Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Cert ID Europa a introdus un program de certificare pentru a confirma că lecitina din floarea-soarelui nu conține urme de soia, informează Food Navigator.


Programul este destinat pentru furnizorii de lecitină de floarea soarelui - în special pentru cei care aprovizionează industria de panificație, ciocolată și produse de patiserie – mai ales că în ultimul timp sectorul alimentar caută alternative de utilizat pe scară largă a lecitinei emulsificată din soia.


"În ultimii doi ani a existat o tendință puternică în industrie, care este într-o continuă creștere, pentru a înlocui volume mari de lecitină din soia cu lecitina de floarea-soarelui pentru astfel încât vor fi evitate probleme cu organismele modificate genetic și alergeni", a declarat directorul executiv al Cert ID Europa, Richard Werran.


Compania a declarat ca testarea PCR are nevoie de certificare mai precisă decat testele conventionale ELISA, și a fost dezvoltat special pentru a cuantifica prezența soia in lecitina de floarea-soarelui. Aceasta susține că testul Genetic ID Europe poate detecta până la 0,01% soia.



"Mai mult decât atât, acest nou test PCR, desfășurat în cadrul unui program de certificare terță parte, adaugă stratul suplimentar de asigurare de care producătorii de produse alimentare au nevoie acum pentru a satisface normele de reglementare, retailerii și mai presus de toate așteptările consumatorilor europeni", a afirmat Werran.



Prima companie care va utiliza programul de certificare este Unilecithin, parte a grupului Barentz.



Directorul său comercial, Shadab Siddiqui a declarat: "OMG-urile și alergeni rămân prioritatea pentru cumpărătorii de ingrediente alimentare, iar asigurarea că lecitina din floarea soarelui nu conține soia elimină din start multe probleme cu privire la etichetare și declarații. ... Aceasta este o mișcare majoră și suntem deja in discutii cu unele nume mari din industria de cofetărie și panificație care doresc trecerea la lecitină din floarea-soarelui, certificată în noul sistem."


 

Alte articole recomandate:

Peste 400 de kilograme de carne tocată stricată au fost descoperite, miercuri, de polițiștii și inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, într-un supermarket din București, potrivit unor surse din Poliție.  Conform surselor citate, anchetatorii Direcției de Investigare a Fraudelor din Poliția Română și inspectorii ANPC au făcut un control la supermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informație legată de faptul că în [...]
Probiota 2014- relocată din Bruxel în Amsterdam și organizată de NutraIngredients va aduce împreună cele mai fine minți comerciale și de știință care operează în sectorul pre- și probioticelor pe parcursul unor dezbateri de 2 zile, informează Dairy Reporter. Coordonat de cercetătorul scoțian Dr. Gregor Reid care și-a dedicat viața cercetării probioticelor și a lucrat cu câțiva dintre cei mai mari jucători de pe [...]
În cursul zilei de azi, 08.07.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare în unitățile aflate în zonele de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Centru, [...]
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor nu are atribuții și competențe legale în monitorizarea și controlul,“la raft” al apelor minerale îmbuteliate și nu a participat la prelevarea și analizarea de probe în acest caz, așa cum apare eronat în articolele din  presă. ANSVSA realizează controlul oficial pentru verificarea respectării cerințelor privind igiena produselor alimentare, în conformitate cu legislație [...]
(Comunicat) Peste 200 de experți și profesioniști din domeniul nutriției, sănătății, educației, protecției sociale și agriculturii se reunesc la Budapesta. Toți împărtășesc în comun convingerea că sistemele alimentare locale, naționale, regionale și globale ar putea face mult mai mult pentru a îmbunătăți alimentația oamenilor. Simpozionul regional de două zile privind sistemele de alimentație durabilă [...]
Acționând în baza planului de acțiune “Litoral 2014” pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale precum și pentru prevenirea altor activități ilicite, ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanța, împreună cu doctori din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Aceste două instituții au efectuat verificări la depozitul aparținând unei societăți comerciale, unde a fost identificată [...]
  Cinci mențiunile de sănătate referitoare la glucoză aprobate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) în 2012 au fost interzise oficial de către Comisia Europeană ca urmare a preocupărilor despre ce ar putea interpreta consumatorii în legătură cu consumul de zahăr, informează Food Navigator. Afirmațiile, toate depuse de către Dextro Energy, au fost refuzate în mod oficial de către Comisie recent, cu decizia prezentată î [...]
La finalul saptamanii trecute, la Bucuresti a avut loc un Simpozion care a detaliat aspectele Regulamentului 1169/2011, cu aplicabilitate partiala din 14 decembrie 2014 si totala, din 2016. Evenimentul s-a bucurat de un succes deosebit, la el participand un numar impresionant de specialisti din industria alimentara si din retail.   In cadrul Simpozionului, doamna Mirona Daia, expert in etichetare, a sustinut comunicarea cu titlul "Reglementari legislative pentru impunatatirea informarii [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN