Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Concursurile GastroPan se vor desfășura în cadrul celei mai mari expoziții dedicate sectorului de panificație, cofetărie și HoReCa, ce se va desfășura în perioada 19-21 martie 2015 la Centrul Expo President din Târgu Mureș. Dintre cele 8 categorii competiționale, concursurile care desemnează Tortul și Pâinea Anului 2015 sunt cele mai importante, atât pentru concurenți cât și pentru publicul larg. 


Cel mai gustos tort obținut din ingrediente indigene va fi Tortul Anului 2015 
Competiția pentru desemnarea celui mai bun tort din 2015 îi provoacă pe concurenți să dezvolte un tort gustos și inovator folosind ingrediente disponibile pe plan autohton, reinventând rețete consacrate și adaptându-le la noile tendințe alimentare. Trofeul Tortul Anului 2015 va fi atribuit concurentului care prezintă cel mai gustos tort obținut pe baza unei rețete originale, din ingrediente preponderent indigene. Juriul va analiza calitatea blaturilor, gradul de însiropare, compoziția cremelor, ingredientele folosite, caracterul sănătos al acestora dar și armonia dintre conținutul și decorul tortului.


Cofetăria care își va adjudeca trofeul Tortul Anului 2015 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, iar tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetărie interesat, cu condiția de a respecta rețeta originală și de a promova produsul sub denumirea de 'Tortul Anului 2015 — GastroPan'.


O pâine ce respectă tradiția și adoptă inovația va fi Pâinea Anului 2015 
Brutarii din toate colțurile țării sunt provocați să producă cea mai inovatoare pâine, un sortiment nou, necomercializat încă, dar care să respecte tendințele actuale din alimentația consumatorilor și totodată să se adapteze specificului local și gusturilor autohtone. Juriul va decide cărui sortiment i se va cuveni titlul 'Pâinea Anului 2015' după analiza mai multor factori precum proprietățile organoleptice (formă aspect, structura miezului și a cojii, aromă) sau caracterul inovator.


Rețeta câștigătoare va beneficia de promovare mediatică în toată țara, astfel brutăria deținătoare a trofeului câștigând notorietate, iar consumatorii dobândind acces la un nou sortiment de pâine.

Alte articole recomandate:

Comisia Europeană a propus ieri, înăsprirea regimului de autorizare a agriculturii organice în UE, în ideea de a putea lupta mai bine împotriva falselor produse bio care se dezvoltă pe fondul creșterii explozive a cererii, transmite AFP.           Executivul european intenționează, pe de o parte, să pună capăt numeroaselor derogări care pun în pericol calitatea etichetei bio în UE, iar, pe de altă parte, să [...]
România rămâne ca o insulă cu una dintre cele mai mari taxe pe valoare adăugată (TVA) din Europa, în condițiile în care unele țări au ajuns la 5% TVA, iar orice creștere de impozit pe alimente este o greșeală paradoxală, a declarat, azi, Sorin Minea, președinte Romalimenta, la lansarea campaniei de promovare a reducerii TVA la carne.           'Orice creștere de impozit pe alimente este o greșeală paradoxală. Consider că un [...]
Grupul american Kellogg's a decis să mute aproximativ 80 de locuri de muncă de la sediul său din Manchester (Marea Britanie) la un nou birou din București (România), informează publicația Manchester Evening News. Publicația menționată susține că directorul executiv de la Kellogg's, John Bryant, i-a informat pe angajați de decizia companiei de a-și eficientiza operațiunile. În consecință, grupul american a ales Bucureștiul pentru un centru european de servicii globale (GBS) care se [...]
Prețurile pentru uleiul de rapiță pe piața europeană au crescut la sfârșitul săptămânii trecute, pe seama devalorizării monedei europene în fața dolarului. Uleiul de rapiță a fost tranzacționat la prețuri cu patru euro mai mari de până la 697-698 de euro/tona față de joi. "Prețurile în această zi de tranzacționare au fost destul de volatile pe fondul lipsei de jucători din Asia, întrucât a fost a doua zi după Anul Nou Chinezesc", a declarat un [...]
Moldova Nouă s-a aflat, timp de trei zile, în sărbătoare, ocazie cu care s-a desfășurat și Festivalul "Ceaunul de aur", în cadrul căruia 16 echipe s-au întrecut în prepararea ciorbei de pește.   "16 echipe au încercat anul acesta să demonstreze că rețeta lor secretă de ciorbă de pește este cea mai bună. În premieră, anul acesta a fost pregătită o ciorbă și într-un ceaun uriaș, de peste o jumătate de tonă, care [...]
In aceasta toamna urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului prevede reducerea cotei de TVA la 9 % pentru laptele de consum, legumele si fructele proaspete, informeaza Wall Street. Proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost initiat de un grup de parlamentari apartinand PSD, UNPR, PPDD, PC, si PNL, printre care Octavian Bumbu, Marian Avram, Laurentiu Chirvasuta, Bogdan Ciuca, Petre Daea, Mircea-Titus Dobre, Gheorghe Emacu, Damian Florea, Marian Ghiveciu, Liviu Harbuz, Titi Holban, Florin [...]
Desfășurată sub genericul ”Vino și vezi ultimele tendințe și inovații”, ediția din acest an a celei mai mari expoziții dedicată Industriei alimentare din lume, se va axa pe agro-food, food retail și catering, la standuri fiind așteptate să expună cca 6.000 de companii din absolut toate ramurile. Un spațiu extins va fi rezervat secțiunii ”Food innovation”, iar simpozioanele care vor fi organizate vor avea ca temă [...]
Într-o transmisiune în direct de la sediul Partidului Conservator, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat joi că statul nu-i poate despăgubi la infinit pe fermieri (în cazul de față legumicultori și pomicultori), în condițiile în care aceștia au la dispoziție un „instrument modern de co-participare”, în speță Fondul Mutual.  Din păcate pentru producătorii agricoli, Fondul Mutual este nefuncțional, iar pomicultorii ș [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN