Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un profesor de chimie din Iowa a dezvoltat un nou concept: laptele Shaka, un produs cu mai multe arome, care-și schimbă gustul cu fiecare înghițitură, atunci când este scuturat! Inventatorul așteaptă acum să primească licența pentru acest produs. Larry Martin, care s-a retras de doi ani de la catedra de chimie a Colegiului Morningside, după 24 de ani de activitate, și-a dedicat ultimii doi ani, dezvoltării conceptului Shaka.


 


Folosing gelatină, Martin a constatat că ar putea preveni amestecarea soluțiilor aromate, atunci când se adaugă o bază de lapte. În schimb, soluțiile aromate au rămas în propriile lor globule”.


Martin a declarat pentru DairyReporter.com că o mare parte a timpului alocat dezvoltării conceptului Shaka a fost folosit pentru a “obține agentul corect de gelifiere care este necesar pentru ca aromele să nu se amestece și să aibă un gust plăcut”. Măsura în care sticla de lapte este scuturată este cea care determină dimensiunea aromelor globulelor individuale.


 


“Doar puțin agitată, globulele vor fi mai mici, astfel încât globulele aromate individual vor fi distribuite mai uniform și produsul va avea un gust diferit”.


Ideea conceputului Shaka, realizată de Martin, i-a venit atunci când a văzut în restaurant cum oamenii își umplu paharele, cu mai mule băuturi diferite, de la fântânile de băuturi.


“Acest lucru mi-a dat de înțeles că oamenii vor mai multe arome în băuturile lor”.


 


“M-am gândit că am putea îmbunătăți acest lucru, dacă am putea dezvolta o modalitate de a preveni amestecarea aromelor, în așa fel încât fiecare înghițitură de băutură să aibă un gust diferit, deoarece combinația de arome din globule ar putea fi diferită, în funcție de distribuirea aleatorie a diferitelor globule din porțiunile de lichid consumate în momentul respectiv”.


Martin a aplicat pentru brevetul Shaka pentru lapte și alte băuturi în SUA și UE. Pe de altă parte, Martin spune că se așteaptă să audă orice de la jucătorii mari din sectorul lactatelor, dar a fost în contact permanent cu Dairy Management Ic de la Gelita și Givaudan.


 


“Vreau să încep cu produsele lactate, datorită apelurilor venite din comunitatea medicală, apeluri adresate copiilor cu vârstă de 2ani, pentru a bea lapte cu conținut redus de grăsime. Noi credem că laptele Shaka va face din lapte o băutură distractivă pentru copii și acest lucru îi va încuraja să bea mai mult lapte”.


Laptele Shaka cu multi-arome a fost deja testat pe o grupă de copii, care l-au considerat “distractiv și foarte aromat”.

Alte articole recomandate:

Compania CHIORINO S.p.A. din Italia prin intermediul reprezentanței sale în România, SC CHIORINO SRL cu sediul în Cluj-Napoca, oferă o serie de produse și servicii pentru industria alimentară cum ar fi benzi transportatoare și de process, curele late de transmisie și manșoane de cauciuc, ce suportă în mod fiabil orice mișcare. CHIORINO răspunde nevoilor permanente de specializare, flexibilitate și inovație tehnologică ale pieței prin [...]
Fondurile europene și naționale disponibile, în 2015, pentru investiții în procesarea și marketingul produselor din sectorul pomicol depășesc 8,8 milioane de euro, iar alocările totale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 -2020 pentru întreaga perioada de programare se ridică la 35,2 de milioane de euro, potrivit datelor publicate pe site-ului Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Sumele sunt disponibile pe submăsura 4.2a [...]
În luna martie 2014, față de luna precedentă, numărul animalelor și al păsărilor sacrificate și greutatea lor în carcasă au crescut la toate speciile. În comparație cu aceeași lună a anului 2013, numărul animalelor și al păsărilor sacrificate și greutatea lor în carcasă au scăzut la ovine și caprine și păsări, iar la bovine și porcine au crescut.   Martie 2014 comparativ cu februarie 2014 Numărul total de bovine sacrificate și greutatea lor în carcasă au [...]
Participarea companiei Lantec Industries la Indagra 2014 a fost pe cat de consistenta, pe atat de benefica, noutatea prezentata la unul dintre standurile organizate, fiind Extractorul de esente, recomandat pentru procesarea oricarei plante tehnice sau aromatice dar, cu un plus pentru fabricarea uleiului de nuca, dupa cum ne-a declarat domnul Valentin Oprea, Director General. Toto domnia sa a declarat pentru infoALIMENT Magazin ca firma pe care o conduce poate livra echipamente pentru [...]
Producția mondială de ulei de măsline s-ar putea reduce cu circa 19% în actuala campanie agricolă 2014 - 2015, la 2,56 de milioane de tone, fiind afectată de puternicele scăderi estimate pentru Spania (circa 50%), informează Efe Agro. Consiliul Internațional al Uleiului a publicat primele date, pe baza informațiilor furnizate de țările membre, dar acestea ar putea suferi modificări, deoarece sectorul agricol spaniol vehiculează deja producții mai mici și lipsesc datele din Italia.   [...]
Aluatul fraged, un aluat nedospit, este format dintr-o masă compactă, densă, care devine fraged-sfărâmicios, după coacere. Din punct de vedere caloric, are valoare energetică ridicată, datorită glucidelor din zahăr și amidonului din făină. Pe lângă materiile prime cu valoare energetică, în compoziția aluatului fraged intră proteinele din ouă și lapte.   Caracteristici generale   Preparatele de cofetărie au la bază aluaturi modelate ca atare sau în asociere [...]
Mașină de tocat cu o capacitate de prelucrare de 140 de kg pe oră, Vollrath 40743 este recomandat procesatorilor de dimensiune medie, carmangeriilor, măcelăriilor, magazinelor medii sau restaurantelor cu bucătării mari, anunta Bizrate. Deosebit de versatilă, mașina poate fi utilizată atât la obținerea cărnii tocate, cât și a fabricării cârnaților. Fiind prevăzută cu cuțite și site de foarte bună calitate, mașina poate fi folosită și la mărunțirea fructelor de mare sau [...]
Un grup de cercetători de la Universitatea japoneză Mie au informat că au reușit să obțină un biocombustibil produs din portocale inapte pentru consum și care a dat rezultate bune pentru eficiența și calitățile sale puțin corozive, relatează EFE. Echipa este implicată de peste un an în acest proiect și încearcă să profite de excedentul de portocale care există în localitatea Mihama (prefectura Mie), vestită pentru producția sa de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN