Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Asociația Națională Suedeză pentru Industria Alimentară (NFA) a schimbat eticheta sa pentru alimentație sănătoasă, Keyhole care este în concordanță cu noile reguli privind nutriția, însemnând mai puțină sare, mai multe proteine integrale și o gamă mai largă de produse care pot purta acest logo, informează Food Navigator.


NFA a redus cantitatea de sare pe care produsele din toate categoriile o pot conține dacă vor purta logo-ul Keyhole, cu produse din carne și pește incluse în sistem pentru prima dată.


Dieteticianul NFA, Anette Jansson a declarat: "Carnea și produsele din carne contribuie la o mare parte din aportul nostru total de sare, prin urmare, este foarte pozitiv faptul că există în prezent o cerință de sare pentru acest grup."


Recomandările pentru conținutul de grăsime au fost, de asemenea mai fin reglate pentru iaurturi, margarina și creme de brânză. În general conținutul permis a fost ridicat, dar produsele trebuie să conțină o proporție mai mare de grasimi polinesaturate față de grasimile saturate. Jansson a spus că nu este atât de importantă cantitatea de grăsime, ci tipul.


Logo-ul se va aplica alimentelor de specialitate, cum ar fi gluten și produse fără lactoză, și extins pentru a include mâncăruri ready-meal.


Schimbările vin ca răspuns la noile cercetări științifice din partea Comitetului Nordic pentru Nutriție (NNR).


"Sistemul Keyhole se bazează pe ideea de a lasa consumatorii să aleagă cel mai bun produs disponibil pentru ei să cumpere dintr-o anumită categorie. Acesta este motivul pentru nu există un minim de zahăr, sare sau grăsimi, ci mai degrabă "cel mai bun din categoria pâine" sau "cel mai bun din categoria lapte", a spus Jansson.


Spre deosebire de alte ghiduri privind etichetarea pentru alimentația sănătoasă, cum ar fi sistemul de atenționare din Marea Britanie care califică negativ anumite produse ca fiind nesănătoase, sistemul Keyhole este pozitiv. Rezultatul este că producătorii beneficiază de asociațiile pozitive ale simbolului și, prin urmare, sunt încurajați să aducă produsele lor în conformitate cu orientările NNR. În octombrie anul trecut, Comisia Europeană a deschis o procedură de soluționare a litigiilor împotriva Regatului Unit pentru eticheta sa de atenționare, despre care se spune că creează "un impact negativ pentru produsele care au lumina roșie."

Alte articole recomandate:

Juriul concursului World Beer Awards 2013 a selectat cele mai bune beri din lume în 2013. După cum a anuntat site-ul evenimentului, cea mai buna bere, în 2013, a fost recunoscuta ceheasca Primator Weizenbier, informeaza Income Magazin. Bautura ceheasca a luat, de asemenea, premiul pentru cea mai buna bere de grâu. Cea mai buna bere lager a fost aleasa Sharp Cornish Pilsner, iar cea mai buna bere neagra -  Malheur 12 din Belgia. În categoria cea mai buna [...]
  Publicația franceză dedicată consumatorului, Que Choisir a cerut guvernului francez să permită adoptarea unui cod de culoare pe partea frontală a ambalajului privind etichetare nutrițională ca "un antidot la marketing-ul produselor alimentare" în urma unui studiu realizat și care susține eficacitatea acestui cod, informează Food Navogator. Studiul, realizat în colaborare cu organizația consumatorilor UFC, a examinat modul în care sistemul de [...]
Bananele sunt cele mai tranzactionate fructe din lume, potrivit organizatiei non-profit Banana Link.  Wall-Street Journal a realizat un top al celor mai mari importatori de banane la nivel global, raportand volumul importurilor la numarul de locuitori ai tarilor, in contextul in care productia mondiala de banane este in pericol ca urmare a raspandirii bolii Panama. Boala Panama a distrus in anii '50 aproape toate culturile de banane din America Centrala si de Sud. Mai multe, pe [...]
Lista distilator românești de top nu poate fi completă fără gama produsă de Vincon Vrancea. cap de listă este vinarsul Jad, cu o vechime de 35 de ani. „Păstrat în butoaie de stejar, vinarsul și-a definit personalitatea distinctă și complexitatea pentru a oferi experiența pură a bogăției aromatice. 35 de ani în butoaie de stejar, în permanent contact cu lemnul, pentru un buchet perfect conturat și o culoare aparte. 35 de ani de fidelitate pentru tradiț [...]
Noile reguli europene de etichetare alimentară au intrat in vigoare de sâmbătă, acestea urmărind informarea consumatorilor asupra ingredientelor alergene, iar din 2016, etichetele vor conține și informații despre valoarea nutritivă a alimentelor, potrivit Federației Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta.            Această reglementare - Regulamentului UE 1169/2011- ar urma să-i ajute pe consumatorii din UE să mănânce mai [...]
Guvernul a aprobat, in ultima sedinta de guvern, o ordonanta de urgenta prin care creeaza cadrul institutional pentru stabilirea contraventiillor si sanctiunilor care vor fi aplicate organismelor de inspectie si certificare a alimentelor ecologice, in cazul in care acestea incalca prevederile regulamentelor UE in domeniu. Proiectul a fost motivat, pe de o parte, de faptul ca folosirea frauduloasa a termenilor de „ecologic”, „biologic”, „organic” sau [...]
Heineken Romania publica cea de-a cincea editie anuala a Raportului de Sustenabilitate, anuntand rezultate pozitive pentru toate ariile Agendei „Brewing a Better Future”.  In 2013, compania a inregistrat cea mai mare scadere a nivelului de dioxid de carbon din ultimii trei ani si a lansat primul program de Harm Reduction din Romania organizat la un festival de muzica. «Din 2010, de cand am lansat Agenda “Brewing a Better Future”, ne-am imbunatati [...]
Generalități   Influentul general al stației de epurare, reprezentând amestecul general al apelor reziduale de pe platformă, are un debit variabil, în funcție de deversările discontinue și continue, care provin din fazele tehnologice ale procsului de fabricatie. In aceste condiții, parametrii apelor reziduale proveniti din industria de reciclare sunt și ei variabili, cu vârfuri de sarcină care ating valori ale consumului chimic de oxigen (CCO-Cr) de 7500 mg/l, ale [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi