Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa



"Focusarea pe noi grupuri de consumatori, cu diferite stiluri de viață, precum și caracteristicile geografice va fi cel mai bun mod de a gasi noi oportunități de creștere", a spus Fokke van den Berg de la compania DSM, informeaza Food Navigator.


DSM a introdus o gamă de enzime pentru o producție mai simplificată de bere fără gluten, care are același gust si arata ca un lager obișnuit, a declarat compania.


DSM a susținut că enzimele sale, cum ar fi Brewers Clarex ar permite producătorilor de bere să fabrice cu ușurință bere fără gluten, folosind boabe care contin gluten, iar proteina din gluten se sparge la începutul procesului de fermentație.



Până în prezent producerea de bere fără gluten a fost posibilă prin procese complexe sau utilizarea de cereale fără gluten, cum ar fi mei, orez, sorg, hrișcă sau de porumb. Cu toate acestea, gustul berii a fost foarte mult afectat.


"În ultimii ani, am văzut că 10% din noile produse lansate pe piață au fost fără gluten, dar doar 1% dintre noi producători de bere declară această afirmație. Analiza noastră arată că există un interes si o atractie mare pentru consumatori în trendul fără gluten de careproducătorii de bere pot beneficia", a spus Fokke van den Berg, director de marketing la nivel global al DSM Food Specialties.


Proliferarea microberăriilor


Ideea din spatele enzimelor pentru bere fără gluten a fost de a urmări tendințele de succes din industria alimentară și a băuturilor de larg consum. Produsele cu specificatia ”fără” au devenit din ce în ce mai populare în timp ce consumatori sunt în căutare de produse fără sare, fără grăsime, fără ingrediente artificiale si acelea fără potențiali alergeni, cum ar fi lactoza sau glutenul.


"Personal simt că trendul ”fara gluten” este cel mai puternic și cel mai de durată, cu o creștere de până anul la 37% pe an", a spus Renton Hamish de la Alința Internațională pentru Marketingul Produselor Alimentare.


"Oarecum surprinzător, aceasta tendință nu vine doar din partea celor care au anumite suferințe, cum ar fi boala celiaca care cumpără produse fără gluten, deoarece 98% din piață este de fapt formata din non-suferinzi. Această tendință este rezultatul aparițiilor publice ale unor celebrități care încurajează o dietă fără gluten ca o alegere de viață sănătoasă”, a adăugat acesta.


Mai mult decât atât, în ultimii ani industria a văzut un număr în creștere de microberării care țin cont de preferințele consumatorilor pentru mai multe varietăți de bere artizanale și de specialitate.


 

Alte articole recomandate:

„În ședința Consiliului Local s-a aprobat cu unanimitate de voturi cesionarea unui teren de 10.000 mp pe o perioadă de 49 de ani. Urmează să avem o echipă specializată care să vină să evalueze terenul, iar apoi îl vom scoate la licitație. Așteptăm apoi ofertele fie din partea Arctic, fie din partea furnizorilor companiei”, a spus Grigore Gheorghe, primarul orașului Găești din județul Dâmbovița. El a declarat recent că a purtat discuții cu oficialii Arctic, aceștia [...]
Sa ne dregem serios glasul si sa adoptam inconstient topica din Teoria Conspiratiei: probabil ca experimentele duse de industria militara nu pot fi ajunse din urma decat de cele perfectionate in laboratoarele de marketing. Si, uite asa, stirile din publicitate sunt anuntate de site-urile de stiinta. Ultima dintre ele: billboarduri care citesc emotiile trecatorilor. Dar decat sa facem razboi, mai bine ne lasam manipulati, arrr, scuze, sedusi de publicitate.   M&C [...]
(Mediafax) Pescuitul ilegal reprezintă în continuare o problemă în Marea Neagră, a declarat, joi, comisarul european pentru Pescuit și Afaceri Maritime, Maria Damanaki, precizând că regiunea duce lipsă de strategii, idei noi și investiții. „Situația mediului marin este departe de a fi ideală, și spun asta într- un mod delicat. Infrastructura de transport este încă slabă, de exemplu nu putem traversa ușor Marea Neagră pentru a putea avea turism pe coaste sau [...]
Nawaf Salameh, președinte și CEO al Distile­riilor Alexan­drion, spune că atunci când a construit fabrica din Pleașa (județul Prahova) a făcut infrastructura necesară pentru a dubla capacitatea de producție imediat, astfel încât să poată exporta orice cantitate de băuturi spirtoase. „Dacă nu anul acesta, la anul sigur intrăm pe piața din SUA. De asemenea, aș vrea să acoperim toată Europa, dar și America Latină. Deja sunt în discuții cu un importator [...]
Interesul consumatorilor pentru produse naturale și sănătoase a crescut determinând creșterea consumului de sucuri de fructe și legume. La aceasta contribuie în mare măsură realizările din domeniul filtrării prin membrane, microfiltrarea și ultrafiltrarea, menite să înlocuiască filtrarea cu materiale filtrante care este costisitoare, nesănătoasă și poluantă. Pentru întârzierea colmatării membranei de ultrafiltrare, la obținerea sucurilor fără pulpă este benefică [...]
De-ale noastre, programul dezvoltat de METRO Cash & Carry România în sprijinul producătorilor locali, se extinde în bazinul legumicol Matca din județul Galați, precum și în județele Călărași și Prahova.  „Încă din 1996, anul intrării METRO pe piața din România, ne-am dorit si am susținut dezvoltarea economiei locale, având în vedere ca un loc important printre furnizorii noștri, să îl [...]
Urmare temperaturilor caniculare înregistrate în ultimul interval de timp, conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București a dispus efectuarea de controale pentru a verifica modul de transport, manipulare, depozitare și comercializare a produselor alimentare. Au fost verificate mai multe societăți comerciale, cu activitate de transport, depozitare și comercializare a produselor alimentare, la unele din [...]
Vinurile românești de Budureasca au obținut, în acest an, 24 de medalii de aur și argint, la concursurile internaționale de profil la care au participat. Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, portofoliul Budureasca are 130 de medalii obținute pentru clasarea pe primele 3 locuri la competiții renumite de talie mondială. 'Pentru vinul Cabernet Sauvignon sec 2011 din gama Origini am obținut aur și în acest an, 2 medalii de aur la [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN