Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Asociația Națională Suedeză pentru Industria Alimentară (NFA) a schimbat eticheta sa pentru alimentație sănătoasă, Keyhole care este în concordanță cu noile reguli privind nutriția, însemnând mai puțină sare, mai multe proteine integrale și o gamă mai largă de produse care pot purta acest logo, informează Food Navigator.


NFA a redus cantitatea de sare pe care produsele din toate categoriile o pot conține dacă vor purta logo-ul Keyhole, cu produse din carne și pește incluse în sistem pentru prima dată.


Dieteticianul NFA, Anette Jansson a declarat: "Carnea și produsele din carne contribuie la o mare parte din aportul nostru total de sare, prin urmare, este foarte pozitiv faptul că există în prezent o cerință de sare pentru acest grup."


Recomandările pentru conținutul de grăsime au fost, de asemenea mai fin reglate pentru iaurturi, margarina și creme de brânză. În general conținutul permis a fost ridicat, dar produsele trebuie să conțină o proporție mai mare de grasimi polinesaturate față de grasimile saturate. Jansson a spus că nu este atât de importantă cantitatea de grăsime, ci tipul.


Logo-ul se va aplica alimentelor de specialitate, cum ar fi gluten și produse fără lactoză, și extins pentru a include mâncăruri ready-meal.


Schimbările vin ca răspuns la noile cercetări științifice din partea Comitetului Nordic pentru Nutriție (NNR).


"Sistemul Keyhole se bazează pe ideea de a lasa consumatorii să aleagă cel mai bun produs disponibil pentru ei să cumpere dintr-o anumită categorie. Acesta este motivul pentru nu există un minim de zahăr, sare sau grăsimi, ci mai degrabă "cel mai bun din categoria pâine" sau "cel mai bun din categoria lapte", a spus Jansson.


Spre deosebire de alte ghiduri privind etichetarea pentru alimentația sănătoasă, cum ar fi sistemul de atenționare din Marea Britanie care califică negativ anumite produse ca fiind nesănătoase, sistemul Keyhole este pozitiv. Rezultatul este că producătorii beneficiază de asociațiile pozitive ale simbolului și, prin urmare, sunt încurajați să aducă produsele lor în conformitate cu orientările NNR. În octombrie anul trecut, Comisia Europeană a deschis o procedură de soluționare a litigiilor împotriva Regatului Unit pentru eticheta sa de atenționare, despre care se spune că creează "un impact negativ pentru produsele care au lumina roșie."

Alte articole recomandate:

Noile reguli europene de etichetare alimentară au intrat in vigoare de sâmbătă, acestea urmărind informarea consumatorilor asupra ingredientelor alergene, iar din 2016, etichetele vor conține și informații despre valoarea nutritivă a alimentelor, potrivit Federației Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta.            Această reglementare - Regulamentului UE 1169/2011- ar urma să-i ajute pe consumatorii din UE să mănânce mai [...]
Deși sunt mai puțin lovite de foamete ca înainte, Europa și Asia Centrală sunt tot mai afectate de probleme de subalimentație, de carențe de vitamine și minerale, de întârzieri de creștere și obezitate, a anunțat ieri, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).                     'Sub raportul strict al aportului în calorii' până în 2050 [...]
Bananele sunt cele mai tranzactionate fructe din lume, potrivit organizatiei non-profit Banana Link.  Wall-Street Journal a realizat un top al celor mai mari importatori de banane la nivel global, raportand volumul importurilor la numarul de locuitori ai tarilor, in contextul in care productia mondiala de banane este in pericol ca urmare a raspandirii bolii Panama. Boala Panama a distrus in anii '50 aproape toate culturile de banane din America Centrala si de Sud. Mai multe, pe [...]
    In cadrul Indagra, expoziție ce se va desfășura în perioada 28 Ocombrie – 1 Noiembrie la Romexpo, vizitatorii sunt așteptați la standul 34, pavilionul C2. Societatea Aqua D&P Technologies prezintă soluții pentru tratarea și epurarea apelor uzate. Inginerii Aqua D&P și partenerii săi vă stau la dispoziție pentru găsirea unei soluții optime pentru aplicația dumneavoastră. Indiferent că dețineți o [...]
 O probă dintr-o serie de materie primă, material de ambalare sau produs finit, care este păstrată cu scopul de a fi analizată în cazul în care această necesitate apare în timpul perioadei de valabilitate a seriei respective de produse, este reprezentată prin proba de referință. Dacă stabilitatea permite, se păstrează probe de referință din etapele intermediare critice sau din produsul intermediar, transportat în exterior și ieșit de sub contro [...]
Mierea de albine este un produs alimentar complex care poate fi destul de ușor falsificat prin o mulțime de procedee si tehnici clasice sau moderne. Cum să ne asigurăm că mierea este naturală? Mierea este unul dintre cel mai frecvent falsificate produse alimentare. În general, falsificarea mierii se realizează prin hrănirea cu zahar a albinelor, însă poate fi supusă și la alte tipuri de falsificări, mult mai nocive.  Astfel, pentru mărirea consistenței se folosește amidon sau [...]
  La această ediție a târgului internațional Indagra, noi, MICROCAT România și bunii noștri prieteni și colaboratori AQUA D&P TECHNOLOGIES, am hotărât să punem la aceiași masă cei mai buni specialiști în domeniul epurării apelor uzate. Vom analiza sistemul de operare si vă vom da soluția optimă chiar acolo la stand. Vă punem la dispoziție întreaga gamă de produse și servicii oferite iar specialiștii [...]
În conformitate cu Regulamentul (CE) Nr 282/2008 (reactualizat), asupra materialelor plastice reciclate și obiectelor destinate pentru a veni în contact cu produsele alimentare, European Food Safety Authority (EFSA) stabilește că procesul de reciclare trebuie să facă subiectul unui sistem de asigurare a calității (SAC) ce trebuie să respecte cerințele stabilite în Anexa Regulamentului (CE) Nr. 2023/2006 (Comisia Europeană, 2006).   Reglementarea reciclăr [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN