Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Producatorii de alimente pot de acum sa trimita pe piata produse alimentare fabricate in regim industrial dar care respecta standardele din anul 1967. Desigur, ficare producator este oliber sa aleaga intre a fabrica produse dupa noile retete sau dupa cele vechi, in cazul acestora ramanand ca ele sa fie certificate conform reglementarilor si sa fie introduse in Registrul National.


Ordinul privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești a fost postat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu o listă completă a produselor care au intrat în Registrul Național al Rețetelor Consacrate (RNRC).



 




„Rețeta consacrată românească reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani îninate de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești (2 aprilie 2014), la care operatorii în sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării”, se precizeaza pe site-ul MADR.


Instituția specifică și că produsele înregistrate în RNRC sub aceeași denumire, respectă aceleași cerințe de compoziție și calitate, prevăzute de rețeta consacrată respectivă. „Reprezentanții împuterniciți ai MADR, Ministerul Sănătății și ANPC verifică, la unitatea de producție, în secția de fabricare și la locul de comercializare, respectarea condițiilor și criteriilor care au stat la baza acordării atestatului și a logo-ului pentru produsul alimentar obținut conform rețetei consacrate românești”, se mai arată în documentele postate pe www.madr.ro. Iata lista completa a produselor cuprinse, deocamdata, in RNPC:













































































































Categoria Produsul Cod categorie – Cod produs
Produse din carne Cabanos 01-01
Mușchi file afumat 01-02
Jambon afumat fără os 01-03
Parizer 01-04
Crenvurști cu carne de vită 01-05
Salam Torpedo 01-06
Ciolan presat 01-07
Produse de panificație Pâine albă cu cartofi 02 -01
Pâine semialbă cu cartofi 02-02
Pâine neagră cu cartofi 02 -03
Pâine secară 02-04
Împletiți suprapuși 02-05
Franzelă București 02-06
Produse din lapte Sana (3,6 grăsime) 03-01
Chefir (3,3% grăsime) 03-02
Lapte bătut 03-03
Unt superior 80% 03-04
Cașcaval Fetești 03-05
Cașcaval afumat Brădet 03-06
Cașcaval Râmnic 03-07
Cașcaval Rucăr din lapte crud 03-08
Cașcaval Rucăr din lapte pasteurizat 03-09
Cașcaval Dalia din lapte crud 03-10
Cașcaval Dalia din lapte pasteurizat 03-11

Documente utile:


Alte articole recomandate:

In ziua de 12 iunie, în cadrul Workshop-ului Carne, domnul Andrei Pinte, Account Manager Transart, a susținut comunicarea cu titlul ” “Controlul costurilor, de la preluarea comenzilor la livrarea produselor, cu ajutorul unui sistem informatic adecvat”, precum si sistemele informatice elaborate de companie si menite sa eficientizeze activitatea, prin realizarea de economii substantiale. Totodata, domnul Pinte a facut si o prezentare generala a companiei [...]
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a dat un aviz favorabil utilizării soluțiior pe bază de acid peroxiacetic (PAA) pentru tratarea carcaselor și a cărnii de păsăre în scopul reducerii contaminărilor cu agenți patogeni, considerând că nu există riscuri de toxicitate asupra consumatorilor sau a mediului. Experții EFSA au ajuns, de asemenea, la concluzia că este puțin probabil ca utilizarea de soluții pe bază de acid peroxiacetic ar duce la apariția rezistenței [...]
Reiser oferă soluții pentru procesatorii de brânzeturi care includ aplicații pentru formarea, extrudarea, depozitarea brânzeturilor.  De la brânză sub formă de cuburi sau mărunțită, forme cilindrice și sferice, de la brânzeturi mexicane la cheddar, harvati si mozzarella, de la brânzeturi tari și maturate la brânzeturi din lapte de capră și moi, Reiser este soluția completă pentru toate aceste procese de fabricare [...]
O cercetare Mintel, dată publicității la începutul acestei toamne, intitulată ”2018 Global Food & Drink Trends” și bazată pe cerințele actuale ale consumatorilor din 60 de țări, relevă, pe de o parte, preferința acestora pentru produsele ”conveniencre” iar, pe de altă parte, predispoziția lor pentru revenirea la tradiții, concomitent cu accentuarea opțiunilor vegetariene, vegane și flexiteriene. Iată, așadar, [...]
(Comunicat) Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a întâlnit cu Ambasadorul Statului Qatar, Abdulla Nasser A. Alhemaidi și cu o delegație de oameni de afaceri din această țară, interesați să dezvolte relațiile de colaborare româno-qatareze în sfera domeniului agriculturii și dezvoltării rurale. În acest sens, oaspeții din Qatar și-au manifestat dorința de a deschide o societate comercială [...]
Ermatec este o companie specializata in tehnologia de portionare  si feliere cu ultrasunete si poate oferi cele mau bune sotutii de taiere cu greutate fixa sau variabila pentru branza, carne sau produse de panificatie. Compania a lansat de curand ultimul model de echipament, ERMA 30C Caracteristice tehnice ERMA 30C: -realizat din otel inoxidabil AISI 304 -picioare ajustabile pentru planeiateta masinii -parte electrice si penumatica sunt protejate inpotriva patrunderii apei -partea de [...]
Acest aparat este proiectat pentru a umple o nevoie pe piata alimentara, pentru un slicer mic, foarte competitivă și versatil, destinat porționării produselor din carne. Capacitatea feliatorului este de  de 500 de taieri pe minut.Pe lângă cârnați uscati, este posibil să taie carnea la 0 ° C de la grosimea de 3 mm, șuncă cu rata de injectare (mai mare de 100%). Aceasta masina este complet automata și pot fi programati mai multi parametrii: lungimea [...]
Ilias Pliatsikas, managerul de 34 de ani care conduce Fabrica de Lapte Brașov, subsidiara producătorului grec de lactate Olympus, spune că este foarte dificil în România să găsești tehnicieni (electricieni, mecanici) și că nu mai sunt școli care să pregătească tinerii pentru astfel de meserii, informează Ziarul Financiar. „Este greu să găsești oameni pe po­ziții de middle level, nu mai sunt școli de electricieni. Dacă vrei ingineri găsești la un nivel foarte bun, dar [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN