Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 



Datele de la un sondaj exclusiv realizat de GlobalMeatNews a sugerat că opinia consumatorilor este foarte mult împărțită atunci când vine vorba de perspectiva de a manca carne imprimată 3D.


Parte a unui articol special publicat pe acest subiect la începutul acestei luni, a fost realizat acest sondaj pentru a vedea dacă consumatorii ar fi dispuși să consume această carne sau nu.


Dintr-un eșantion de 338 de persoane care au votat până acum, 39% au declarat că ar mânca carne 3D, tot 39% declarând că nu ar fi dispuși să consume, în timp ce 22% au răspuns "poate".


Cu toate că este nevoie de mai multă cercetare și dezvoltare, într-o zi vom fi capabili de a ne imprima propria noastră carne, acest lucru fiind viabil din punct de vedere tehnic, susțin reprezentanții Academiei Americane de Alimente.


Cei care sunt susținători ai acestei idei cred că ar fi de un beneficiu semnificativ pentru mediu, precum și reducerea numărului de animale sacrificate pentru consum, și furnizarea de hrană ieftină pentru cei care au nevoie, au sugerat cititori.


Cu toate acestea, există îndoieli că acest produs carnea tipărită 3D este într-adevăr carne, cu respondenții care afirmă că testele de siguranță ar trebui să fie efectuate înainte de a fi lansat ca o alternativă.


Alte preocupări includ dacă "va fi la fel de biologic nutritiv ca proteinele provenind de la ​​animale reale, și la fel de gustoase".


În ultimul timp observăm o tendință de modificare a comportamentului consumatorilor, în special consumatorii informați care sunt în căutare de alternative pentru unele alimente. Unii doresc să consume alimente mai nutritive, cu un aport mai mic de calorii, alții doresc să consume alimente mai prietenoase cu mediul în sensul că aceștia sunt susținători ai protejării mediului înconjurător. La toate aceste cereri, cei din industria de procesare împreună cu departamentele de cercetare vor să vină în întâmpinarea acestor cerințe.

Alte articole recomandate:

Fibrele dietetice se bucură de o atenție crescută din partea cercetătorilor și a industriei ca urmare a posibilelor efecte benefice asupra reducerii bolilor coronariene, incidenței diabetului zaharat și neoplaziei intestinale. Aportul de fibre dietetice ar trebui să varieze între 25 și 35 g/zi pentru acțiune optimă. Cele mai utilizate fibre dietetice sunt fibrele insolubile care reduc constipația și sunt studiate pentru potențialul de reducere a riscului [...]
Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a scăzut în luna ianuarie 2015, continuând tendința descrescătoare care a început în luna aprilie 2014, pe fondul stocurilor abundente de produse alimentare existente la nivel global, arată datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.             FAO dă lunar publicității [...]
  Guvernul din Costa Rica, țară cu cele mai importante exporturi de banane din lume, a declarat recent „stare de urgență națională” din cauza problemelor pe care le are cu recoltele. Anunțul a fost făcut după ce fructele au fost atacate de mai mulți dăunători, care au distrus în proporție de 20% plantațiile de bananieri. Magda Gonzalez, directorul Serviciului Fitonanitar din cadrul Ministerului Agriculturii, a explicat că una dintre cauzele apariției paraziților [...]
Seceta din Spania, care a generat o creștere a importurilor de cereale, creează probleme și pentru una dintre cele mai căutate mărfuri de export, uleiul de măsline, producția scăzând și cu 40% în următorul sezon. Prețurile pentru uleiul de măsline extravirgin au crescut cu 10% luna trecută pe Bursa de Mărfuri din Spania, ieftinire care a afectat prețurile la nivel mondial în condițiile în care țara generează aproape jumătate din producția mondială. Pentru uleiul de [...]
Teodora Chiorean: Nu există o lege a alimentului în fiecare țară, pusă în concordanță cu legislațiile internaționale. Aditivii folosiți în diferite țări cad sub incidența Parlamentului European, a Consiliului European al Alimentarius, respectiv a Codex privind aditivii alimentari și a legislației sanitare elaborate de de ministerele de resort. Procedura comună de autorizare pentru aditivii alimentari a fost instituită, la nivelul Uniunii Europene, de către Parlamentul [...]
conflictului din Ucraina, în perspectiva reducerii ofertei de grâu și porumb din această țară, dar și ca urmare a unor posibile sancțiuni pentru Rusia, în condițiile în care atât Rusia cât și Ucraina sunt printre cei mai mari exportatori de grâu la nivel mondial, iar Ucraina e jucător de top și în privința porumbului, potrivit unei analize a XTB Brokers.  De altfel, prețul grâului a crescut cu 17,4% în perioada 1 ianuarie – [...]
În funcție de piața de unde vă aprovizionați pentru sărbătorile de iarnă, puteți plăti până la 20% mai mult pentru același coș de cumpărături.Economica Net a realizat un clasament al celor mai ieftine piețe din București, în funcție de prețul mediu la mai multe legume. Prețurile medii la principalele legume pot diferi mult de la o piață agroalimentară la alta, astfel că, pentru același coș de produse, puteți plăti cu până la 20% mai mult dacă mergeți în una din [...]
Alăturându-se altor companii care vor începe demersurile în justiție, și distribuitorul Whiteland Import Export a anunțat că își rezervă dreptul de a ataca în instanță decizia Consiliului Concurenței de a amenda compania cu aproximativ jumătate de milion de euro, în cadrul investigației finalizate recent pe piața retailului alimentar. “Sancțiunea este, în mod evident, nejustificată și excesivă întrucât compania noastră nu [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN