Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un eveniment deosebit pentru gurmanizi a avut loc în acest week/end, la Miercurea Ciuc, unde s-a desfășurat prima expoziție de torturi special pentru nunți, decorate cu flori natural! Aici a fost prezentat tortul de …2 metri!


Macheta tortului are 180 de centimetri, opt etaje, un diametru de 90 de centimetri și pentru decorarea lui s-au folosit 12 kilograme de marțipan și peste 150 de flori naturale, în special trandafiri.


Managerul cofetăriei, Bartis Botond, a declarat pentru Agerpres că în cadrul expoziției, despre care spune că este prima de acest gen din Transilvania, sunt prezentate, în total, 12 machete de torturi, care au "stiluri diferite — moderne, tradiționale, minimaliste—, iar pentru decorarea lor s-au folosit, în total, 50 kilograme de marțipan și peste 350 de flori".


În cadrul expoziției a avut loc și o degustare de 13 gusturi noi și speciale de torturi de nuntă, tendința în domeniu fiind aceea de a se folosi creme ușoare, combinate cu fructe de sezon.


"Noi am folosit zmeură, pentru că vorbim de o expoziție pentru sezonul de primăvară-vară, căpșuni și cireșe. De asemenea, am folosit foarte multă frișcă naturală, ciocolată albă și ciocolată cu lapte. Ciocolata neagră am folosit-o mai puțin în creme și mai mult în pișcoturi. Tendința este ca pișcotul să fie închis la culoare, iar crema tot mai deschisă", a explicat Bartis Botond.


El a ținut să puncteze că în cadrul expoziției este prezentat un concept nou — barul de deserturi — ce nu are tradiție în Harghita, dar care în Europa de Vest este foarte popular.


"Este vorba de wedding bar, un bar cu deserturi pentru o singură persoană, mini-deserturi, creme la pahar, mousse-uri, mini-prăjituri cu pișcoturi, cu cremă de vanilie, de ciocolată și decorate cu diferite fructe. Avem 30 de sortimente de deserturi, care pot fi degustate", a spus Bartis Botond.


Pentru realizarea celor 12 machete de torturi de nunți au lucrat zilnic câte zece persoane, timp de două săptămâni. Machetele propriu-zise au fost realizate de maestrul cofetar Ferenczi Kinga, iar decoratorii florali au fost cei care au dat un plus de culoare și eleganță produsului final. 

"Am folosit aproximativ 400 de flori naturale, în funcție de stilul și culoarea tortului. Torturile sunt decorate cu garoafe, trandafiri, orhidee, crizanteme sau frezii. Tendința este de folosire a florilor naturale atât pentru decorare, cât și a florilor comestibile, în interiorul torturilor", a declarat pentru Agerpres, Otilia Gudană, decorator floral din Miercurea Ciuc.

Alte articole recomandate:

Pentru tot anul 2012, piața berii din România ar putea să fie în ușoară creștere comparativ cu 2011, fapt care ar însemna că trendul descendent al consumului, înregistrat în 2009 și 2010 și continuat în primul trimestru din 2012, după ce 2011 s-a situat la aproximativ același nivel cu 2010, a fost în sfârșit întrerupt.   Creșterea, sub semnul întrebării   ”În ceea ce privește [...]
Președintele Traian Băsescu cere Parlamentului reexaminarea Legii privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice și de înființare a Autorității pentru Administrarea și Reglementarea Pieței Funciare. Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, titlul legii transmisă promulgării face referire la "unele măsuri de reglementare a vânzării - cumpărării terenurilor agricole [...]
Aflându-se din nou în rândul expozanților de la Indagra, compania Biotrend, din Bulgaria, expune teste și aparatură de ultimă generație, destinate atât fermierilor crescători de animale, cât și procesatorilor de lapte care doresc să controleze calitatea produselor. Dintre ultimele noutăți, putem aminti soluțiile din gama EnSURE, pentru determinarea rapidă microbiologică pentru NTG, E-coli și enterobacteriacee, cum ar fi: [...]
Consiliul Concurenței recomandă modificarea contractelor între producătorii de bere și restaurante, hoteluri și firmele de catering (HoReCa), astfel încât să fie eliminate acele clauze care limitează concurența. În urma anchetei sectoriale derulate pe piața berii, Consiliul Concurenței a constatat că unitățile HoReCa încheie fie contracte privind prestarea anumitor servicii de promovare în beneficiul produselor unor producători, fie contracte [...]
Potrivit unui comunicat de presă al INS, în luna noiembrie 2013, față de luna anterioară, prețurile mărfurilor alimentare au scăzut cu 0,2%, iar prețurile mărfurilor nealimentare și tarifele serviciilor au crescut cu 0,1% fiecare, potrivit INS. Cea mai mare scădere s-a înregistrat la fructe și conserve de legume, informează România liberă. Totodată ca urmare a ieftinirii alimentelor, rata anuală a inflației s-a plasat la 1,83%, a anunțat miercuri Institutul Național de [...]
Asociația Română a Cărnii și APRIL solicită reducerea cotei de TVA pe toată filiera de producție-procesare-comercializare, urmând să itensifice acțiunile de convingere a autorităților de luarea acestei măsuri. Astfel, într-un comunicat, ARC transmite că ”Scăderea TVA la carne și produse din carne, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, va contribui la salvarea de la faliment a multor firme din domeniu, va ajuta la creșterea [...]
Queijo Prato este un sortiment de brânză din Brazilia care este similar, la origini, brânzei daneze Danbo, fiind introdusă de imigranți danezi în statul Minas Gerais. Întrucât metoda inițială de obținere a fost asemănătoare cu aceea a brânzei Danbo, diferențele dintre aceste brânzeturi sunt atribuite în special caracteristicilor laptelui. Brânza Prato are un conținut scăzut de sare și lactoză, culoare galbenă și miros specific [...]
România va exporta aproximativ două milioane de cozonaci în perioada Crăciunului, în țări precum Spania, Italia sau SUA, iar valoarea încasărilor este estimată la circa opt milioane de euro, a declarat agenției MEDIAFAX Aurel Popescu, președintele asociației din domeniul panificației Rompan. România va exporta de Crăciun aproximativ 2 milioane de cozonaci, în valoare de 8 milioane euro. "Cozonacul românesc este privit în lume precum Dacia. Est [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN