Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un eveniment deosebit pentru gurmanizi a avut loc în acest week/end, la Miercurea Ciuc, unde s-a desfășurat prima expoziție de torturi special pentru nunți, decorate cu flori natural! Aici a fost prezentat tortul de …2 metri!


Macheta tortului are 180 de centimetri, opt etaje, un diametru de 90 de centimetri și pentru decorarea lui s-au folosit 12 kilograme de marțipan și peste 150 de flori naturale, în special trandafiri.


Managerul cofetăriei, Bartis Botond, a declarat pentru Agerpres că în cadrul expoziției, despre care spune că este prima de acest gen din Transilvania, sunt prezentate, în total, 12 machete de torturi, care au "stiluri diferite — moderne, tradiționale, minimaliste—, iar pentru decorarea lor s-au folosit, în total, 50 kilograme de marțipan și peste 350 de flori".


În cadrul expoziției a avut loc și o degustare de 13 gusturi noi și speciale de torturi de nuntă, tendința în domeniu fiind aceea de a se folosi creme ușoare, combinate cu fructe de sezon.


"Noi am folosit zmeură, pentru că vorbim de o expoziție pentru sezonul de primăvară-vară, căpșuni și cireșe. De asemenea, am folosit foarte multă frișcă naturală, ciocolată albă și ciocolată cu lapte. Ciocolata neagră am folosit-o mai puțin în creme și mai mult în pișcoturi. Tendința este ca pișcotul să fie închis la culoare, iar crema tot mai deschisă", a explicat Bartis Botond.


El a ținut să puncteze că în cadrul expoziției este prezentat un concept nou — barul de deserturi — ce nu are tradiție în Harghita, dar care în Europa de Vest este foarte popular.


"Este vorba de wedding bar, un bar cu deserturi pentru o singură persoană, mini-deserturi, creme la pahar, mousse-uri, mini-prăjituri cu pișcoturi, cu cremă de vanilie, de ciocolată și decorate cu diferite fructe. Avem 30 de sortimente de deserturi, care pot fi degustate", a spus Bartis Botond.


Pentru realizarea celor 12 machete de torturi de nunți au lucrat zilnic câte zece persoane, timp de două săptămâni. Machetele propriu-zise au fost realizate de maestrul cofetar Ferenczi Kinga, iar decoratorii florali au fost cei care au dat un plus de culoare și eleganță produsului final. 

"Am folosit aproximativ 400 de flori naturale, în funcție de stilul și culoarea tortului. Torturile sunt decorate cu garoafe, trandafiri, orhidee, crizanteme sau frezii. Tendința este de folosire a florilor naturale atât pentru decorare, cât și a florilor comestibile, în interiorul torturilor", a declarat pentru Agerpres, Otilia Gudană, decorator floral din Miercurea Ciuc.

Alte articole recomandate:

Prețurile de consum au crescut în februarie cu 0,3% față de prima lună a anului și cu 1,05% comparativ cu februarie 2013, a anunțat marți Institutul Național de Statistică (INS). Bottom of Form Mărfurile alimentare și nealimentare au urcat cu 0,3% fiecare, față de ianuarie, iar tarifele serviciilor au avansat cu 0,5%. Dintre alimente, cel mai mult s-au scumpit legumele (2,1%). "Creșterea medie a prețurilor pe total, în ultimele 12 luni (martie 2013 – februarie 2014) față de [...]
Consiliul Concurenței a sancționat 11 companii din industria media cu amenzi în valoare totală de 14.567.555 lei (aproximativ 3,2 milioane euro), anunță Consiliul Concurenței. Agențiile au fost penalizate cu sume între 2,4% și 2,6% din cifrele de afaceri, informează Pagina de Media. Autoritatea de concurență a constatat că cele 11 companii au participat la o înțelegere anticoncurențială având ca obiect eliminarea de pe piața comercializă [...]
(Comunicat) La București a avut loc conferința anuală Deloitte Tax & Legal, eveniment susținut de către specialiștii Deloitte România și Reff & Asociații, care au dezbătut  împreună cu invitatul special, domnul Dan Manolescu, Secretar de Stat în Ministerul Finanțelor Publice, noile tendințe fiscale și legislative, impactul viitor al acestora, precum și provocările cu care se confruntă companiile din România în contex [...]
Alăturându-se altor companii care vor începe demersurile în justiție, și distribuitorul Whiteland Import Export a anunțat că își rezervă dreptul de a ataca în instanță decizia Consiliului Concurenței de a amenda compania cu aproximativ jumătate de milion de euro, în cadrul investigației finalizate recent pe piața retailului alimentar. “Sancțiunea este, în mod evident, nejustificată și excesivă întrucât compania noastră nu [...]
(Agerpres) Producătorul magiunului de Topoloveni, Sonimpex Topoloveni, are pe rol două procese cu producătorii care nu respectă legea magiunului, a declarat, recent, Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei. "Pe rol avem două procese. Atâta timp cât nu am ajuns la primul termen nu are sens să divulgăm numele lor. Așteptăm să ne comunice avocatul primul termen. Am discutat cu producătorii si au spus "Ei si ce dacă!". A fost o notificare oficială, [...]
 Scumpirea lamailor si a fasolei a facut ca rata inflatiei pentru luna august sa fie cotata la 1,2%(IPC), respectiv 1,3% pe masuratoarea indicelui armonizat al preturilor de consum, mai important decat IPC intrucat criteriul de convergenta nominala privind inflatia ce trebuie indeplinit pentru intrarea in zona euro este exprimat in termeni de IAPC, iar Banca Centrala Europeana defineste stabilitatea preturilor tot in termeni de IAPC. IAPC masoara preturile care fac obiectul comertului cu [...]
(Mediafax) Carnea de pui s-a ieftinit cu 7% la poarta fermei, la presiunea cumparatorilor, iar la pretul de 7 lei pe kilogram fara TVA, producatorii se plang ca au pierderi si ca risca intrarea in insolventa, scrie Mediafax. “Pretul conteaza foarte mult pentru consumator. Carnea de pui este cea mai ieftina, cam 7 lei pe kilogram, fara TVA, la poarta fabricii. La pretul asta dam faliment”, a declarat Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania. El a spus [...]
Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a scăzut în mai, pentru a doua lună consecutiv, deoarece prețurile mai mici la produsele lactate, cereale și ulei au contracarat majorarea la cele ale zahărului și cărnii, arată datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.           FAO dă lunar publicității propriul său Food Price Index, care [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi