Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În perioada 01.10.2014-31.10.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară.


S-au efectuat 6.256 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de depozitare pentru produse alimentare, semințe, legume și fructe.


Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 30 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 30.200 de lei și prin aplicarea a 51 de avertismente.


Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate amenzi în următoarele județe, astfel:


Botoșani - 7200 lei- depozitare necorespunzătoare, etichetare necorespunzătoare,   lipsă apă curentă, substanțe dezinfectante, pereți, pavimente, utilaje neigienizate;


Brașov - 600 lei- condiții de depozitare necorespunzătoare;


București - 5000 lei - începerea activității fără a notifica DSVSA București, pavimentul din zona de depozitare materii prime neigienizat;


Constanța - 600 lei- neîntreținere spații, utilaje, ustensile;


Dâmbovița - 4800 lei- neîntreținerea spațiilor și utilajelor, etichetare necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, comercializare directă fără documente de înregistrare;


Dolj - 2000 lei- lipsă document înregistrare;


Olt - 2600 lei- nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, funcționare în spații neaprobate sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă;


Prahova - 1200 lei- comercializare produse fără acte de calitate;


Satu Mare - 600 lei- depozitare necorespunzătoare;


Sălaj - 600 lei- spații neigienizate corespunzător, lipsă soluții de igenizare, lipsă analiză microbiologică apă;


Sibiu - 2000 lei- nedeclararea începerii activității;


Tulcea - 1200 lei- neîntreținerea spațiilor de producție în condiții de igienă corespunzătoare, depășirea parametrilor microbiologici la testele de sanitație de pe tegumente la autocontrol, comercializarea fructelor nesortate, etichete nelizibile, ambalaj deteriorat;


Vâlcea - 1200 lei- depozitare necorespunzătoare;


Vaslui - 600 lei- incompatibilitate la depozitarea produselor alimentare;


 


De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor și Programului de supraveghere și control pe anul 2014, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise, precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Alte articole recomandate:

Azodicarbonamida este o substanță chimică obținută prin reacția dintre sulfat de dihidrazină și uree la temperatură și presiune ridicate, formula moleculară C2H4O2N4 și numărul CAS (Chemical Abstract Service) 123-77-3. Ca aditiv alimentar are numărul E927. La temperatura mediului ambiant, azodicarbonamida se prezintă ca o pulbere cristalină inodoră, de culoare galbenă până la roșu-portocaliu. Este utilizată în special ca agent de expandare la fabricarea materialelor plastice [...]
În cursul lunii noiembrie 2016 Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități pe domenii de activitate, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, depozitarea de semințe, legume și fructe. C [...]
Controalele inspectorilor DSVSA Vaslui desfãsurate în perioada premergãtoare sãrbãtorilor de iarnã, inclusiv în timpul acestora au dus la verificarea unui numãr de 242 de unitãti. Ca urmare a neregulilor descoperite în timpul controalelor, desfãsurate în acest interval, au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale, în valoare de 6.200 de lei, au fost acordate 9 avertismente si emise sapte ordonante pentru [...]
O nouă campanie lansată în nord-vestul Angliei a vizat producătorii de băuturi dulci susținând că incapacitatea lor de a informa publicul cu privire la prejudiciile sănătății cauzează efecte negative asupra sănătății copiilor și a tinerilor adulți, informează Food Navigator. Campania Give Up Loving Pop (Gulp) creată de Food Active, încearcă să schimbe atitudinile consumatorilor față de achiziționarea băuturilor dulci.   În timp ce [...]
Comerțul cu păsări și ouă de către producătorii individuali a fost interzis, timp de 30 de zile, în toate piețele din Sectorul 1, ca urmare a confirmării gripei aviare la cinci pescăruși găsiți morți pe malul lacului Grivița, a anunțat Primăria Sectorului 1. "Timp de 30 de zile, comerțul cu păsări și ouă de către producătorii individuali a fost interzis în toate piețele din Sectorul 1. Menționăm că nu a fost restricționată comercializarea de produse avicole, în [...]
Din acest an, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau beneficiaza de o sectie noua de diagnostic de laborator. Sectia este inclusa in Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor si va putea analiza in cel mult 48 de ore orice proba prelevata din produsele alimentare din carne. Aici, se vor putea lucra concomitent 96 probe. “Deocamdata, a fost validata intern metoda de determinare a speciei de provenienta din tesut muscular si preparate [...]
(Comunicat) ANSVSA a organizat, în cadrul proiectului cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013:“Eficientizarea structurilor implicate în gestionarea situațiilor de criză generate de consumul de alimente cu impact asupra sănătății publice”, codul SMIS 40099 un seminar pentru prezentarea cadrului de reglementare privind gestionarea situațiilor de criză. Reuniunea a avut ca sco [...]
Multe alimente existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs, fapt esential când vine vorba de mâncare. Aspectul e sesizat si în raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, conform caruia o mare parte dintre alimentele vândute în comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia în [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN