Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Exista sperante pentru reducerea cotei de TVA la carne, dar si la alte categorii de produse, dupa cum lasa in continuare sa se inteleaga premierul Victor Ponta: "Anul viitor va exista spațiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi la carne, a precizat inca o data, duminică, premierul Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune. 

"Am avut succes cu reducerea TVA la produse de panificație. Asta înseamnă că anul viitor putem începe, eu sau cei care vor fi la Guvern, proiectul pentru legume-fructe unde avem o mare evaziune fiscală și concurență neloială la legume și fructe venite din străinătate, și după aceea la carne. Cel mai mare impact pe buget este la carne, dar și efectul cel mai bun este la carne, deci putem reduce la 9%. (...) Sunt foarte convins că în 2015 avem spațiul fiscal necesar ca să mergem mai departe la legume-fructe și carne. Eu precizez de fiecare dată și produsele bio, pentru că acolo impactul este foarte mic", a subliniat premierul. 


Acesta a menționat că măsura de reducere a TVA s-a luat mai întâi în domeniul produselor de panificație, pentru că acolo era evaziunea cea mai mare. De asemenea, Ponta consideră că evaziunea este foarte mare în domeniile legume-fructe, unde este și o concurență neloială din partea produselor din import, dar și în domeniul cărnii. 


Pana acum, insa, doar sectorul carnii are o actiune concertata in acest sens, de a determina autoritatile sa reduca nivelul TVA-ului pentru carne si produse din carne. Ultima organizatie care s-a alaturat campaniei "Taie TVA la carne", este Sindalimenta, presedintele acestei organizatii, domnul Dragos Frumosu, semnand aderarea la actiunile comune intreprinse de federatia Pro Agro, Asociatia Romana a Carnii, APCPR si AFIS.


Astfel, in comunicatul transmis redactiei infoALIMENT Magazin, se afirma:


Dragoș FRUMOSU, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului și Ramuri Conexe “SINDALIMENTA” a semnat protocolul de susținere a CAMPANIEI DE REDUCERE A TVA LA CARNE ȘI LA PREPARATELE DIN CARNE.


SINDALIMENTA s-a alăturat astfel demersului inițiat în luna aprilie de către Federația Națională PROAGRO împreună cu Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) și Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).


“Ne-am alăturat acestei campanii pentru că o considerăm un semnal puternic pe care mediul asociativ din România îl dă clasei politice în aceste zile. Cred că forța noastră poate duce pentru început la reducerea TVA la carne și la preparatele din carne și în viitor la reducerea TVA la alimentele de bază. Acesta este un proiect pentru care luptăm de ani de zile și acum s-a creat momentul propice care ar putea determina clasa politică să ia o decizie favorabilă” Dragoș Frumosu, președinte SINDALIMENTA.


***


Suportul tuturor românilor este extrem de important pentru succesul acestei campanii, iar platforma on-line www.taietva.ro le pune la dispoziție metode eficiente de implicare. Orice român poate trimite un mail parlamentarilor din județul său, poate semna petiția pentru reducerea TVA și poate urmării demersurile făcute pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Alte articole recomandate:

Urmare temperaturilor caniculare înregistrate în ultimul interval de timp, conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București a dispus efectuarea de controale pentru a verifica modul de transport, manipulare, depozitare și comercializare a produselor alimentare. Au fost verificate mai multe societăți comerciale, cu activitate de transport, depozitare și comercializare a produselor alimentare, la unele din [...]
Oferta de vin de pe piață a crescut puternic în ultimii șapte ani, în­să cererea a stagnat sau a înregistrat o creștere prea mică, în con­dițiile în care s-au finalizat investiții semnificative în noi crame. Șeful Carl Reh Winery, Gabriel Roceanu, estimează că aproximativ ju­mă­tate din cele 70 de companii producătoare de vin active în pia­ța organizată în acest moment, au apărut începând cu anul 2007. [...]
A 4-a ediție a concursului The Global Pinot Masters, organizat de renumita revistă britanică The Drinks Business, care reunește pentru jurizare sute de vinuri din soiul Pinot Noir, la nivel global, și-a desemnat câștigătorii. Vinurile produse de Halewood Wine & Spirits care au primit distincții în cadrul acestei competiții au fost: Kronos 2014, La Umbra 2016, Waitrose 2016, toate trei câștigând medalii de bronz î [...]
După cum se știe, de la 1 ianuarie 2014, procesatorii nu vor mai putea produce lapte conform (curat, sănătos – n.r.) amestecat cu cel neconform, potrivit unei directive a Comisiei Europene. 55 de unități din țară unde este procesat lapte conform și neconform fără separare se află acum în perioadă de tranziție, potrivit oficialilor Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), iar pe 31 decembrie termenul oferit de Comisia Europeană expiră, [...]
Producătorul de ambalaje din carton Ecopack Ghimbav (AMCP), controlat de omul de afaceri Vladimir Cohn, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei (aproximativ 18 milioane de euro), mai mult cu 19% față de aceeași perioadă a anului trecut, datorită creșterii exportului și atragerii unor noi clienți.   Compania și-a bugetat pentru acest an afaceri totale de 100 mil. lei (22,2 mil. euro).   „Domenii precum producția de alimente sau [...]
Pentru ca magazinele sunt pline de produse stricate care ajung in farfuriile oamenilor, zeci de bucatari profesionisti au dat in judecata Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.   Chefii cer schimbarea legii si obligarea producatorilor sa mentioneze pe etichete procentul exact de ingrediente, fara nici o inselatorie. In 2013, ANPC a inregistrat 4100 de plangeri impotriva magazinelor care au vandut marfa neconforma, informează Știrile Protv. 10 reclamatii, cu tot cu [...]
Uleiuri presate la rece. Ulei de floarea-soarelui. Ulei de rapiță. Ulei de nucă. Ulei de in. Ulei de cânepă. Ulei de  dovleac. Toate produse de o familie în localitatea Luna, la 45 de kilometri de Cluj-Napoca. Povestea micii afaceri de succes a fost povestită pentru Agrointeligența de către Felicia Tulai, tânăra care, alături de părinții săi, a creat brandul românesc ”Luna Solai”.   Când a simțit că vrea să facă o [...]
(Autor: Alexandru Peligrad)  Piața băuturilor alcoolice distilate (spirtoaselor) din România este estimată la aproximativ 90-100 milioane de sticle în prezent, nivel ce reprezintă o treime din ceea ce a existat în urmă cu 10-11 ani (300-350 milioane de sticle în 2002), conform unui recent raport (august 2013) elaborat de USDA Foreign Agricultural Service (organizație guvernamentală americană ce oferă informații despre piețel [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN