Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Peste 24% dintre bucureșteni sunt interesați să cumpere produse de panificație de calitate, în timp ce 15% se uită după preț, relevă un studiu efectuat de Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN), în București, în perioada mai-august 2014.


 


"Am făcut un studiu de piață, am plătit o firmă specializată, să vedem ce dorește consumatorul să cumpere, ce sortimente, ce ingrediente să aibă produsul, ce prospețime și ce culoare. Din acest studiu a reieșit că față de anii anteriori, în București, a crescut ponderea celor care solicită calitate la cumpărare și nu se uită la preț. Dacă în anii trecuți 23% se uitau după preț și numai 18% se uitau după calitate, acum procentele s-au inversat: 24% se uită după calitate și 15-16% se uită după preț", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Aurel Popescu, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase (ROMPAN).


Potrivit datelor ROMPAN, producția totală de pâine din România este de 1,8 milioane tone/an, iar consumul mediu al unui român se ridică la 78 kg/an, peste media europeană, dar în scădere față de nivelul din 1989 (136 kg/an), datorită consumului ridicat de produse de patiserie și simigerie. ROMPAN este prima asociație constituită în România în 1990 și cuprinde 300 de societăți din toate domeniile din industrie. Cota de piață este de 65% pe morărit, 40% la panificație, 70% la paste făinoase și 55% la biscuiți. În industria de morărit și panificație lucrează 80.000 de salariați, mai mult de jumătate din toată industria alimentară, unde sunt 150.000 de salariați, potrivit Agerpres.

Alte articole recomandate:

In cursul zilei de ieri, 17 decembrie, intre orele 6:00 - 10:00, politistii de la Sectia 2 Politie Rurala Ciurea, in colaborare cu un lucrator din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi si lucratori de la Directia Silvica Iasi, au actionat in targul de animale de pe raza comunei Scanteia, informează Buna Ziua Iași. Au fost verificate 43 de autoturisme si 52 de carute, dar si 52 de proprietari de animale, fiind aplicate 15 de amenzi in valoare de [...]
Ca urmare a unor semnalări apărute în mass-media privind calitatea și siguranța cărnii de pasăre produsă și comercializată în România, pentru corecta informare a cetățenilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) face următoarele precizări:   Raportul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) – The European Union summary report on antimicrobial resistance in zoonotic and indicator bacteria [...]
La finalul anului trecut, Biroul Comisiei Europene pentru Siguranță alimentară și veterinară (Food and Veterinary Office-FVO) a întocmit Programul de audit FVO pentru perioada 2015-2017, atât în țările membre ale Uniunii Europene, cât și în Turcia, țară care are statut de țară canditat, precum și în țări terțe. Vă prezentăm principalele puncte ale acestui program, punând un accent pe acțiunile de audit [...]
Sectorul Whisky & Vodka a generat in luna august a acestui an 2.335 de aparitii in online, in crestere cu 70% fata de luna iulie, si un viewership de peste 4,6 milioane. Vizibilitatea sectorului a scazut fata de luna precedenta doar pe bloguri si forumuri, cu 6%, crescand cu 123% in presa online si cu 68% pe retelele sociale, potrivit clasamentului publicat de Iqads. Topul vizibilitatii brandurilor de Whisky & Vodka in online, in functie de expresiile folosite [...]
(Autor: Maria Demetriad)  Deși dispune de un potențial uriaș, sectorul primar, dar și cel de procesare în domeniul producției de alimente eco-bio al României este încă insuficient pus în valoare. Situația nu este o necunoscută, la nivelul Uniunii Europene, astfel încât, împreună cu autoritățile comunitare, dar, în primul rând, cu actorii pieței specifice din Germania, Austria, Ungaria, Serbia, România și Bulgaria a fost [...]
Acordand un scurt interviu agentiei infoALIMENT, doamna Daciana Sarbu, europarlamentar, ne-a declarat: "Ca obiectiv major pe care il urmaresc in aceasta primavara este ca, pe baza rezultatelor care ne vor parveni ca urmare a reducerii TVA-ului la panificatie, sa reusim acest lucru si pentru produsele bio; si sper, si cred, ca acest lucru se poate face inaintea verii, asadar, inaintea termenului prevazut pentru produsele din carne.   Pe de alta parte, urmaresc promovarea produselor bio [...]
Măsura a fost decisă după ce 47 de copii din comuna Odoreu care au băut laptele primit la școală au ajuns la spital cu dureri de burtă. 10 dintre aceștia vor rămâne internați până mâine. În acest moment are loc o anchetă pentru a fi descoperite cauzele îmbolnăvirii. Primarul localității Odoreu Dumitru Dorel Pop spune că laptele distribuit de o firmă din Timiș nu este expirat, însă termenul de valabilitate este de 6 [...]
Și la această ediție a târgului Indagra Food, compania Debiton Termo a demonstrat că este și va fi și în continuare unul dintre etaloanele de profesionalism și calitate a produselor și serviciilor oferite clienților săi. Astfel, în zilele evenimentului, vizitatorii au luat cunoștință cu foarte complexa gamă oferită prezenților dar și potențialilor clienți care vor să își optimizeze procesul tehnologi [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN