Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Un nou software care analizează molecule alimentare va permite modalități rentabile pentru asigurarea calității produselor alimentare și pentru a preveni frauda alimentară, spun cercetatorii, informează Food Navigator.


Utilizări potențiale includ determinarea maturării brânzei, dacă gelatina conține carne de porc sau dacă ouăle provin de la găini în aer liber sau au fost crescute în cuști. Membrul fondator al IPOS, Dr. Powles a declarat ca tehnologia va oferi "o formă de asigurare a calității".


Software-ul chemometric, denumit Mass Profiler Professional (MPP) a fost creat de cercetătorii de la Universitatea din Huddersfield, Centrul IPOS cu scopul de a extrage date despre compoziția chimică din produse.


Cercetatorii spun serviciile sale vor fi disponibile în 2015, atunci când producători, distribuitori și consumatori pot depune probe la laboratoarele IPOS urmând a fi testate "pentru o taxă modestă".


Profesorul Mike Page a declarat: "Tehnica de bază folosește spectrometria de masă pentru a identifica grupurile importante de biomolecule, cum ar fi proteinele și ADN-ul. Trucul este de a utiliza analiza componentelor principale pentru a selecta ce set de biomolecule este caracteristic pentru o anumită probă. "


"[Este un] software comercial, dar necesită expertiza noastră de a interpreta. Unicitatea este modul în care utilizăm datele ", a adăugat acesta.


Cercetatorii au utilizat MPP în scopuri farmaceutice, dar au decis să realizeze aplicații și în industria alimentară, atunci când partenerul lor comercial Agilent i-a provocat să găsească o modalitate de a determina diferența dintre gelatina de porc și de vită.


Gelatinele sunt utilizate pe scară largă în farmacie, cosmetice și industria de producție alimentară, iar consumatorii musulmani și hinduși doresc garanții că produsele sunt carne de vită și nu conțin carne de porc.


Din 2012 IPOS spune că a finalizat sute de proiecte de analiză pentru diverși clienți.
IPOS are ca partener comercial compania Agilent, care lucrează pentru "a se asigura că aprovizionarea cu alimente la nivel mondial este liber de contaminanți – fie că sunt chimice, virale, bacteriene sau microbiologice".

Alte articole recomandate:

Recentele scandaluri alimentare care au avut ca rezultat retragerea de produse de la raft, imbolnaviri si chiar decese au generat o reactie vehementa a media ce a accentuat scaderea increderii consumatorului in produsele din cosul zilnic. De aceea, a avea un sistem de siguranta alimentara potrivit, certificat de un organism cu o reputatie impecabila, recunoscut la nivel international, este astazi mai important ca niciodata pentru companiile din domeniu. Rina Simtex asigura certificarea d [...]
  Criteriile de evaluare a laboratoarelor de testare a alimentelor sunt reprezentate de norme generale și specifice, în baza cărora se realizează evaluarea, în vederea autorizării laboratoarelor supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Funcționarea laboratoarelor în care se desfășoară activități supuse autorizării sanitar veterinare este condiționată de autorizarea acestora de către autoritățile competente.   Noi, [...]
Sanatatea copiilor dintr-o alta scoala din Iasi a fost pusa in pericol. Dupa scandalul de la scoala din Baltati, unde copiii au fost intoxicati cu produsele de panificatie, fiind internati in spital, s-au mai gasit nereguli la o alta scoala din judet. De aceasta data, vinovata pentru problemele aparute la produsele destinate copiilor a fost firma care furniza laptele, formeaza Viata libera, din Galati. Totul a fost descoperit in urma unui control al Comisariatului [...]
  Compania Naturex a dezvoltat o culoare roșu care este solubilă în apă și care nu se împrăștie și care nu conține carmin – fiind atât în concordanță cu cerințelor clienților pentru soluții de culoare cu două straturi în aplicațiile din industria lactatelor cât și cererilor consumatorilor pentru produse cu etichetă curată, informează Food Navigator. Prezentarea noului ingredient a avut loc [...]
Autoritățile din SUA au aprobat un nou produs care ar putea ajuta procesatorii de carne de pasăre să lupte împotriva salmonellei, informează Global Meat News.   Salmonelex, care conține fagi naturali împotriva salmonellei și este produs de compania olandeză Micreos, a fost recunoscut ca având statutul GRAS (Recunoscut în general ca sigur) de către FDA (Auturitatea pentru siguranța alimentelor din SUA).   Micreos susține că [...]
(Comunicat) În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradițional, crește consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomandă cetățenilor să cumpere produse alimentare numai din unități sau spații autorizate sanitar veterinar. Aceasta înseamnă că, atât carnea cât și alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și nu constituie un pericol pentru sănătatea [...]
Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs, fapt esential când vine vorba de mâncare. Aspectul e sesizat si în raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, conform caruia o mare parte dintre alimentele vândute în comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia în [...]
OMS și FAO au susținut documentul-cadru ICN2 care propune 60 de recomandări pentru îmbunătățirea sistemelor alimentare și de nutriție la nivel global, informeaza Food Navigator. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au publicat un plan de 60 puncte, ca parte a unui "cadru de acțiune" în vederea îmbunătățirii sistemelor alimentare [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN