Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un grup de cercetători de la Univeristatea de Stat din New Mexico, în colaborare cu Cotton Incorporated au dezvoltat o variantă de bumbac nemodificat genetic, folosind o variantă de inactivare a gossypol-ului, astfel încât acest produs să poată fi folosit fără probleme, în industria alimentară.


 


Noutatea vine din Statele Unite


 


Prezența gossypol-ului, un fenol natural, în semințele de bumbac, a împiedicat până acum folosirea acestuia pentru uzul alimentar, deoarece este toxic pentru majoritatea animalelor și de asemenea, reduce biodisponibilitatea proteinelor în cultură.


Cercetătorii americani au reușit să convingă o parte din fermierii din New Mexico, dar din nordul Mexicului, să planteze 3.000 de acri din această variantă de semințe de bumbac, urmând ca anul viitor, să se mărească în mod semnificativ, terenurile plantate.


Efran Delgado, professor universitar la Universitatea de Stat New Mexico, a precizat pentru BakeryandSnacks.com, că marea problema în a convinge fermierii să cultive acest bumbac non-OMG, a fost prețul mare, mai ales că este vorba de un produs secundar. Dar ce a contat a fost faptul  că acest produs va purta eticheta de produs nemodificat genetic, ceea ce este o cerință din ce în ce mai mare în întreaga lume, așa cum a și precizat Efran Delgado, la reuniunea anuală din 2014, a AACCI în Providence, Rhode Island.


 


Făina de  bumbac, folosită în combinație cu porumbul nixtamalizat


 


Echipa de cercetători condusă de profesorul universitar Delgado, au descoperit că, din această făină din semințe de bumbac se pot face snacks-uri extrudate, în combinație cu porumbul nixtamalizat, care este folosit pe scară largă înproducția de torttila, produs familiar în rândul consumatorilor din America Latină. Efran Delgado a apreciat că folosirea făinei de semințe din bumbac în compoziție cu acest porumb nixtamalizat duce la fabricarea unor snacks-uri bogate în proteine și sărace în grăsimi, care au o textură crocantă mult mai gustoasă șiatrăgătoare, în comparație cu snacks-urile extrudate existente déjà pe piață.


“Datorită compoziției făinei din semințe de bumbac, am obținut un produs crocant, care nu a mai trebuit să fie prăjit după aceea. Am inclus, de asemenea, condimentele necesare înainte de extrudare, deci nu a mai fost nevoie să folosim niciun fel de grăsime, la sfârșitul prelucrării”, a spus profesorul universitar American.


 


Acesta a mai dezvăluit că este nevoie de o proporție de 10%  în ceea ce privește conținutul optim de masă din semințe de bumbac.Interesant este și faptul că totalul proteinelor din aceste snacks-uri din făină din semințe de bumbac este de12,8 gr la 100g de produs, în timp ce, în cazul produselor extrudate care se găsesc acum pe piață, totalul de proteine este de doar 6,4 g la 100 de grame. Pe de altă parte, conținutul de grăsimi a fost, de asemenea, semnificativ mai mic în comparație cu cel al produselor existente pe piață: - 6,2 g la 100 g de produs, față de snacks-urile obișnuite, care au valori între 26-32 g.


"Mai avem încă de lucrat la sporirea mineralului și la conținutul de fibre, care noi credem că poate fi crescut mai mult, împreună cu proteinele.


 


Fermierii trebuie convinși  de beneficiile seminței


 


În timp ce 3.000 de hectare vor fi plantate în acest an, fermierii trebuie convinși însă să extindă plantațiile de bumbac nemodificat genetic, pentru că numai așa vor avea mai multe beneficii.


"Interesul nostru este acela de a reuși să-i convingem pe  fermieri că, pe lângă scame, adică produsul textil, ei pot obține și un al doilea produs, sămânță, care, așa cum am arătat are acum și aplicații alimentare”, a mai spus profesorul universitar American.


 


Conținut ridicat de proteine brute


 


Concentratul proteic din semințe de bumbac, comercializate sub formă de făină, conține un conținut ridicat de proteine ​​brute, care depășește în general 40%. Are un procent ridicat de azot, adevărate proteine ​​(± 95%), care este ușor de digerat, și care dă o valoare biologică variind de la moderat la bună. Nivelurile de cistină, metionină și lizină sunt în general scăzute. Conținutul de energie variază considerabil în funcție de metoda utilizată pentru prelucrare, în cazul în care extracția cu solvent lasă mai puțin de grăsime este utilizat, și, prin urmare, reduce valoarea energetică. Conținutul de calciu este scăzut (0,2%) , dar are un conținut de fosfor ridicat (1,1%). Dezavantajul este prezența unui principiu toxic, Gosipol, o substanță care crește fragilitatea osmotică in vitro și care este toxică atât pentru animale cât și pentru oameni.

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Producătorul elvețian Nestle susține că a descoperit modalitatea prin care va reduce zahărul din ciocolată cu 40%, potrivit BBC. Nestle susține că cercetătorii au descoperit o metodă pentru a structura zahărul diferit, astfel încât să folosească cu 40% mai puțin, fără să fie afectat gustul. Mai mult, Nestle va patenta descoperirea și va începe să folosească metoda din 2018. Cercetătorii au modificat structura zahărului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru [...]
Compania vâlceană Diana, unul dintre cei mai prestigioși procesatori de carne din România, va fi prezentă la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, care își va desfășura cea de-a V-a ediție în zilele de 12 și 13 mai sun genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”.   Iată, însă, [...]
Privind spre viitor, Euromonitor International a identificat 20 dintre cele mai influente megatrend-uri care vor modela lumea până în 2030, fapt care va modifica total modul de procesare a alimentelor. Potrivit celor doi autori ai studiului ”Megatrend, punând consumatorul la inima afacerii”, semnat de către Sarah Boumphrey-Director Economic și Zandi Brehmer-Client Innovation Manager,  Euromonitor International și publicat de Confectionery News la [...]
Ulterior ședinței generale din ziua de 12 mai, în programul Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”, este programat să aibă loc Workshop-ul Carne-Procesatori.   Sub genericul ”Între tradiție [...]
Prezentă de peste 10 ani pe piața echipamentelor de fabricare a berii, compania PSS din Slovacia propune la această ediție a târgului Indagra Food, o gamă completă de tehnologii, în marea lor majoritate, noutăți în domeniu. Domnul Milan Pindak, consultat al companiei, a declarat pentru infoALIMENT Magazin: ”La această ediție putem oferi potențialilor clienți ai companiei PSS din Slovacia, toată gama de utilaje de fabricare a berii care, [...]
Maria Demetriad:   * Sub impactul crizei, tehnologiile ready meal se reinventează * Încrederea consumatorilor în ieșirea din criză e la cote scăzute * Piața românească în scădere * Presiune pe inginerii tehnologi Marii furnizori își dispută o piață măruntă Conform raportului Euromonitor, care a analizat piața de ready meal din România, datele primului trimestru confirmă faptul că românii nu sunt prea mari amatori de [...]
Acrilamida se formează în mod natural în multe alimente de origine vegetală bogate în amidon în timpul tratamentului termic la temperaturi ridicate, ca parte a procesului de îmbrunare. Deși prezența acrilamidei a fost descoperită în alimente abia în 2002, de un grup de cercetători suedezi, ea a fost prezentă în hrană de când oamenii au folosit coacerea, frigerea sau prăjirea ca metode de preparare a alimentelor. În prezent, se lucrează [...]
Brandul mexican de bere Corona a intrat, în acest an, în portofoliul companiei Bergenbier, după 20 de ani în care a fost importat și distribuit pe piața românească de către B.D.G. Import, informeaza . ”Din ianuarie 2015 am început să distribuim pe piața românească  un brand iconic la nivel mondial -  Corona - care se va alătura celorlalte branduri din portofoliul Bergenbier. Corona este un brand puternic, foarte intersant pentru consumatorul [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN