Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În perioada 01.10.2014-31.10.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară.


S-au efectuat 6.256 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de depozitare pentru produse alimentare, semințe, legume și fructe.


Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 30 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 30.200 de lei și prin aplicarea a 51 de avertismente.


Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate amenzi în următoarele județe, astfel:


Botoșani - 7200 lei- depozitare necorespunzătoare, etichetare necorespunzătoare,   lipsă apă curentă, substanțe dezinfectante, pereți, pavimente, utilaje neigienizate;


Brașov - 600 lei- condiții de depozitare necorespunzătoare;


București - 5000 lei - începerea activității fără a notifica DSVSA București, pavimentul din zona de depozitare materii prime neigienizat;


Constanța - 600 lei- neîntreținere spații, utilaje, ustensile;


Dâmbovița - 4800 lei- neîntreținerea spațiilor și utilajelor, etichetare necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, comercializare directă fără documente de înregistrare;


Dolj - 2000 lei- lipsă document înregistrare;


Olt - 2600 lei- nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, funcționare în spații neaprobate sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă;


Prahova - 1200 lei- comercializare produse fără acte de calitate;


Satu Mare - 600 lei- depozitare necorespunzătoare;


Sălaj - 600 lei- spații neigienizate corespunzător, lipsă soluții de igenizare, lipsă analiză microbiologică apă;


Sibiu - 2000 lei- nedeclararea începerii activității;


Tulcea - 1200 lei- neîntreținerea spațiilor de producție în condiții de igienă corespunzătoare, depășirea parametrilor microbiologici la testele de sanitație de pe tegumente la autocontrol, comercializarea fructelor nesortate, etichete nelizibile, ambalaj deteriorat;


Vâlcea - 1200 lei- depozitare necorespunzătoare;


Vaslui - 600 lei- incompatibilitate la depozitarea produselor alimentare;


 


De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor și Programului de supraveghere și control pe anul 2014, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise, precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Alte articole recomandate:

(Comunicat) Ca urmare a unor informații apărute în spațiul public privind prezența substanței „Imazalil” în citrice, pentru corecta informare a consumatorilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor face următoarele precizări: 1. Imazalilul este o substanță utilizată pentru protecția plantelor (pesticid), autorizată în 24 de state membre, inclusiv în România, [...]
Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs, fapt esential când vine vorba de mâncare. Aspectul e sesizat si în raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, conform caruia o mare parte dintre alimentele vândute în comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia în [...]
Ancheta epidemiologică desfășurată de Ministerul Sănătății a identificat ca o probabilă cauză a îmbolnăvirilor anumite alimente. Ca urmare, ANSVSA, conform procedurilor, a prelevat probe din alimentele indicate de Ministerul Sănătății, prin informările transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.   În data de 25 februarie, echipe mixte, alcătuite din inspectori DSVSA și DSP din județele Argeș și Dolj au demarat acțiunea de prelevare de probe, care au [...]
Autoritatea olandeză pentru siguranța alimentară a oprit exportul de carne de vită al firmei Van Hattern Vlees, după ce a descoperit carne de cal. Raportul HAACCP Europa a confirmat că Autoritatea olandeză pentru Siguranță Alimentară (NVWA) a oprit de la vânzare 600 tone de carne de vită, după ce s-a descoperit că această carne era de cal. Firma Van Hattern Vlees urma să comercializeze această carne la export și în lanturile de supermarket-uri. Evidențele [...]
Procesarea la presiune ridicată (HPP) este o tehnologie promițătoare pentru a extinde viața la raft a brânzeturilor moi, Quesco Fresco, informează Dairy Reporter. Această afirmație este cuprinsă în ediția de ianuarie a Jurnalului Științei Lactatelor (Journal of Dairy Science) într-un articol scris de Tomasula și colaboratorii săi, prin care avertizează că există o implicație clară a costurilor. Quesco Fresco este o brânz [...]
În cursul lunii noiembrie 2016 Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități pe domenii de activitate, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, depozitarea de semințe, legume și fructe. C [...]
Apa minerală comercializată de Lidl care a fost retrasă de pe piață după controalele ANPC nu prezintă probleme de calitate, motivul retragerii fiind etichetarea greșită, responsabil pentru acest proces fiind producătorul, care va remedia neconcordanțele, precizează Lidl. Apa minerală restrasă de pe piață, comercializată la Lidl. "Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea greșită privind descrierea sursei de îmbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de [...]
Consumate frecvent în perioada postului de români, produsele de tip pate vegetal abundă în aditivi alimentari și nu sunt deloc sănătoase. Așa arată un studiu făcut de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Strategiilor din România (ANPCPPS), realizat pe eticheta a peste 20 de produse care se găsesc pe rafturile hipermarketurilor de la noi din țară. Potrivit cercetării, numărul de E-uri din produsele de tip pate vegetal variază. Astfel, sunt [...]

 

Meat Milk TV
meatmilk
Debitron Termo
testo
infoALIMENT MAGAZIN