Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un grup de cercetători de la Univeristatea de Stat din New Mexico, în colaborare cu Cotton Incorporated au dezvoltat o variantă de bumbac nemodificat genetic, folosind o variantă de inactivare a gossypol-ului, astfel încât acest produs să poată fi folosit fără probleme, în industria alimentară.


 


Noutatea vine din Statele Unite


 


Prezența gossypol-ului, un fenol natural, în semințele de bumbac, a împiedicat până acum folosirea acestuia pentru uzul alimentar, deoarece este toxic pentru majoritatea animalelor și de asemenea, reduce biodisponibilitatea proteinelor în cultură.


Cercetătorii americani au reușit să convingă o parte din fermierii din New Mexico, dar din nordul Mexicului, să planteze 3.000 de acri din această variantă de semințe de bumbac, urmând ca anul viitor, să se mărească în mod semnificativ, terenurile plantate.


Efran Delgado, professor universitar la Universitatea de Stat New Mexico, a precizat pentru BakeryandSnacks.com, că marea problema în a convinge fermierii să cultive acest bumbac non-OMG, a fost prețul mare, mai ales că este vorba de un produs secundar. Dar ce a contat a fost faptul  că acest produs va purta eticheta de produs nemodificat genetic, ceea ce este o cerință din ce în ce mai mare în întreaga lume, așa cum a și precizat Efran Delgado, la reuniunea anuală din 2014, a AACCI în Providence, Rhode Island.


 


Făina de  bumbac, folosită în combinație cu porumbul nixtamalizat


 


Echipa de cercetători condusă de profesorul universitar Delgado, au descoperit că, din această făină din semințe de bumbac se pot face snacks-uri extrudate, în combinație cu porumbul nixtamalizat, care este folosit pe scară largă înproducția de torttila, produs familiar în rândul consumatorilor din America Latină. Efran Delgado a apreciat că folosirea făinei de semințe din bumbac în compoziție cu acest porumb nixtamalizat duce la fabricarea unor snacks-uri bogate în proteine și sărace în grăsimi, care au o textură crocantă mult mai gustoasă șiatrăgătoare, în comparație cu snacks-urile extrudate existente déjà pe piață.


“Datorită compoziției făinei din semințe de bumbac, am obținut un produs crocant, care nu a mai trebuit să fie prăjit după aceea. Am inclus, de asemenea, condimentele necesare înainte de extrudare, deci nu a mai fost nevoie să folosim niciun fel de grăsime, la sfârșitul prelucrării”, a spus profesorul universitar American.


 


Acesta a mai dezvăluit că este nevoie de o proporție de 10%  în ceea ce privește conținutul optim de masă din semințe de bumbac.Interesant este și faptul că totalul proteinelor din aceste snacks-uri din făină din semințe de bumbac este de12,8 gr la 100g de produs, în timp ce, în cazul produselor extrudate care se găsesc acum pe piață, totalul de proteine este de doar 6,4 g la 100 de grame. Pe de altă parte, conținutul de grăsimi a fost, de asemenea, semnificativ mai mic în comparație cu cel al produselor existente pe piață: - 6,2 g la 100 g de produs, față de snacks-urile obișnuite, care au valori între 26-32 g.


"Mai avem încă de lucrat la sporirea mineralului și la conținutul de fibre, care noi credem că poate fi crescut mai mult, împreună cu proteinele.


 


Fermierii trebuie convinși  de beneficiile seminței


 


În timp ce 3.000 de hectare vor fi plantate în acest an, fermierii trebuie convinși însă să extindă plantațiile de bumbac nemodificat genetic, pentru că numai așa vor avea mai multe beneficii.


"Interesul nostru este acela de a reuși să-i convingem pe  fermieri că, pe lângă scame, adică produsul textil, ei pot obține și un al doilea produs, sămânță, care, așa cum am arătat are acum și aplicații alimentare”, a mai spus profesorul universitar American.


 


Conținut ridicat de proteine brute


 


Concentratul proteic din semințe de bumbac, comercializate sub formă de făină, conține un conținut ridicat de proteine ​​brute, care depășește în general 40%. Are un procent ridicat de azot, adevărate proteine ​​(± 95%), care este ușor de digerat, și care dă o valoare biologică variind de la moderat la bună. Nivelurile de cistină, metionină și lizină sunt în general scăzute. Conținutul de energie variază considerabil în funcție de metoda utilizată pentru prelucrare, în cazul în care extracția cu solvent lasă mai puțin de grăsime este utilizat, și, prin urmare, reduce valoarea energetică. Conținutul de calciu este scăzut (0,2%) , dar are un conținut de fosfor ridicat (1,1%). Dezavantajul este prezența unui principiu toxic, Gosipol, o substanță care crește fragilitatea osmotică in vitro și care este toxică atât pentru animale cât și pentru oameni.

Alte articole recomandate:

(Comunicat) AgroTransilvania Cluster și FrieslandCampina România anunță încheierea procedurilor de reautorizare și reabilitare a fabricii de brânzeturi de la Țaga (Cluj), în vederea reluării producției.   Redeschiderea acestei unități de producție a fost posibilă în urma acordului semnat pe 29 august 2014 de FrieslandCampina România și Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care s-a născut din asocierea dintre [...]
Marile companii de vinuri din SUA lucrează doar cu soiuri fine de struguri, iar gustul este asigurat de faptul că nici un strugure necopt sau stricat nu are voie să ajungă în procesul de producție. De aceea, în Napa Valley, o sarcină importantă o aveau cei care selectau strugurii, oameni plătiți bine ca să nu dea greș. Până de curând, când viticultorii au investit într-un robot industrial acapabil să facă această muncă de [...]
Bucătari cu ochelari de protecție, cu eprubete și costum de azbest, în locul clasicului șorț de bucătărie. Aceasta este o imagine care nu mai șochează atât de mult azi, nici în România, unde s-au deschis câteva restaurante – puține, într-adevăr - cu acest specific. Cât din această fascinantă bucătărie reprezintă o artă, o toană, știință pură sau magie gastronomic, este greu de spus! Moda a început să prindă și în România. Chef [...]
Radu Timiș, antreprenorul care a pus bazele producătorului de me­ze­­luri CrisTim acum două decenii, re­vine la conducerea executivă a afa­­ce­rii sale după o pauză de aproa­pe un an, interval în care afa­cerea a fost con­dusă direct de fostul mi­­nistru de fi­nanțe Gheorghe Pogea, care a și pă­răsit compania odată cu revenirea fon­datorului la cârma afaceri sale, anunță Ziarul financiar. „A fost o pauză d [...]
Ioan Șerbănescu:   La suprafața cerealelor există o microfloră foarte bogată, alcătuită din microflora epifită (de suprafață) ce se atașează la suprafața bobului în timpul formării, creșterii și maturizării acestuia și microflora provenită din sol și ajunsă pe bob prin intermediul factorilor naturali, în timpul recoltării, transportului și depozitării.   Monitorizarea activității microbiologice a cerealelor   Există și o microfloră de contaminare pri [...]
Retras de mai mult timp din viata politica, fostul liberal, Valeriu Stoica, si-a dedicat activitatea, atat meseriei sale de avocat, cât și noii sale pasiuni, viticultura și vinificație, fiind proprietarul unei crame.   Avocatul Valeriu Stoica, care deține împreună cu soția sa Cristiana producătorul de vin Avincis, spune că anul trecut a livrat 12.000 de sticle de vin în China, iar acum crama are comenzi din Suedia și explorează posibilitatea de a exporta [...]
Potrivit datelor publicate de CBS Interactive Business, in Statele Unite, a fost finalizata o tema de cercetare finantata de procesatori americani de lapte si sponsorizata de Dairy Management Inc (DMI). Obiectivul urmarit de cercetatori a fost acela de a gasi noi modalitati de fabricare a branzei si de a spori calitatile acesteia. Cercetarile s-au concentrat pe dezvoltarea unor noi topicuri de branza topita, de determinare a valorii proprietatilor organoleptice, de crestere sau diminuare a [...]
Prigat, Giusto și Cappy au fost cele mai vândute branduri de băuturi din categoria JNSD (sucuri, nectaruri, băuturi necarbonatate - n. red.) în 2012, o piață care se ridică anual la peste 150 de milioane de litri, arată datele companiei de cercetare de piață Canadean.   Astfel Giusto, produs de Romaqua Group, companie cu acționariat românesc, este singurul brand local care se bate pe acest segment cu gi­ganți precum PepsiCo, pro­ducătorul Pri­gat, Coca-Cola [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN