Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Asociația Română a Cărnii și APRIL solicită reducerea cotei de TVA pe toată filiera de producție-procesare-comercializare, urmând să itensifice acțiunile de convingere a autorităților de luarea acestei măsuri.


Astfel, într-un comunicat, ARC transmite că ”Scăderea TVA la carne și produse din carne, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, va contribui la salvarea de la faliment a multor firme din domeniu, va ajuta la creșterea consumului și va aduce la buget 300 de milioane de euro din reducerea evaziunii.


Considerăm că această măsură va duce la reducerea prețurilor la raft și la o creștere a consumului în zona cărnii și a preparatelor de carne cu cel puțin 20%. De asemenea, reducerea TVA va aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, venituri care se vor situa la un nivel de cel puțin 160 milioane euro numai din creșterea consumului", se arată într-un comunicatul semnat de Radu Timiș, președintele Asociației Române a Cărnii. Potrivit sursei citate, evaziunea fiscală se va reduce considerabil, asigurându-se venituri bugetare de pâna la 300 de milioane de euro anual.


De asemenea, scăderea TVA va contribui la salvarea de la faliment a multor companii din domeniul producerii și procesării cărnii și la crearea de noi locuri de muncă, se mai arată în comunicatul asociației.


Reprezentanții industriilor de carne s-au plâns în ultimul an că au probleme cu vânzările din cauza excesului de marfă ieftină intrată pe piața autohtonă din țările UE, după embargoul impus de Rusia produselor alimentare din țările Uniunii Europene.


La rândul lor, reprezentanții APRIL vor avea joi o întâlnire cu ministrul Daniel Constantin, în cursul căreia vor solicita diminuarea taxei pe valoarea adăugată pe toată filiera, de la fermă, la raft. Domnul Dorin Cojocaru, președinte al APRIL, a declarat în mai multe rânduri că, fără această măsură, atât fermierii, cât și procesatorii vor fi aduși în stare de faliment, cunoscându-se faptul că, numai în anul 2014 au fost închise cca 50 de fabrici de lactate, pentru acest an existând o progniză negativă, conform căreia vor fi închise încă 30 de fabrici, dacă nu se va interveni urgent în diminuarea nivelului de taxare.

Alte articole recomandate:

Casa Panciu – Crama Natura (compania Natural Expert SRL) a prezentat la Expoziția internațională INDAGRA 2014, eveniment desfășurat în București, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie mai multe noutăți. Astfel, vinurile companiei sunt prezentate sub o nouă înfățișare, în sensul că sticlele din gama premium a vinurilor Casei Panciu au trecut printr-un proces de rebrendare. Casa Panciu – Crama Natura a venit la [...]
„Mărcile private sunt o amenințare pentru branduri”, susține Mihai Dinculescu, Senior Brand Manager la producătorul Meda, însă recunoaște că ele pot fi și o oportunitate. Mezelurile sunt o categorie care a atras mai multe proiecte de marcă privată, dezvoltate în general pe cele mai reprezentative produse, preluând astfel din cota de piață a brandurilor naționale. „Marile rețele de retail cunosc foarte bine nevoile și [...]
Au inceput inscrierile pentru cea de-a opta editie a singurei competitii de parodiat reclame din Romania, Grand Spoof. La fel ca in ceilalti ani, si editia de anul acesta face parte din cadrul evenimentului de publicitate neconventionala ADfel, organizat de IQads la terasa Fabrica, informeaza Realitatea TV. Pasionatii de publicitate sunt invitati din nou sa reconstruiasca reclame romanesti sau internationale, vechi sau noi: fie sa produca replici si faze memorabile pornind de la cele pe car [...]
Polițiștii bucureșteni verifică, miercuri dimineață, peste 30 de patiserii, covrigării și brutării, acțiunea având ca scop prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificației, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliția Capitalei. Sursele citate au precizat că sunt verificate 33 de puncte de lucru din domeniul panificației. Pentru această acțiune au fost mobilizați peste o sută de polițiști, care verifică dacă societățile comerciale înregistrează [...]
O pâine uriașă, de 70 de kilograme, a fost coaptă noaptea trecută, în cuptorul din incinta Romexpo, aceasta fiind mai mare cu 10 kilograme decât cea de anul trecut, deoarece are TVA de 9%, a declarat, miercuri, la Indagra, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), Aurel Popescu, în momentul în care premierul Victor Ponta și ministrul Agriculturii, Daniel Constantin,  au ajuns la standul [...]
AB TEHNIC PROFESIONAL va participa la Romtherm 2014, acolo unde va expune instalații pentru prerăcire fructe și legume, echipamente de umidificare, uși frigorifice, perdele de aer, senzori de gaz   Vă invităm să ne vizitați standul amplasat în exterior, vis-a-vis de pavilioanele C4 și C5. Anul acesta am optat pentru un spațiu mai larg de expunere pentru a prezenta în mărime naturală un tunel pentru prerăcirea fructelor și legumelor, dotat [...]
Platforma online pentru livrări de mâncare la domiciliu foodpanda, susținută de incubatorul german Rocket Internet, este disponibilă în două noi orașe - Constanța și Brașov, lansările făcând parte din strategia grupului de a-și extinde acoperirea geografică în orașele mari din țară, cu peste 100.000 de locuitori. Astfel, locuitorii orașelor Constanța și Brașov vor putea comanda acum mâncare online la domiciliu de la 13 restaurante locale, urmând [...]
 De peste 5 ani, Unisol, uleiul rafinat obtinut din prima presare a semintelor de floarea-soarelui, spriijina eforturile romanilor de pregatire a conservelor pentru iarna, sustinand astfel o traditie romaneasca autentica. Anul acesta, campania nationala Unisol care sustine pregatirea conservelor are o abordare inedita: premierea echipelor implicate in procesul pregatirii conservelor. „Unisol este, in mod natural, aliatul gospodinelor din Romania care pastreaza vie traditi [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi