Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa







Ministru Vâlcov anunta scaderea TVA la produsele bio


Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov a anunțat că în proiectul de buget pe 2015 este propusă scăderea TVA de la 24% la 9% la produsele bio, arătând că în buget ”mai sunt și alte surprize extrem de plăcute”.


 


Vâlcov a precizat că proiectul de buget pe 2015 este finalizat, dar urmează negocierile cu FMI și nu sunt cuprinse niciun fel de creșteri de taxe și impozite, ci dimpotrivă vor fi ”câteva surprize extrem de plăcute”.”Bugetul este gata, este dezbătut cu FMI începând de mâine. Nicio măsură de creștere a impozitelor și taxelor nu este prevăzută. (...) Nu veți vedea nicio creștere, dimpotrivă venim cu câteva surprize extrem de plăcute”, a adăugat Vâlcov.


El a spus că una dintre acestea este reducerea TVA de la 24% la 9% la produselor bio.”Ținem foarte mult, domnul prim-ministru ține foarte mult, ca măcar la produsele bio să aibă loc această scădere, măcar de la 1 ianuarie, a TVA de la 24% la 9% și vor fi și multe alte măsuri pe care le putem adopta, dar le discutăm cu FMI”, a mai spus Vâlcov, citata de Mediafax.


El a adăugat că nu este prevăzut în proiectul de buget pe 2015 suprataxarea marilor averi, propunerea UNPR și că este o decizie politică a premierului și coaliției referitoare la momentul introducerii acestei măsuri.Experții Fondului Monetar Internațional (FMI) și cei ai Comisiei Europene (CE) au venit, marți, la Palatul Victoria, pentru o primă discuție cu premierul Victor Ponta despre proiecția bugetară pe anul viitor.


Guvernul va negocia cu experții FMI și CE un deficit pentru 2015 de 2-2,1% din PIB, procentajul suplimentar de 0,6-0,7% urmând să fie utilizat exclusiv pentru armată și co-finanțare, dar și la acest nivel sunt necesare măsuri suplimentare pe venituri sau cheltuieli. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că proiectul bugetului de stat pe 2015 ar urma să fie adoptat până în data de 20 decembrie, el adăugând că a discutat cu premierul Victor Ponta calendarul acțiunilor care urmează să fie derulate în Parlament, pe acest subiect.


 



 

Alte articole recomandate:

Creșterea producției ecologice ar sprijini dezvoltarea unor sisteme alimentare mai durabile în întreaga Europă, a declarat directorul adjunct al IFOAM și directorul de politică Eric Gall, pentru FoodNavigator. Organismul din industria organică și-a lansat recent foaia de parcurs pentru Vision 2030 pentru a sprijini creșterea disponibilității și consumului ecologic în Europa. Viziunea colectivă și strategia își propun s [...]
(Agerpres) Șapte noi produse din zona Pleșcoiului, județul Buzău, au primit atestarea de produse tradiționale. Această recunoaștere la nivel național va permite protejarea acestor rețete transmise de demult. Este vorba despre cârnații de Pleșcoi cruzi și uscați, micii de casă, pieptul de porc crud afumat, mușchiul țărănesc crud-afumat, leberul de casă, toba de casă și cârnații de casă afumați de porc. Toate aceste produse sunt realizate de o firmă din [...]
Pe o piață invadată de falsuri și de tot felul…de artificii, pălinca de Bihor Trămuța este ca o oază într-un deșert, iar dacă iei înghițitură mai hotărâtă, tăria are puterea să te binedispună pentru o zi întreaga. Așa i s-a întâmplat la ”Săptămâna verde” și ministrului german al agriculturii Dr. Hans-Peter Friedrich care, după ce a ciocnit un păhărel din licoarea adusă la Munchen de Florin [...]
(Comunicat) Românii au început să consume mai multă miere ecologică față de ani precedenți, dar sunt încă departe de a atinge cotele de consum din alte țări, susțin reprezentanții federației de profil ROMAPIS. Conform acestora, cosumul de miere convențională rămâne scăzut în România, la 600-700 grame de miere/an, ceea ce însemnă de 2-3 ori mai puțin decât în țările mai prospere. Din cele 24.000 [...]
”Noutatea anului, pentru compania Diana, a fost gama ”Produse boierești”, fabricate după rețete care respectă tradițiile românești dar, mai ales, din cea mai bună carne și cele mai bune ingrediente”, ne-a declarat doamna Adina Crăciunescu, prezentă la standul firmei vâlcene, de la Indagra, aceea care a adăugat: ”În acest an, , la Indagra, am schimbat modul de abordare al prezenței, în sensul că, dacă până [...]
Reteaua Ki-Life a deschis, în luna februarie, un nou magazin specializat în produse naturiste și bio, a doua unitate comercială Ki-Life Natural a rețelei din Capitală. Magazinul este situat pe strada C.A.Rosetti, nr.14-16 și are o suprafață de vânzare de aproximativ 50 de mp.  Compania, deținută de Vlad și Cristina Cuza, mai operează un magazin specializat în produse alimentare și nealimentare naturiste și ecologice în zona Pieței Amzei de aproximativ 11 ani. [...]
(Agerpres) La fel ca in alte zone ale tarii, producătorii din Satu Mare au reușit să-și reatesteze tradițional, după noile reglementări, doar 16 produse, în vreme ce pe vechea legislație numărul produselor tradiționale din județ era de 300. Printre produsele tradiționale reatestate se numără: cârnații, toba, șunca, slănina, kaiserul, pâinea albă, pâinea neagră, pogace de mălai, pâine de mălai și brânzoici. Ioan Pop, președintele Asociației Producătorilor de [...]
Firma “ Ghitta” a deschis de curand magazine in care comercializeaza produse traditionale romanesti in trei mari orase din Europa. “Avand in vedere faptul ca tot mai multi romani pleaca in strainatatefirma noastra sa gandit sa le ofere mancare ca la mama acasa. Asa ca am deschis magazine in cele mai importante orase ale Europei, acestea fiind Bruxelles (Belgia), Rosny sous Bois (Franta – Paris), Torino (Italia). Deoarece ne-am [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi