Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Uniunea Europeană trebuie să actualizeze modul in care reglementează biotehnologia pe măsură ce progresele sunt înregistrate în ameliorarea plantelor, a declarat profesorul Huw Jones de la Institutul de cercetare Rothamsted.


"În cazul în care reglementările UE privind biotehnologia nu evoluează în conformitate cu cunostintele noastre despre genetica plantelor, Europa va continua să fie în spatele restului lumii atunci când vine vorba de cercetarea translatională a plantelor și încrucișarea culturilor moderne", a scris Jones, informează Food Navigator.


Jones susține mai multă claritate juridică în editarea genomului, pentru a evita inovațiile și investițiile sufocante în tehnologia din Europa. Editarea genomului taie și alterează secvențe de gene existente la plante- deosebire de modificarea genetică, care pot rezulta din introducerea de ADN din altă parte. Aplicații potențiale pentru tehnologie includ culturile cu alergeni reduși sau calitatea nutrițională sporită, precum și bolile plantelor și rezistența la secetă.


"Editarea genomului a fost deja stabilită ca un instrument puternic în cercetare", a scris Jones intr-un comentariu publicat recent in jurnalul Nature Plants.


Statele Unite au indicat că nu consideră editarea genomului să fie la fel ca și modificarea genetică în scopuri de reglementare, dar problema nu a fost încă decisă în Europa.


Jones a declarat: "Dacă UE a luat o poziție de reglementare care nu este în pas cu restul lumii ar putea provoca perturbări în comerțul culturilor de mărfuri cu implicații negative asupra prețului și ofertei."


El a spus că nu trebuie ca noile soiuri de culturi să fie supuse unor evaluări de risc utilizând culturile convenționale pentru comparație, ci modul în care acestea au fost elaborate pentru a determina gradul lor de siguranță.


 

Alte articole recomandate:

Dezbaterea din prima zi a workshop-ului Fabrica de Carne la care au participat Vladimir Mănăstireanu-Președinte ANSVSA, Radu Timiș-Vicepreședinte ARC și Sorin Minea-Președinte al Romalimenta a subliniat importanța respectării cu strictețe a legislației sanitar-veterinare. Dealtfel, sub titlul dezbaterii, ”Respectarea cu strictețe a legislației sanitar-veterinare, calea spre asanarea pieței”, s-a subliniat faptul [...]
În cursul lunii ianuarie, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 6.357 de controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor [...]
Nereguli în târgurile de animale din județul Galați. Boala limbii albastre pare să nu sperie pe nimeni. Dovadă – târgul din comuna Drăgușeni funcționa duminică fără nicio problemă. Toate se petreceau sub atenta supraveghere a primarului, care nu a ținut cont de ordinul dat de Direcția Sanitar Veterinară care prevede ca toate târgurile din județ să fie închise.   Este duminică, iar târgul de la Drăgușeni, unul cu tradiție în județul Galați, [...]
Codificarea ADN (codurile de bare ADN), care poate confirma sau infirma faptul că un produs alimentar este ceea ce se pretinde, intră pe piață aducând cu sine promisiunea de a scoate la lumina fraudele motivate economic. Acest tip de infracțiuni care au ca obiect falsificarea alimentelor și a băuturilor nu este nou, și, din păcate, are o istorie milenară. Foamea de bani Încă de pe vremea lui Pliniu cel Bătrân, în secolul I d.Hr., istoricul roman se plângea [...]
Prima zi a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk a prilejuit punerea în discuție a calității produselor lactate, în cadrul dezbaterii cu titlul ”Calitatea alimentului și încrederea consumatorului în etichetă”. La dezbatere au participat: Doamna Dana Tănase-Director al Direcției Siguranță Alimentară a Produselor de Origine Animală, Dorin Cojocaru-Președinte APRIL și Cristian Popa-Consultant pe probleme d [...]
Polițiștii vâlceni au acționat vineri pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne, folosindu-se mijloace de transport neautorizate  pentru transportul fără documente al produselor fapt ce afectează bugetul de stat și siguranța alimentară a cetățenilor. Astfel, în jurul orei 10.00, polițiștii au oprit pe DN7- Călimănești pentru control o autoutilitară, ce se deplasa în direcția Sibiu – Râmnicu Vâlcea, condusă [...]
Urmare a rezultatelor obtinute in cursul anului 2013, seful Politiei Romane a dispus continuarea controalele pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul producerii, prelucrarii, depozitarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie. Astfel, a fost semnat un nou plan de actiune, in colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale — Directia Generala de Politici Agricole si Strategii. In cadrul activitatilor demarate, politisti din [...]
  Alexandra Nikolakopoulou a fost anuntata ca nou șeful al DG SANTE din cadrul Comisiei Europene pentru divizia nutriție, compoziție alimentară și informații, urmand lui Basil Mathioudakis, informeaza Food Navigator. Nikolakopoulou va prelua funcția de la Mathioudakis pe 1 martie, când acesta se va pensiona după o carieră de 32 de ani de lucru în Comisie pe 1 martie. Ea deține în prezent funcția de șef adjunct [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN