Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Rețeta Consacrată a devenit realitate, pentru procesatorii și consumatorii români. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a înmânat primele 13 atestate pentru produse obținute după rețete consacrate unor producători din industria de morărit-panificație și din industria cărnii.


Potrivit unui comunicat de presă al MADR, șapte atestate au fost înmânate președintelui Angst, Sorin Minea, pentru rețetele consacrate de: crenvurști cu carne de vită, jambon afumat fără os, ciolan presat, cabanos, mușchi file afumat, parizer și salam Torpedo. De asemenea, directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat în posesia atestatelor pentru șase rețete consacrate: pâine albă cu cartofi, pâine cu secară, pâine semialbă cu cartofi, pâine neagră cu cartofi, franzelă București și împletiții suprapuși.


Președintele ROMPAN, Aurel Popescu, a afirmat că la începutul lunii decembrie câteva unități din industrie vor scoate și cozonaci realizați tot după rețete mai vechi de 30 de ani, care urmează să primească cât de curând atestatul de Rețetă Consacrată.


Rețeta consacrată reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești.


MADR precizează că atestatul de produs alimentar obținut conform rețetei consacrate românești este valabil pe toată perioada în care operatorul îndeplinește criteriile și cerințele care au stat la baza acordării acestuia. (Mai multe, pewww.agerpres.ro)


Aimintim că, potrivit domnului Viorel Morărescu, director general în MADR, și pentru 8 produse lactate a fost depusă documentația în vederea atestării după criteriile ”Rețeta Consacrată”.


“Avem deja atestate șase produse din pâine și șapte din carne, iar pentru opt produse din lapte s-au depus documentațiile și suntem în discuții cu unitățile de procesare în vederea obținerii atestatului și a logo-ului Rețeta consacrată. Orice operator poate obține această schemă de calitate, dacă îndeplinește condițiile, dar nu este obligatorie.


Rămâne de văzut ce unități de procesare sunt interesate să facă produse de calitate, astfel încât românii să mănânce produse sănătoase și verificate pe tot ceea ce înseamnă trasabilitate”, a declarat, la Indagra 2014, Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. (Mai multe, pe www.fabricadelapte.ro)

Alte articole recomandate:

Publicația infoALIMENT Magazin, editată de Agenția infoGROUP, va participa la Târgul Indagra, precum și la Salonul Indagra Food, care vor avea loc la Centrul Expozițional Romexpo, în perioada 28 octombrie-1 noiembrie 2015. Cu această ocazie, echipa redacțională va intra în dialog cu vizitatorii, prezetându-le principalele programe editoriale, planurile de viitor, tematicile care vor fi în atenția editorială în anul 2016 [...]
Piața dulciurilor de ciocolată din România este într-o creștere continuă, în ciuda recesiunii și a creșterii prețului la cacao, pe plan mondial. Explicația este simplă: românii cu venituri ridicate își mențin în continuare obiceiurile de consum, fără a face rabat de la calitate.   În acest context, unul dintre cei mai mari importatori de ciocolată Premium din România, INTER CONECTER Timișoara, a reușit să-și facă un important [...]
VINVEST Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură împreună cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România organizează cea de-a 11-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST, care va avea loc în perioada 11-13 aprilie 2014, la Centrul Regional de Afaceri Timiș. Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, din dorința de a deschide noi punți de comunicare între consumatorii vinulu [...]
 Președintele interimar al ANPC, Marius Duncă, a anunțat că, în urma controlului de ieri, din magazinele din toată țara, au fost oprite definitiv de la vânzare 19 tone de carne și au fost date amenzi de peste 430.000 de lei, găsindu-se produse expirate, precum și etichetate necorespunzător. Duncă a precizat, astăzi, într-o conferință de presă, că au fost verificați 401 operatori economici, dintre care la 161 s-au constatat abateri. Cantitatea de carne controlată a fost de [...]
(Comunicat) In ultima perioadă au apărut în presă diverse polemici referitoare la acțiunile companiei FrieslandCampina România, consider că este corect ca, în numele dreptului la replică și din poziția și funcția de Președinte al Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui ( APRIL), precum și din dorința de a se cunoaște adevărul de către opinia publică, să precizez următoarele: 1. Compania FrieslandCampina România [...]
După 20 de ani, 2014 este anul în care agricultura României va deveni competitivă, dar pentru a stabiliza producția trebuie investit masiv în sistemele de irigații, a declarat vineri, la Ploiești, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Daniel Constantin, în fața a peste 500 de reprezentanți ai fermierilor și autorităților locale. "Din anul 1994, România nu a avut niciodată o balanță pozitivă, agricultur [...]
Fostele magazine PIC din Craiova, Calarasi si Braila, precum si un teren in Blejoi (judetul Prahova) au fost scose din nou la vanzare individuala prin licitatie publica de catre lichidatorul judiciar, pretul de pornire fiind in total de 10,2 milioane de euro, potrivit Mediafax. PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul judiciar al companiei PIC, aflata in faliment, controlata de fratii Penescu, organizeaza pe 25 aprilie o licitatie pentru vanzarea celor patru [...]
Maria Demetriad: Ieșirea companiilor românești din domeniul Industriei alimentare pe piețele externe a devenit nu doar o necesitate ci și, din fericire, o realitate din ce în ce mai profitabilă pentru toți. Pentru această ediție a infoALIMENT Magazin, am făcut o selecție a celor mai importante manifestări de profil din prima jumătate a anului 2014, fiind convinși că multe dintre firmele autohtone vor fi prezente acolo, cu standuri.   ISM- Köln, 26-29 [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN