Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Desi in Romania nu este cunoscut aproape deloc – cu o singura exceptie, cea a Printului Charles!-, gemul Mamei Gherda, din satul Viscri, se pare ca face toti banii, desi costa nu mai putin de 365 euro, borcanul. Produsul din Transilvania are o poveste aparte, iar cumparatorul lui primeste si el un cadou: cinci stejari intr-o padura unica din Salaj.


La 365 de euro pentru 800 de grame, gemul mamei Gherda este, probabil, cel mai scump din lume. Il prepara la foc de lemne din fructe culese chiar de ea, de pe dealurile din jurul satului Viscri. Gherda Gherghiceanu: "Aici sunt macese, aici sunt capsuni si mai sunt si jos corcoduse. Le fac pe fuga, cand am un pic de timp sau refuz sa primesc turisti ca sa reusesc sa fac."


Mama Gherda nu stie de conservanti, deci nu ii foloseste. Adauga foarte putin zahar si are grija sa fiarba cantitati mici, astfel incat gemul sa pastreze intacta aroma fructelor. "Am avut mere foarte putine, si am luat ionatane din Sighisoara, dar n-au gust ca ale noastre, desi erau mai mici, mai viermanoase, dar nu", spune Gherda Gherghiceanu, potrivit www.gandul.info


Bunatatea dulce ajunge intr-un recipient unicat creat de un sticlar vestit din Sibiu. Este asezat apoi intr-o rama de stejar, opera unui tamplar priceput. Asa se naste un cadou sofisticat, pe cat de scump, pe atat de cautat. Taiat din padurile Transilvaniei, stejarul folosit la ambalajul cadoului trebuie inlocuit iar solutia e simpla. Fiecare cumparator primeste 5 stejari pe acest teren de pe Valea Barcaului.


Deja aici au fost plantati cu ajutorul comunitatii peste 2.500 de puieti, iar printre cei care detin o bucatica din padure se afla numeroase persoane publice, dar si oameni de afaceri atat din tara, cat si din strainatate. Produsele exclusiviste sunt apoi livrate in toata Europa cu ajutorul a doua fundatii, iar o parte din banii obtinuti ajung in diferite proiecte sociale legate de educatia copiilor din mediul rural. Faima pretioaselor daruri din Transilvania a ajuns pana la Casa Regala a Marii Britanii, iar Printul Charles este fan declarat al bunatatilor romanesti.


 

Alte articole recomandate:

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat pe site-ul propriu un Proiect de Ordin pentru aprobarea regulilor privind organizarea sistemului de inspecție și certificare în sectorul agricol ecologic. Potrivit proiectului, în sectorul agriculturii ecologice este necesar un sistem de inspecție și control bazat pe activitatea unei Entități Mandatate (EM). „În sensul prezentului ordin, Entitatea Mandatată este organismul de inspecție ș [...]
Guvernul a redactat materialele către Comisia Europeană (CE) pentru a primi acordul să elimine acciza la palinca produsă de către persoanele fizice, susține premierul Victor Ponta, arătând că a mai fost făcută o astfel de cerere, dar nu a fost făcută "bine", informează Mediafax. "La persoanele fizice, am dat drumul la materiale, să ne lase și Comisia Europeană să nu mai accizăm. Trebuie să știm să facem cererea către Comisia Europeană, pentru că noi am mai făcut o dată și nu am făcut-o [...]
Peste 100 de tone de măceșe au fost colectate de Direcția Silvică Olt, cu ajutorul cetățenilor și al personalului silvic, pe care le sortează pentru a le exporta în Olanda, procesul de colectare și sortare a măceșelor fiind încă în derulare până se va ajunge la cantitatea de 180 de tone, conform purtătorului de cuvânt al Direcției Silvice Olt, George Văle. Acesta a menționat că inițial instituția a avut un contract cu parteneri olandezi pentru a livra la export 80 [...]
Dacă se reduce TVA-ul la produsele bio procesate, statul român câștiga din taxele și impozitele din industria procesatoare și România va putea exporta aceste produse bio cu valoare adaugată mare, potrivit unui comunicat al Asociației Bio România. Asociația atrage atenția că, în caz contrar, România va rămâne un importator de alimente ecologice procesate, așa cum este și în prezent, se mai arată în [...]
La ferma fraților Cățean se produc brânzeturi după aceeași rețetă pe care au folosit-o și strămoșii lor. Brânza de burduf din Țara Bârsei-Brașov este atestată documentar încă din 1412. ”Procesăm laptele de oaie împreună cu o parte din laptele de vacă, la fel cum faceau și înaintașii noștri. Producem astfel 9 tipuri de brânză (brânză de burduf ambalata in coaja de brad, piele de oaie sau [...]
Carrefour Romania va incheia, pana la finalul anului, contracte de colaborare cu peste 100 de producatori romani de fructe si legume ca urmare a campaniei din perioada 7-13 august. In total, 704 producatori romani de fructe si legume si-au aratat intentia de a deveni furnizori Carrefour prin completarea formularului special din magazine, la standurile dedicate, si de pe site-ul www.carrefour.ro. Categoriile de produse pentru care se vor incheia contractele de colaborare sunt: verdeata, rosii, [...]
Povestea celor două familii de tineri care au lăsat viața de la oraș pentru a se dedica unei ferme  din apropierea Capitalei a reușit să mai adune un succes. Pe pagina de Facebook a deja brandului ”Coșul de legume”, deținătorii micii afaceri din agribusiness au anunțat că au devenit furnizori pentru producătorul de gustări sănătoase – FruFru. Acesta din urmă are mai multe puncte de vânzare în Capitală, iar produsele sale [...]
În numai câteva luni, un kilogram de lămâi a ajuns să coste mai mult de 15 lei. În spatele exploziei de preț se află atât calamități naturale, care au condus la scăderea ofertei, dar și specula, au declarat specialiștii pentru EVZ.Dacă la începutul anului, un kilogram de lămâi avea prețul de 7-8 lei, situația de la sfârșitul verii a adus un maxim istoric de preț în România. Un kilogram de citrice ajunge [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN