Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Un grup de cercetători de la Univeristatea de Stat din New Mexico, în colaborare cu Cotton Incorporated au dezvoltat o variantă de bumbac nemodificat genetic, folosind o variantă de inactivare a gossypol-ului, astfel încât acest produs să poată fi folosit fără probleme, în industria alimentară.


 


Noutatea vine din Statele Unite


 


Prezența gossypol-ului, un fenol natural, în semințele de bumbac, a împiedicat până acum folosirea acestuia pentru uzul alimentar, deoarece este toxic pentru majoritatea animalelor și de asemenea, reduce biodisponibilitatea proteinelor în cultură.


Cercetătorii americani au reușit să convingă o parte din fermierii din New Mexico, dar din nordul Mexicului, să planteze 3.000 de acri din această variantă de semințe de bumbac, urmând ca anul viitor, să se mărească în mod semnificativ, terenurile plantate.


Efran Delgado, professor universitar la Universitatea de Stat New Mexico, a precizat pentru BakeryandSnacks.com, că marea problema în a convinge fermierii să cultive acest bumbac non-OMG, a fost prețul mare, mai ales că este vorba de un produs secundar. Dar ce a contat a fost faptul  că acest produs va purta eticheta de produs nemodificat genetic, ceea ce este o cerință din ce în ce mai mare în întreaga lume, așa cum a și precizat Efran Delgado, la reuniunea anuală din 2014, a AACCI în Providence, Rhode Island.


 


Făina de  bumbac, folosită în combinație cu porumbul nixtamalizat


 


Echipa de cercetători condusă de profesorul universitar Delgado, au descoperit că, din această făină din semințe de bumbac se pot face snacks-uri extrudate, în combinație cu porumbul nixtamalizat, care este folosit pe scară largă înproducția de torttila, produs familiar în rândul consumatorilor din America Latină. Efran Delgado a apreciat că folosirea făinei de semințe din bumbac în compoziție cu acest porumb nixtamalizat duce la fabricarea unor snacks-uri bogate în proteine și sărace în grăsimi, care au o textură crocantă mult mai gustoasă șiatrăgătoare, în comparație cu snacks-urile extrudate existente déjà pe piață.


“Datorită compoziției făinei din semințe de bumbac, am obținut un produs crocant, care nu a mai trebuit să fie prăjit după aceea. Am inclus, de asemenea, condimentele necesare înainte de extrudare, deci nu a mai fost nevoie să folosim niciun fel de grăsime, la sfârșitul prelucrării”, a spus profesorul universitar American.


 


Acesta a mai dezvăluit că este nevoie de o proporție de 10%  în ceea ce privește conținutul optim de masă din semințe de bumbac.Interesant este și faptul că totalul proteinelor din aceste snacks-uri din făină din semințe de bumbac este de12,8 gr la 100g de produs, în timp ce, în cazul produselor extrudate care se găsesc acum pe piață, totalul de proteine este de doar 6,4 g la 100 de grame. Pe de altă parte, conținutul de grăsimi a fost, de asemenea, semnificativ mai mic în comparație cu cel al produselor existente pe piață: - 6,2 g la 100 g de produs, față de snacks-urile obișnuite, care au valori între 26-32 g.


"Mai avem încă de lucrat la sporirea mineralului și la conținutul de fibre, care noi credem că poate fi crescut mai mult, împreună cu proteinele.


 


Fermierii trebuie convinși  de beneficiile seminței


 


În timp ce 3.000 de hectare vor fi plantate în acest an, fermierii trebuie convinși însă să extindă plantațiile de bumbac nemodificat genetic, pentru că numai așa vor avea mai multe beneficii.


"Interesul nostru este acela de a reuși să-i convingem pe  fermieri că, pe lângă scame, adică produsul textil, ei pot obține și un al doilea produs, sămânță, care, așa cum am arătat are acum și aplicații alimentare”, a mai spus profesorul universitar American.


 


Conținut ridicat de proteine brute


 


Concentratul proteic din semințe de bumbac, comercializate sub formă de făină, conține un conținut ridicat de proteine ​​brute, care depășește în general 40%. Are un procent ridicat de azot, adevărate proteine ​​(± 95%), care este ușor de digerat, și care dă o valoare biologică variind de la moderat la bună. Nivelurile de cistină, metionină și lizină sunt în general scăzute. Conținutul de energie variază considerabil în funcție de metoda utilizată pentru prelucrare, în cazul în care extracția cu solvent lasă mai puțin de grăsime este utilizat, și, prin urmare, reduce valoarea energetică. Conținutul de calciu este scăzut (0,2%) , dar are un conținut de fosfor ridicat (1,1%). Dezavantajul este prezența unui principiu toxic, Gosipol, o substanță care crește fragilitatea osmotică in vitro și care este toxică atât pentru animale cât și pentru oameni.

Alte articole recomandate:

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a dat un aviz favorabil utilizării soluțiior pe bază de acid peroxiacetic (PAA) pentru tratarea carcaselor și a cărnii de păsăre în scopul reducerii contaminărilor cu agenți patogeni, considerând că nu există riscuri de toxicitate asupra consumatorilor sau a mediului. Experții EFSA au ajuns, de asemenea, la concluzia că este puțin probabil ca utilizarea de soluții pe bază de acid peroxiacetic ar duce la apariția rezistenței [...]
În cadrul conferinței internaționale Meat&Milk 2014, domnul Grigore Tătaru, Director General al companiei ACO România,  a prezentat activitatea și soluțiile tehnice complete, din domeniul apelor uzate. Numele companiei este sinonim cu sisteme de drenaj al apelor de suprafață. Produsele ACO se regăsesc în nenumărate locuri din întreaga lume – la intersecții de trafic rutier, în aeroporturi și magazine, fiind o companie care oferă soluții inteligente [...]
Alevia, compania romaneasca specializata in productia de suplimente alimentare si ceaiuri, anunta finalizarea extinderii fabricii din Falticeni, judetul Suceava. Extinderea cladirii de productie si birouri, inclusiv achizitia utilajelor performante, s-a ridicat la 1.000.000 de euro. Aceasta noua investitie aduce valoarea intregului complex Alevia la 2.000.000 de euro.   Unitatea Alevia, in care lucreaza 160 de angajati, atat in zona de productie, cat si in departamentul de vanzari, are o [...]
Producția mondială de ulei de măsline s-ar putea reduce cu circa 19% în actuala campanie agricolă 2014 - 2015, la 2,56 de milioane de tone, fiind afectată de puternicele scăderi estimate pentru Spania (circa 50%), informează Efe Agro. Consiliul Internațional al Uleiului a publicat primele date, pe baza informațiilor furnizate de țările membre, dar acestea ar putea suferi modificări, deoarece sectorul agricol spaniol vehiculează deja producții mai mici și lipsesc datele din Italia.   [...]
Marile companii de vinuri din SUA lucrează doar cu soiuri fine de struguri, iar gustul este asigurat de faptul că nici un strugure necopt sau stricat nu are voie să ajungă în procesul de producție. De aceea, în Napa Valley, o sarcină importantă o aveau cei care selectau strugurii, oameni plătiți bine ca să nu dea greș. Până de curând, când viticultorii au investit într-un robot industrial acapabil să facă această muncă de [...]
Beneficiind de suport financiar asigurat de ICPE București, o echipă de cercetători români, formată din Valer TURCIN, Ion BÂRSAN, Vasilie NIKOLIÆ, Bica ZORLESCU, au pus la punct o tehnologie de pasteurizare a laptelui cu ajutorul microundelor, tehnologia fiind disponibilă procesatorilor care doresc să își modernizeze fabricile. În prezentarea noii metode pasteurizare, autorii proiectului afirmă: ”Știind că pasteurizarea prin metoda clasică prezintă o [...]
   Vorbim despre preparate obținute din carne tocată și condimentată maturată, majoritatea mezelurilor fiind introduse în membrane naturale sau artificiale și supuse ulterior unor tratamente termice (pasteurizare, afumare, uscare), diferite în funcție de tipul și sortimentul fabricat.   Argumentație tehnică pentru prepararea în membrană   După calibrul membranelor folosite și după particularitățile compoziției, mezelurile în membrană se clasifică [...]
(Agerpres) Patronatul din Industria de Conserve din Legume și Fructe și Conserve Mixte ,,Romconserv' este beneficiarul unui proiect de aproape 4,3 milioane de lei, finanțat în proporție de 90% din fonduri europene, prin care 950 de angajați vor avea acces la cursuri de calificare și recalificare timp de 18 luni. Potrivit unui comunicat al Federației Naționale Pro Agro, obiectivul principal al proiectului vizează creșterea nivelului de calificare a persoanelor angajate pe piața [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN