Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Având în vedere faptul că se preconizează o creștere cu 60% a cererii alimentare la nivel mondial până în 2050, dar și caracterul limitat al resurselor, Copa-Cogeca a subliniat astăzi, cu ocazia conferinței „Feeding the World in 2050”, organizată sub auspiciile Săptămânii Verzi de la Berlin, cele mai bune metode de a produce o cantitate mai mare de alimente folosind mai puține resurse.


În momentul de față, opt sute patruzeci și două de milioane de persoane se confruntă deja cu foamea cronică, iar cererea de produse alimentare este în creștere. Provocarea căreia trebuia să îi facem față este aceea de a produce mai multe alimente pe baza unei cantități mai mici de resurse, dând dovadă de eficiență și spirit inovator. Accesul la nutrimente este esențial.


Dacă îngrășămintele sunt folosite în mod corespunzător, ele le vor asigura agricultorilor o productivitate mai mare, iar consumatorilor securitatea aprovizionării, toate acestea cu un impact de mediu cât mai redus. Agricultura de precizie este unul dintre vectorii creșterii ecologice. Un studiu recent al Comisiei Europene a arătat că ar trebui folosită o cantitate de două ori mai mare de îngrășăminte pentru a asigura o cantitate suficientă de alimente până în 2050. Cu toate acestea, UE a abolit utilizarea unui număr mare de produse fitosanitare, fără o bază științifică în acest sens, chiar și în circumstanțele în care nu existau soluții alternative, fapt care a dus la scăderi ale producției cu până la 30%.


Luând cuvântul cu ocazia Conferinței „Feeding the world in 2050: Smart Use of Fertilisers” organizată de către Fertilizers Europe, Arnaud Petit, directorul departamentului Produse de bază și comerț din cadrul Copa-Cogeca, a declarat: „Agricultorii europeni au fost nevoiți să reducă cu 36% cantitatea de îngrășăminte utilizată. Acest lucru este inacceptabil. Agricultorii nu vor mai putea produce alimentele pe care și le doresc consumatorii europeni. Constatăm semne promițătoare în sectorul energetic, pe fondul utilizării de către anumiți agricultori a energiei regenerabile, de exemplu a biogazului, ca sursă de electricitate. Trebuie să lansăm o abordare similară și în ceea ce privește nutrimentele. Dacă dorim să facem față cererii alimentare tot mai mari la nivel mondial, trebuie să producem mai mult și mai bine, dând dovadă de mai mult spirit inovator la nivelul exploatației agricole”.


COPA COGECA este forumul tutelar al PRO AGRO și una dintre cele mai mari și mai active organizații în reprezentarea intereselor la Bruxelles. Organizația acoperă 25 de sectoare agricole și tratează probleme precum : viitorul PAC, negocieri comerciale, analize economice, probleme non-alimentare, implementarea reformei PAC, piețele mărfurilor agricole, etc. (Comunicat Pro Agro)

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Rețeta Consacrată a devenit realitate, pentru procesatorii și consumatorii români. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a înmânat primele 13 atestate pentru produse obținute după rețete consacrate unor producători din industria de morărit-panificație și din industria cărnii. Potrivit unui comunicat de presă al MADR, șapte atestate au fost înmânate președintelui Angst, Sorin Minea, pentru rețetele consacrate de: [...]
Brandul de apă minerală Zizin, produs de compania brașoveană Apemin Zizin, a înregistrat anul trecut o creștere de 37% comparativ cu anul precedent, iar pentru anul acesta com­pania vrea să mențină trendul ascendent al brandului.   Conform datelor furni­zate anterior de companie, brandul Zizin aduce 46% din cifra de afaceri a societății Apemin Zizin, adică reprezintă 21 mil. lei (circa 4,7 mil. euro). Astfel, brandul a depășit anul trecut vânzări de 28 milioane de lei [...]
Deja o prezență permanentă, Carrefour a fost singurul mare retailer care a luat pulsul consumatorilor, la recent trecuta ediție a târgului Indagra Food. La fel ca în anii trecuți, Carrefour și-a amenajat standurile punând în prim-plan alimentele românești, furnizorii români. Aflat la stand, domnul Florin Căpățână, Corporate Affiare al companiei, a declarat special pentru infoALIMENT Magazin că, deși Carrefour bifează [...]
În cadrul conferinței internaționale Meat&Milk 2014, domnul Grigore Tătaru, Director General al companiei ACO România,  a prezentat activitatea și soluțiile tehnice complete, din domeniul apelor uzate. Numele companiei este sinonim cu sisteme de drenaj al apelor de suprafață. Produsele ACO se regăsesc în nenumărate locuri din întreaga lume – la intersecții de trafic rutier, în aeroporturi și magazine, fiind o companie care oferă soluții inteligente [...]
După ce s-a ieftinit ca urmare a scăderii taxei pe valoarea adăugată de la 24% la 9%, pâinea s-a scumpit la loc, ca urmare a introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenți pentru ficare litru de combustibili. Potrivit digi24.ro, creșterea tarifului la gaze dar și la majorarea prețurilor la carburanți, prin introducerea supraaccizei - a crescut și prețul celui mai consumat aliment din România.La Craiova, de exemplu, o pâine de 90 de bani, se vinde acum cu 1 leu. La [...]
Companie:     DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI VALCEAAdresa:    Bd. Tudor Vladimirescu nr.28Localitate:    Ramnicu ValceaJudet:    ValceaTelefon:    0350407130; 025Fax:    0250 734758Descrierea contractului: Achizitionarea a 37.500 buc de 500 g/buc. paine alba cu sare si a 1.800 buc. paine aclorida de 300g/buc.Valoarea estimata fara TVA: 55000.00 RONConditii contract: Livrarea [...]
Produse Directiva 2004/18/CESecțiunea I: Autoritatea contractantă I.1)Denumire, adrese și punct(e) de contactSpitalul Judetean de Urgenta Piatra NeamtB-dul Traian nr. 1-3În atenția: ec. Bucur Stefan610136 Piatra-NeamtROMÂNIATelefon: +40 233213470E-mail: sjapro@sant.roFax: +40 233232050Adresă (adrese) Internet:Adresa profilului cumpărătorului: www.e-licitatie.roAlte informații pot fi obținute de la: Punctul (punctele) de contact menționat(e) [...]
Tara noastra are aproximativ 180.000 de hectare cultivate cu viță-de-vie, din care doar aproximativ 50.000 sunt în circuitul comercial, informeaza ZF. Antreprenorul Dan Balaban, care controlează producă­torul de vinuri premium și superpremium Davino, spune că anul acesta reali­zează o producție medie, specifică unui an normal, dar care va fi cu 30% mai scăzută comparativ cu 2013, când s-a realizat un nivel record. „Anul 2014 nu este un an rău, însă nu se poate [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN