Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Majoritatea unitățiilor de producție, fie că este vorba de industria cărnii sau industria laptelui sau industria alimentara in general, au implementat sisteme moderne de epurare a apelor uzate în stațiile de epurare.


Încărcările cu materii organice și alte substanțe utilizate în producție îngreunează procesul de epurare în partea biologică. Acest fapt conduce la obținerea unui efluent slab calitativ și costuri ridicate pentru epurare. Solidele în suspensie și spumarea sunt două dintre principali factori care diminuează calitatea efluentului.


Inainte de tratament:



 


Antispumantul ecologic Microcat BFL elimină spumarea și reduce materia în suspensie asfel încât calitatea efluentului să fie ridicată. Conținutul său unic este special conceput pentru a fi compatibil cu activitatea microorganismelor din epurarea biologică a stației de epurare.


Dupa tratament:



 


Utilizat regulat înbunătățește performanțele sistemului de epurare și reduce costurile cu eliminarea spumării.


Microcat DF poate fi dozat continuu cu ajutorul dozatoarelor automate, sau poate fi adăugat în sistem în șarje. Doza de aplicare depinde de gradul de spumare, volumul de apă, încărcătura organică, tipul de încărcătură, etc.


AQUA D&P TECHNOLOGIES este unul dintre principalii furnizori de Soluții la Cheie și Echipamente pentru Protecția Mediului. Compania deține o experiență de peste 20 de ani și a stabilit parteneriate cu cele mai importante firme de profil pe plan mondial, pe care le reprezintă cu succes în România.


Compania este unul dintre principalii furnizori de produse microbiologice de pe piața europeană. Produsele sunt comercializate sub numele de Microcat®.



Produsele microbiologice furnizate de AQUA D&P TECHNOLOGIES sunt de cea mai bună calitate și sunt conform normelor EPA, USDA, CE și EFB.


Biotehnologiile oferite sunt folosite în aplicații diverse precum:
• Tratarea și epurarea apelor uzate
• Controlul mirosurilor
• Decontaminarea solurilor
• Degradarea grăsimilor și hidrocarburilor
• Lucrări de întreținere și tratare a canalizărilor
• Fose septice
• Compostare și Biogaz
• Agricultură, Zootehnie și Acvacultură
• Bioremedierea apelor de suprafață și subterane
• Industria alimentară și HoReCa


Beneficiile utilizării:
• Se adaugă direct în sistem
• Reducerea costurilor de exploatare
• Consum redus de aditivi chimici
• Fără costuri de aplicare
• Oxidarea îmbunătățită a amoniacului
• Obținerea unui sistem stabil
• Asistență tehnică permanentă


Inginerii Microcat vă stau la dispoziție pentru consultanță gratuită.


0748538844
contact@microcat.ro
www.microcat.ro


 

Alte articole recomandate:

  Oamenii și animalele elimină microorganisme, atât pe cale respiratorie, cât și secreții/dejecții devenite, în urma uscării, surse care conțin, în majoritate, germeni. Utilajele, ustensilele, pereții, plafoanele, ambalajele pot constitui, de asemenea, surse de contaminare prin contact a materiei prime, în primă fază, pe parcursul procesului tehnologic cât și a produsului finit. Contaminările industrial-comerciale sunt specifice fiecărei ramuri în [...]
Grupul german Karcher a finalizat anul trecut fabrica de aspiratoare din Curtea de Argeș, la circa un an de la începerea lucrărilor. Mai mult, fabrica are deja 139 de salariați și vrea ca până în 2019 să ajungă la 313 angajați, potrivit unui document publicat de Ministerul de Finanțe în care este prezentat stadiul implementării proiectelor aprobate spre finanțare în temeiul HG nr. 807/ 2014. Com­pania CER Clea­ning Equi­pment, prin ca­re nemții de [...]
Teodora Chiorean:   În cadrul măsurilor de igienă a spațiilor destinate industriei alimentare, obiectivul principal al igienizării este eliminarea de pe toate suprafețele pasibile de contact cu produsele, a reziduurilor organice care, de obicei, înglobează numeroase microorganisme. Igienizarea se realizează prin mijloace mecanice și fizice. Mijloacele mecanice de igienizare tind să se asocieze celor fizice, susținute de echipamente și utilaje, care conduc spre rezultate mult [...]
De regulă, alimentele vrac folosesc ambalaje sau recipiente reutilizabile, care circulă între procesator, eventualul furnizor angrosist și magazin. Alături de acestea, industria alimentară utilizează și ambalaje de mari dimensiuni, cum ar fi containerele. Pentru toate acestea trebuie asigurată o igienă perfectă, care să împiedice alterarea alimentelor.   Obiectivele spălării ambalajelor   Curățarea mecanică a ambalajelor și obținerea de ambalaje perfect [...]
Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI Universitatea Dunărea de Jos din Galați   Pe parcursul proceselor tehnologice de fabricare a alimentelor, materiile prime, semifabricatele și produsele finite ajung în contact cu suprafața ustensilelor de lucru, a utilajelor și a instalațiilor de depozitare, prelucrare, transport, ambalare etc. care trebuie igienizate corect pentru a nu deveni sursă de contaminare. Oricât de sofisticat ar fi numele comercial / marca oferită de producător, [...]
Microcat DNTRF este un biopreparat unic, care conține o gamă variată de microorganisme și enzime naturale nepatogene. Prin conținutul său, Microcat DNTRF este ecologice 100% și poate fi utilizat în foarte multe domenii. Microcat DNTRF are rolul de a lichefia și degrada depunerile de grăsimi, uleiuri și alte materii organice.   Aplicații: Rețele de canalizare; Separatoare de grăsimi; Stații de pompare; Fose septice; Stații de epurare;   Avantajele utiliză [...]
Aquafiltre® este un brand al Aqua D&P Technologies. Divizia de filtre vine în întâmpinarea clienților cu cea mai mare gama de echipamente pentru îmbunătățirea parametrilor apei de proces sau pentru epurarea apelor uzate (www.aquadp.ro). O filtrare de calitate a apei utilizate în procesele tehnologice și/sau pentru consumul în ferme și crescătorii, conduce la produse de înaltă calitate și la bunăstarea animalelor. D [...]
Procesul aerob prin care compușii Azotului, în special Amoniacul, se oxidează transformându-se în Nitriți (N2O3), care ulterior în Nitrați (N2O5), se numește nitrificare. Bacterile responsabile cu transofrmarea compușilor Azotului în Nitriți fac parte din genul Nitrosomonae, iar transformarea Nitriților în Nitrați este posibilă doar prin intermediul bacteriilor din genul Nitrobacter. Temperatura este un fac [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN