Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Publicația franceză dedicată consumatorului, Que Choisir a cerut guvernului francez să permită adoptarea unui cod de culoare pe partea frontală a ambalajului privind etichetare nutrițională ca "un antidot la marketing-ul produselor alimentare" în urma unui studiu realizat și care susține eficacitatea acestui cod, informează Food Navogator.


Studiul, realizat în colaborare cu organizația consumatorilor UFC, a examinat modul în care sistemul de codificare de culori - propus de profesorul Serge Hercberg la începutul anului 2014 - ar lucra pentru 300 de produse alimentare. Autorii a spus că schema nu a fost doar un instrument util pentru a ajuta consumatorii să aleagă opțiuni mai sănătoase, dar, de asemenea, să evite stigmatizarea oricărei categorii de alimente speciale.


"Studiul demonstreaza eficacitatea acestui sistem pentru a identifica valoarea nutritivă a alimentelor, și, în general pentru a pune împreună o dieta echilibrata in fiecare zi", au declarat reprezentanții UFC-Que Choisir." Prin urmare, UFC-Que Choisir solicită acest lucru care ar trebui să devină modelul oficial de etichetare simplificat de lege."


Grupurile de consumatori sugerează că modelul ar trebui să devină codul oficial de etichetare nutrițională în partea frontală a ambalajului în cadrul unui act de Sanatate Publica propus, pentru a fi utilizate în mod voluntar de către producătorii de produse alimentare și băuturi.


Ei o numesc un antidot eficient la marketingul nutrițional, arătând cu degetul spre comercializarea produselor care conțin pe ambalaj "sare redusă" sau "grăsimi reduse", și produse care supra-accentuează importanța unui anumit nutrient, care poate induce în eroare consumatorii crezând că un produs este sănătos când defapt acesta nu este așa.


Codificarea folosind culorile ia în considerare grasimi saturate, zahar, sare si calorii - și, în anumite circumstanțe proteine, fibre, fructe, legume si nuci - si combină rezultatele pe o scară de cinci puncte, cu puncte colorate verde, galben, portocaliu, roz sau roșu. Un punct roșu indică un produs care ar trebui să fie consumate rar sau în cantități limitate, în timp ce un punct verde indică faptul că acel produs ar trebui să fie consumat zilnic sau în cantitate mai mare.


 

Alte articole recomandate:

Căpșunile congelate în prealabil și apoi uscate păstrează toată Vitamina C și polifenoli și 92% din antioxidanții lor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea Sheffield Hallam, din Marea Britanie, pentru firma de fructe congelate Chaucer Foods, potrivit foodqualitynews.com. Cercetarea a măsurat Vitamina C, capacitatea antioxidantă total (TAC), precum și conținutul fenolic total (TPC), în căpșuni proaspete, refrigerate [...]
În conformitate cu Regulamentul (CE) Nr 282/2008 (reactualizat), asupra materialelor plastice reciclate și obiectelor destinate pentru a veni în contact cu produsele alimentare, European Food Safety Authority (EFSA) stabilește că procesul de reciclare trebuie să facă subiectul unui sistem de asigurare a calității (SAC) ce trebuie să respecte cerințele stabilite în Anexa Regulamentului (CE) Nr. 2023/2006 (Comisia Europeană, 2006).   Reglementarea reciclăr [...]
Bananele sunt cele mai tranzactionate fructe din lume, potrivit organizatiei non-profit Banana Link.  Wall-Street Journal a realizat un top al celor mai mari importatori de banane la nivel global, raportand volumul importurilor la numarul de locuitori ai tarilor, in contextul in care productia mondiala de banane este in pericol ca urmare a raspandirii bolii Panama. Boala Panama a distrus in anii '50 aproape toate culturile de banane din America Centrala si de Sud. Mai multe, pe [...]
Cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației, Smithfield România, a organizat astăzi, în cadrul Liceului Tehnologic Transporturi Auto din Timișoara, o lecție deschisă pentru informare asupra importanței unei alimentații echilibrate si încurajarea adoptarii unui stil de viață sănătos, prin sprijinul oferit de catre comunitatea medicilor de elita din Timisoara, City Doctors.  Elevii din clasa a IV-a care au participat la eveniment au primit informații [...]
Noile reguli europene de etichetare alimentară au intrat in vigoare de sâmbătă, acestea urmărind informarea consumatorilor asupra ingredientelor alergene, iar din 2016, etichetele vor conține și informații despre valoarea nutritivă a alimentelor, potrivit Federației Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta.            Această reglementare - Regulamentului UE 1169/2011- ar urma să-i ajute pe consumatorii din UE să mănânce mai [...]
După ce au fost vinovații de serviciu în scandalurile internaționale, în urma cărora li s-au închis porțile spre export, producătorii români de carne primesc o nouă lovitură, din interior. În luna februarie, vânzările de carne și produse din carne s-au redus cu circa 15%, iar estimările pentru luna martie indică o diminuare de încă 25% comparativ cu perioade similare din anii trecuți, potrivit datelor din piață. Aceste [...]
  Asociația Națională Suedeză pentru Industria Alimentară (NFA) a schimbat eticheta sa pentru alimentație sănătoasă, Keyhole care este în concordanță cu noile reguli privind nutriția, însemnând mai puțină sare, mai multe proteine integrale și o gamă mai largă de produse care pot purta acest logo, informează Food Navigator. NFA a redus cantitatea de sare pe care produsele din toate categoriile o pot conține dacă vor purta logo-ul [...]
Peste 3.000 de litri de apă minerală au fost confiscați, ieri, de polițiști, în urma pechezițiilor în trei magazine din Sectorul 3, pentru că sursa indicată pe etichetă a apei respective este un izvor neînregistrat, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții Poliției Capitalei. Surse din Poliție au precizat că anchetatorii au ridicat 3.015 litri de apă minerală marca Saguaro, din trei hipermarketuri Lidl din Sectorul 3. Potrivit etichetei, apa respectivă ar proveni din [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN