Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Grecii de la Olympus Diary construiesc la Hălchiu – Brașov o centrală pe biogaz. Potrivit avizului obținut de la Electrica Transilvania Sud, puterea instalată a acesteia urmează să fie de 1,5 MW. Investiția medie într-o astfel de centrală este de trei milioane de euro pentru un MWh, ceea ce înseamnă că grecii ar urma să investească în jur de 4,5 milioane de euro pentru realizarea acestei centrale.


Un proiect asemănător mai avea în Brașov compania Carmolimp, care intenționa să construiască o centrală de 0,6 MWh.


Grupul elen Olympus, care deține o fabrică de produse lactate la Hălchiu, a finalizat 2013 cu afaceri de 55 de milioane de euro în România, în creștere cu 25% față de anul anterior. Până în prezent investițiile realizate de grecii de la Olympus în unitatea de producție de la Hălchiu se ridică la 70 milioane de euro. Fabrica de lactate ocupă o suprafață de 25.000 de metri pătrați, dintr-un lot de 150.000 mp, și are 180 de angajați. Unitatea de producție lucrează în prezent la 40% din capacitatea totală, Pliatsikas estimând o majorare de până la 80% în următorii 3 ani. Fabrica produce zilnic 100 de tone de telemea, peste 100 de tone de lapte și 60 de tone de iaurt. 80% din producție este exportată în țări din Europa de Vest, zona cu cel mai mare aport la business-ul total. Categoriile care au înregistrat cele mai mari vânzări în 2013 sunt iaurtul și telemeaua.


Grupul Olympus este prezent în România din 1999, iar până in 2008 întreaga producție a fost destinată exportului. Din 2008, compania a început să vândă produsele și local. Compania lucrează cu circa 500 de fermieri din zona de nord a României pentru a colecta lapte.(Mai multe, pe www.bizbrasov.ro)

Alte articole recomandate:

Energia verde a atras în primele cinci luni din acest an investiții de 570 mil. euro, în proiecte noi de 341 MW, potrivit datelor publicate de Transelectrica, rezultat de aproape cinci ori mai mic față de prognozele avansate pentru acest an de către Autoritatea Națională de Regle­men­tare în domeniul Energiei (ANRE), citata de Ziarul financiar. În ianuarie anul acesta, ANRE spunea că, pe baza autorizațiilor de înființare care urmează să expire în [...]
(AutorȘ Maria Demetriad)  Ținând cont de complexitatea activităților care se desfășoară într-o unitate producătoare de alimente, dar, mai ales, luându-se în calcul normele foarte stricte de igienă și siguranță care trebuie respectate, la construcția unor astfel de unități trebuie să se aibă în vedere cerințe absolut obligatorii care trebuie satisfăcute încă din faza de proiect.   Amplasarea [...]
  O mare parte a costurilor adiacente producției, dar care se regăsesc în prețul final al produsului, o reprezintă cheltuielile de funcționare în sine a fiecărei unități de producție. Printre acestea se numără și cele legate de manevrarea mărfurilor care, prin natura lucrurilor, utilizează mijloace de transport intrauzinal. La rândul lor, acestea pot fi: elevatoare, transportoare fixe sau mobile, electrocare, motocare, stivuitoare. O soluție pentru diminuarea acestor [...]
Chiar dacă unii producători agricoli sunt mulțumiți de căderile de zăpadă din ultimile două zile, sunt și fermieri afectați. Printre ei se numără și legumicultorii din Matca, județul Galați, pe care căderile de nea i-a obligat să taie folia pe pe solariile cu structură din lemn, pagubele înregistrate ridicându-se la 3.500 lei pentru 1.000 de metri pătrați de solarii acoperite cu polietilenă. Legumicultorii din localitatea Matca au luat această măsură pentru a evita ruperea [...]
  În condiții de criză, diminuarea costurilor de producție este principala preocupare a tuturor managerilor din industria alimentară românească. O parte foarte însemnată a costurilor o reprezintă cele legate de energie. Majorarea permanentă a prețului la energia electrică și la gaze generează majorări de prețuri ale produsului final și, prin consecință, diminuarea consumului. De aceea, adoptarea unor soluții economice de aprovizionare cu energie sau chiar a soluțiilor [...]
Horia Stoian: Programul de Reconversie Energetică stabilit la nivel național, în conformitate cu Programul European Energetic al Uniunii Europene, oferă Industriei alimentare românești posibilitatea de a eficientiza activitatea companiilor, de a diminua costurile de producție și, nu în ultimul rând, de a repartiza un capital sporit campaniilor de marketing și promovare a produselor. De asemenea, reconversia oferă companiilor un canal în plus prin care [...]
O investiție în valoare de 20 de milioane de euro într-o fabrică de uleiuri comestibile și necomestibile la Galda de Jos în județul Alba este blocată din motive administrative. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea construcției noii fabrici a fost atacat în contencios administrativ de către Instituția Prefectului, întrucât legea nu permite valorificarea terenurilor din pășuni, decât prin hotărâre de Guvern. Fabrica de uleiuri de la Galda [...]
Există în continuare multe segmente din industria alimentară în care topul principalilor jucători este format din afaceri de familie din România, deși companiile multinaționale au achiziționat în ultimii ani numeroase afaceri construite de antreprenori români din industria alimentară, fie pentru a-și consolida cota de piață, fie pentru a-și asigura o nouă piață de desfacere, nota într-o analiză Ziarul financiar. De aici, [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi