Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) organizează o conferință științifică în timpul expoziției internaționale World EXPO 2015, care va avea loc în Milano, informează Food Navigator.


Reprezentanți ai comunității de evaluare științifică și a riscurilor și managerii de risc din Europa și din alte părți sunt invitați să ia parte la această conferință care va avea loc în 14-16 octombrie 2015 în același timp cu expoziția World EXPO.


Conferința se va concentra asupra aspectelor de Evaluarea Științei și Știință, Inovare și Societate.


Acesta va fi organizat în sesiuni plenare și workshop-uri; sesiuni de demonstrare vor avea loc pentru oamenii de stiinta pentru a-și prezenta munca lor în domeniile de interes.


Înregistrările se pot face în cursul lunii ianuarie, mai multe detalii pot fi gasite accesând site-ul www.efsaexpo2015.eu/.


Evenimentul urmează primei Conferințe științifica a EFSA: "Granitele provocatoare în evaluarea riscurilor - schimb de experiențe", care a marcat aniversarea a 10 ani a EFSA, în noiembrie anul 2012.


Expo Milano 2015 este o expoziție universală non-comercială jurul temei “Hrănirea planetei, energie pentru viață”. Deschis de la 1 mai pana la 31 octombrie Expo va gazdui peste 130 de participanti.


Tema celei de-a doua conferință EFSA este ”Modelarea viitorului siguranței alimentare, împreună”.


În 2012, EFSA a lansat Strategia Științifică 2012-2016. În perioada 7-8 noiembrie a 2012, mai mult de 600 de experți globali în siguranța alimentară au participat la conferința superior științifică organizată de EFSA pentru a marca aniversarea a celor 10 ani de existență. De atunci, mai multe obiective ale strategiei și recomandările reieșite în urma primei conferințe au fost implementate.


În același timp, știința evaluarăă și știința biologică, ambele urmăresc evaluarea politicilor decizionale și au continuat să evolueze foarte bine. Această înseamnă că toate cunoștințele colective despre macanismele bilogice și impactul lor posibil asupra îmbunătățirii stării de sănătate continuă să crească rapid.


 


 

Alte articole recomandate:

(Comunicat) În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradițional, crește consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomandă cetățenilor să cumpere produse alimentare numai din unități sau spații autorizate sanitar veterinar. Aceasta înseamnă că, atât carnea cât și alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și nu constituie un pericol pentru sănătatea [...]
Diabeticii, persoanele care suferă de intoleranțe alimentare, afecțiuni digestive, renale,  alergii sau cei care pur și simplu au adoptat un stil de viață mai sănătos pot avea o masă festivă de Sărbători la fel de bogată ca restul familiei, potrivit AlimenteSpeciale.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de pe piața locală, specializat în produse dietetice și terapeutice.   În timp ce majoritatea românilor mai fac anumit [...]
Măsurile care protejează consumatorul, introduse de Comisia Europeană și pentru care Bruxelles-ul a atenționat România că este pasibilă de sancțiuni din cauza neaplicării acestora, au fost aprobate de Guvern prin ordonanță de urgență. Adoptarea vine după ce, inițial, respectivele măsuri au fost avizate tot de Guvern printr-o lege a cărei aplicare era mai târzie. Comisia Europeană a decis însă să adopte o singură directivă cu norme standard privind aspectele comune ale [...]
(Agerpres) ANSVSA avertizeaza ca autoritățile bulgare au anunțat, în 7 august 2014, că ovinele și bovinele din unele zone din regiunea Gabrovo (centru-nord) au fost infectate cu febră aftoasă. Febra aftoasă a fost depistată la animale din patru municipalități din regiune – Gabrovo, Sevlievo, Triavna și Drianovo, a declarat Gheorghi Ghinev, de la biroul regional al Agenției pentru siguranța alimentară, transmite Agenția de presă BTA, citată de Agerpres. Autoritățile bulg [...]
Ca urmare a unor semnalări apărute în mass-media privind calitatea și siguranța cărnii de pasăre produsă și comercializată în România, pentru corecta informare a cetățenilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) face următoarele precizări:   Raportul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) – The European Union summary report on antimicrobial resistance in zoonotic and indicator bacteria [...]
Peste 100 de percheziții au loc marți în București și 9 județe, la sedii de firme și la 150 de persoane suspectate că au contrafăcut alcool etilic, prin filtrarea alcoolului sanitar, a unor loțiuni cosmetice și soluții pentru parbrize, apoi l-au vândut în magazine, prejudiciul fiind de 5 mil. euro, informeaza ZF. Potrivit unui comunicat al DIICOT, 110 percheziții au loc în Capitală și în județele Brăila, Constanța, Tulcea, Bacău, Harghita, Covasna, Brașov, Mure [...]
Acțiunea declanșată de conducerea Poliției Române, în toată țara, în perioada premergătoare Paștelui, s-a soldat cu amenzi-record: peste 194.000 de sancțiuni, în valoare totală de 54.185.244 lei (echivalentul a peste 12 milioane de euro). Cele mai multe amenzi le-au încasat șoferii – 148.934, pentru infracțiuni la regimul circulației. Pe locul doi au fost scandalagii – 19.977, pentru încălcarea legii [...]
În cursul lunii noiembrie 2015 ANSVSA și Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN