Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Asociația Română a Cărnii și APRIL solicită reducerea cotei de TVA pe toată filiera de producție-procesare-comercializare, urmând să itensifice acțiunile de convingere a autorităților de luarea acestei măsuri.


Astfel, într-un comunicat, ARC transmite că ”Scăderea TVA la carne și produse din carne, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, va contribui la salvarea de la faliment a multor firme din domeniu, va ajuta la creșterea consumului și va aduce la buget 300 de milioane de euro din reducerea evaziunii.


Considerăm că această măsură va duce la reducerea prețurilor la raft și la o creștere a consumului în zona cărnii și a preparatelor de carne cu cel puțin 20%. De asemenea, reducerea TVA va aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, venituri care se vor situa la un nivel de cel puțin 160 milioane euro numai din creșterea consumului", se arată într-un comunicatul semnat de Radu Timiș, președintele Asociației Române a Cărnii. Potrivit sursei citate, evaziunea fiscală se va reduce considerabil, asigurându-se venituri bugetare de pâna la 300 de milioane de euro anual.


De asemenea, scăderea TVA va contribui la salvarea de la faliment a multor companii din domeniul producerii și procesării cărnii și la crearea de noi locuri de muncă, se mai arată în comunicatul asociației.


Reprezentanții industriilor de carne s-au plâns în ultimul an că au probleme cu vânzările din cauza excesului de marfă ieftină intrată pe piața autohtonă din țările UE, după embargoul impus de Rusia produselor alimentare din țările Uniunii Europene.


La rândul lor, reprezentanții APRIL vor avea joi o întâlnire cu ministrul Daniel Constantin, în cursul căreia vor solicita diminuarea taxei pe valoarea adăugată pe toată filiera, de la fermă, la raft. Domnul Dorin Cojocaru, președinte al APRIL, a declarat în mai multe rânduri că, fără această măsură, atât fermierii, cât și procesatorii vor fi aduși în stare de faliment, cunoscându-se faptul că, numai în anul 2014 au fost închise cca 50 de fabrici de lactate, pentru acest an existând o progniză negativă, conform căreia vor fi închise încă 30 de fabrici, dacă nu se va interveni urgent în diminuarea nivelului de taxare.

Alte articole recomandate:

Șase ore a durat ieri ședința-maraton pe care reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au avut-o ieri, la sediul instituției, cu reprezentanții asociațiilor profesionale. Fermierii au avut posibilitatea de a-și prezenta propunerile pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, sugestii ce vor fi transmise la Bruxelles pe 15 martie. Reprezentanții producătorilor agricoli au avut ocazia să [...]
Salonul International de Vinuri își va deschide pentru a 12-a oară porțile la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în perioada 3-5 aprilie 2015, cu o săptămână înaintea Sărbătorilor Pascale ortodoxe. Evenimentul atrage în fiecare an peste 300 specialități din domeniul vitivinicol: producători și distribuitori de vin, utilaje de vinificație, accesorii de vin și material [...]
Rewe România deschide miercuri un magazin Penny Market în orașul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, și ajunge astfel la o rețea de 152 unități la nivel național, a anunțat retailerul, investiția într-o astfel de unitate fiind de circa două milioane euro. Unitatea are 100 locuri de parcare și a creat 16 locuri de muncă. Rewe România, parte a grupului german omonim, mai operează în România opt magazine XXL Mega Discount. În luna mai, Rewe Români [...]
In aceasta toamna urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului prevede reducerea cotei de TVA la 9 % pentru laptele de consum, legumele si fructele proaspete, informeaza Wall Street. Proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost initiat de un grup de parlamentari apartinand PSD, UNPR, PPDD, PC, si PNL, printre care Octavian Bumbu, Marian Avram, Laurentiu Chirvasuta, Bogdan Ciuca, Petre Daea, Mircea-Titus Dobre, Gheorghe Emacu, Damian Florea, Marian Ghiveciu, Liviu Harbuz, Titi Holban, Florin [...]
Ediția de primăvară a Târgului Național al Mierii va avea loc în perioada 20 martie - 22 martie, in Capitala, un eveniment care s-a dovedit de fiecare dată un sprijin deosebit adus promovării produselor apicole și apiculturii românești. Vă invităm să participați ca expozanți sau vizitatori și la această ediție a târgului, un eveniment dedicat tuturor iubitorilor albinei, fie ei apicultori sau consumatori de produse apicole. EDIȚIA DE [...]
Balanța comercială cu produse agroalimentare este pozitivă la șapte luni, cu exporturi în creștere cu 300 milioane de euro și importuri în scădere cu 50 de milioane de euro, a declarat, joi, Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 'Astăzi am văzut balanța la șapte luni din acest an. Este pozitivă, cu 300 de milioane exporturi în plus față de anul 2013, cu 50 de milioane euro diminuate importurile față de anul [...]
Situat în centru Bucureștiului, Royal Steak Hot Stone Restaurant s-a născut din dorința propietarilor de a oferi clienților o experiență inedită de masă, care îi va delecta papilele gustative cu un meniu exclusivist. Proprietarii au început prin a importa carne de vită argentiniană pentru alte restaurante dar, apoi, a luat naștere Royal Steak Hot Stone Restaurant. Proprietarii restaurantului sunt doamna Georgiana Dănilă, de profesie avocat, care este [...]
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) are obligația să publice până la 15 ianuarie varianta finală a nor­melor de aplicare pentru con­troversata „lege a super­marketurilor”, care va impune retailerilor ca cel puțin 51% dintre produsele agroalimen­tare prezente la raft să provină din lațul scurt de aprovizionare. Deși legea 150/2016, care aduce modificări legii 321/2009 privind comerțul cu produse alimentare, a intrat în vigoare la [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN