Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un eveniment deosebit pentru gurmanizi a avut loc în acest week/end, la Miercurea Ciuc, unde s-a desfășurat prima expoziție de torturi special pentru nunți, decorate cu flori natural! Aici a fost prezentat tortul de …2 metri!


Macheta tortului are 180 de centimetri, opt etaje, un diametru de 90 de centimetri și pentru decorarea lui s-au folosit 12 kilograme de marțipan și peste 150 de flori naturale, în special trandafiri.


Managerul cofetăriei, Bartis Botond, a declarat pentru Agerpres că în cadrul expoziției, despre care spune că este prima de acest gen din Transilvania, sunt prezentate, în total, 12 machete de torturi, care au "stiluri diferite — moderne, tradiționale, minimaliste—, iar pentru decorarea lor s-au folosit, în total, 50 kilograme de marțipan și peste 350 de flori".


În cadrul expoziției a avut loc și o degustare de 13 gusturi noi și speciale de torturi de nuntă, tendința în domeniu fiind aceea de a se folosi creme ușoare, combinate cu fructe de sezon.


"Noi am folosit zmeură, pentru că vorbim de o expoziție pentru sezonul de primăvară-vară, căpșuni și cireșe. De asemenea, am folosit foarte multă frișcă naturală, ciocolată albă și ciocolată cu lapte. Ciocolata neagră am folosit-o mai puțin în creme și mai mult în pișcoturi. Tendința este ca pișcotul să fie închis la culoare, iar crema tot mai deschisă", a explicat Bartis Botond.


El a ținut să puncteze că în cadrul expoziției este prezentat un concept nou — barul de deserturi — ce nu are tradiție în Harghita, dar care în Europa de Vest este foarte popular.


"Este vorba de wedding bar, un bar cu deserturi pentru o singură persoană, mini-deserturi, creme la pahar, mousse-uri, mini-prăjituri cu pișcoturi, cu cremă de vanilie, de ciocolată și decorate cu diferite fructe. Avem 30 de sortimente de deserturi, care pot fi degustate", a spus Bartis Botond.


Pentru realizarea celor 12 machete de torturi de nunți au lucrat zilnic câte zece persoane, timp de două săptămâni. Machetele propriu-zise au fost realizate de maestrul cofetar Ferenczi Kinga, iar decoratorii florali au fost cei care au dat un plus de culoare și eleganță produsului final. 

"Am folosit aproximativ 400 de flori naturale, în funcție de stilul și culoarea tortului. Torturile sunt decorate cu garoafe, trandafiri, orhidee, crizanteme sau frezii. Tendința este de folosire a florilor naturale atât pentru decorare, cât și a florilor comestibile, în interiorul torturilor", a declarat pentru Agerpres, Otilia Gudană, decorator floral din Miercurea Ciuc.

Alte articole recomandate:

Cartofii, ouăle, zahărul, citricele și conservele de legume au fost alimentele care s-au ieftinit cel mai mult în luna iunie comparativ cu luna mai, în condițiile în care prețurile alimentelor au scăzut, pe ansamblu, cu peste 0,7% în intervalul menționat, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică /INS/. Prețul cartofilor a scăzut în iunie 2014 cu 9,5% față de luna mai 2014, fiind mai mic cu 7% și decât prețul înregistrat cu un [...]
Afacerile din România ale retailerului german Lidl, care deține pe plan local o rețea de 170 de magazine, sunt susținute în proporție de 80% de mărcile proprii, declara Antoniu Radu, director financiar al companiei.  Cota de piață a mărcilor private în prima jumătate a anului 2013 reprezintă 15% din piața locală de FMCG, dublu față de 2010.   Discounterii și hipermarketurile înregistrează cele mai mari vânzări de [...]
  Producătorii trebuie să fie inovativi și inteligenți în cazul în care costurile pentru regândirea produsele alimentare trebuie să fie păstrate la un nivel cât mai scurt, spune Cindy Beeren de la Leatherhead Food Research, informează Food Navigator. Cercetările au arătat că aceste costuri de reformulare pot include noi ingrediente, modificări ale mașinilor de procesare a produselor alimentare, timp cu instruirea personalului, precum ș [...]
Comitetul permanent pentru lanțul alimentar și sănătatea animală (SCFCAH) a dat luni undă verde utilizării bicarbonatului de sodiu în prepararea micilor, în urma unui vot favorabil care permite includerea aditivilor necesari pastei de mici în legislația actuală a UE, au declarat pentru Agerpres surse concordante de la Bruxelles. Efectul principal al votului de luni este că producătorii vor putea exporta micii, dacă în perioada următoare votului nu vor fi înaintate [...]
Parlamentul European a votat la începutul acestei veri în favoarea unui amendament la Directiva privind deșeurile și ambalajele, în privința sacilor de plastic. Scopul acestui amendament este acela de a reduce cantitatea de deșeuri din plastic, ținând cont că, în fiecare an, mai mult de 8 miliarde de pungi de plastic sfârșesc la gunoi, potrivit Packaging Europe.  Această alternativă, a sacilor de hârtie, [...]
Un studiu arată că românii își permit tot mai rar să bea chiar și bere, piața scăzând cu 8% în acest an, față de primele 8 luni ale anului 2012.  Scăderea vine pe fondul creșterii accizei la începutul anului, a declarat marți Constantin Bratu, directorul general al asociației Berarii României, noteaza Stiri de Cluj. ”Primele opt luni au făcut ca piața berii să ajungă la cel mai redus nivel din [...]
Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI, Universitatea Dunărea de Jos din Galați: Nasul electronic este un instrument de măsură realizat pentru a imita funcția olfactivă a omului. Este folosit în industria alimentelor și băuturilor, respectiv industria parfumurilor pentru dezvoltarea produselor noi și controlul calității. De asemenea, este util în aplicații precum monitorizarea procesului tehnologic, stabilirea termenului de valabilitate, evaluarea alterării sau aprecier [...]
Prețurile de consum au crescut în februarie cu 0,3% față de prima lună a anului și cu 1,05% comparativ cu februarie 2013, a anunțat marți Institutul Național de Statistică (INS). Bottom of Form Mărfurile alimentare și nealimentare au urcat cu 0,3% fiecare, față de ianuarie, iar tarifele serviciilor au avansat cu 0,5%. Dintre alimente, cel mai mult s-au scumpit legumele (2,1%). "Creșterea medie a prețurilor pe total, în ultimele 12 luni (martie 2013 – februarie 2014) față de [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN