Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 



Agenția pentru Industria Alimentară din Scoția va înființa un organism autonom în țara, acest proiect trecând de lege, informează Food Navigator.


Food Standards Scotland (FSS) își va începe activitatea la 1 aprilie după ce a devenit o entitate juridică și proiectul de lege a primit aviz fiind conform cu Royal Assent.


Această nouă entitate va prelua toate funcțiile îndeplinite în prezent de către divizia scoțiană a Agenției pentru Industria Alimentară a Regatului Unit. Zonele de interest ale agenției vor include alimentație și nutriție sănătoasă și reglementările privind siguranța alimentară.


Proiectul de lege se bazează pe un acord în iunie 2012, pentru a crea o nouă agenție de siguranță alimentară în țară. Ross Finnie va fi presedintele agenției și Geoff Ogle a fost numit în calitate de director executiv.


FSS va avea un buget de aproximativ 20 mil de lire sterline pe an și va angaja 90 de persoane la sediul central din Aberdeen și 70 de specialiști în domeniu.


Finnie este în prezent un membru non-executiv al Comisiei pentru Industria Apei din Scoția. Acesta a declarat că FSS se va axa în mod ferm pe protejarea interestelor consumatorilor, plasând știința și documentația în centrul activității agenției.


Ogle a deținut funcția de director executive al Food Standards Agency, divizia scoțiană a agenției britanice încă din iunie 2014.


Acesta a adăugat că va face în așa fel încât Food Standards Scotland să continue să furnizeze informații importante, plauzibile, independente către consumatori și ministere, jucând un rol important în ducerea mai departe a întregii munci de cercetare realizată de specialiștii scoțieni.


Industria alimentară și cea a băuturilor are o contribuție foarte mare la economia Scoției, unde unul din cinci oameni lucrează în sectoarele de fabricație ale acestor industrii.


Așa cum face și cu economia, alimentele influențează o serie de alte aspect din viața scoțienilor, inclusive sănătatea și mediul înconjurător.


 


 

Alte articole recomandate:

Ilie Stoian: Foodrinkeurope.eu, portalul Comisiei europene de specialitate, a publicat ”Programul european de îmbunătățire și inovație în domeniul biohazardului până în 2020 și mai departe”. Pornind de la realitățile lumii de azi, de la noile provocări puse în fața producătorilor de alimente dar și în fața celor care sunt puși să supravegheze siguranța alimentară a unui produs, a unei fabrici, a unui popor, programul trasează liniile ca [...]
(Agerpres) Reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) au intervenit pe lângă autoritățile elvețiene de la Berna și oficialii de la Bruxelles pentru clarificarea situației privind presupusa interdicție introdusă de Elveția la importul cărnii de porc din România. Măsura a fost luată în contextul în care autoritățile din Țara Cantoanelor au confirmat eroarea produsă din cauza confuziei între pesta porcină africană, recent detectată în [...]
Prințul Charles al Marii Britanii și-a propus construirea a zece stații de epurare în mai multe sate din județele Alba, Sibiu, Mureș și Brașov. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, iar detaliile proiectului au fost discutate cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, la reședința regală a Prințului de Wales.   Proiectele urmează să fie implementate de Ministerului Mediului și de Fundația Mihai Eminescu Trust, patronată de Prințu [...]
Peste 100 de percheziții au loc marți în București și 9 județe, la sedii de firme și la 150 de persoane suspectate că au contrafăcut alcool etilic, prin filtrarea alcoolului sanitar, a unor loțiuni cosmetice și soluții pentru parbrize, apoi l-au vândut în magazine, prejudiciul fiind de 5 mil. euro, informeaza ZF. Potrivit unui comunicat al DIICOT, 110 percheziții au loc în Capitală și în județele Brăila, Constanța, Tulcea, Bacău, Harghita, Covasna, Brașov, Mure [...]
Este de o mare importanta si actualitate gasirea unui echilibru intre serviciile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor si sectoarele publice si private (autoritati centrale si locale, crescatori de animale, operatori din sectorul alimentar, etc.) tinand cont de oameni, de situatia socio-economico-financiara a momentului. Medicina veterinara ca profesie, indiferent de tara, este pusa in slujba asigurarii sanatatii publice prin intarirea rolului si aportului serviciilor veterinare [...]
Autoritățile din orașul marocan Oujda, situat în nord-estul țării, au decis interzicerea măslinilor pe teritoriul localității, din cauza riscului de alergie la polenul arborelui, iar locuitorii trebuie să smulgă toți pomii din oraș până la finalul anului. Măsura inedită a autorităților implică smulgerea din rădăcini a mii de măslini de pe teritoriul orașului cu aproximativ 500.000 de locuitori, fie că sunt pe trotuare, lângă casele oamenilor sau în [...]
  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) poate solicita companiilor mai multe date privind siguranța plantelor modificate genetic în aplicații pentru reautorizarea necesară după zece ani, despre care experții spun ar putea duce la confuzie și documente inutile atât pentru companie cât și pentru evaluator, informează Food Navigator. Unitatea GMO a EFSA a propus modificările în proiectul său document de orienta [...]
Potrivit unui comunicat transmis la redactia infoALIMENT, in cursul lunii ianuarie 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate, desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN