Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Exista sperante pentru reducerea cotei de TVA la carne, dar si la alte categorii de produse, dupa cum lasa in continuare sa se inteleaga premierul Victor Ponta: "Anul viitor va exista spațiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi la carne, a precizat inca o data, duminică, premierul Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune. 

"Am avut succes cu reducerea TVA la produse de panificație. Asta înseamnă că anul viitor putem începe, eu sau cei care vor fi la Guvern, proiectul pentru legume-fructe unde avem o mare evaziune fiscală și concurență neloială la legume și fructe venite din străinătate, și după aceea la carne. Cel mai mare impact pe buget este la carne, dar și efectul cel mai bun este la carne, deci putem reduce la 9%. (...) Sunt foarte convins că în 2015 avem spațiul fiscal necesar ca să mergem mai departe la legume-fructe și carne. Eu precizez de fiecare dată și produsele bio, pentru că acolo impactul este foarte mic", a subliniat premierul. 


Acesta a menționat că măsura de reducere a TVA s-a luat mai întâi în domeniul produselor de panificație, pentru că acolo era evaziunea cea mai mare. De asemenea, Ponta consideră că evaziunea este foarte mare în domeniile legume-fructe, unde este și o concurență neloială din partea produselor din import, dar și în domeniul cărnii. 


Pana acum, insa, doar sectorul carnii are o actiune concertata in acest sens, de a determina autoritatile sa reduca nivelul TVA-ului pentru carne si produse din carne. Ultima organizatie care s-a alaturat campaniei "Taie TVA la carne", este Sindalimenta, presedintele acestei organizatii, domnul Dragos Frumosu, semnand aderarea la actiunile comune intreprinse de federatia Pro Agro, Asociatia Romana a Carnii, APCPR si AFIS.


Astfel, in comunicatul transmis redactiei infoALIMENT Magazin, se afirma:


Dragoș FRUMOSU, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului și Ramuri Conexe “SINDALIMENTA” a semnat protocolul de susținere a CAMPANIEI DE REDUCERE A TVA LA CARNE ȘI LA PREPARATELE DIN CARNE.


SINDALIMENTA s-a alăturat astfel demersului inițiat în luna aprilie de către Federația Națională PROAGRO împreună cu Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) și Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).


“Ne-am alăturat acestei campanii pentru că o considerăm un semnal puternic pe care mediul asociativ din România îl dă clasei politice în aceste zile. Cred că forța noastră poate duce pentru început la reducerea TVA la carne și la preparatele din carne și în viitor la reducerea TVA la alimentele de bază. Acesta este un proiect pentru care luptăm de ani de zile și acum s-a creat momentul propice care ar putea determina clasa politică să ia o decizie favorabilă” Dragoș Frumosu, președinte SINDALIMENTA.


***


Suportul tuturor românilor este extrem de important pentru succesul acestei campanii, iar platforma on-line www.taietva.ro le pune la dispoziție metode eficiente de implicare. Orice român poate trimite un mail parlamentarilor din județul său, poate semna petiția pentru reducerea TVA și poate urmării demersurile făcute pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Alte articole recomandate:

În carul Campaniei ”Focus pe TEHNOLOGIE”, declanșată de agenția infoGROUP, Linde Gas a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, eveniment care se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La eveniment, prestigioasa companie va fi reprezentată de domnul Attila Dienes– Manager pe Segmentul de Industrie Alimentară în cad [...]
  Europarlamentarul Rareș Niculescu (PDL) avertizează asupra posibilei scumpiri a cărnii de porc și a celei de pui în urma adoptării unei recomandări a Parlamentului European, cu privire la normele referitoare la etichetarea obligatorie.Potrivit unui comunicat al lui Rareș Niculescu transmis vineri, decizia PE de obligativitate a trecerii pe etichetele produselor de carne, suplimentar, și a locului de naștere al animalului, pe lângă locul unde a fost crescut și locul [...]
Cei mai mari producători și importatori au luat decizia de a înființa asociația patronală a producătorilor și importatorilor de băuturi spirtoase denumită Spirits Romania. Asociația, în curs de înființare, va deveni membră spiritsEUROPE, cel mai important patronat european din industria băuturilor spirtoase, având în componența sa 31 de asociații profesionale naționale din 25 de țări, precum și pe cei mai importanți producători din domeniu: Bacardi Martini, [...]
  Conform companiei, ritmul de crestere din pietele emergente corelat cu incetinirea declinului pietelor mature stabilizeaza la nivel global categoria sucului 100% si o repun pe un trend de usoara crestere panain anul 2018. Rezultatele raportului arata ca sucul 100% ramane o parte importanta din alimentatia obisnuita a oamenilor, peste 40% dintre respondentii studiului declarand ca beau suc zilnic. In plus, consumatorii spun ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru sucurile pe car [...]
Potrivit unui nou raport dat publicității de Canadean, creșterea continuă a cererii pentru ambalaje ușoare de plastic va fi o tendință-cheie pe piața de retail din SUA, care va crește până în 2017. Americanii vor folosi 32.850 de milioane de cutii de plastic și flexibile mai rigide, în 2017, decât au fost în 2012, ceea ce determină ca acest segment să aibă cea mai rapidă creștere în industria de ambalaje din SUA. [...]
(Autor: Aura Alexa Ioan)  Potrivit unui studiu realizat de firma Coreum Consulting SRL, românii sunt consumatori importanți de produse din carne, punând prețul cel mai mare pe calitatea produselor, pe gradul lor de siguranță în consum, dar mult mai puțin pe modul de prezentare, pe design-ul ambalajului sau al etichetei.   84%, ”carnivori”   Majoritatea românilor, adică 84% dintre cei intervievați, consumă în mod frecvent sau [...]
În perioada 1 ianuarie – 23 februarie a acestui an, inspectorii ANSVSA au controlat un număr de 1.441 de transporturi de produse de origine nonanimală, care au ca risc asociat prezența de reziduuri de pesticide și au prelevat, pentru determinări de laborator, un număr de 505 probe.    Verificările au fost realizate în posturile de inspecție la frontieră și punctele finale de import și au vizat determinarea prezenței și a încadrării în limitele admis [...]
Așa cum era de lesne de prevăzut, impactul introducerii TVA redusa la alimente de 9% de la 1 iunie a fost unul pozitiv, cu un plus de 400 milioane de lei la bugetul statului, în ciuda faptului că Guvernul se aștepta la un impact negativ pe prima luna de aplicare de 500 milioane lei. Recunoașterea oficială a acestei realități a fost declarată  de  ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax. "Impactul prognozat pe iunie al introducerii cotei [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN