Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa
 

(Agerpres) Ministerul Agriculturii i Dezvoltrii Rurale (MADR) a validat pân în prezent 13 produse alimentare din panificaie i din industria crnii, produse care au fost obinute dup reete consacrate, pentru alte 8 produse lactate fiind depus documentaia în vederea atestrii.


“Avem deja atestate ase produse din pâine i apte din carne, iar pentru opt produse din lapte s-au depus documentaiile i suntem în discuii cu unitile de procesare în vederea obinerii atestatului i a logo-ului Reeta consacrat. Orice operator poate obine aceast schem de calitate, dac îndeplinete condiiile, dar nu este obligatorie.


Rmâne de vzut ce uniti de procesare sunt interesate s fac produse de calitate, astfel încât românii s mnânce produse sntoase i verificate pe tot ceea ce înseamn trasabilitate”, a declarat, la Indagra 2014, Viorel Morrescu, director general în Ministerul Agriculturii i Dezvoltrii Rurale.

Alte articole recomandate:

Ieri, la standul federației Pro Agro, a avut loc o conferinț de pres organizat în comun cu APCPR, AFIS Ș și ARC, tema dezbtut fiind situația falimentar a sectorului de creștere a porcilor. La eveniment au participat: Doamna Eugenia Crgui-Președinte ARC, Doamna Stanca Tudor, Director Executiv APCPR, și domnii Alex Jurconi-Președinte Pro Agro, Ioan Ladoși-Președinte APCPR, Radu Timiș-Vicepreședinte ARC și Miron [...]
Un misterios ingredient al lumii antice având la baz peștele și intestinele de pește, utilizat pentru condimentarea tuturor preparatelor culinare în epoca roman, este, se pare, precursorul actualilor potențiatori de arom obținuți pe cale chimic. Potrivit maestrului buctar Mircea Groza, citat de Agerpres, un pasionat de buctria roman, ingredientul cunoscut sub denumirea de ‘garum’ este un condiment prezent în toat [...]
Fermierii mai au la dispoziie doar trei zile pentru a depune la Agenia de Pli i Intervenie pentru Agricultur (APIA) cererile prin care se obine diferena de acciz în trimestrul IV 2013. Astfel, APIA precizeaz c sprijinul se ofer sub form de rambursare a diferenei dintre acciza standard i acciza redus (stabilit la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizat la efectuarea lucrrilor mecanizate în agricultur. Potrivi unui comunicat de pres, beneficiarii [...]
Potrivit Progresiv, Danone și-a anunțat intenția de a cumpra un pachet 40% din acțiunile companiei franceze de biscuiți Michel et Augustin, brand pe care vrea s îl creasc la nivel internațional.  a fost fondat în 2004 de ctre oamenii de afaceri Michel de Rovira și Augustin Paluel-Marmont, iar cei doi vor continua s conduc operațiunile alturi de Danone odat ce tranzacția se va finaliza. În 2015, compania a raportat o [...]
Laboratoarele Fares Bio Vital, cel mai mare productor local de ceaiuri, a intrat pe segmentul ceaiului gata de but (ice-tea) cu marca Theia, o categorie dominat de branduri internaionale precum Lipton, produs de PepsiCo i deinut de Unilever, sau butura Nestea din portofoliul gigantului Coca-Cola HBC, scrie ZF.   Brandul de ceai gata de but Theia, lansat în urm cu aproximativ un an, se gsete în supermarketuri i hipermarketuri precum Billa, Carrefour sau Cora, dar [...]
(Comunicat) Proiectul Vinum & Carmina 2018 continu în luna iulie cu o nou degustare de vin și cultura. Al doilea eveniment din cadrul proiectului are loc pe 26 iulie 2018, de la ora 19,  la The President Pool & Lounge,B-dul Lacul Tei, nr. 145, Sector 2, Bucuresti (in Parcul Tei – pe malul lacului). În cadrul celui de-al doilea eveniment Vinum & Carmina, vinurile degustate vor fi prezentate și oferite de Chateau Purcari, fiind urmate de o [...]
În perioada 10.01.2014 – 13.02.2014, Direciile judeene sanitare veterinare i pentru sigurana alimentelor i a Municipiului Bucureti au continuat activitile de control în unitile din industria agroalimentar. S-au efectuat 8.066 de controale în uniti care-i desfoar activitatea în domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morrit, a pâinii i a produselor de patiserie, a buturilor rcoritoare i alcoolice, a altor produs [...]
Maturarea i învechirea vinului sunt potenial capabile de a îmbunti calitatea vinului. Aceasta deosebește vinul de majoritatea bunurilor de consum. Reacțiile chimice complexe în care sunt implicate zaharuri, acizi i compui fenolici, de exemplu taninuri, modific aroma, culoarea i gustul într-un mod care poate fi mai plcut pentru consumator. Abilitatea unui vin de a se matura i învechi este influenat de mai muli factori, inclusiv de soiul de [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN