Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Luceo va introduce un nou sistem de echipamente pentru etanșare și etichetare în cadrul expoziției Pack Expo International de la Chicago de luna aceasta, informează Global Meat News.


Cea de a patra generație de echipamente ThermoSecure L este un sistem de ambalare care are capacitatea de a respinge ambalaj sigilate necorespunzător și erori de marcaj. Echipamentul poate fi instalat la capătul unei linii de producție sau în alta sală cu un indice de etanșare IP66.


Un purtator de cuvant al companiei Luceo a declarat că satisfacerea cerințelor a fost în centru conceptului de design: “Această mașină nouă a fost proiectată în conformitate cu cerințele de la producători din industria alimentară și mediile lor de producție împreună cu două aspecte fundamentale: Principii de igienă și ușurința de utilizare și funcționare”.


Caracteristicile ThermoSecure L sunt “planuri înclinate pentru scurgerea apei de spălare și nici o parte din sticlă, care este în conformitate cu recomandările directivei HACCP”.


Utilizarea echipamentului este orientată spre realizarea unei etanșeizări și etichetări perfectă a ambalajelor, au declarat pentru sursa citată specialiștii Luceo. “Scopul nostru este ca beneficiarii noștri să găsească la noi soluțiile care le vor rezolva provocările legate de producția imediată și care îi vor ajuta să anticipeze nevoile ulterioare”.


Dintre caracteristicile echipamentului, amintim:



  • Anticipează operațiunile ulterioare;

  • Asigură o infrastructură sigură a controlul acesteia prin comenzi sigure

  • Anticipează impactul siguranței alimentare și operațiunile de pe lanțul de producție

  • Folosește tehnici integrate pentru a obține date importante de la echipamente


 


La rândul lor, specialiștii de la CryoVac vor prezenta mbalajul Mirabella, format din două filme termocontractabile coextrudate, din care unul este un film de etanșare permeabil, iar cel de-al doilea, aflat la exterior, este cu barieră la oxigen. Filmul este combinat cu tăvi CryoVac din polipropilenă sau spumă rigidă, pentru ambalarea perfect ermetică a produselor din carne.


Un accesoriu MAP propus de Multisorb Technologies aduce beneficii tuturor actorilor din lanțul de aprovizionare, prin mărirea termenului de păstrare a cărnii, din momentul ambalării, în cel al expunerii, în cazul vânzării cu amănuntul. Numită FreshPax CR, tehnologia utilizează necrofagi de oxigen, fiind concepută pentru a fi utilizată la ambalarea în saci.


Într-un timp de 24, până la la 48 de ore, necrofagii din interiorul sacilor reduc oxigenul rezidual la zero, extinzând termenul de valabilitate al cărnii la 25 de zile. Când sacii sunt deschiși, produsul ”trayed” capătă culoarea roșie sau roz, demonstrând, astfel, termenul de valabilitate.

Alte articole recomandate:

Industria ambalajelor evoluează în mod continuu. Preferințele consumatorilor se schimbă, durabilitatea este în creștere în importanță, iar proprietarii de brand sunt într-o continuă luptă pentru spațiul la raft. Există o concurență acerbă între retaileri și proprietarii de brand, ceea ce duce la un puternic accent pe eficiența costurilor. Dar, cum vor fi ambalajele afectate de evoluțiile și tendințele în curs [...]
Kearney Blue, un producător de brânzeturi artizanale din Irlanda de Nord a dezvoltat un ambalaj pentru retail ca parte a strategiei sale de creștere rapidă a vânzărilor în magazinele de specialitate, precum si in alte magazine independente din Marea Britanie si Irlanda. Compania a lansat de curand brânza albastră de 225 g cu un pret recomandat pentru retail de 7.38 euro, informează Dairy Industries. Kearney Blue, lansată în 2010 de către Paul McClean, este o [...]
Creșterea constantă a consumului mondial de carne de pui, din ultima jumătate de secol s-a datorat și faptului că, în această perioadă, spre deosebire de alte mărfuri, prețul cărnii de pui a rămas aproape nemodificat, în valoare absolută. Dacă însă luăm în calcul și inflația atunci, prețul, în dolari, al cărnii de pui s-a micșorat de aproximativ 8 ori față de acum 50 de ani. Stabilitatea prețului, facto [...]
Packing Equipment Sales anunță lansarea pe piață a unui nou dispozitiv de etichetare bazat pe tehnologia laserului, dispozitiv produs de compania Venturi MAP. Laser Coder-ul de mare performanță are o foarte largă utilizare, atât la capătul liniilor de ambalare din unitățile de procesare, cât și în depozite sau în retail. Pe lângă produsele din carne, dispozitivul poate fi utilizat pentru codare recipientelor cilindrice, a pungilor, a [...]
Interesul global pentru alimentele congelate a crescut în ultimii ani, ducând la numeroase oportunități de creștere pentru producători. De fapt, firma de cercetare Technavio, care a realizat studiul ”Frozen food packaging-Key considerations for optimising your business”, prezice că piața globală a ambalajelor alimentelor congelate va ajunge la aproape 8 miliarde de euro, în 2019, crescând la un CAGR de aproximativ 5%, până în 2020. [...]
  Înainte de a vorbi despre tehnologii de ambalare a bomboanelor, cu mult mai importantă este problematica asigurării siguranței alimentare a acestui produs consumat în majoritate covârșitoare de copii, în directă relație cu ambalajul. Relația este strictă și directă, atâta vreme cât, pentru un aspect cât mai comercial, la realizarea ambalajelor sunt folosite cele mai diverse materiale, inclusiv metale prezente în [...]
Prin forma sa, ambalajul Tetra Brik Aseptic 250 Base Crystal oferă oportunități de diferențiere la raft a mărcilor Tetra Pak®, lider mondial în soluții de procesare și ambalare a alimentelor, a anunțat lansarea noului ambalajului Tetra Brik® Aseptic 250 Base Crystal, care se remarcă prin două laterale în formă de cristal, oferind astfel mai multe posibilități de diferențiere grafică la raft a produselor alimentare. “Deoarece [...]
Ambalarea prin vacuumare a produselor din carne, foarte larg răspândită astăzi, poate asigura un termen îndelungat de valabilitate și menținerea pentru o mai lungă perioadă de timp a calităților organoleptice ale acestora.   Cameră de vacuum DC Series   Utilajul de ambalare în vid DC Series, produs de firma Technoprowi utilizează folii de plastic de mare densitate. Complet automatizat, DC Series este prevăzut cu un display și un program [...]

 

Living fresh
Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN