Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Luceo va introduce un nou sistem de echipamente pentru etanșare și etichetare în cadrul expoziției Pack Expo International de la Chicago de luna aceasta, informează Global Meat News.


Cea de a patra generație de echipamente ThermoSecure L este un sistem de ambalare care are capacitatea de a respinge ambalaj sigilate necorespunzător și erori de marcaj. Echipamentul poate fi instalat la capătul unei linii de producție sau în alta sală cu un indice de etanșare IP66.


Un purtator de cuvant al companiei Luceo a declarat că satisfacerea cerințelor a fost în centru conceptului de design: “Această mașină nouă a fost proiectată în conformitate cu cerințele de la producători din industria alimentară și mediile lor de producție împreună cu două aspecte fundamentale: Principii de igienă și ușurința de utilizare și funcționare”.


Caracteristicile ThermoSecure L sunt “planuri înclinate pentru scurgerea apei de spălare și nici o parte din sticlă, care este în conformitate cu recomandările directivei HACCP”.


Utilizarea echipamentului este orientată spre realizarea unei etanșeizări și etichetări perfectă a ambalajelor, au declarat pentru sursa citată specialiștii Luceo. “Scopul nostru este ca beneficiarii noștri să găsească la noi soluțiile care le vor rezolva provocările legate de producția imediată și care îi vor ajuta să anticipeze nevoile ulterioare”.


Dintre caracteristicile echipamentului, amintim:



  • Anticipează operațiunile ulterioare;

  • Asigură o infrastructură sigură a controlul acesteia prin comenzi sigure

  • Anticipează impactul siguranței alimentare și operațiunile de pe lanțul de producție

  • Folosește tehnici integrate pentru a obține date importante de la echipamente


 


La rândul lor, specialiștii de la CryoVac vor prezenta mbalajul Mirabella, format din două filme termocontractabile coextrudate, din care unul este un film de etanșare permeabil, iar cel de-al doilea, aflat la exterior, este cu barieră la oxigen. Filmul este combinat cu tăvi CryoVac din polipropilenă sau spumă rigidă, pentru ambalarea perfect ermetică a produselor din carne.


Un accesoriu MAP propus de Multisorb Technologies aduce beneficii tuturor actorilor din lanțul de aprovizionare, prin mărirea termenului de păstrare a cărnii, din momentul ambalării, în cel al expunerii, în cazul vânzării cu amănuntul. Numită FreshPax CR, tehnologia utilizează necrofagi de oxigen, fiind concepută pentru a fi utilizată la ambalarea în saci.


Într-un timp de 24, până la la 48 de ore, necrofagii din interiorul sacilor reduc oxigenul rezidual la zero, extinzând termenul de valabilitate al cărnii la 25 de zile. Când sacii sunt deschiși, produsul ”trayed” capătă culoarea roșie sau roz, demonstrând, astfel, termenul de valabilitate.

Alte articole recomandate:

Can-Pack România, singura fabrică din Capitală în care se produc ambalaje pentru bere și suc, a finalizat anul trecut cu afaceri de peste 315 mil. lei (71 de milioane de euro), după ce a vândut  850 de milioane de doze metalice, potrivit zf.ro „Am încheiat 2014 cu circa 10% peste ce ne-am propus la cifra de afaceri și volume. Probabil că și profitul va fi cam în aceeași zonă de creștere”, a declarat  Cristian Cornea, directorul general al [...]
Kearney Blue, un producător de brânzeturi artizanale din Irlanda de Nord a dezvoltat un ambalaj pentru retail ca parte a strategiei sale de creștere rapidă a vânzărilor în magazinele de specialitate, precum si in alte magazine independente din Marea Britanie si Irlanda. Compania a lansat de curand brânza albastră de 225 g cu un pret recomandat pentru retail de 7.38 euro, informează Dairy Industries. Kearney Blue, lansată în 2010 de către Paul McClean, este o [...]
Smurfit Kappa a deschis o fabrică Bag-in-Box de 28 milioane euro în Ibi, Spania, datorită cererii din regiune, informează Beveragedaily. Fabrica include un spațiu de prezentare și un centru de training, unde se vor produce robineții de plastic și pungile sub același acoperiș. Pascual Martinez, managerul general Smurfit Kappa, a declarat că această fabric este un pas mare în față pentru activitățile Bag-in-Box atât în interiorul [...]
Creșterea constantă a consumului mondial de carne de pui, din ultima jumătate de secol s-a datorat și faptului că, în această perioadă, spre deosebire de alte mărfuri, prețul cărnii de pui a rămas aproape nemodificat, în valoare absolută. Dacă însă luăm în calcul și inflația atunci, prețul, în dolari, al cărnii de pui s-a micșorat de aproximativ 8 ori față de acum 50 de ani. Stabilitatea prețului, facto [...]
  Ambalarea pulberilor alimentare, a zahărului, orezului, făinii, a cafelei, cacao etc. presupune utilizarea unor echipamente specifice de mare productivitate, fiabile, cu un consum cât mai mic de energie și cu o rată a pierderilor cât mai mică. Detaliem mai jos principalele echipamente folosite.   Mașini automate de ambalat   Ambalarea pulberilor alimentare destinate comercializării directe în magazin se face complet automat, pe linii de mare [...]
Într-un articol publicat de Brandprivat.ro și semnat de domnul Florin Frăsineanu, se analizează atât ultimele campanii publicitare ale companiei Lactag, cât și modul de etichetare sau veridicitatea informațiilor transmise spre consumatori de firma argeșeană. Iată un extras din articol: ”Am semnalat toate acestea intr-un articol publicat in 28 mai 2013 fara ca nimeni din cei mentionati mai sus sa aiba vreun comentariu. Tacere totala si la producator. [...]
“Vinul exigențelor” a fost tradus de echipa Propaganda Brand New prin numele de "Egregio", informează comunicatul de presă emis de Propaganda. Conform informațiilor, în ultimii ani, vinurile tinere au revoluționat percepția despre ce înseamnă un vin bun. Preferințele consumatorilor s-au schimbat, iar vinul tânăr a căpătat o atenție deosebită. Astfel, noul brand, creat de Propaganda Brand New pentru Vincon, susține această schimbare de percepție și aduce pe [...]
Pe data de 20 martie va avea loc un eveniment dedicate tehnologiilor de îmbuteliere lichide, inclusiv procesarea aseptică, ESL și la presiune înaltă (HPP), informează Dairy Reporter. Evenimentul este găzduit de site-urile BeverageDaily și DairyReporter, iar printre speakeri se numără manageri executivi de la GEA Procomac, Refresco Gerber, Coca- Cola Hellenic, precum și un reprezentant renumit din domeniul academic, Aaron Brody și alți doi consultanț [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN