Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Producatorii de alimente pot de acum sa trimita pe piata produse alimentare fabricate in regim industrial dar care respecta standardele din anul 1967. Desigur, ficare producator este oliber sa aleaga intre a fabrica produse dupa noile retete sau dupa cele vechi, in cazul acestora ramanand ca ele sa fie certificate conform reglementarilor si sa fie introduse in Registrul National.


Ordinul privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești a fost postat pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu o listă completă a produselor care au intrat în Registrul Național al Rețetelor Consacrate (RNRC).



 




„Rețeta consacrată românească reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani îninate de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești (2 aprilie 2014), la care operatorii în sectorul alimentar aderă voluntar în vederea înregistrării”, se precizeaza pe site-ul MADR.


Instituția specifică și că produsele înregistrate în RNRC sub aceeași denumire, respectă aceleași cerințe de compoziție și calitate, prevăzute de rețeta consacrată respectivă. „Reprezentanții împuterniciți ai MADR, Ministerul Sănătății și ANPC verifică, la unitatea de producție, în secția de fabricare și la locul de comercializare, respectarea condițiilor și criteriilor care au stat la baza acordării atestatului și a logo-ului pentru produsul alimentar obținut conform rețetei consacrate românești”, se mai arată în documentele postate pe www.madr.ro. Iata lista completa a produselor cuprinse, deocamdata, in RNPC:













































































































Categoria Produsul Cod categorie – Cod produs
Produse din carne Cabanos 01-01
Mușchi file afumat 01-02
Jambon afumat fără os 01-03
Parizer 01-04
Crenvurști cu carne de vită 01-05
Salam Torpedo 01-06
Ciolan presat 01-07
Produse de panificație Pâine albă cu cartofi 02 -01
Pâine semialbă cu cartofi 02-02
Pâine neagră cu cartofi 02 -03
Pâine secară 02-04
Împletiți suprapuși 02-05
Franzelă București 02-06
Produse din lapte Sana (3,6 grăsime) 03-01
Chefir (3,3% grăsime) 03-02
Lapte bătut 03-03
Unt superior 80% 03-04
Cașcaval Fetești 03-05
Cașcaval afumat Brădet 03-06
Cașcaval Râmnic 03-07
Cașcaval Rucăr din lapte crud 03-08
Cașcaval Rucăr din lapte pasteurizat 03-09
Cașcaval Dalia din lapte crud 03-10
Cașcaval Dalia din lapte pasteurizat 03-11

Documente utile:


Alte articole recomandate:

A 4-a ediție a concursului The Global Pinot Masters, organizat de renumita revistă britanică The Drinks Business, care reunește pentru jurizare sute de vinuri din soiul Pinot Noir, la nivel global, și-a desemnat câștigătorii. Vinurile produse de Halewood Wine & Spirits care au primit distincții în cadrul acestei competiții au fost: Kronos 2014, La Umbra 2016, Waitrose 2016, toate trei câștigând medalii de bronz î [...]
Grupul turc Acelik, proprietarul Arctic, vrea să transforme România în hub european de producție și export, astfel că are planuri să construiască și o a treia fabrică pe piața locală, spun sursele din piață. Turcii au deja o fabrică de frigidere și congelatoare la Găești și au anunțat o unitate de producție de mașini de spălat vase și rufe la Ulmi, în același județ, Dâmbovița. Cea de-a treia unitate de producție, ce ar urma să fie am­plasată tot la Ulmi, v [...]
Bonduelle, expertul in legume, calitate si know-how, lanseaza pe piata din Romania o inovatie in categoria amestecurilor de legume congelate: amestecuri de legume, pre-gatite la aburi, pentru supa crema, o noua alternativa sanatoasa si gustoasa la gusturile traditionale.   Gama de legume pre-gatite la aburi pentru supa crema, gata in 3 minute, ofera 3 gusturi diferite, disponibile in ambalaje de 750g, pentru 5 portii si promite rapiditate in bucatarie, gust proaspa [...]
Interesul consumatorilor pentru produse naturale și sănătoase a crescut determinând creșterea consumului de sucuri de fructe și legume. La aceasta contribuie în mare măsură realizările din domeniul filtrării prin membrane, microfiltrarea și ultrafiltrarea, menite să înlocuiască filtrarea cu materiale filtrante care este costisitoare, nesănătoasă și poluantă. Pentru întârzierea colmatării membranei de ultrafiltrare, la obținerea sucurilor fără pulpă este benefică [...]
O metodă inovatoare de prelucrare a cărnii o reprezintă afumarea în câmp electrostatic, constând în ionizarea fumului în câmpuri electrostatice neuniforme, între un electrod activ și unul pasiv, informeaza MeatProcessing. Timpul de afumare durează 2– 5 minute, timp în care componentele din fum se depun pe suprafața produsului de unde difuzează în profunzime prin încălzirea produselor înainte și după afumare cu radiaț [...]
Prigat, Giusto și Cappy au fost cele mai vândute branduri de băuturi din categoria JNSD (sucuri, nectaruri, băuturi necarbonatate - n. red.) în 2012, o piață care se ridică anual la peste 150 de milioane de litri, arată datele companiei de cercetare de piață Canadean.   Astfel Giusto, produs de Romaqua Group, companie cu acționariat românesc, este singurul brand local care se bate pe acest segment cu gi­ganți precum PepsiCo, pro­ducătorul Pri­gat, Coca-Cola [...]
Acest aparat este proiectat pentru a umple o nevoie pe piata alimentara, pentru un slicer mic, foarte competitivă și versatil, destinat porționării produselor din carne. Capacitatea feliatorului este de  de 500 de taieri pe minut.Pe lângă cârnați uscati, este posibil să taie carnea la 0 ° C de la grosimea de 3 mm, șuncă cu rata de injectare (mai mare de 100%). Aceasta masina este complet automata și pot fi programati mai multi parametrii: lungimea [...]
Preturile materiilor prime pentru industria alimentara sunt in scadere pe pietele internationale si pun o presiune tot mai mare pe preturile produselor finite din industria FMCG. Conform cotatiilor afisate de principalele burse pentru cereale, carne sau oleaginoase, preturile pentru principalele materii prime sunt in scadere usoara de mai multe luni consecutiv, informeaza Revista Piata. Pe lantul alimentar, crescatorii de animale sunt printre primii beneficiari ai recoltelor bune d [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN