Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Consumate frecvent în perioada postului de români, produsele de tip pate vegetal abundă în aditivi alimentari și nu sunt deloc sănătoase. Așa arată un studiu făcut de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Strategiilor din România (ANPCPPS), realizat pe eticheta a peste 20 de produse care se găsesc pe rafturile hipermarketurilor de la noi din țară.


Potrivit cercetării, numărul de E-uri din produsele de tip pate vegetal variază. Astfel, sunt conserve care conțin doi aditivi alimentari dar și produse care conțin nouă E-uri, atrag atenția reprezentanții ANPCPPS, potrivit adevarul.ro


 De asemenea, produsele sunt sărace în proteine și în fibre, calciul lipsește cu desăvârșire, însă sunt bogate în grăsimi saturate, subliniază cercetătorii. Din punct de vedere al cantității de sare la suta de grame de produs, aceasta se situează între 1,12 grame și 1,4 grame. „În perioada de post trebuie să citim eticheta, să ne uităm la termenul de valabilitate dar mai mult ca oricând trebuie să ne uităm la coloranți și conservanți și să alegem produsele de post care sunt cu adevărat vegetale.


Este important să nu consumăm doar cocktailuri de substanțe chimice și să alegem în cunoștință de cauză produsele de post. Ingredientele sunt în ordinea cantității din produs, așa că primul ingredient se regăsește în cea mai mare cantitate în produs, iar ultimul într-o cantitate mai mică”, a explicat Sorin Mierlea, șeful ANPCPPS.

Alte articole recomandate:

Polițiștii vâlceni au acționat vineri pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne, folosindu-se mijloace de transport neautorizate  pentru transportul fără documente al produselor fapt ce afectează bugetul de stat și siguranța alimentară a cetățenilor. Astfel, în jurul orei 10.00, polițiștii au oprit pe DN7- Călimănești pentru control o autoutilitară, ce se deplasa în direcția Sibiu – Râmnicu Vâlcea, condusă [...]
(Comunicat) În cursul lunii mai 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 8.998 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, [...]
(Comunicat) Ca urmare a unor informații apărute în spațiul public privind prezența substanței „Imazalil” în citrice, pentru corecta informare a consumatorilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor face următoarele precizări: 1. Imazalilul este o substanță utilizată pentru protecția plantelor (pesticid), autorizată în 24 de state membre, inclusiv în România, [...]
Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
  Detectarea arsenicului și arsenicului anorganic rămâne o provocare pentru unele laboratoare, potrivit testelor de proeficiență, informează Food Navigator. Testele urmăresc capacitatea laboratoarelor de a determina nivelurile de cadmiu, plumb, arsenic, mercur și arsenic anorganic in ciuperci. Rezultatele au aratat capabilități de analiză pentru a determina că nivelurile de arsenic și arsenic anorganic au crescut de la ultimele teste in 2010. Cu toat [...]
Fotometric Instruments a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care va avea loc în zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brasov.   Fotometric Instruments își va expune produsele și serviciile din domeniul tehnicii de laborator, în cadrul Secțiunii B2B-Expo. Fotometric Instruments oferă spectrometre, cromatografe, aparatură de laborator, consumabile de laborator, anali [...]
Azodicarbonamida este o substanță chimică obținută prin reacția dintre sulfat de dihidrazină și uree la temperatură și presiune ridicate, formula moleculară C2H4O2N4 și numărul CAS (Chemical Abstract Service) 123-77-3. Ca aditiv alimentar are numărul E927. La temperatura mediului ambiant, azodicarbonamida se prezintă ca o pulbere cristalină inodoră, de culoare galbenă până la roșu-portocaliu. Este utilizată în special ca agent de expandare la fabricarea materialelor plastice [...]
Aproape 200 de kilograme de carne, peste 50 de kilograme de produse lactate și 900 de litri de alcool au fost confiscate de polițiștii Capitalei, în urma raziei care a avut loc în week-end, în piețele din București. Peste 350 de polițiști bucureșteni specializați în investigarea fraudelor au făcut, sâmbătă, o razie în toate piețele Capitalei, urmărind depistarea cazurilor de evaziune fiscală, muncă la negru sau vânzare de produse contrafăcute.   [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi