Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 



Agenția pentru Industria Alimentară din Scoția va înființa un organism autonom în țara, acest proiect trecând de lege, informează Food Navigator.


Food Standards Scotland (FSS) își va începe activitatea la 1 aprilie după ce a devenit o entitate juridică și proiectul de lege a primit aviz fiind conform cu Royal Assent.


Această nouă entitate va prelua toate funcțiile îndeplinite în prezent de către divizia scoțiană a Agenției pentru Industria Alimentară a Regatului Unit. Zonele de interest ale agenției vor include alimentație și nutriție sănătoasă și reglementările privind siguranța alimentară.


Proiectul de lege se bazează pe un acord în iunie 2012, pentru a crea o nouă agenție de siguranță alimentară în țară. Ross Finnie va fi presedintele agenției și Geoff Ogle a fost numit în calitate de director executiv.


FSS va avea un buget de aproximativ 20 mil de lire sterline pe an și va angaja 90 de persoane la sediul central din Aberdeen și 70 de specialiști în domeniu.


Finnie este în prezent un membru non-executiv al Comisiei pentru Industria Apei din Scoția. Acesta a declarat că FSS se va axa în mod ferm pe protejarea interestelor consumatorilor, plasând știința și documentația în centrul activității agenției.


Ogle a deținut funcția de director executive al Food Standards Agency, divizia scoțiană a agenției britanice încă din iunie 2014.


Acesta a adăugat că va face în așa fel încât Food Standards Scotland să continue să furnizeze informații importante, plauzibile, independente către consumatori și ministere, jucând un rol important în ducerea mai departe a întregii munci de cercetare realizată de specialiștii scoțieni.


Industria alimentară și cea a băuturilor are o contribuție foarte mare la economia Scoției, unde unul din cinci oameni lucrează în sectoarele de fabricație ale acestor industrii.


Așa cum face și cu economia, alimentele influențează o serie de alte aspect din viața scoțienilor, inclusive sănătatea și mediul înconjurător.


 


 

Alte articole recomandate:

(Comunicat) În cadrul ședinței de Guvern, desfășurată în data de 04.11.2014, președintele ANSVSA, Dr. Vladimir Mănăstireanu a fost împuternicit să reprezinte statul român în demersurile care vor fi întreprinse privind încheierea Memorandumului de Înțelegere cu Secretarul pentru Agricultură, Zootehnie, Dezvoltare Rurală, Pescuit și Alimentație din Statele Unite Mexicane, prin intermediul Serviciului Național de Sănătate Publică, [...]
(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi UniversitateaDunărea de Jos din Galați) Amprenta de carbon este definită, în general, ca totalul emisiilor de gaze cu efect de seră produse direct sau indirect de o organizație, un eveniment, un produs sau o persoană sau sunt acumulate de-a lungul etapelor vieții unui produs. Evaluarea amprentei de carbon permite identificarea posibilităților de reducere a acestor emisii. Carbon footprint is generally defined as the total emissions [...]
(Comunicat) În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradițional, crește consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomandă cetățenilor să cumpere produse alimentare numai din unități sau spații autorizate sanitar veterinar. Aceasta înseamnă că, atât carnea cât și alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și nu constituie un pericol pentru sănătatea [...]
În cursul zilei de azi, 08.07.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare în unitățile aflate în zonele de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Centru, [...]
Urmare a informațiilor primite de la Comisia Europeană și mesajele de alertă ale Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală referitoare la situația epidemiologică privind influența aviară din Uniunea Europenă, ANSVSA a întreprins următoarele măsuri suplimentare pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României: - monitorizarea severă a comerțului intracomunitar, verificarea tuturor transporturilor de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost [...]
(HotNews) Uniunea Europeana nu negociaza cu Statele Unite scaderea standardelor UE pentru produsele agroalimentare, in cadrul viitorului Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), a declarat la Bucuresti, la final de mandat, comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos. La randul sau, Harold John Sinclair, vicepresedintele organizatiei europene a fermierilor Copa-Cogeca, a subliniat ca agricultorii din UE respecta standarde inalte de sanatate publica, mediu s [...]
Mai multe persoane alcoolice din Amsterdam sunt recompensate cu bere după ce muncesc aproximativ șase ore pe zi pentru salubrizarea orașului, informează BBC. Inițiativa aparține companiei private Rainbow, iar proiectul de față este finanțat parțial cu bani de la guvernul olandez.   Organizatorii afirmă că din punctul lor de vedere și celelalte țări ar trebui să abandoneze corectitudinea politica de modă veche și să adopte aceleași măsuri.   Rene, un bărbat în vârstă de 52 [...]
Compania J.S. Hamilton Poland S.A. ofera testare cuprinzatoare a produselor din lapte si lactate, incluzand teste fizico-chimice, microbiologice si organoleptice. Gama este adresata producatorilor si distribuitorilor produselor lactate si din lapte.  Portofoliul J.S. Hamilton Poland S.A cuprinde urmatoarele: Analize microbiologice: • Numar bacterii mezofile aerobe – metoda clasica • Numar bacterii mezofile aerobe – metoda NPL, sistem Tempo (rezultate dupa 48h) [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN