Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

“Mica dar voinica” acesta este sloganul pentru masina de oparit, framantare si formare branzeturi de tip UNICA FV. Scopul acestei masini este acele de concentra toate etapele de producere intr-un singur utilaj, pentru a economisi cat mai mult spatiu (datorita acestui fapt masina a primit numele UNICA, iar FV insemnand “Filatrice a Vapore”, adica filare cu vapori).


UNICA FV, la proiectarea si constructia masinii sunt respectate cu strictete normele si directivele UE ce tin de reglementarea producerii utilajelor destinate industriei alimentare si in special de procesarea a laptelui si a branzeturilor. Toate partile utilajului ce intra in contact cu produsul sunt teflonate sau confectionate din materiale ce corespund tuturor cerintelor sanitar igienice.


UNICA FV este un utilaj compact si ergonomic.Poate fi instalata intr-o incapere de numai 20 mp fiind luat in calcul si spatiul de lucru al operatorului


UNICA FV este un utilaj economic si prietenos cu mediul inconjurator. Agentul termic pentru oparirea casului sunt vaporii, care au un cost de producere de pana la 40% mai ieftin decat in cazul metodei clasice (apa fierbinte).Pentru prelucrarea termica a unui kg de cas sunt folositi in jur de 2 l de apa, insa UNICA FV pentru a procesa aceeasi cantitate de cas, utilizeaza 100 g de vapori. Un alt avantaj al oparirii casului cu vapori este acela ca in produs sunt pastrate in intregime grasimile, proteinele si alte substante utile.Toate acestea inseamna reducerea considerabila a consumului energiei electrice, lipsa deversarilor apei reziduale in reteaua de canalizare.


UNICA FV este un utilaj flexibil si universal.Cu ajutorul acestei masini pot fi fabricate toate tipurile de branzeturi din categoria “pasta filata”, printr-o simpla schimbare a tamburilor si a duzelor de formare, ce pot fi efectuate rapid si cu foarte mare usurinta.

Alte articole recomandate:

BERD analizează acordarea unui împumut pe termen lung în valoare de până la 23 de milioane de euro companiei ETI European Food Industries, subsidiara din România a Eti Gida Sanayi ve Ticaret, din Turcia, pentru finanțarea construcției unei fabrici de produse de patiserie lângă Craiova, informeaza ZF. Costul total al proiectului este de 39 de milioane de euro. Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare urmează să discute aprobarea [...]
Aluatul fraged, un aluat nedospit, este format dintr-o masă compactă, densă, care devine fraged-sfărâmicios, după coacere. Din punct de vedere caloric, are valoare energetică ridicată, datorită glucidelor din zahăr și amidonului din făină. Pe lângă materiile prime cu valoare energetică, în compoziția aluatului fraged intră proteinele din ouă și lapte.   Caracteristici generale   Preparatele de cofetărie au la bază aluaturi modelate ca atare sau în asociere [...]
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a dat un aviz favorabil utilizării soluțiior pe bază de acid peroxiacetic (PAA) pentru tratarea carcaselor și a cărnii de păsăre în scopul reducerii contaminărilor cu agenți patogeni, considerând că nu există riscuri de toxicitate asupra consumatorilor sau a mediului. Experții EFSA au ajuns, de asemenea, la concluzia că este puțin probabil ca utilizarea de soluții pe bază de acid peroxiacetic ar duce la apariția rezistenței [...]
Compania vâlceană Diana, unul dintre cei mai prestigioși procesatori de carne din România, va fi prezentă la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, care își va desfășura cea de-a V-a ediție în zilele de 12 și 13 mai sun genericul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”.   Iată, însă, [...]
Prezentă în calitate de Partener Premium la cea de-a patra ediție a EXPO-Conferinței Internaționale Meat & Milk, GEA Group Aktiengesellschaft va prezenta în cadrul workshop-ului din ziua de 3 iunie, LAPTE-Procesatori, cele mai moderne tehnologii de procesare a laptelui.   Reprezentanții companiei vor detalia informații despreseparatoare Westfalia, valve din gama D-tec și dispozitive de optimizare și control di [...]
Companiile Marex și Vegetal Trading, con­trolate de antreprenori din Brăila cu afa­ceri cumulate de peste 200 mil. euro pe an, au intrat în insolvență la propria ce­rere, pe fondul unei crize de lichidități. Printre cei mai mari creditori ai Marex și Vegetal Tra­ding se numără BCR, Bancpost sau Banca Ro­mâ­nească. Grupul controlat de familiile Moraru, Lupașcu și Preda este cel mai mare crescător și procesator de carne de porc cu capital românesc, fiind [...]
Un lucru este sigur: Consumatorii care caută aventuri pentru papilele lor gustative sunt din ce în ce mai mulți, iar tendința se consolidează. Tocmai de aceea, sectorul procesării alimentelor trebuie să țină pasul. Dar, care sunt celelalte tendințe? Innova Market Watch a realizat un studiu care răspunde acestei întrebări. Top Ten Tocmai pentru a face față mai bine solicitărilor venite din partea consumatorilor, Innova Market Watch a analizat o sumedenie de [...]
Prezent la lucrările Conferinței cu titlul ”Ducem agricultura la nivelul următor”, eveniment organizat de Partidul Conservator sub coordonarea domnului Laurențiu Rebega, Alex Jurconi, Președinte al Pro Agro a opinat că pe fermierii și procesatorii sectorului de carne din România îi așteaptă un viitor cu mari și dificile provocări la care nu vor putea găsi soluții, individual, doar în cadrul României, ci numai prin [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN