Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Asociația Națională Suedeză pentru Industria Alimentară (NFA) a schimbat eticheta sa pentru alimentație sănătoasă, Keyhole care este în concordanță cu noile reguli privind nutriția, însemnând mai puțină sare, mai multe proteine integrale și o gamă mai largă de produse care pot purta acest logo, informează Food Navigator.


NFA a redus cantitatea de sare pe care produsele din toate categoriile o pot conține dacă vor purta logo-ul Keyhole, cu produse din carne și pește incluse în sistem pentru prima dată.


Dieteticianul NFA, Anette Jansson a declarat: "Carnea și produsele din carne contribuie la o mare parte din aportul nostru total de sare, prin urmare, este foarte pozitiv faptul că există în prezent o cerință de sare pentru acest grup."


Recomandările pentru conținutul de grăsime au fost, de asemenea mai fin reglate pentru iaurturi, margarina și creme de brânză. În general conținutul permis a fost ridicat, dar produsele trebuie să conțină o proporție mai mare de grasimi polinesaturate față de grasimile saturate. Jansson a spus că nu este atât de importantă cantitatea de grăsime, ci tipul.


Logo-ul se va aplica alimentelor de specialitate, cum ar fi gluten și produse fără lactoză, și extins pentru a include mâncăruri ready-meal.


Schimbările vin ca răspuns la noile cercetări științifice din partea Comitetului Nordic pentru Nutriție (NNR).


"Sistemul Keyhole se bazează pe ideea de a lasa consumatorii să aleagă cel mai bun produs disponibil pentru ei să cumpere dintr-o anumită categorie. Acesta este motivul pentru nu există un minim de zahăr, sare sau grăsimi, ci mai degrabă "cel mai bun din categoria pâine" sau "cel mai bun din categoria lapte", a spus Jansson.


Spre deosebire de alte ghiduri privind etichetarea pentru alimentația sănătoasă, cum ar fi sistemul de atenționare din Marea Britanie care califică negativ anumite produse ca fiind nesănătoase, sistemul Keyhole este pozitiv. Rezultatul este că producătorii beneficiază de asociațiile pozitive ale simbolului și, prin urmare, sunt încurajați să aducă produsele lor în conformitate cu orientările NNR. În octombrie anul trecut, Comisia Europeană a deschis o procedură de soluționare a litigiilor împotriva Regatului Unit pentru eticheta sa de atenționare, despre care se spune că creează "un impact negativ pentru produsele care au lumina roșie."

Alte articole recomandate:

  La această ediție a târgului internațional Indagra, noi, MICROCAT România și bunii noștri prieteni și colaboratori AQUA D&P TECHNOLOGIES, am hotărât să punem la aceiași masă cei mai buni specialiști în domeniul epurării apelor uzate. Vom analiza sistemul de operare si vă vom da soluția optimă chiar acolo la stand. Vă punem la dispoziție întreaga gamă de produse și servicii oferite iar specialiștii [...]
  Publicația franceză dedicată consumatorului, Que Choisir a cerut guvernului francez să permită adoptarea unui cod de culoare pe partea frontală a ambalajului privind etichetare nutrițională ca "un antidot la marketing-ul produselor alimentare" în urma unui studiu realizat și care susține eficacitatea acestui cod, informează Food Navogator. Studiul, realizat în colaborare cu organizația consumatorilor UFC, a examinat modul în care sistemul de [...]
Mierea de albine este un produs alimentar complex care poate fi destul de ușor falsificat prin o mulțime de procedee si tehnici clasice sau moderne. Cum să ne asigurăm că mierea este naturală? Mierea este unul dintre cel mai frecvent falsificate produse alimentare. În general, falsificarea mierii se realizează prin hrănirea cu zahar a albinelor, însă poate fi supusă și la alte tipuri de falsificări, mult mai nocive.  Astfel, pentru mărirea consistenței se folosește amidon sau [...]
(Euraktiv) Potrivit unui raport al Agentului Guvernamental pentru Curtea Europeana de Justitie, Serviciul Contencios al UE, fata de Romania s-a declansat o actiune in constatarea neindeplinirii obligatiilor care privesc comunicare masurilor de transpunere a directivelor UE. Aceasta actiune se afla in faza precontencioasa – cauza nr. 0191 din anul 2014 – Necomunicarea masurilor finale de transpunere a Directivei 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor, de modificare a [...]
Generalități   Influentul general al stației de epurare, reprezentând amestecul general al apelor reziduale de pe platformă, are un debit variabil, în funcție de deversările discontinue și continue, care provin din fazele tehnologice ale procsului de fabricatie. In aceste condiții, parametrii apelor reziduale proveniti din industria de reciclare sunt și ei variabili, cu vârfuri de sarcină care ating valori ale consumului chimic de oxigen (CCO-Cr) de 7500 mg/l, ale [...]
 O probă dintr-o serie de materie primă, material de ambalare sau produs finit, care este păstrată cu scopul de a fi analizată în cazul în care această necesitate apare în timpul perioadei de valabilitate a seriei respective de produse, este reprezentată prin proba de referință. Dacă stabilitatea permite, se păstrează probe de referință din etapele intermediare critice sau din produsul intermediar, transportat în exterior și ieșit de sub contro [...]
Juriul concursului World Beer Awards 2013 a selectat cele mai bune beri din lume în 2013. După cum a anuntat site-ul evenimentului, cea mai buna bere, în 2013, a fost recunoscuta ceheasca Primator Weizenbier, informeaza Income Magazin. Bautura ceheasca a luat, de asemenea, premiul pentru cea mai buna bere de grâu. Cea mai buna bere lager a fost aleasa Sharp Cornish Pilsner, iar cea mai buna bere neagra -  Malheur 12 din Belgia. În categoria cea mai buna [...]
Pentru a ajuta consumatorii să facă cea mai sănătoasă alegere, organizația Environmental Working Group (EWG) a publicat o listă a celor mai contaminate produse, notează huffingtonpost.com. Folosind informațiile puse la dispoziție de Departamentul american al agriculturii, referitoare la urmele de pesticide depistate în 48 de fructe și legume, EWG a publicat Ghidul anual al fructelor și legumelor ce conțin pesticide. Reziduri de pesticide au fost depistate în cazul a două [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN