Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cris Tim, unul dintre cei mai mari producători alimentari din România, va investi în acest an peste 5 milioane de euro într-o cramă și într-o fabrică de mâncare gata preparată (ready meal), segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat agenției Mediafax, Radu Timiș, președintele grupului.


 


"În acest an investim aproximativ 3 milioane de euro într-o fabrică nouă de ready-meal (n. r. - mâncare gata preparată, vândută în principal la caserolă) la Filipeștii de Pădure. Vom începe în acest an și anul viitor va intra în funcțiune. Plecăm de la o capacitate de 10 tone pe zi, iar în doi ani vom ajunge la 15-20 de tone pe zi. Vom produce salate, grill-uri gata preparate și vom trece la supe. E o zonă pe care am identificat-o ca fiind de viitor", a spus Timiș.


Cris Tim produce deja mâncare la caserolă și a avut anul trecut vânzări pe acest segment de peste 5 milioane de euro pe an, în creștere cu 30%. În paralel, Timiș vrea să mai investească 2,5 milioane de euro într-o "cramă butic".


"Va fi o adaptare pentru cele 33 de hectare de viță-de-vie pe care le avem la Ceptura (Prahova), și unde vom mai planta 6 hectare. Vom produce vinuri în zona super premium. Noi am început de anul trecut să producem vinuri, dar nu la noi, ci la o cramă vecină. Vom începe construcția din acest an și probabil vom procesa de anul viitor", a mai spus el. Tot în acest an, grupul și-a propus să extindă centrul de logistică de la Filipeștii de Pădure și să înceapă să producă iaurturi pentru copii, țintind gama super premium, dar și o înghețată cu care se va adresa zonei de Horeca.


"A fost un an bun 2014. Am avut o creștere de 20% în zona mezelurilor și pe total grup am crescut cu 15%. Asta înseamnă că am închis anul trecut cu afaceri la nivelul întregului grup de aproximativ 90 de milioane de euro și cu o EBITDA în creștere de la 8% la 10%", a afirmat Timiș.


Din grupul Cris Tim fac parte mai multe firme, printre care una de procesare de mezeluri, o firmă de logistică și vânzare, o fermă cerealieră și de vaci cu lapte, o fermă viticolă, una de catering și magazine și o societate de construcții."Toate liniile de business au crescut, dar cel mai tare a crescut zona de mezeluri. Piața mezelurilor este stabilă, la un miliard de euro pe an. Cu tot cu evaziunea fiscală, însă, ajunge la 1,5 miliarde de euro. În România, consumul de carne și mezeluri este 55 kg pe cap de locuitor, iar în Comunitatea Europeană este undeva la 85%. Românii consumă în jur de 30 de kilograme de mezeluri pe an", a mai spus președintele grupului.


 


 

Alte articole recomandate:

Piața uleiului de măsline va sări în acest an de 200 mil. lei după un avans de 20% față de 2014 și un plus de 33% față de 2013. Acest segment are de altfel cel mai puternic avans de pe piața de uleiuri și grăsimi, singurul care mai crește fiind untul. La polul opus se află uleiul vegetal și margarina.   Deși avansează cu 20% an la an, segmentul uleiului de măsline reprezintă mai puțin de 10% în totalul pieței, românii fiind în continuare orientați către produsele [...]
(Comunicat) Pentru al patrulea an consecutiv, PROFI a continuat sa creasca, raportand la sfarsitul lui 2013 o cifra de afaceri neta de 1,456 mil. lei, cu 26% mai mult decat in anul precedent. Acest rezultat se datoreaza atat permanentei extinderi a retelei, cati si sporirii volumului de vanzari la magazinele déjà existente. Planificarea atenta a resurselor companiei reprezinta unul dintre elementele cheie care stau la baza acestui succes.   “Si profitul nostru [...]
În luna martie 2014, față de luna precedentă, numărul animalelor și al păsărilor sacrificate și greutatea lor în carcasă au crescut la toate speciile. În comparație cu aceeași lună a anului 2013, numărul animalelor și al păsărilor sacrificate și greutatea lor în carcasă au scăzut la ovine și caprine și păsări, iar la bovine și porcine au crescut.   Martie 2014 comparativ cu februarie 2014 Numărul total de bovine sacrificate și greutatea lor în carcasă au [...]
(Mediafax) Producătorii elvețieni de brânzeturi vor să combată falsificarea produselor lor, între care renumita brânză Emmental, cu ajutorul amprentei genetice, înființând în acest scop un depozit unde, la o temperatură de minus 80 de grade Celsius, sunt păstrate 10.000 de mostre de bacterii din lapte. Industria elvețiană a brânzeturilor, care a realizat anul trecut exporturi de 604 milioane de franci elvețieni (659 milioane dolari), a recurs la metoda [...]
Companie celebră în România, dar cunoscută foarte bine și în străinătate, Boromir este prezentă la această ediție a târgului Indagra Food cu o foarte largă gamă de produse de panificație și dulciuri, produse care au crescut constant prestigiul firmei. Pentru infoALIMENT Magazin, domnul Cezar Popescu, a declarat: ”Ca de fiecare dată, venim la Idagra pentru a ne prezenta cele mai noi produse și pentru a testa suplimentar cerințele [...]
Nestlé Japoniei va “angaja” 1.000 de roboți humanoizi în poziții de agenți de vânzare pentru gama sa de aparate de făcut cafea Nescafé Dolce Gusto și Nescafé Gold Blend Barista. Aceștia vor activa în cadrul mai multor magazine specializate în vânzarea de electronice de pe teritoriul Japoniei. Totodata, compania a anuntat si utilizarea acestora in activitatea de depozitare, alaturi de liniile rob [...]
TVA ridicat peste nivelul de suportabilitate, evaziunea care macină profitul companiilor care respectă legea, finanțarea în condițiile noului PNDR, siguranța alimentară, poziția fermierilor și procesatorilor din România în raport cu ponderea multinaționalelor, nivelul dotărilor și accesul la noile tehnologii, iată doar câteva dintre temele de maxim interes care vor fi puse în discuție la cea de-a treia ediție a [...]
ANSVSA a convocat o ședință a Consiliului Științific pentru a supune dezbaterii acestui for cazul atipic de Encefalopatie Spongiformă Bovină (ESB) depistat în România.   În avizul științific al Consiliului s-a menționat că acest caz reprezintă o formă atipică de ESB-tipul L (care apare sporadic la bovine), așa cum a confirmat Laboratorul Comunitar de Referință Weybridge din Marea Britanie, și situează efectivul de bovine din România într-o normalitate [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN