Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Asociația Română a Cărnii și APRIL solicită reducerea cotei de TVA pe toată filiera de producție-procesare-comercializare, urmând să itensifice acțiunile de convingere a autorităților de luarea acestei măsuri.


Astfel, într-un comunicat, ARC transmite că ”Scăderea TVA la carne și produse din carne, propusă în proiectul noului Cod Fiscal, va contribui la salvarea de la faliment a multor firme din domeniu, va ajuta la creșterea consumului și va aduce la buget 300 de milioane de euro din reducerea evaziunii.


Considerăm că această măsură va duce la reducerea prețurilor la raft și la o creștere a consumului în zona cărnii și a preparatelor de carne cu cel puțin 20%. De asemenea, reducerea TVA va aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, venituri care se vor situa la un nivel de cel puțin 160 milioane euro numai din creșterea consumului", se arată într-un comunicatul semnat de Radu Timiș, președintele Asociației Române a Cărnii. Potrivit sursei citate, evaziunea fiscală se va reduce considerabil, asigurându-se venituri bugetare de pâna la 300 de milioane de euro anual.


De asemenea, scăderea TVA va contribui la salvarea de la faliment a multor companii din domeniul producerii și procesării cărnii și la crearea de noi locuri de muncă, se mai arată în comunicatul asociației.


Reprezentanții industriilor de carne s-au plâns în ultimul an că au probleme cu vânzările din cauza excesului de marfă ieftină intrată pe piața autohtonă din țările UE, după embargoul impus de Rusia produselor alimentare din țările Uniunii Europene.


La rândul lor, reprezentanții APRIL vor avea joi o întâlnire cu ministrul Daniel Constantin, în cursul căreia vor solicita diminuarea taxei pe valoarea adăugată pe toată filiera, de la fermă, la raft. Domnul Dorin Cojocaru, președinte al APRIL, a declarat în mai multe rânduri că, fără această măsură, atât fermierii, cât și procesatorii vor fi aduși în stare de faliment, cunoscându-se faptul că, numai în anul 2014 au fost închise cca 50 de fabrici de lactate, pentru acest an existând o progniză negativă, conform căreia vor fi închise încă 30 de fabrici, dacă nu se va interveni urgent în diminuarea nivelului de taxare.

Alte articole recomandate:

 Președintele interimar al ANPC, Marius Duncă, a anunțat că, în urma controlului de ieri, din magazinele din toată țara, au fost oprite definitiv de la vânzare 19 tone de carne și au fost date amenzi de peste 430.000 de lei, găsindu-se produse expirate, precum și etichetate necorespunzător. Duncă a precizat, astăzi, într-o conferință de presă, că au fost verificați 401 operatori economici, dintre care la 161 s-au constatat abateri. Cantitatea de carne controlată a fost de [...]
EXPO-Conferința Internațională Meat & Milk 2015, care s-a desfășurat în zilele de 3 și 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov și-a confirmat statutul de moment de maximă importanță pentru sectoarele vizate dar și pentru întreaga agroindustrie românească. Afirmația este dovedită din plin de mesajele pe care organizatorii (Agenția infoGROUP și revistele Fabrica de Lapte și Fabrica de Carne), le-au primit de [...]
În pregătirea ediției a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în cursul lunii iunie 2016, Agenția infoGROUP a lansat Calendarul Meat & Milk 2016.   În perioada imediat următoare, Calendarul va fi distribuit gratuit, prin inserarea lui în revistele Fabrica de Carne și Fabrica de Lapte, dar și direct, la cerere, companiilor interesate în [...]
Au început înscrierile la Meat & Milk 2016! Agentia infoGROUP, editor al publicatiilor Fabrica de Carne, Fabrica de Lapte, infoFERMA si infoALIMENT Magazin va invita sa participati in zilele de 12 si 12 mai, la Poiana Brasov, la cea de-a V-a editie a Expo-Conferintei Meat & Milk, cea mai importanta manifestare din Europa Centrala si de Est, dedicata sectoarelor de carne si lapte. Sub genericul „SUBFINANTARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI- Ziduri în calea unui business [...]
"Târgul de pâine" s-a deschis azi, în Parcul Național din sectorul 2, unde cei interesați pot gusta plăcinte, papanași, cozonaci, turte, bulz, pâine tradițională făcută pe vatră sau la țest și multe alte produse. Conform Primăriei sectorului 2, la târg, care ține până duminică, vor veni gospodari în straie specifice din toate zonele, vor avea loc ateliere și expoziții de meșteșuguri, vor fi [...]
Șefi de sate din aproximativ 15 țări din Africa Australă se întâlnesc azi,  în Botswana la un summit consacrat crizei alimentare din regiune. Potrivit estimărilor, peste 20 de milioane de persoane au nevoie de ajutor umanitar, pentru a compensa scăderea producției agricole în zonă.  Dintr-o populație de 292 de milioane de locuitori, aproape 10% este afectată de penuria de alimente întrgistrată ca urmare a recoltelor slabe de anul acesta. De exemplu, [...]
Pe 31 ianuarie 1865, exact cu 145 de ani in urma, renumitul chimist rus, Dmitri Mendeleev, a sustinut teza de doctorat pe tema „Conditionarea reciproca dintre spirt si apa”. Rezultatul studiului i-a adus titlul de profesor la catedra de chimie a Universitatii de Stat din Peterburg. Mendeleev a descoperit ca aceasta bautura trebuie sa aiba un continut alcoolic de 38%. Dar, pentru ca pe vremea lui, bauturile alcoolice erau taxate pe baza de tarie, procentajul a fost rotunjit la 40%, [...]
La fel ca la precedentele ediții, compania Five Continents va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, singurul eveniment profesionist dedicat sectoarelor de lapte și carne ale României, care, în acest an, se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN