Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Publicația franceză dedicată consumatorului, Que Choisir a cerut guvernului francez să permită adoptarea unui cod de culoare pe partea frontală a ambalajului privind etichetare nutrițională ca "un antidot la marketing-ul produselor alimentare" în urma unui studiu realizat și care susține eficacitatea acestui cod, informează Food Navogator.


Studiul, realizat în colaborare cu organizația consumatorilor UFC, a examinat modul în care sistemul de codificare de culori - propus de profesorul Serge Hercberg la începutul anului 2014 - ar lucra pentru 300 de produse alimentare. Autorii a spus că schema nu a fost doar un instrument util pentru a ajuta consumatorii să aleagă opțiuni mai sănătoase, dar, de asemenea, să evite stigmatizarea oricărei categorii de alimente speciale.


"Studiul demonstreaza eficacitatea acestui sistem pentru a identifica valoarea nutritivă a alimentelor, și, în general pentru a pune împreună o dieta echilibrata in fiecare zi", au declarat reprezentanții UFC-Que Choisir." Prin urmare, UFC-Que Choisir solicită acest lucru care ar trebui să devină modelul oficial de etichetare simplificat de lege."


Grupurile de consumatori sugerează că modelul ar trebui să devină codul oficial de etichetare nutrițională în partea frontală a ambalajului în cadrul unui act de Sanatate Publica propus, pentru a fi utilizate în mod voluntar de către producătorii de produse alimentare și băuturi.


Ei o numesc un antidot eficient la marketingul nutrițional, arătând cu degetul spre comercializarea produselor care conțin pe ambalaj "sare redusă" sau "grăsimi reduse", și produse care supra-accentuează importanța unui anumit nutrient, care poate induce în eroare consumatorii crezând că un produs este sănătos când defapt acesta nu este așa.


Codificarea folosind culorile ia în considerare grasimi saturate, zahar, sare si calorii - și, în anumite circumstanțe proteine, fibre, fructe, legume si nuci - si combină rezultatele pe o scară de cinci puncte, cu puncte colorate verde, galben, portocaliu, roz sau roșu. Un punct roșu indică un produs care ar trebui să fie consumate rar sau în cantități limitate, în timp ce un punct verde indică faptul că acel produs ar trebui să fie consumat zilnic sau în cantitate mai mare.


 

Alte articole recomandate:

Pentru a ajuta consumatorii să facă cea mai sănătoasă alegere, organizația Environmental Working Group (EWG) a publicat o listă a celor mai contaminate produse, notează huffingtonpost.com. Folosind informațiile puse la dispoziție de Departamentul american al agriculturii, referitoare la urmele de pesticide depistate în 48 de fructe și legume, EWG a publicat Ghidul anual al fructelor și legumelor ce conțin pesticide. Reziduri de pesticide au fost depistate în cazul a două [...]
  Ar fi extrem de dificil pentru consumatori să conceapă un regim alimentar de 600 de calorii furnizând 100% din vitamine și minerale RDA, Autoritatea pentru Standardele în Publicitate (ASA) a declarat în respingerea unei plângeri împotriva LighterLife Fast, informează Food Navigator. Reclama TV pentru planul de pierdere in greutate al firmei de batoane nutritive menționa: "LighterLife Fast este un mod fantastic de a ajuta la mentinerea greutatii [...]
    In cadrul Indagra, expoziție ce se va desfășura în perioada 28 Ocombrie – 1 Noiembrie la Romexpo, vizitatorii sunt așteptați la standul 34, pavilionul C2. Societatea Aqua D&P Technologies prezintă soluții pentru tratarea și epurarea apelor uzate. Inginerii Aqua D&P și partenerii săi vă stau la dispoziție pentru găsirea unei soluții optime pentru aplicația dumneavoastră. Indiferent că dețineți o [...]
  Asociația Națională Suedeză pentru Industria Alimentară (NFA) a schimbat eticheta sa pentru alimentație sănătoasă, Keyhole care este în concordanță cu noile reguli privind nutriția, însemnând mai puțină sare, mai multe proteine integrale și o gamă mai largă de produse care pot purta acest logo, informează Food Navigator. NFA a redus cantitatea de sare pe care produsele din toate categoriile o pot conține dacă vor purta logo-ul [...]
  La această ediție a târgului internațional Indagra, noi, MICROCAT România și bunii noștri prieteni și colaboratori AQUA D&P TECHNOLOGIES, am hotărât să punem la aceiași masă cei mai buni specialiști în domeniul epurării apelor uzate. Vom analiza sistemul de operare si vă vom da soluția optimă chiar acolo la stand. Vă punem la dispoziție întreaga gamă de produse și servicii oferite iar specialiștii [...]
Setul testo 206-pH2 vă permite să măsurați sigur și eficient valoarea pH-ului și a temperaturii în medii semisolide. Este ideal pentru laboratoare, industria alimentară sau procesele de producție industrială. testo 206-pH2 este ideal pentru aplicații în medii semisolide, în special pentru măsurarea pH-ului în alimente vâscoase cum ar fi jeleuri, creme, brânzeturi, fructe, etc. Instrumentul se remarcă datorită combinației dintre sonda [...]
În conformitate cu Regulamentul (CE) Nr 282/2008 (reactualizat), asupra materialelor plastice reciclate și obiectelor destinate pentru a veni în contact cu produsele alimentare, European Food Safety Authority (EFSA) stabilește că procesul de reciclare trebuie să facă subiectul unui sistem de asigurare a calității (SAC) ce trebuie să respecte cerințele stabilite în Anexa Regulamentului (CE) Nr. 2023/2006 (Comisia Europeană, 2006).   Reglementarea reciclăr [...]
Mierea de albine este un produs alimentar complex care poate fi destul de ușor falsificat prin o mulțime de procedee si tehnici clasice sau moderne. Cum să ne asigurăm că mierea este naturală? Mierea este unul dintre cel mai frecvent falsificate produse alimentare. În general, falsificarea mierii se realizează prin hrănirea cu zahar a albinelor, însă poate fi supusă și la alte tipuri de falsificări, mult mai nocive.  Astfel, pentru mărirea consistenței se folosește amidon sau [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN