile de băuturi.


“Acest lucru mi-a dat de înțeles că oamenii vor mai multe arome în băuturile lor”.


 


“M-am gândit că am putea îmbunătăți acest lucru, dacă am putea dezvolta o modalitate de a preveni amestecarea aromelor, în așa fel încât fiecare înghițitură de băutură să aibă un gust diferit, deoarece combinația de arome din globule ar putea fi diferită, în funcție de distribuirea aleatorie a diferitelor globule din porțiunile de lichid consumate în momentul respectiv”.


Martin a aplicat pentru brevetul Shaka pentru lapte și alte băuturi în SUA și UE. Pe de altă parte, Martin spune că se așteaptă să audă orice de la jucătorii mari din sectorul lactatelor, dar a fost în contact permanent cu Dairy Management Ic de la Gelita și Givaudan.


 


“Vreau să încep cu produsele lactate, datorită apelurilor venite din comunitatea medicală, apeluri adresate copiilor cu vârstă de 2ani, pentru a bea lapte cu conținut redus de grăsime. Noi credem că laptele Shaka va face din lapte o băutură distractivă pentru copii și acest lucru îi va încuraja să bea mai mult lapte”.


Laptele Shaka cu multi-arome a fost deja testat pe o grupă de copii, care l-au considerat “distractiv și foarte aromat”.

Alte articole recomandate:

Considerate de tehnologi a fi de importanță majoră, pe fluxul de procesare a laptelui, valvele reprezintă unul dintre punctele delicate, precizia și corecta lor funcționare putând avea impact direct asupra calității produsului final, noteaza DairyIndustries. Valvă automată ”non return”, previne returul sau revărsarea fluxului de lapte, în timpul procesării. Modelul T 11579 are dublă acțiune: pe de o parte, împiedicarea returului, iar pe de altă parte, menține [...]
Mașină de tocat cu o capacitate de prelucrare de 140 de kg pe oră, Vollrath 40743 este recomandat procesatorilor de dimensiune medie, carmangeriilor, măcelăriilor, magazinelor medii sau restaurantelor cu bucătării mari, anunta Bizrate. Deosebit de versatilă, mașina poate fi utilizată atât la obținerea cărnii tocate, cât și a fabricării cârnaților. Fiind prevăzută cu cuțite și site de foarte bună calitate, mașina poate fi folosită și la mărunțirea fructelor de mare sau [...]
Radu Timiș, antreprenorul care a pus bazele producătorului de me­ze­­luri CrisTim acum două decenii, re­vine la conducerea executivă a afa­­ce­rii sale după o pauză de aproa­pe un an, interval în care afa­cerea a fost con­dusă direct de fostul mi­­nistru de fi­nanțe Gheorghe Pogea, care a și pă­răsit compania odată cu revenirea fon­datorului la cârma afaceri sale, anunță Ziarul financiar. „A fost o pauză d [...]
Bonduelle, expertul in legume, calitate si know-how, lanseaza pe piata din Romania o inovatie in categoria amestecurilor de legume congelate: amestecuri de legume, pre-gatite la aburi, pentru supa crema, o noua alternativa sanatoasa si gustoasa la gusturile traditionale.   Gama de legume pre-gatite la aburi pentru supa crema, gata in 3 minute, ofera 3 gusturi diferite, disponibile in ambalaje de 750g, pentru 5 portii si promite rapiditate in bucatarie, gust proaspa [...]
Carmina Paraschiv, Director General al Ana și Cornel, care de-a lungul timpului a dobândit respectul angajaților, competitorilor, clienților și comunității, este inscrisa la prima ediție a competiției EY Entrepreneur of The Year 2014 România, potrivit unui comunicat de presă trimis pe adresa redacției noastre. Carmina Paraschiv conduce un business cu o tradiție de peste 20 de ani, compania Ana și Cornel situându-se constant [...]
După cum am anunțat într-o știre anterioară, Mirdatod va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016 care va avea loc în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.  În acest an, firma mureșeană va avea o prezență deosebit de ”consistentă”, în cadrul manifestărilor prilejuite de eveniment. Astfel, cei prezenți la Meat & Milk vor putea degusta [...]
în luna octombrie 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna octombrie 2012 cu 3,5%, respectiv cu 7,5%. În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a [...]
Compania Metalquimia a realizat o nouă gamă de echipamente de injectare a cărnii, soluții cuprinse în gama Movistick, după cum informează MeatProcessing. Capătul de agmă este utilajul Movistick 30 PJ, o mașină de injectat saramura cu acțiune constantă, destinată procesării oricărui tip de carne (porc, vită, pui etc). Injectarea poate fi ajustată în plaja de 10, până la 75% / pas, realizându-se o uniformizare deosebită, fără zone moarte. Pierderile sunt eliminate, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN