Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

OMS și FAO au susținut documentul-cadru ICN2 care propune 60 de recomandări pentru îmbunătățirea sistemelor alimentare și de nutriție la nivel global, informeaza Food Navigator.



Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au publicat un plan de 60 puncte, ca parte a unui "cadru de acțiune" în vederea îmbunătățirii sistemelor alimentare și de nutriție la nivel mondial.



A 2-a Conferinta Internationala de Nutritie (# ICN2) desfasurata în Roma săptămâna trecută, a reunit lideri la nivel mondial și a părți interesate să se confrunte cu problema globală a malnutriției, la cel mai mare congres de nutriție de acest gen.


Pe baza rezultatelor conferinței, FAO și Organizația Mondiala a Sănătății (OMS) au publicat un nou document-cadru care evidențiază punctele de acțiune pentru a imbunatati sanatatea prin nutriție și de a crea un sistem alimentar mai sustenabil pentru populația globală în creștere.



Cadrul voluntar își propune să ghideze punerea în aplicare a angajamentelor din Declarația de la Roma privind Alimentația, care a fost adoptată săptămâna trecută.



"Bazându-se pe angajamente, obiective și ținte existente, acest cadru de acțiune oferă un set de opțiuni și strategii politice pe care guvernele, în cooperare cu alte părți interesate, le pot încorpora, după caz, în programul national de nutriție, sănătate, agricultură, dezvoltare și investiții in aceste planuri, și sa ia în considerare negocierea acordurilor internaționale pentru a oferi o hrana mai bine pentru toți ", afirmă documentul OMS și FAO.



Un nou cadru



Planul de acțiune solicită guvernelor naționale - care au responsabilitatea principală pentru luarea de măsuri la nivel de țară - "sa ia în considerare oportunitatea politicilor și acțiunilor recomandate în raport cu nevoile si conditiile naționale, precum și prioritățile regionale și naționale, inclusiv în cadrele juridice."


Setul de 60 puncte de politici și programe de opțiuni care sunt incluse in 15 capitole cheie își propune să creeze un mediu favorabil și pentru a îmbunătăți nutriția în toate sectoarele și include acțiuni recomandate în 15 domenii-cheie:
1. Crearea unui mediu propice pentru o acțiune eficientă
2. Sisteme de alimentare sustenabile si promovarea unei alimentații sănătoase
3. Comerțul și investițiile internaționale
4. Educarea și informarea nutritionala
5. Protecția socială
6. Sisteme de sănătate puternice și rezistente
7. Promovarea, protejarea și susținerea alăptării
8. Eliminarea risipei alimentare
9. Excesul de greutate și obezitatea la copii
10. Anemia la femeile de varsta reproductiva
11. Servicii de Sănătate pentru a îmbunătăți nutriția
12. Apă, canalizare și igienă
13. Siguranța alimentară și a rezistenței antimicrobiene
14. Responsabilitatea


Documentul OMS și FAO a menționat de asemenea că "în scopul de responsabilitate", Cadrul de acțiune adoptă obiective globale existente pentru îmbunătățirea nutritiei materne, pentru sugari și copii care urmează să fie realizate până în 2025.


 

Alte articole recomandate:

Compania Testo România a devenit Partener al  EXPO-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2015, care se va desfășura în zilele de 3, 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanță-Priorități pentru ieșirea din impas”.  Participarea Testo România va fi marcată în workshop-ul comun din ziua de 4 iunie, atunci când [...]
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA) a anunțat că, în 6 - 13 decembrie, au fost incinerate aproape opt tone de produse alimentare, toate retrase de la vânzare de către agenții economici constănțeni, din cauza termenului de valabilitate depășit.  „Au fost confiscate și retrase de la vânzare produse alimentare din categoriile: carne și produse din carne - 3.873 kilograme, lapte și produse lactate - 1.494 kilograme, pește și [...]
Probiota 2014- relocată din Bruxel în Amsterdam și organizată de NutraIngredients va aduce împreună cele mai fine minți comerciale și de știință care operează în sectorul pre- și probioticelor pe parcursul unor dezbateri de 2 zile, informează Dairy Reporter. Coordonat de cercetătorul scoțian Dr. Gregor Reid care și-a dedicat viața cercetării probioticelor și a lucrat cu câțiva dintre cei mai mari jucători de pe [...]
Diabeticii, persoanele care suferă de intoleranțe alimentare, afecțiuni digestive, renale,  alergii sau cei care pur și simplu au adoptat un stil de viață mai sănătos pot avea o masă festivă de Sărbători la fel de bogată ca restul familiei, potrivit AlimenteSpeciale.ro, unul dintre cele mai mari magazine online de pe piața locală, specializat în produse dietetice și terapeutice.   În timp ce majoritatea românilor mai fac anumit [...]
Compania Biotrend Plus va invita la Indagra Food 2014, in pavilionul A, la parter, stand 04, sector C pentru a va prezenta cel mai bun produs al anului 2014 pentru fabricile de lapte – filtrul care curata laptele de celulele somatice. Reprezentantii companiei va asteapta  cu teste de ultima generatie pentru depistarea antibioticelor si aflatoxinelor din lapte, precum si teste de sanitatie. Compania Biotrend Plus SRL, este subsidiara companiei Biokom Trend din Bulg [...]
  Noi date de expunere pentru colorantul alimentar Allura Red (E129) sugerează că aportul actual este sigur din punct de vedere al siguranței alimentare, în conformitate cu un aviz revizuit din partea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), informează Food Navigator. EFSA a inițiat evaluarea expunerii în 2013, după ce au apărut date noi despre Allura Red, care face parte dintr-un grup de coloranți alimentari cunoscut sub numele de [...]
Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentară a prezentat recent într-o conferință de presă trei proiecte cofinanțate din Fondul Social European ”Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013”.  Primul proiect se referă la creșterea eficienței sistemelor de control oficiale în domeniul siguranței alimentare, în principal a siguranței produselor de origine non-animală. Scopul proiectului constă în elaborarea metodologiilor de lucru [...]
În cursul lunii noiembrie 2015 ANSVSA și Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.   Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi