Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Un nou software care analizează molecule alimentare va permite modalități rentabile pentru asigurarea calității produselor alimentare și pentru a preveni frauda alimentară, spun cercetatorii, informează Food Navigator.


Utilizări potențiale includ determinarea maturării brânzei, dacă gelatina conține carne de porc sau dacă ouăle provin de la găini în aer liber sau au fost crescute în cuști. Membrul fondator al IPOS, Dr. Powles a declarat ca tehnologia va oferi "o formă de asigurare a calității".


Software-ul chemometric, denumit Mass Profiler Professional (MPP) a fost creat de cercetătorii de la Universitatea din Huddersfield, Centrul IPOS cu scopul de a extrage date despre compoziția chimică din produse.


Cercetatorii spun serviciile sale vor fi disponibile în 2015, atunci când producători, distribuitori și consumatori pot depune probe la laboratoarele IPOS urmând a fi testate "pentru o taxă modestă".


Profesorul Mike Page a declarat: "Tehnica de bază folosește spectrometria de masă pentru a identifica grupurile importante de biomolecule, cum ar fi proteinele și ADN-ul. Trucul este de a utiliza analiza componentelor principale pentru a selecta ce set de biomolecule este caracteristic pentru o anumită probă. "


"[Este un] software comercial, dar necesită expertiza noastră de a interpreta. Unicitatea este modul în care utilizăm datele ", a adăugat acesta.


Cercetatorii au utilizat MPP în scopuri farmaceutice, dar au decis să realizeze aplicații și în industria alimentară, atunci când partenerul lor comercial Agilent i-a provocat să găsească o modalitate de a determina diferența dintre gelatina de porc și de vită.


Gelatinele sunt utilizate pe scară largă în farmacie, cosmetice și industria de producție alimentară, iar consumatorii musulmani și hinduși doresc garanții că produsele sunt carne de vită și nu conțin carne de porc.


Din 2012 IPOS spune că a finalizat sute de proiecte de analiză pentru diverși clienți.
IPOS are ca partener comercial compania Agilent, care lucrează pentru "a se asigura că aprovizionarea cu alimente la nivel mondial este liber de contaminanți – fie că sunt chimice, virale, bacteriene sau microbiologice".

Alte articole recomandate:

AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum și actualizarea bazelor de date”.   Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Industria Alimentară trece în această perioadă printr-o perioadă de tranziție, tranziție presărată cu evenimente istorice precum scăderea TVA-ului, regândirea politicilor de ajutorare a producătorilor, scheme noi de finanțare a procesatorilor, etc. Majoritatea extinderilor, fie că vorbim de producători zootehnici, fie că vorbim de procesatori sau abatoare, au fost făcute fără a lua în calcul și aspectele referitoare la managemantul deșeurilor și [...]
Merial și-a extins gama de teste și servicii care au ca țintă sănătatea animală și controlul cărnii de porc, anunță MeatProcessing, care citează un comunicat al companiei. Afacerea cu producerea cărnii de porc a cunoscut multe schimbări de-a lungul anilor- consolidare, schimbări în obiceiurile de consum ale consumatorilor, îmbunătățirea modului în care este comercializată carnea de porc si tendinta de constientizare publica asupra problemelor [...]
Azodicarbonamida este o substanță chimică obținută prin reacția dintre sulfat de dihidrazină și uree la temperatură și presiune ridicate, formula moleculară C2H4O2N4 și numărul CAS (Chemical Abstract Service) 123-77-3. Ca aditiv alimentar are numărul E927. La temperatura mediului ambiant, azodicarbonamida se prezintă ca o pulbere cristalină inodoră, de culoare galbenă până la roșu-portocaliu. Este utilizată în special ca agent de expandare la fabricarea materialelor plastice [...]
Acțiunea declanșată de conducerea Poliției Române, în toată țara, în perioada premergătoare Paștelui, s-a soldat cu amenzi-record: peste 194.000 de sancțiuni, în valoare totală de 54.185.244 lei (echivalentul a peste 12 milioane de euro). Cele mai multe amenzi le-au încasat șoferii – 148.934, pentru infracțiuni la regimul circulației. Pe locul doi au fost scandalagii – 19.977, pentru încălcarea legii [...]
(Comunicat) EFSA îndeamnă insistent oamenii de știință să aducă o schimbare pozitivă în sistemul european de siguranță alimentară, alăturându-se echipelor sale de experți în evaluarea riscurilor. Sunt așteptate candidaturi din partea oamenilor de știință de mare calibru, cu specializări în: sănătatea plantelor, organisme modificate genetic, hrană pentru animale, sănătatea și bunăstarea animalelor, protecția plantelor, contaminanții din lanțul alimentar, pericole [...]
Procesarea la presiune ridicată (HPP) este o tehnologie promițătoare pentru a extinde viața la raft a brânzeturilor moi, Quesco Fresco, informează Dairy Reporter. Această afirmație este cuprinsă în ediția de ianuarie a Jurnalului Științei Lactatelor (Journal of Dairy Science) într-un articol scris de Tomasula și colaboratorii săi, prin care avertizează că există o implicație clară a costurilor. Quesco Fresco este o brânz [...]
În cursul lunii noiembrie 2016 Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități pe domenii de activitate, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, depozitarea de semințe, legume și fructe. C [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN