Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un grup de cercetători de la Univeristatea de Stat din New Mexico, în colaborare cu Cotton Incorporated au dezvoltat o variantă de bumbac nemodificat genetic, folosind o variantă de inactivare a gossypol-ului, astfel încât acest produs să poată fi folosit fără probleme, în industria alimentară.


 


Noutatea vine din Statele Unite


 


Prezența gossypol-ului, un fenol natural, în semințele de bumbac, a împiedicat până acum folosirea acestuia pentru uzul alimentar, deoarece este toxic pentru majoritatea animalelor și de asemenea, reduce biodisponibilitatea proteinelor în cultură.


Cercetătorii americani au reușit să convingă o parte din fermierii din New Mexico, dar din nordul Mexicului, să planteze 3.000 de acri din această variantă de semințe de bumbac, urmând ca anul viitor, să se mărească în mod semnificativ, terenurile plantate.


Efran Delgado, professor universitar la Universitatea de Stat New Mexico, a precizat pentru BakeryandSnacks.com, că marea problema în a convinge fermierii să cultive acest bumbac non-OMG, a fost prețul mare, mai ales că este vorba de un produs secundar. Dar ce a contat a fost faptul  că acest produs va purta eticheta de produs nemodificat genetic, ceea ce este o cerință din ce în ce mai mare în întreaga lume, așa cum a și precizat Efran Delgado, la reuniunea anuală din 2014, a AACCI în Providence, Rhode Island.


 


Făina de  bumbac, folosită în combinație cu porumbul nixtamalizat


 


Echipa de cercetători condusă de profesorul universitar Delgado, au descoperit că, din această făină din semințe de bumbac se pot face snacks-uri extrudate, în combinație cu porumbul nixtamalizat, care este folosit pe scară largă înproducția de torttila, produs familiar în rândul consumatorilor din America Latină. Efran Delgado a apreciat că folosirea făinei de semințe din bumbac în compoziție cu acest porumb nixtamalizat duce la fabricarea unor snacks-uri bogate în proteine și sărace în grăsimi, care au o textură crocantă mult mai gustoasă șiatrăgătoare, în comparație cu snacks-urile extrudate existente déjà pe piață.


“Datorită compoziției făinei din semințe de bumbac, am obținut un produs crocant, care nu a mai trebuit să fie prăjit după aceea. Am inclus, de asemenea, condimentele necesare înainte de extrudare, deci nu a mai fost nevoie să folosim niciun fel de grăsime, la sfârșitul prelucrării”, a spus profesorul universitar American.


 


Acesta a mai dezvăluit că este nevoie de o proporție de 10%  în ceea ce privește conținutul optim de masă din semințe de bumbac.Interesant este și faptul că totalul proteinelor din aceste snacks-uri din făină din semințe de bumbac este de12,8 gr la 100g de produs, în timp ce, în cazul produselor extrudate care se găsesc acum pe piață, totalul de proteine este de doar 6,4 g la 100 de grame. Pe de altă parte, conținutul de grăsimi a fost, de asemenea, semnificativ mai mic în comparație cu cel al produselor existente pe piață: - 6,2 g la 100 g de produs, față de snacks-urile obișnuite, care au valori între 26-32 g.


"Mai avem încă de lucrat la sporirea mineralului și la conținutul de fibre, care noi credem că poate fi crescut mai mult, împreună cu proteinele.


 


Fermierii trebuie convinși  de beneficiile seminței


 


În timp ce 3.000 de hectare vor fi plantate în acest an, fermierii trebuie convinși însă să extindă plantațiile de bumbac nemodificat genetic, pentru că numai așa vor avea mai multe beneficii.


"Interesul nostru este acela de a reuși să-i convingem pe  fermieri că, pe lângă scame, adică produsul textil, ei pot obține și un al doilea produs, sămânță, care, așa cum am arătat are acum și aplicații alimentare”, a mai spus profesorul universitar American.


 


Conținut ridicat de proteine brute


 


Concentratul proteic din semințe de bumbac, comercializate sub formă de făină, conține un conținut ridicat de proteine ​​brute, care depășește în general 40%. Are un procent ridicat de azot, adevărate proteine ​​(± 95%), care este ușor de digerat, și care dă o valoare biologică variind de la moderat la bună. Nivelurile de cistină, metionină și lizină sunt în general scăzute. Conținutul de energie variază considerabil în funcție de metoda utilizată pentru prelucrare, în cazul în care extracția cu solvent lasă mai puțin de grăsime este utilizat, și, prin urmare, reduce valoarea energetică. Conținutul de calciu este scăzut (0,2%) , dar are un conținut de fosfor ridicat (1,1%). Dezavantajul este prezența unui principiu toxic, Gosipol, o substanță care crește fragilitatea osmotică in vitro și care este toxică atât pentru animale cât și pentru oameni.

Alte articole recomandate:

(Comunicat) Pentru a veni in sprijinul solicitanților din sectorul vie-vin și pentru a crește absorbția fondurilor europene alocate măsurilor notificate în Programul Național de Sprijin al României 2014 - 2018, a fost elaborat un act normativ care, pe lângă investițiile deja accesate de către producători, cuprinde și investiții în construcția de imobile noi destinate vinificației (crame), laboratoare pentru [...]
Adrian Simion și Floriana Vlaicu, el antreprenor de „profesie“, care a testat industria de advertising, cea de brokeraj și a înființat o firmă de securizare a sistemelor informatice în urmă cu zece ani, iar ea fondatoare a unei școli de cafea, au deschis la jumătatea lunii iulie o prăjitorie de cafea pe strada Eminescu din Capitală, în care au investit în jur de 60.000 de euro. „În urmă cu un an, într-o perioadă în care eram ma [...]
Acrilamida se formează în mod natural în multe alimente de origine vegetală bogate în amidon în timpul tratamentului termic la temperaturi ridicate, ca parte a procesului de îmbrunare. Deși prezența acrilamidei a fost descoperită în alimente abia în 2002, de un grup de cercetători suedezi, ea a fost prezentă în hrană de când oamenii au folosit coacerea, frigerea sau prăjirea ca metode de preparare a alimentelor. În prezent, se lucrează [...]
Proteinele reprezintă componentele cele mai importante ale tuturor organismelor vii, în special ale celor cu organizare superioară. În același timp, ele alcătuiesc clasa cea mai diversă datorită secvenței unice a aminoacizilor în structura primară a unui lanț polipeptidic. Proteinele din carne sunt considerate complete. Cu toate acestea, în cazul produselor din carne mărunțită se utilizează diferite proteine din surse vegetale ca înlocuitori de car [...]
Romaqua Group, cea mai mare companie românească din industria băuturilor, a terminat anul 2014 cu un profit net de 11,4 milioane de lei, de opt ori peste nivelul înre­gistrat în anul anterior, arată datele de la Registrul Comerțului.   Majorarea profitului net vine în condițiile în care cele mai importante două piețe pe care activează compania - băuturile nonalcoolice și berea - au avut un declin de 2-3%, respectiv 8,6% în volum anul [...]
Manevrarea cărnii în procesul tehnologic presupune echipamente specializate care facilitează producția și diminuează efortul uman. Vă prezentăm o propunere a companiei Bonner, specalizată pe astfel de utilaje indispensabile unei unități de procesare a cărnii. E-M 1000 este un elevator construit integral din oțel inoxidabil, strctura tubulară fiind prevăzută cu două coloane staționare, pentru încărcare. Sistemele de prindere pot fi configurate atâ [...]
Asemănătoare, la origini, cu o grăsime groasă (nealcoolică, dar foarte hrănitoare), berea este o băutură slab alcoolizată, a treia ca popularitate mondială, după apă și ceai. În prezent, 20.000 de sortimente de bere sunt produse în lume, folosindu-se 180 de modalități de îmbuteliere. Dintre acestea, berea normală, pils, amară, slab alcoolizată, neagră și crema de bere susțin topul.   De unde vine, încotro se îndreaptă?   Berea se înscrie [...]
Nanotehnologia are un potențial semnificativ de a influența domeniul prelucrării alimentelor. Industria alimentară a investit sume uriașe în cercetările în domeniul nanotehnologiei. Deocamdată, nanotehnologia se aplică în multe domenii de activitate, care nu sunt neapărat legate unele cu altele. Acest fapt a rezultat într-o lipsă a unei definiții unanim acceptate. Una dintre definiții este următoarea: “Nanotehnologia este știința, [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN