Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Exista sperante pentru reducerea cotei de TVA la carne, dar si la alte categorii de produse, dupa cum lasa in continuare sa se inteleaga premierul Victor Ponta: "Anul viitor va exista spațiul fiscal necesar pentru reducerea TVA la 9% la legume-fructe și apoi la carne, a precizat inca o data, duminică, premierul Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune. 

"Am avut succes cu reducerea TVA la produse de panificație. Asta înseamnă că anul viitor putem începe, eu sau cei care vor fi la Guvern, proiectul pentru legume-fructe unde avem o mare evaziune fiscală și concurență neloială la legume și fructe venite din străinătate, și după aceea la carne. Cel mai mare impact pe buget este la carne, dar și efectul cel mai bun este la carne, deci putem reduce la 9%. (...) Sunt foarte convins că în 2015 avem spațiul fiscal necesar ca să mergem mai departe la legume-fructe și carne. Eu precizez de fiecare dată și produsele bio, pentru că acolo impactul este foarte mic", a subliniat premierul. 


Acesta a menționat că măsura de reducere a TVA s-a luat mai întâi în domeniul produselor de panificație, pentru că acolo era evaziunea cea mai mare. De asemenea, Ponta consideră că evaziunea este foarte mare în domeniile legume-fructe, unde este și o concurență neloială din partea produselor din import, dar și în domeniul cărnii. 


Pana acum, insa, doar sectorul carnii are o actiune concertata in acest sens, de a determina autoritatile sa reduca nivelul TVA-ului pentru carne si produse din carne. Ultima organizatie care s-a alaturat campaniei "Taie TVA la carne", este Sindalimenta, presedintele acestei organizatii, domnul Dragos Frumosu, semnand aderarea la actiunile comune intreprinse de federatia Pro Agro, Asociatia Romana a Carnii, APCPR si AFIS.


Astfel, in comunicatul transmis redactiei infoALIMENT Magazin, se afirma:


Dragoș FRUMOSU, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, a Băuturilor, Tutunului și Ramuri Conexe “SINDALIMENTA” a semnat protocolul de susținere a CAMPANIEI DE REDUCERE A TVA LA CARNE ȘI LA PREPARATELE DIN CARNE.


SINDALIMENTA s-a alăturat astfel demersului inițiat în luna aprilie de către Federația Națională PROAGRO împreună cu Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) și Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).


“Ne-am alăturat acestei campanii pentru că o considerăm un semnal puternic pe care mediul asociativ din România îl dă clasei politice în aceste zile. Cred că forța noastră poate duce pentru început la reducerea TVA la carne și la preparatele din carne și în viitor la reducerea TVA la alimentele de bază. Acesta este un proiect pentru care luptăm de ani de zile și acum s-a creat momentul propice care ar putea determina clasa politică să ia o decizie favorabilă” Dragoș Frumosu, președinte SINDALIMENTA.


***


Suportul tuturor românilor este extrem de important pentru succesul acestei campanii, iar platforma on-line www.taietva.ro le pune la dispoziție metode eficiente de implicare. Orice român poate trimite un mail parlamentarilor din județul său, poate semna petiția pentru reducerea TVA și poate urmării demersurile făcute pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Alte articole recomandate:

(Agerpres) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va analiza propunerile de programe depuse de organizațiile profesionale și interprofesionale reprezentative interesate de promovarea produselor agroalimentare pe piața Uniunii Europene și în țări terțe, iar până pe data de 15 iunie 2014, acestea vor fi transmise Comisiei Europene pentru evaluare și selecție în vederea cofinanțării Potrivit informațiilor [...]
Aquafiltre® este un brand al Aqua D&P Technologies. Divizia de filtre vine în întâmpinarea clienților cu cea mai mare gama de echipamente pentru îmbunătățirea parametrilor apei de proces sau pentru epurarea apelor uzate (www.aquadp.ro). O filtrare de calitate a apei utilizate în procesele tehnologice și/sau pentru consumul în ferme și crescătorii, conduce la produse de înaltă calitate și la bunăstarea animalelor. D [...]
  Andrei Iusut, proprietarul restaurantelor Divan a declarat următoarele: Vrem să continuăm să ne extindem cu o unitate pe an, așa cum am făcut-o în ultimii trei ani. Nu am decis încă ce direcție de dezvoltare vom avea anul viitor, am putea să ne orientăm către o diversificare a portofoliului sau către expansiunea formatului Express. Ne uităm atât la București, cât și la orașele mari ale țării. Andrei Iusut (33 de ani) a pășit prima dată în business [...]
  Înainte de a vorbi despre tehnologii de ambalare a bomboanelor, cu mult mai importantă este problematica asigurării siguranței alimentare a acestui produs consumat în majoritate covârșitoare de copii, în directă relație cu ambalajul. Relația este strictă și directă, atâta vreme cât, pentru un aspect cât mai comercial, la realizarea ambalajelor sunt folosite cele mai diverse materiale, inclusiv metale prezente în [...]
Asemănătoare, la origini, cu o grăsime groasă (nealcoolică, dar foarte hrănitoare), berea este o băutură slab alcoolizată, a treia ca popularitate mondială, după apă și ceai. În prezent, 20.000 de sortimente de bere sunt produse în lume, folosindu-se 180 de modalități de îmbuteliere. Dintre acestea, berea normală, pils, amară, slab alcoolizată, neagră și crema de bere susțin topul.   De unde vine, încotro se îndreaptă?   Berea se înscrie [...]
Stonyfield din SUA a introdus un produs numit Frozen Yogurt Pearls (Perle de iaurt înghețat), care sunt învelite într-un ambalaj care nu este confecționat din plastic, informează Dairy Industry. Defapt, ambalajul folosit este digerabil. Perlele de iaurt înghețat sunt făcute din iaurt organic produs de compania Stonyfield și învelite în membrane naturale. Cumpărătorii vor putea să le cumpere în ambalaje din celuloză preambalate sau [...]
Fabrica de la Tag a reluat ieri productia de brnaza Nasal, dupa ce a fost incheiat contractul de inchiriere a spatiilor de productie, precum si a marcilor Nasal, Taga si Montana, cooperativei agricole Somes-Aries, membra a cluster-ului AgroTransilvania. Un amplu reportaj pe aceasta tema puteti citi pe www.fabricadelapte.ro. În legatura cu acest eveniment, am primit la redactia infoALIMENT Magazin urmatorul comunicat:   ”Producția la fabrica de brânzeturi de la [...]
Potrivit FoodPackaging, Venturi MAP Gaz Flushing Technology propune noi echipamente echipamente proiectate având la bază conceptul de convenience. Specialiștii evidențiază echipamentul de tăiere și decupaj Stand Alone, proiectat pentru a fi utilizat în combinație cu linii de termoformare, dar și ca un ”stand-alone”, fiind oferit într-o mare varietate de dimensiuni. Atunci când este utilizat în linie cu mașini de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN