Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

OMS și FAO au susținut documentul-cadru ICN2 care propune 60 de recomandări pentru îmbunătățirea sistemelor alimentare și de nutriție la nivel global, informeaza Food Navigator.



Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au publicat un plan de 60 puncte, ca parte a unui "cadru de acțiune" în vederea îmbunătățirii sistemelor alimentare și de nutriție la nivel mondial.



A 2-a Conferinta Internationala de Nutritie (# ICN2) desfasurata în Roma săptămâna trecută, a reunit lideri la nivel mondial și a părți interesate să se confrunte cu problema globală a malnutriției, la cel mai mare congres de nutriție de acest gen.


Pe baza rezultatelor conferinței, FAO și Organizația Mondiala a Sănătății (OMS) au publicat un nou document-cadru care evidențiază punctele de acțiune pentru a imbunatati sanatatea prin nutriție și de a crea un sistem alimentar mai sustenabil pentru populația globală în creștere.



Cadrul voluntar își propune să ghideze punerea în aplicare a angajamentelor din Declarația de la Roma privind Alimentația, care a fost adoptată săptămâna trecută.



"Bazându-se pe angajamente, obiective și ținte existente, acest cadru de acțiune oferă un set de opțiuni și strategii politice pe care guvernele, în cooperare cu alte părți interesate, le pot încorpora, după caz, în programul national de nutriție, sănătate, agricultură, dezvoltare și investiții in aceste planuri, și sa ia în considerare negocierea acordurilor internaționale pentru a oferi o hrana mai bine pentru toți ", afirmă documentul OMS și FAO.



Un nou cadru



Planul de acțiune solicită guvernelor naționale - care au responsabilitatea principală pentru luarea de măsuri la nivel de țară - "sa ia în considerare oportunitatea politicilor și acțiunilor recomandate în raport cu nevoile si conditiile naționale, precum și prioritățile regionale și naționale, inclusiv în cadrele juridice."


Setul de 60 puncte de politici și programe de opțiuni care sunt incluse in 15 capitole cheie își propune să creeze un mediu favorabil și pentru a îmbunătăți nutriția în toate sectoarele și include acțiuni recomandate în 15 domenii-cheie:
1. Crearea unui mediu propice pentru o acțiune eficientă
2. Sisteme de alimentare sustenabile si promovarea unei alimentații sănătoase
3. Comerțul și investițiile internaționale
4. Educarea și informarea nutritionala
5. Protecția socială
6. Sisteme de sănătate puternice și rezistente
7. Promovarea, protejarea și susținerea alăptării
8. Eliminarea risipei alimentare
9. Excesul de greutate și obezitatea la copii
10. Anemia la femeile de varsta reproductiva
11. Servicii de Sănătate pentru a îmbunătăți nutriția
12. Apă, canalizare și igienă
13. Siguranța alimentară și a rezistenței antimicrobiene
14. Responsabilitatea


Documentul OMS și FAO a menționat de asemenea că "în scopul de responsabilitate", Cadrul de acțiune adoptă obiective globale existente pentru îmbunătățirea nutritiei materne, pentru sugari și copii care urmează să fie realizate până în 2025.


 

Alte articole recomandate:

În perioada 10.01.2014 – 13.02.2014, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară. S-au efectuat 8.066 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produs [...]
Oficialii DG SANCO (Direcția Generală a Comisiei Europene pentru Sănătate și Consumatori) au anunțat la sfârșitul lunii octombrie, la Conferința Uniunii Europeane cu privire la Frauda în Industria Alimentară ce a avut loc la Roma, lansarea unui nou instrument de alertare cu privire la fraudele alimentare, instrument ce ar trebui să fie implementat la începutul anului viitor, alături de alte strategii noi pentru a ajuta la prevenirea uno [...]
În cursul lunii ianuarie 2017, ANSVSA, prin Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București, au desfășurat 5.212 controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și a celor alcoolice și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, [...]
Food Vision este cel mai nou eveniment global care conectează liderii inovatori și managerii seniori în dezvoltarea  industriei alimentare și a băuturilor combinând conținutul strategic cu analiza amănunțită a celor mai importante trenduri și îmbunătățiri din piață. Liderii în cercetare și dezvoltare, marketing și strategii de afacere care sunt pasionați de inovație se întâlnesc la Food [...]
Cu o creștere de peste 17 %, prevăzută pentru acest an, firma Lloyd’s Register se dovedește a fi unul dintre cei mai importanți auditori din domeniul gestionării siguranței alimentare, precum și a certificărilor de calitate. Doamna Nicoleta Copăceanu, Sales & Marketing Manager, ne-a declarat: ”Practic, acoperim orice tip de servicii de audit și certificare în domeniul calității alimentelor, dar preocupările noastre acoperă tot [...]
Preocuparea pentru a furniza ambalaje cât mai sigure, din punct de vedere al siguranței alimentare destinate laptelui UHT, precum si sucurilor sau a berii devine din ce în ce mai presantă pentru producătorii de ambalaje, în condițiile în care se pune tot mai mult accentul pe calitatea produselor. O soluție oferă compania Sidel, noutatea fiind anunțată de DairyReporter. Pentru prima oară, companiile de procesare a laptelui pot utiliza tehnologia [...]
(Comunicat) Producătorii agricoli români susținuți prin programul de sprijin guvernamental să cultive tomate în spații protejate dau dovadă de seriozitate și cumpătare în ceea ce privește utilizarea optimă și în condiții de siguranța a produselor de protecție a plantelor. Astfel, produsele de protecție a plantelor au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari ai Autorității Naționale Fitosanitare, respectându-se timpul de [...]
  Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și-a actualizat raportul de consultanță științifică cu privire la alergeni alimentari, luând în considerare datele recente publicate privind prevalența alergenilor alimentari în Europa, informează Food Navigator. Cele mai recente sfaturi actualizează raportul EFSA din 2003, și examinează toate datele publicate referitoare la proteinele care au fost identificate ca alergen [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi