Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

 


 


Proiectul 'Anotimpuri la borcan' București-Ilfov s-a îmbogățit, de vineri, cu încă 28 de femei fără loc de muncă din comuna Crețești, județul Ilfov, care au devenit, oficial, lucrătoare specializate în conservele din fructe și legume, informeaza Agerpres.


 


Cele 28 de absolvente au înțeles oportunitatea profesională oferită


de proiect și își doresc să deschidă afaceri de familie în domeniul


alimentar. Cursul absolvit vineri a fost doar primul pas, următorul va fi


inițierea în competențe antreprenoriale, pe care o parte dintre absolvente o


vor obține anul viitor, se arată într-un comunicat al Asociației React.


 


Localitățile Dumitrana și Siliștea Snagovului sunt alte două zone


din Ilfov în care există 56 de beneficiare ale proiectului. Acestea au


încheiat cursul de lucrător în domeniul conservelor din fructe și legume


prin susținerea unui examen care le-a oferit prima acreditare necesară


viitoarei lor cariere.


 


În total, 84 de femei din localitățile Dumitrana, Crețești și


Siliștea Snagovului, județul Ilfov, au făcut primul pas spre o viață activă


profesional, în luna noiembrie, iar alte 308 femei pot să urmeze cursuri


gratuite de lucrător în domeniul conservelor din fructe și legume și de


antreprenoriat, pentru a dezvolta o afacere sau a se angaja.


 


Pe cele 308 locuri gratuite rămase libere în proiect se poate


înscrie orice femeie cu domiciliul în mediul rural din regiunea București -


Ilfov, absolventă a minimum opt clase, fără un loc de muncă în prezent.


Cursurile au o durată de 360 de ore, sunt gratuite, iar diplomele obținute


sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și


Persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educației Naționale.


 


Obiectivul principal al proiectului 'Anotimpuri la borcan'


București-Ilfov, demarat de Asociația React, este atât promovarea femeii din


mediul rural ca persoană activă în câmpul muncii, cât și dezvoltarea


durabilă a comunităților rurale. Astfel, un total de 392 de persoane de sex


feminin vor fi formate profesional și susținute în vederea obținerii unui


loc de muncă ori în a pune bazele unei afaceri proprii.


 


Numele oficial la proiectul 'Anotimpuri la borcan' București-Ilfov


este 'Ocupare și antreprenoriat rural în regiunea București-Ilfov', un


proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional


Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Investește în oameni!.


 

Alte articole recomandate:

Miercuri 28 octombrie 2015 are loc deschiderea oficială INDAGRA FOOD în cadrul centrului expozițional Romexpo. Pentru perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2015, organizatorii estimează un număr de peste 60 de mii de vizitatori specializați din peste 27 de țări.  La standurile celor peste 170 de companii românești și străine, vizitatorii vor avea ocazia să cunoască ultimele tendințe și apariții în ceea ce privește evoluția tehnologiilor din industria agro-alimentară [...]
Pornind de la povestea Luizei (fetița adorabila) care a devenit o mică vedetă odată cu apariția în spotul din 2002, Cris Tim cauta 8 copii care vor fi vedetele noului spot Salam Sasesc, prin intermediul campaniei Cris-Tim te face superstar! Provocarea campaniei: Scrie pe blogul tău o postare în care să-ți convingi cititorii părinți să-si înscrie copiii în concursul Cris-Tim te face superstar, folosindu-te de informațiile existente [...]
Doamna Viorica Dăncilă a confirmat participarea la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment central de cea mai mare vizibilitate, dedicat sectoarelor de carne și lapte ale României, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată [...]
Mai multe hoteluri din București scoase la vânzare în perioada 2008-2011 nu și-au găsit nici până acum cumpărători, deși unii proprietari au mai tăiat din preț într-o piață „amorțită“ și lipsită de interes din partea unor noi investitori.   Hotelul de patru stele NH din Piața Unirii din Capitală, con­tro­lat de acționari spa­nioli, scos la vânzare prin 2008 pentru 18 mi­lioane de euro și ulterior pentru 14 mil. euro în 2010 [...]
Investitorii străini sunt interesați de producția de vin din România, piață care a trecut în ultimii ani prin procese ample de retehnologizare și replantare și care începe să pună pe rafturile magazinelor și în restaurante vinuri de calitate superioară. Pe lista investitorilor se află ju­cători precum Cramele Recaș, Cramele Halewood sau Ro­ten­berg. „În momentul de față Cra­mele Recaș este unul dintre cele mai bune ținte din busi­nessul [...]
  Bursa de pește de la Tulcea va deveni realitate la jumătatea anului viitor. La opt ani de la anunțarea proiectului, au fost demarate lucrările la Bursa de pește din Tulcea. Potrivit contractului și autorităților tulcene, lucrările vor fi finalizate la începutul lunii iulie 2015. „Mai sunt niște chestiuni de aranjament cu șantierul naval (situat în vecinătatea amplasamentului pe care se va realiza proiectul, n.r.), dar asta nu afectează cu nimic buna desfășurare a [...]
Brutăriile premium par a se număra printre cele mai populare afaceri din ultimii ani. Aceste mici brutării tip bistro se adresează clienților dispuși să plătească un preț de patru ori mai mare pentru o pâine, în a cărui fabricare se folosește doar făină importată din Franța și maia realizată după rețete cunoscute în Paris, Roma sau Londra. Potrivit incont.ro, în prezent, în București existe opt lanțuri de mici brutării premium, care împreună au peste 50 de [...]
În cadrul programului primei zile a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, va fi organizat Workshop-ul cu titlul ”Industria lactatelor, sub imperativul investițiilor în tehnologie”.    Astfel, în intervalul orar 11-14, participanții vor avea ocazia să ia contact cu cele mai noi informații tehnice și [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN