Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

În perioada 01.10.2014-31.10.2014, direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a Municipiului București au continuat activitățile de control în unitățile din industria agroalimentară.


S-au efectuat 6.256 de controale în unități care-și desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii și a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și alcoolice, a altor produse alimentare precum și unități de depozitare pentru produse alimentare, semințe, legume și fructe.


Neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 30 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 30.200 de lei și prin aplicarea a 51 de avertismente.


Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate amenzi în următoarele județe, astfel:


Botoșani - 7200 lei- depozitare necorespunzătoare, etichetare necorespunzătoare,   lipsă apă curentă, substanțe dezinfectante, pereți, pavimente, utilaje neigienizate;


Brașov - 600 lei- condiții de depozitare necorespunzătoare;


București - 5000 lei - începerea activității fără a notifica DSVSA București, pavimentul din zona de depozitare materii prime neigienizat;


Constanța - 600 lei- neîntreținere spații, utilaje, ustensile;


Dâmbovița - 4800 lei- neîntreținerea spațiilor și utilajelor, etichetare necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare, comercializare directă fără documente de înregistrare;


Dolj - 2000 lei- lipsă document înregistrare;


Olt - 2600 lei- nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, funcționare în spații neaprobate sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă;


Prahova - 1200 lei- comercializare produse fără acte de calitate;


Satu Mare - 600 lei- depozitare necorespunzătoare;


Sălaj - 600 lei- spații neigienizate corespunzător, lipsă soluții de igenizare, lipsă analiză microbiologică apă;


Sibiu - 2000 lei- nedeclararea începerii activității;


Tulcea - 1200 lei- neîntreținerea spațiilor de producție în condiții de igienă corespunzătoare, depășirea parametrilor microbiologici la testele de sanitație de pe tegumente la autocontrol, comercializarea fructelor nesortate, etichete nelizibile, ambalaj deteriorat;


Vâlcea - 1200 lei- depozitare necorespunzătoare;


Vaslui - 600 lei- incompatibilitate la depozitarea produselor alimentare;


 


De asemenea, în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor și Programului de supraveghere și control pe anul 2014, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise, precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Alte articole recomandate:

(Comunicat) În cadrul ședinței de Guvern, desfășurată în data de 04.11.2014, președintele ANSVSA, Dr. Vladimir Mănăstireanu a fost împuternicit să reprezinte statul român în demersurile care vor fi întreprinse privind încheierea Memorandumului de Înțelegere cu Secretarul pentru Agricultură, Zootehnie, Dezvoltare Rurală, Pescuit și Alimentație din Statele Unite Mexicane, prin intermediul Serviciului Național de Sănătate Publică, [...]
În cursul lunii mai 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară. Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități [...]
  Alexandra Nikolakopoulou a fost anuntata ca nou șeful al DG SANTE din cadrul Comisiei Europene pentru divizia nutriție, compoziție alimentară și informații, urmand lui Basil Mathioudakis, informeaza Food Navigator. Nikolakopoulou va prelua funcția de la Mathioudakis pe 1 martie, când acesta se va pensiona după o carieră de 32 de ani de lucru în Comisie pe 1 martie. Ea deține în prezent funcția de șef adjunct [...]
(Agerpres) Etichetarea ar putea trece din subordinea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, Liviu Harbuz, deputat PSD și vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. ‘Avem în vedere un act normativ care va stabili foarte clar care sunt limitele de competență între ANSVSA, ANPC și celelalte instituții implicate pe lanțul alimentar [...]
Într-un interviu acordat pentru Agrointel, Liviu Harbuz a declarat că medicii veterinari sunt responsabili începând de la aspectele ecologice și până la siguranța alimentară. Acesta a adăugat: ”O primă chestiune ce trebuie menționată este reforma în domeniul asistenței medical-veterinare în contextul în care concesionarea activităților veterinare către medicii veterinari de liberă practică a împlinit 14 ani (durata [...]
(Comunicat) Ca urmare a unor informații apărute în spațiul public privind prezența substanței „Imazalil” în citrice, pentru corecta informare a consumatorilor, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor face următoarele precizări: 1. Imazalilul este o substanță utilizată pentru protecția plantelor (pesticid), autorizată în 24 de state membre, inclusiv în România, [...]
Recentele scandaluri alimentare care au avut ca rezultat retragerea de produse de la raft, imbolnaviri si chiar decese au generat o reactie vehementa a media ce a accentuat scaderea increderii consumatorului in produsele din cosul zilnic. De aceea, a avea un sistem de siguranta alimentara potrivit, certificat de un organism cu o reputatie impecabila, recunoscut la nivel international, este astazi mai important ca niciodata pentru companiile din domeniu. Rina Simtex asigura certificarea d [...]
(Comunicat) În perioada 04.07.2016 – 10.07.2016, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medicii veterinari oficiali, din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectori de specialitate delegați, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare. Astfel, au fost verificați un număr de 199 de [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN