Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Cert ID Europa a introdus un program de certificare pentru a confirma că lecitina din floarea-soarelui nu conține urme de soia, informează Food Navigator.


Programul este destinat pentru furnizorii de lecitină de floarea soarelui - în special pentru cei care aprovizionează industria de panificație, ciocolată și produse de patiserie – mai ales că în ultimul timp sectorul alimentar caută alternative de utilizat pe scară largă a lecitinei emulsificată din soia.


"În ultimii doi ani a existat o tendință puternică în industrie, care este într-o continuă creștere, pentru a înlocui volume mari de lecitină din soia cu lecitina de floarea-soarelui pentru astfel încât vor fi evitate probleme cu organismele modificate genetic și alergeni", a declarat directorul executiv al Cert ID Europa, Richard Werran.


Compania a declarat ca testarea PCR are nevoie de certificare mai precisă decat testele conventionale ELISA, și a fost dezvoltat special pentru a cuantifica prezența soia in lecitina de floarea-soarelui. Aceasta susține că testul Genetic ID Europe poate detecta până la 0,01% soia.



"Mai mult decât atât, acest nou test PCR, desfășurat în cadrul unui program de certificare terță parte, adaugă stratul suplimentar de asigurare de care producătorii de produse alimentare au nevoie acum pentru a satisface normele de reglementare, retailerii și mai presus de toate așteptările consumatorilor europeni", a afirmat Werran.



Prima companie care va utiliza programul de certificare este Unilecithin, parte a grupului Barentz.



Directorul său comercial, Shadab Siddiqui a declarat: "OMG-urile și alergeni rămân prioritatea pentru cumpărătorii de ingrediente alimentare, iar asigurarea că lecitina din floarea soarelui nu conține soia elimină din start multe probleme cu privire la etichetare și declarații. ... Aceasta este o mișcare majoră și suntem deja in discutii cu unele nume mari din industria de cofetărie și panificație care doresc trecerea la lecitină din floarea-soarelui, certificată în noul sistem."


 

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Berea nu ar fi o cauză a obezității, iar un consum moderat nu contribuie la creșterea greutății corporale, arată un studiu publicat de Institutul Științific pentru Sănătate Publică - Louis Pasteur, din Belgia.       Studiul, care a avut la bază obiceiurile a 10.000 de băutori de bere belgieni, arată, că 'un consum moderat de bere nu contribuie la instalarea obezității', în timp ce, între factorii de risc în creșterea masei corporale sunt [...]
"Cele mai multe dintre prioritățile de cercetare identificate ar trebui abordate în anii următori astfel incat rezultate sa fie disponibile în termen scurt sau mediu (inainte de 2030)", se afirma in raport, informeaza Nutra Ingredients. Diete personalizate, sustenabilitate, elaborarea politicii integrate și informare a consumatorilor a legăturii dintre alimente și sănătate sunt cele patru idei prioritare identificate în raportul de previziune al Comisiei [...]
Autoritățile din SUA au aprobat un nou produs care ar putea ajuta procesatorii de carne de pasăre să lupte împotriva salmonellei, informează Global Meat News.   Salmonelex, care conține fagi naturali împotriva salmonellei și este produs de compania olandeză Micreos, a fost recunoscut ca având statutul GRAS (Recunoscut în general ca sigur) de către FDA (Auturitatea pentru siguranța alimentelor din SUA).   Micreos susține că [...]
Compania specialistă în producerea brânzeturilor de capră și oaie, Hekking din Olanda este somat cu adăugarea ilegală de substanțe de conservare în brânzeturile sale organice. Se pare că producătorul de brânză a amestecat , de asemenea, laptele produs organic cu lapte convențional. Interesantă în această descoperire este rețeaua internațională de raportare implicată. Este vorba de o asociație germană de control a calității [...]
(Comunicat) În perioada 30 octombrie – 17 noiembrie 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și a municipiului București, au desfășurat 1.293 de controale în unitățile de producție, colectare, procesare, depozitare și comercializare a peștelui și produselor din pescuit.          Au fost verificate următoarele tipuri de unități: puncte de debarcare a peștelui, centre d [...]
(Comunicat) Producătorii agricoli români susținuți prin programul de sprijin guvernamental să cultive tomate în spații protejate dau dovadă de seriozitate și cumpătare în ceea ce privește utilizarea optimă și în condiții de siguranța a produselor de protecție a plantelor. Astfel, produsele de protecție a plantelor au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Autorității Naționale Fitosanitare, respectându-se timpul de [...]
(Comunicat) În data de 22.08.2014, a fost diagnosticat primul caz de “Boala limbii albastre”(Bluetongue) în România, în județul Buzău. Această boală este produsă de un virus care afectează rumegătoarele și se transmite doar prin înțepătura unor insecte hematofage și nu prin contact direct între animale. Boala nu se transmite la om prin contactul direct cu animalul bolnav. Laptele sau carnea provenite de la animalele bolnave nu constituie un [...]
Oficialii DG SANCO (Direcția Generală a Comisiei Europene pentru Sănătate și Consumatori) au anunțat la sfârșitul lunii octombrie, la Conferința Uniunii Europeane cu privire la Frauda în Industria Alimentară ce a avut loc la Roma, lansarea unui nou instrument de alertare cu privire la fraudele alimentare, instrument ce ar trebui să fie implementat la începutul anului viitor, alături de alte strategii noi pentru a ajuta la prevenirea uno [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN