Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Rețeta Consacrată a devenit realitate, pentru procesatorii și consumatorii români. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a înmânat primele 13 atestate pentru produse obținute după rețete consacrate unor producători din industria de morărit-panificație și din industria cărnii.


Potrivit unui comunicat de presă al MADR, șapte atestate au fost înmânate președintelui Angst, Sorin Minea, pentru rețetele consacrate de: crenvurști cu carne de vită, jambon afumat fără os, ciolan presat, cabanos, mușchi file afumat, parizer și salam Torpedo. De asemenea, directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat în posesia atestatelor pentru șase rețete consacrate: pâine albă cu cartofi, pâine cu secară, pâine semialbă cu cartofi, pâine neagră cu cartofi, franzelă București și împletiții suprapuși.


Președintele ROMPAN, Aurel Popescu, a afirmat că la începutul lunii decembrie câteva unități din industrie vor scoate și cozonaci realizați tot după rețete mai vechi de 30 de ani, care urmează să primească cât de curând atestatul de Rețetă Consacrată.


Rețeta consacrată reprezintă produsul alimentar românesc fabricat cu respectarea compoziției utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obținute conform rețetelor consacrate românești.


MADR precizează că atestatul de produs alimentar obținut conform rețetei consacrate românești este valabil pe toată perioada în care operatorul îndeplinește criteriile și cerințele care au stat la baza acordării acestuia. (Mai multe, pewww.agerpres.ro)


Aimintim că, potrivit domnului Viorel Morărescu, director general în MADR, și pentru 8 produse lactate a fost depusă documentația în vederea atestării după criteriile ”Rețeta Consacrată”.


“Avem deja atestate șase produse din pâine și șapte din carne, iar pentru opt produse din lapte s-au depus documentațiile și suntem în discuții cu unitățile de procesare în vederea obținerii atestatului și a logo-ului Rețeta consacrată. Orice operator poate obține această schemă de calitate, dacă îndeplinește condițiile, dar nu este obligatorie.


Rămâne de văzut ce unități de procesare sunt interesate să facă produse de calitate, astfel încât românii să mănânce produse sănătoase și verificate pe tot ceea ce înseamnă trasabilitate”, a declarat, la Indagra 2014, Viorel Morărescu, director general în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. (Mai multe, pe www.fabricadelapte.ro)

Alte articole recomandate:

Termenul 'Natural', folosit din ce în ce mai des pe produse alimentare, care însă sunt pline de chimicale, ar putea fi legiferat odată cu introducerea TVA Verde în agricultură și alimentație, conform unui proiect lansat de Uniunea Europeană, consideră președintele Asociației operatorilor din agricultura ecologică Bio-România, Marian Cioceanu.            'Dacă se va implementa acel TVA Verde, pe care ni-l dorim, se va legifera și termenul de [...]
Timisoreana a urcat pe podiumul editiei de anul acesta la, una dintre cele mai prestigioase competitii mondiale din industria berii, fiind singura bere romanesca premiata la categoria „Lager - German-style Pale”.   Timisoreana, berea cu o traditie de aprope 300 de ani in Romania, a fost medaliata cu bronz in cadrul competitiei care premiaza cele mai bune beri din intreaga lume. Astfel, gustul si calitatea apreciate de milioane de romani au fost recunoscute si premiate de un [...]
Editia a treia a Retail Arena porneste la drum cu sloganul “ReShape Retail” ; evenimentul isi propune sa impulsioneze piata de profil, sa ajute specialistii sa gaseasca modelul de business cel mai eficient prin folosirea celor mai noi instrumente din piata, totul prin prezentari, workshop-uri si panel-uri dinamice si la obiect. Conferinta va avea loc in zilele de 11 si 12 noiembrie la hotel Athenee Palace Hilton, preturile pornind de la 39 de euro pentru un workshop [...]
LaDorna, companie din portofoliul Grupului Lactalis, va participa la ediția a IV-a a Conferinței Internaționale Meat & Milk 2015, ca Partener, evenimentul urmând a se desfășura în zilele de 3 și 4 iunie la Hotel Alpin din Poiana Brașov. La eveniment, LaDorna va oferi participanților produse lactate pe care vor avea ocazia să le aprecieze atât la micul dejun, cât și în pauzele de cofee-break.   LaDorna este [...]
Compania Scandia Food va participa în calitate de Partener la cea de-a treia ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2014, care se va desfășura la Hotel Hilton din Sibiu în zilele de 11 și 12 iunie, sub titlul ”Finanțare, Oprimizare, Parteneriat-Factori care pot genera plus-valoare într-o piață globalizată”.   Prezența prestigioasei companii sibiene se va concretiza prin participarea cu stand propriu [...]
La fel ca la precedentele ediții, compania Five Continents va participa la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2016, singurul eveniment profesionist dedicat sectoarelor de lapte și carne ale României, care, în acest an, se va desfășura în zilele de 12 și 13 mai la Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în [...]
Deși consumul a crescut cu aproape 10% în primul trimestru al acestui an, un semnal puternic al ieșirii din criză, revenirea nu s-a văzut pe bursă: acțiunile companiilor din industria alimentară sunt pe minus de la începutul anului. Brokerii pun subperformanța bursieră a com­paniilor din industria alimentară pe seama faptului că acestea nu dețin cote relevante în piețele în care activează și pe lipsa de lichi­di­tatea acțiunilor.  Cele cinci companii [...]
Premierul Victor Ponta a declarat ieri seara, că ar prefera ca mai întâi să se reducă TVA la fructe, legume și carne,, dar aceste reduceri se vor putea negocia după ce vom avea încasările pe primul semestru de TVA la pâine. 'Dacă avem un ritm de creștere așa cum am avut în 2013, de 3,5% e sustenabilă propunerea privind reducerea TVA la 19%. Trebuie să mergem atât cât se poate tot spre zone țintite în care să reducem TVA, deocamdată în zon [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN