Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 



Agenția pentru Industria Alimentară din Scoția va înființa un organism autonom în țara, acest proiect trecând de lege, informează Food Navigator.


Food Standards Scotland (FSS) își va începe activitatea la 1 aprilie după ce a devenit o entitate juridică și proiectul de lege a primit aviz fiind conform cu Royal Assent.


Această nouă entitate va prelua toate funcțiile îndeplinite în prezent de către divizia scoțiană a Agenției pentru Industria Alimentară a Regatului Unit. Zonele de interest ale agenției vor include alimentație și nutriție sănătoasă și reglementările privind siguranța alimentară.


Proiectul de lege se bazează pe un acord în iunie 2012, pentru a crea o nouă agenție de siguranță alimentară în țară. Ross Finnie va fi presedintele agenției și Geoff Ogle a fost numit în calitate de director executiv.


FSS va avea un buget de aproximativ 20 mil de lire sterline pe an și va angaja 90 de persoane la sediul central din Aberdeen și 70 de specialiști în domeniu.


Finnie este în prezent un membru non-executiv al Comisiei pentru Industria Apei din Scoția. Acesta a declarat că FSS se va axa în mod ferm pe protejarea interestelor consumatorilor, plasând știința și documentația în centrul activității agenției.


Ogle a deținut funcția de director executive al Food Standards Agency, divizia scoțiană a agenției britanice încă din iunie 2014.


Acesta a adăugat că va face în așa fel încât Food Standards Scotland să continue să furnizeze informații importante, plauzibile, independente către consumatori și ministere, jucând un rol important în ducerea mai departe a întregii munci de cercetare realizată de specialiștii scoțieni.


Industria alimentară și cea a băuturilor are o contribuție foarte mare la economia Scoției, unde unul din cinci oameni lucrează în sectoarele de fabricație ale acestor industrii.


Așa cum face și cu economia, alimentele influențează o serie de alte aspect din viața scoțienilor, inclusive sănătatea și mediul înconjurător.


 


 

Alte articole recomandate:

  BladeStop, producătorii de echipamente senzoriale care pot reduce apariția de accidente la serviciu pentru persoanele care folosesc cuțite sau fierăstraie a lansat un nou produs de siguranță, GloveCheck. După succesul BladeStop de la lansarea sa în ianuarie 2014, compania a adăugat un alt nivel de siguranță în echipamentele sale GloveCheck care poate identifica o mănușă în fața unui ferăstrău. BladeStop a raportat că riscul de rănire al [...]
ANSVSA a convocat o ședință a Consiliului Științific pentru a supune dezbaterii acestui for cazul atipic de Encefalopatie Spongiformă Bovină (ESB) depistat în România.   În avizul științific al Consiliului s-a menționat că acest caz reprezintă o formă atipică de ESB-tipul L (care apare sporadic la bovine), așa cum a confirmat Laboratorul Comunitar de Referință Weybridge din Marea Britanie, și situează efectivul de bovine din România într-o normalitate [...]
ACPA Romania a organizat Conferinta de Presa”Optimum Cibum” la Institutul de Bioresurse Alimentare(IBA). In cadrul conferintei, au fost  abordate  urmatoarele teme: Prezentarea Studiului despre mere realizat la solicitarea ACPA Romania de IBA, studiu care a demonstrat calitatea superioara a merelor romanesti; Prezentarea unui  studiu realizat de ACPA Romania despre Napolitane, o categorie de dulciuri extrem de bine comercializate in perioad [...]
(Comunicat) Producătorul austriac „Estyria Naturprodukte GmbH” a demarat procedura de rechemare preventivă de la consumator, a produsului ''Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, 500g'', comercializat și în rețeaua de magazine Lidl România, după ce, în cadrul verificărilor interne, într-o probă a fost depistată Salmonella. Pentru a evita un potențial risc pentru sănătatea publică, întrucât nu poate fi exclusă o posibilă contaminare, [...]
Doamna Dana Tănase, Director al Direcției de Siguranță alimentară Produse de Origine Animală a ANSVSA, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov. La editia din acest an a EXPO-Conferintei Internationale Meat & Milk, doamna Tanase va participa ca speaker in ziua de 12 mai in dezbaterea „Multi am fost, putini am [...]
Consumate frecvent în perioada postului de români, produsele de tip pate vegetal abundă în aditivi alimentari și nu sunt deloc sănătoase. Așa arată un studiu făcut de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Strategiilor din România (ANPCPPS), realizat pe eticheta a peste 20 de produse care se găsesc pe rafturile hipermarketurilor de la noi din țară. Potrivit cercetării, numărul de E-uri din produsele de tip pate vegetal variază. Astfel, sunt [...]
(Agerpres) Cazul atipic de ESB depistat la o carcasă de bovină din România nu prezintă niciun risc pentru sănătatea populației, a asigurat președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu. „În urma investigațiilor făcute până în acest moment și având confirmarea a două laboratoare de referință, cel național pentru encefalopatie spongiformă bovină din cadrul IDSA și cel european din [...]
In ciuda faptului ca Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor a comunicat recent ca indulcitorul artificial aspartam este sigur pentru sanatate, iata ca anumiti nutritionisti resping consumul de racoritoare light, afirmand ca acestea nu ajuta la pierderea in greutate, duc la imbatranire prematura si distrug dintii. Bauturile light sunt o alternativa sanatoasa la cele indulcite cu zahar? Redactorii de la site-ul britanic Get The Gloss au cerut parerea catorva specialisti. Pentr [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN