Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Producatorii de alimente pot de acum sa trimita pe piata produse alimentare fabricate in regim industrial dar care respecta standardele din anul 1967. Desigur, ficare producator este oliber sa aleaga intre a fabrica produse dupa noile retete sau dupa cele vechi, in cazul acestora ramanand ca ele sa fie certificate conform reglementarilor si sa fie introduse in Registrul National.


Ordinul privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești a fost postat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu o listă completă a produselor care au intrat în Registrul Național al Rețetelor Consacrate (RNRC).



 




„Rețeta consacrată românească reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani îninate de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești (2 aprilie 2014), la care operatorii în sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării”, se precizeaza pe site-ul MADR.


Instituția specifică și că produsele înregistrate în RNRC sub aceeași denumire, respectă aceleași cerințe de compoziție și calitate, prevăzute de rețeta consacrată respectivă. „Reprezentanții împuterniciți ai MADR, Ministerul Sănătății și ANPC verifică, la unitatea de producție, în secția de fabricare și la locul de comercializare, respectarea condițiilor și criteriilor care au stat la baza acordării atestatului și a logo-ului pentru produsul alimentar obținut conform rețetei consacrate românești”, se mai arată în documentele postate pe www.madr.ro. Iata lista completa a produselor cuprinse, deocamdata, in RNPC:













































































































Categoria Produsul Cod categorie – Cod produs
Produse din carne Cabanos 01-01
Mușchi file afumat 01-02
Jambon afumat fără os 01-03
Parizer 01-04
Crenvurști cu carne de vită 01-05
Salam Torpedo 01-06
Ciolan presat 01-07
Produse de panificație Pâine albă cu cartofi 02 -01
Pâine semialbă cu cartofi 02-02
Pâine neagră cu cartofi 02 -03
Pâine secară 02-04
Împletiți suprapuși 02-05
Franzelă București 02-06
Produse din lapte Sana (3,6 grăsime) 03-01
Chefir (3,3% grăsime) 03-02
Lapte bătut 03-03
Unt superior 80% 03-04
Cașcaval Fetești 03-05
Cașcaval afumat Brădet 03-06
Cașcaval Râmnic 03-07
Cașcaval Rucăr din lapte crud 03-08
Cașcaval Rucăr din lapte pasteurizat 03-09
Cașcaval Dalia din lapte crud 03-10
Cașcaval Dalia din lapte pasteurizat 03-11

Documente utile:


Alte articole recomandate:

Acrilamida se formează în mod natural în multe alimente de origine vegetală bogate în amidon în timpul tratamentului termic la temperaturi ridicate, ca parte a procesului de îmbrunare. Deși prezența acrilamidei a fost descoperită în alimente abia în 2002, de un grup de cercetători suedezi, ea a fost prezentă în hrană de când oamenii au folosit coacerea, frigerea sau prăjirea ca metode de preparare a alimentelor. În prezent, se lucrează [...]
Evenimentul VIV Europa care a avut loc în luna mai a acestui an a adus la un loc mulți dintre pionierii globali ai tehnologiei siguranței alimentare și compania RANDOX Food Diagnostics s-a numărat printre cei care au avut un impact semnificativ prezentând sistemul propriu multiplex Evidence Investigator. Firma din Marea Britanie și-a făcut debutul la VIV Europa, care a avut loc la Utrecht, Olanda și a avut posibilitatea de a prezenta Biochip Arra [...]
Grupul turc Acelik, proprietarul Arctic, vrea să transforme România în hub european de producție și export, astfel că are planuri să construiască și o a treia fabrică pe piața locală, spun sursele din piață. Turcii au deja o fabrică de frigidere și congelatoare la Găești și au anunțat o unitate de producție de mașini de spălat vase și rufe la Ulmi, în același județ, Dâmbovița. Cea de-a treia unitate de producție, ce ar urma să fie am­plasată tot la Ulmi, v [...]
în luna octombrie 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna octombrie 2012 cu 3,5%, respectiv cu 7,5%. În perioada 1.I – 31.X.2013 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2012, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatații agricole și centre de colectare de către unitățile procesatoare a [...]
  Procesarea la înaltă presiune (HPP) va fi cea mai importantă tehnologie de procesare a alimentelor pentru industria europeană în următorii zece ani, informează Food Navigator luând în considerare noile studii. Campden BRI a chestionat 52 de experți europeni în mare parte din industria alimentară și a constatat tehnologia HPP a reieșit din cela mai multe răspunsuri. Potrivit studiului, publicat in jurnalul Innovative Food Science and [...]
Meyn mLogic Distribution Manager M5.0 este a cincea generație de calculator de cântărire Meyn și oferă operatorului controlul complet asupra procesului de producție la un nivel foarte detaliat, informează The Meat Site. Managerul de distribuție M5.0 poate analiza nivelul de greutate al păsărilor sacrificate atât pre- cât și post- congelare pentru a controla sortarea astfel încât logistica produselor să fie optimizată.Perspectivă completă [...]
BERD analizează acordarea unui împumut pe termen lung în valoare de până la 23 de milioane de euro companiei ETI European Food Industries, subsidiara din România a Eti Gida Sanayi ve Ticaret, din Turcia, pentru finanțarea construcției unei fabrici de produse de patiserie lângă Craiova, informeaza ZF. Costul total al proiectului este de 39 de milioane de euro. Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare urmează să discute aprobarea [...]
Răspunzând unei serii de întrebări, Iulia Popescu, specialist marketing al SC Diana SRL, a declarat pentru Revista Piața că, în 2014, ”continuarea reducerii TVA la produsele alimentare va adauga un nou element de atractivitate, cu consecinte poz-itive pentru activitatea magazinelor Diana. Magazinele Diana sunt furnizoare importante de produse si de preparate din carne. Principalele atribute ale acestora sunt prospetimea si calitatea garantate de noi, in numele [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN