Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Concursurile GastroPan se vor desfășura în cadrul celei mai mari expoziții dedicate sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa, ce se va desfășura în perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Târgu Mureș. Dintre cele 8 categorii competiționale, concursurile care desemnează Tortul și Pâinea Anului 2015 sunt cele mai importante, atât pentru concurenți cât și pentru publicul larg. 


Cel mai gustos tort obținut din ingrediente indigene va fi Tortul Anului 2015 
Competiția pentru desemnarea celui mai bun tort din 2015 îi provoacă pe concurenți să dezvolte un tort gustos și inovator folosind ingrediente disponibile pe plan autohton, reinventând rețete consacrate și adaptându-le la noile tendințe alimentare. Trofeul Tortul Anului 2015 va fi atribuit concurentului care prezintă cel mai gustos tort obținut pe baza unei rețete originale, din ingrediente preponderent indigene. Juriul va analiza calitatea blaturilor, gradul de însiropare, compoziția cremelor, ingredientele folosite, caracterul sănătos al acestora dar și armonia dintre conținutul și decorul tortului.


Cofetăria care își va adjudeca trofeul Tortul Anului 2015 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, iar tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetărie interesat, cu condiția de a respecta rețeta originală și de a promova produsul sub denumirea de 'Tortul Anului 2015 — GastroPan'.


O pâine ce respectă tradiția și adoptă inovația va fi Pâinea Anului 2015 
Brutarii din toate colțurile țării sunt provocați să producă cea mai inovatoare pâine, un sortiment nou, necomercializat încă, dar care să respecte tendințele actuale din alimentația consumatorilor și totodată să se adapteze specificului local și gusturilor autohtone. Juriul va decide cărui sortiment i se va cuveni titlul 'Pâinea Anului 2015' după analiza mai multor factori precum proprietățile organoleptice (formă aspect, structura miezului și a cojii, aromă) sau caracterul inovator.


Rețeta câștigătoare va beneficia de promovare mediatică în toată țara, astfel brutăria deținătoare a trofeului câștigând notorietate, iar consumatorii dobândind acces la un nou sortiment de pâine.

Alte articole recomandate:

La fel ca la precedentele ediții, compania Five Continents va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, singurul eveniment profesionist dedicat sectoarelor de lapte și carne ale României, care, în acest an, se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în [...]
Patronatul Național al Viei și Vinului (PNVV) estimează pentru 2014 o diminuare a recoltei de struguri cu 25%, comparativ cu anul 2012, din cauza precipitațiilor și grindinei, ceea ce va influența și producția totală de vin. În schimb, calitatea ar putea fi una "de excepție" dacă vremea călduroasă se va menține și în perioada următoare. 2014 este un an cu o producție diminuată față de 2012 cu 25%. Vreau să punctez că anul 2013 a fost un an cu o producție de struguri și de vin [...]
Salonul International de Vinuri își va deschide pentru a 12-a oară porțile la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în perioada 3-5 aprilie 2015, cu o săptămână înaintea Sărbătorilor Pascale ortodoxe. Evenimentul atrage în fiecare an peste 300 specialități din domeniul vitivinicol: producători și distribuitori de vin, utilaje de vinificație, accesorii de vin și material [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța alimentelor (ANSVSA) lansează proiectul „Implementarea și testarea transmiterii electronice  în formatele XML, Excel și CVS a datelor privind zoonozele, rezistența antimicrobiană și toxinfecțiile alimentare, precum  și  actualizarea bazelor de date”. Proiectul este finanțat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), în baza contractului nr. OC/EFSA/BIOMO/2013/01-CT 2 Lot [...]
Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2014, ”Finanțare, Optimizare, Parteneriat-Factori care pot genera plus-valoare într-o piață globalizată”, din zilele de 11 și 12 iunie, la Hotel Hilton din Sibiu, va marca debutul campaniei inițiată de infoALIMENT și destinată în egală măsură procesatorilor și consumatorilor, intitulată ”Hrănește-te cuMINTE, alege [...]
Și în acest an, publicația infoALIMENT Magazin va fi prezentă la Indagra, acolo unde va lua pulsul evenimentului, va lua contact cu cele mai noi preocupări ale companiilor expozante, care activează în industria alimentară din România, ale furnizorilor de tehnologii, materii prime, soluții pentru siguranță alimentară, soluții informatice, ale specialiștilor care vor participa la numeroasele simpozioane și consfătuiri. Ca de fiecare dată, [...]
Peroni Nastro Azzuro invita publicul sa descopere arta ospitalitatii oferite cu naturalete si sentimentul a  petrece timp alaturi de cei dragi, inspirate de bucuria si rafinamentul stilului Italian, printr-o serie de show-uri de live cooking in cele mai prestigioase 8  restaurante cu specific Italian din Bucuresti (pana in acest moment, au avut loc sesiuni in Trattoria Buongiorno), Constanta, Brasov si Timisoara. Placerea jocului cu ingredientele, decorul elegant, atentia acordata [...]
Au inceput inscrierile pentru cea de-a opta editie a singurei competitii de parodiat reclame din Romania, Grand Spoof. La fel ca in ceilalti ani, si editia de anul acesta face parte din cadrul evenimentului de publicitate neconventionala ADfel, organizat de IQads la terasa Fabrica, informeaza Realitatea TV. Pasionatii de publicitate sunt invitati din nou sa reconstruiasca reclame romanesti sau internationale, vechi sau noi: fie sa produca replici si faze memorabile pornind de la cele pe car [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN