Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

După negocieri dure, Guvernul și instituțiile financiare internaționale au ajuns la un acord asupra bugetului pentru 2015, construit pe o prognoză de creștere de 2,5%: cheltuieli de 238 de miliarde de lei din încasări de 225 de miliarde de lei și un deficit de 13 miliarde de lei, adică 1,83% din PIB.


Autoritățile au anunțat scăderea TVA de la 24% la 9% în turism, deoarece România avea un deficit de competitivitate în raport cu statele din regiune. Inițial, premierul Victor Ponta a anunțat că scăderea va fi pentru pachetele all inclusive, însă Florin Jianu – ministrul pentru IMM-uri, Turism și Mediul de Afaceri – a anunțat că măsura se va aplica pentru pachetele turistice care includ minim cazare, nu doar cele all inclusive, măsura incluzând nu doar mesele, ci și toate tipurile de servicii.


Drept urmare, patronatele din domeniu au anunțat că vor reduce tarifele cu 10% de anul viitor dacă această măsură va fi luată. „Hotelierii vor scădea de anul viitor tarifele cu 10%. Evaziunea fiscală va scădea și ea, cu siguranță“, a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, citat de Mediafax.


Guvernanții au promis și alte posibile scăderi de taxe, în funcție de încasările la buget. Premierul Victor Ponta a anunțat că este posibilă și scăderea TVA și la alte produse agroalimentare, în vreme ce Darius Vâlcov – ministrul delegat pentru Buget - a spus, în Senat, că TVA ar putea scădea chiar cu două puncte procentuale anul viitor, dacă în primul trimestru din 2015 se vor colecta la buget două miliarde de lei suplimentar.


„Dacă după primul trimestru vom vedea că avem încasări suplimentare de 2 miliarde, vom putea undeva, la jumătatea anului, să luăm măsura de reducere a TVA cu 2%, dacă vom vedea că sunt 4 miliarde, vom putea merge cu 4%“, a susținut ministrul, care a precizat, însă, că totul ține de decizia politică de la acel moment.

Alte articole recomandate:

Gama de mezeluri premium Matache Macelaru’ se imbogateste cu noi produse preparate cu grija si pricepere. Alaturi de cunoscutele si apreciatele Muschi Tiganesc sau File, Sunca de Praga, Salamul de Vara si Salamul Victoria, gama Matache Macelaru’ cuprinde incepand din aceasta vara o serie de specialitati cum sunt Cotletul Haiducesc, Pastrama de Porc si de Vita, Jambonul de Curcan si de Porc, Rulada de Pui, Specialitatea din Ceafa si Sunca Taraneasca. In plus, toate mezelurile [...]
Liderul mondial în organizarea de evenimente dedicate industriei de ambalaje, InterPack- Dusseldorf, a confirmat participarea la eidiția inaugurală a Expo-Conferinței Internaționale infoPACK 2016, organizată de agenția infoGROUP și revista infoPACK, și care va avea loc în data de 17 noiembrie, la Hotel Phoenicia din București.   Reprezentanții companiei germane își vor prezenta evenimentele pe care le au în [...]
Sosul lui Dracula este picant și se recomandă consumul lângă o bucată de carne Un sos special din prune și usturoi, de culoarea sângelui, care poartă numele lui Dracula, va ajunge pe mesele englezilor de Halloween, inclusiv la Casa Regală Britanică.  Ultima „găselniță“ este un sos de prune cu usturoi numit „Dracula’s Delight“, care va ajunge în perioada Halloween-ului pe rafturile magazinului Casei Regale Britanice. Aceste produs [...]
Aproximativ 57% dintre companiile din industria cărnii prezintă un risc de insolvență peste medie, iar dintre acestea, una din patru firme au un risc ridicat de insolvență, se arată într-un studiu al Coface, potrivit căruia 35% din companii fac plățile foarte lent sau nu respectă contractele.   Coface România a analizat un eșantion de 127 de companii care își desfășoară activitatea în domeniul cărnii. După patru ani consecutivi în care [...]
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că de patru-cinci zile este concurență în piață, fiind afișate la raft două prețuri, cel vechi și cel cu TVA scăzut de luni la 9%, fiind simțită o creștere în vânzări, context în care au de câștigat consumatorii, dar și segmentul de agricultură. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că de patru-cinci zile este concurență în piață, fiind afișate la raft două prețuri, cel vechi și cel cu TVA [...]
Producătorul Scandia Food, liderul pieței de conserve de carne și pate, a intrat, la sfârșitul anului trecut, în categoria conservelor de pește cu brandul Lotka, poziționat pe segmentul premium, în contextul creșterii vânzărilor din această categorie.   ”Piața conservelor de pește a prins avânt puternic în ultimii ani, iar pentru Scandia Food intrarea pe acest segment a reprezentat o oportunitate, date [...]
Multinaționale din domeniul FMGC (precum Nestlé, Danone, Unilever și Coca-Cola) s-au aliat cu WWF în cadrul unei asociații cu scopul promovării utilizării produselor plastice biodegradabile în industrie. Bioplastics Feedstock Alliance (BFA) este denumirea noii alianțe create de giganți din industria alimentară și cea mai mare organizație internațională independentă care derulează proiecte pentru conservarea naturii. Promovarea utilizării, în industrie, de bioplastice [...]
Noile reguli europene de etichetare alimentară au intrat in vigoare de sâmbătă, acestea urmărind informarea consumatorilor asupra ingredientelor alergene, iar din 2016, etichetele vor conține și informații despre valoarea nutritivă a alimentelor, potrivit Federației Patronale Române din Industria Alimentară - Romalimenta.            Această reglementare - Regulamentului UE 1169/2011- ar urma să-i ajute pe consumatorii din UE să mănânce mai [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN