Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

După negocieri dure, Guvernul și instituțiile financiare internaționale au ajuns la un acord asupra bugetului pentru 2015, construit pe o prognoză de creștere de 2,5%: cheltuieli de 238 de miliarde de lei din încasări de 225 de miliarde de lei și un deficit de 13 miliarde de lei, adică 1,83% din PIB.


Autoritățile au anunțat scăderea TVA de la 24% la 9% în turism, deoarece România avea un deficit de competitivitate în raport cu statele din regiune. Inițial, premierul Victor Ponta a anunțat că scăderea va fi pentru pachetele all inclusive, însă Florin Jianu – ministrul pentru IMM-uri, Turism și Mediul de Afaceri – a anunțat că măsura se va aplica pentru pachetele turistice care includ minim cazare, nu doar cele all inclusive, măsura incluzând nu doar mesele, ci și toate tipurile de servicii.


Drept urmare, patronatele din domeniu au anunțat că vor reduce tarifele cu 10% de anul viitor dacă această măsură va fi luată. „Hotelierii vor scădea de anul viitor tarifele cu 10%. Evaziunea fiscală va scădea și ea, cu siguranță“, a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, citat de Mediafax.


Guvernanții au promis și alte posibile scăderi de taxe, în funcție de încasările la buget. Premierul Victor Ponta a anunțat că este posibilă și scăderea TVA și la alte produse agroalimentare, în vreme ce Darius Vâlcov – ministrul delegat pentru Buget - a spus, în Senat, că TVA ar putea scădea chiar cu două puncte procentuale anul viitor, dacă în primul trimestru din 2015 se vor colecta la buget două miliarde de lei suplimentar.


„Dacă după primul trimestru vom vedea că avem încasări suplimentare de 2 miliarde, vom putea undeva, la jumătatea anului, să luăm măsura de reducere a TVA cu 2%, dacă vom vedea că sunt 4 miliarde, vom putea merge cu 4%“, a susținut ministrul, care a precizat, însă, că totul ține de decizia politică de la acel moment.

Alte articole recomandate:

Acționarii companiei brașovene Prodlacta, firmă controlată de concernul JLC din Republica Moldova, au fost convocați pe data de 8 octombrie pentru a aproba modificarea actului constitutiv, în sensul că membrii Consiliului de Administrație al producătorului brașovean de lactate pot participa la ședințe și prin intermediul „mijlocului de comunicare la distanță Skype”, se arată într-un convocator remis Bursei de Valori București, citat de cotidianul Bună Ziu [...]
Producția de vin din acest an va fi cu 11% mai mare decât cea de anul trecut – 4 milioane de hectolitri față de 3,6 milioane de hectolitri în 2015. Potrivit Patronatului Național al Viei și Vinului, vinurile vor fi de calitate, pentru că strugurii au acumulat cantități suficiente de zaharuri, dar se înregistrează diferențe semnificative de medie cantitativă de struguri la hectar atât între regiunile viticole, cât și între producătorii aflaț [...]
Situat în centru Bucureștiului, Royal Steak Hot Stone Restaurant s-a născut din dorința propietarilor de a oferi clienților o experiență inedită de masă, care îi va delecta papilele gustative cu un meniu exclusivist. Proprietarii au început prin a importa carne de vită argentiniană pentru alte restaurante dar, apoi, a luat naștere Royal Steak Hot Stone Restaurant. Proprietarii restaurantului sunt doamna Georgiana Dănilă, de profesie avocat, care este [...]
Una dintre cele mai prestigioase companii din Industria laptelui, Covalact, a confirmat participarea la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, eveniment central pentru sectoarele de lapte și carne ale României, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Despre brandul Covalact de Țară Creat în 2010, brandul Covalact de Țară a beneficiat de suport TV și a fost susținut de proiecte [...]
Ieri, compania Danone Romania a anunțat un program de investiții în valoare de 10 milioane de lei pentru retehnologizare și relansarea portofoliului de produse, în special, prin introducerea unui nou ambalaj pentru iaurturi.   Cu aceasta ocazie, Dieter Schulz, managerul care conduce operațiunile locale ale grupului francez Danone, a declarat că anul acesta a început bine, consumatorul român pare să fie mai optimist datorită schimbărilor di [...]
Fructe și sucuri ecologice vor fi produse la una din cele mai mari plantații de mere din Bihor, aflate la în apropierea graniței cu Ungaria, în comuna Cheresig. Livada de la Cheresig are o suprafață de de 20 de hectare, iar producția anuală este de peste 300 de tone de mere. Firma care deține livada a obținut recent Certificatul de Conformitate Ecologică, astfel că din toamna acestui an, merele recoltate și sucul obținut vor fi certificate ecologic. Proprietarul fermei, Constantin [...]
Consiliul de administrație al Comcereal Bacău (simbol CMBC) propune acționarilor retragerea de la tranzacționarea valorilor mobiliare de pe Bursa de Valori Bucureși și transformarea societății într-una de tip închis, conform unui convocator transmis BVB, informeaza cotidianul Bursa. La întrunirea adunării generale extraordinare a acționarilor, convocată pentru începutul lunii septembrie, urmează să fie supuse spre aprobare un raport întocmit de un expe [...]
(Agerpres) Muștarul comercializat pe piața românească are în conținut între 0 și 8 aditivi alimentari (E-uri), în timp ce aproape 45% din produsele studiate nu menționează pe etichetă conținutul de boabe sau de făină de muștar, potrivit rezultatelor unui proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate, derulat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS România) [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN