Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Luceo va introduce un nou sistem de echipamente pentru etanșare și etichetare în cadrul expoziției Pack Expo International de la Chicago de luna aceasta, informează Global Meat News.


Cea de a patra generație de echipamente ThermoSecure L este un sistem de ambalare care are capacitatea de a respinge ambalaj sigilate necorespunzător și erori de marcaj. Echipamentul poate fi instalat la capătul unei linii de producție sau în alta sală cu un indice de etanșare IP66.


Un purtator de cuvant al companiei Luceo a declarat că satisfacerea cerințelor a fost în centru conceptului de design: “Această mașină nouă a fost proiectată în conformitate cu cerințele de la producători din industria alimentară și mediile lor de producție împreună cu două aspecte fundamentale: Principii de igienă și ușurința de utilizare și funcționare”.


Caracteristicile ThermoSecure L sunt “planuri înclinate pentru scurgerea apei de spălare și nici o parte din sticlă, care este în conformitate cu recomandările directivei HACCP”.


Utilizarea echipamentului este orientată spre realizarea unei etanșeizări și etichetări perfectă a ambalajelor, au declarat pentru sursa citată specialiștii Luceo. “Scopul nostru este ca beneficiarii noștri să găsească la noi soluțiile care le vor rezolva provocările legate de producția imediată și care îi vor ajuta să anticipeze nevoile ulterioare”.


Dintre caracteristicile echipamentului, amintim:



  • Anticipează operațiunile ulterioare;

  • Asigură o infrastructură sigură a controlul acesteia prin comenzi sigure

  • Anticipează impactul siguranței alimentare și operațiunile de pe lanțul de producție

  • Folosește tehnici integrate pentru a obține date importante de la echipamente


 


La rândul lor, specialiștii de la CryoVac vor prezenta mbalajul Mirabella, format din două filme termocontractabile coextrudate, din care unul este un film de etanșare permeabil, iar cel de-al doilea, aflat la exterior, este cu barieră la oxigen. Filmul este combinat cu tăvi CryoVac din polipropilenă sau spumă rigidă, pentru ambalarea perfect ermetică a produselor din carne.


Un accesoriu MAP propus de Multisorb Technologies aduce beneficii tuturor actorilor din lanțul de aprovizionare, prin mărirea termenului de păstrare a cărnii, din momentul ambalării, în cel al expunerii, în cazul vânzării cu amănuntul. Numită FreshPax CR, tehnologia utilizează necrofagi de oxigen, fiind concepută pentru a fi utilizată la ambalarea în saci.


Într-un timp de 24, până la la 48 de ore, necrofagii din interiorul sacilor reduc oxigenul rezidual la zero, extinzând termenul de valabilitate al cărnii la 25 de zile. Când sacii sunt deschiși, produsul ”trayed” capătă culoarea roșie sau roz, demonstrând, astfel, termenul de valabilitate.

Alte articole recomandate:

Paloma D2, noua propunere a inginerilor de la Bosch, este, în fapt, un robot de ambalare, făcând parte din gama de Top a companiei Bosch Packaging, fiind pusă în conexiune cu linia de termoformare  sau formare concepută de Delta Robots și putând ambala produse lactate, atât în casolete de plastic sau folie dură, cât și în recipiente de carton. Productivitatea este de peste 300 de unități ambalate pentru fiecare celulă [...]
Directorul general al Asociației Berarii României, Constantin Bratu, a fost desemnat, la începutul lunii mai, președinte al companiei Eco-Rom Ambalaje, cea mai importantă organizație de preluare a obligației de reciclare și valorificare a deșeurilor de ambalaje, de la agenții economici. Din 2005, Constantin Bratu este directorul general al Asociației Berarii României. Totodată, acesta face parte din Consiliul Director al Federației Romalimenta, Consiliul Român pentr [...]
Permanenta inovare în domeniul ambalajelor se află în atenția permanentă a cercetătorilor în domeniu, siguranța alimentară și prelungirea termenului de valabilitate ale alimentelor fiind condiții absolut necesare pentru un ambalaj de calitate. Totodată, industria specifică se află în fața unei tot mai acute provocări, aceea a respectării condițiilor de mediu. În ajutorul acesteia, vine tehnologia nanocompozitelor. Un exemplu în acest sens îl reprezintă [...]
Irish Flexible Packaging (IFP), un furnizor de folie de unt pentru sectorul produselor lactate, investește aproape 1 milion € în fabrica sa din Wicklow înainte de eliminarea planificată a cotelor de lapte pentru începutul anului viitor. Aceasta miscare va crea noi locuri de muncă, iar compania se așteaptă ca producția să se intensifice urmare a eliminării cotei și a anunțului recent conform căruia Consiliul Irlandez al Lactatelor vor construi o [...]
Stonyfield din SUA a introdus un produs numit Frozen Yogurt Pearls (Perle de iaurt înghețat), care sunt învelite într-un ambalaj care nu este confecționat din plastic, informează Dairy Industry. Defapt, ambalajul folosit este digerabil. Perlele de iaurt înghețat sunt făcute din iaurt organic produs de compania Stonyfield și învelite în membrane naturale. Cumpărătorii vor putea să le cumpere în ambalaje din celuloză preambalate sau [...]
  Cateringul presupune, în primul rând, rapiditate în vânzare, mobilitate, dar și siguranța transportului alimentelor. De aceea, ambalajele destinate acestei zone de comerț alimentar trebuie să îndeplinească unele cerințe specifice.   Caracteristici generale   Ambalajul pentru zona de catering trebuie să fie ușor, rezistent, sigur. Acestea sunt primele caracteristici specifice care trebuie îndeplinite. În [...]
Polibutilena succinată bio (PBS) folosită ca material de ambalat este deja investigată ca parte a unui proiect european, informează Dairy Reporter. SUCCIPACK va produce materiale PBS cu acid succinic bio 100% ( din grâu) pentru procesarea de ambalaje pentru alimente.Aceasta va ajuta industria europeană, în special întreprinderile mici și mijlocii, să își întărească avantajul competitiv asupra dezvoltării PBS-ului bio în SUA și Asia. Scopul [...]
Tetra Pak, lider în industria procesării și ambalării alimentelor, anunță lansarea competiției naționale „Ținutul laptelui”. Competiția se adresează elevilor din clasele 0-VIII și constă într-un joc online educativ despre felul în care este produs și ambalat laptele școlar și despre reciclarea cutiilor de lapte după folosire. “Tetra Pak continuă și în acest an eforturile de promovare a alimentației echilibrate și a [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN