Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa
 

(Agerpres) Ministerul Agriculturii i Dezvoltrii Rurale (MADR) a validat pân în prezent 13 produse alimentare din panificaie i din industria crnii, produse care au fost obinute dup reete consacrate, pentru alte 8 produse lactate fiind depus documentaia în vederea atestrii.


“Avem deja atestate ase produse din pâine i apte din carne, iar pentru opt produse din lapte s-au depus documentaiile i suntem în discuii cu unitile de procesare în vederea obinerii atestatului i a logo-ului Reeta consacrat. Orice operator poate obine aceast schem de calitate, dac îndeplinete condiiile, dar nu este obligatorie.


Rmâne de vzut ce uniti de procesare sunt interesate s fac produse de calitate, astfel încât românii s mnânce produse sntoase i verificate pe tot ceea ce înseamn trasabilitate”, a declarat, la Indagra 2014, Viorel Morrescu, director general în Ministerul Agriculturii i Dezvoltrii Rurale.

Alte articole recomandate:

  Productorul de uleiuri vegetale Argus Constana, controlat de SIF 5 Oltenia, vrea s ia un credit de 90 milioane de lei pe un an înainte de debutul campaniei comerciale pentru floarea-soa­relui, cu 33% mai mare decât cel contractat în sezonul anterior, informeaza Ziarul Financiar.   Compania va lua i o finanare de 30 milioane de lei pe ase luni pentru achiziiile de materie prim, în scdere cu 18,9% fa perioada similar anterioar. Creterea [...]
Laptele european este deja furnizat procesatorilordin Belarus, care apoi il trimit in Rusia. Așa cum scrie “Nezavisimaia Gazeta”, dreptul de a importa lapte european l-au primit 13 fabrici de lactate din Belarus, care pur si simplu ambaleaza produsul din Europa si il trimit in magazinele din Rusia. Alexey Bogdanov, seful Departamentului de comerț extern al Ministe [...]
În perioada anterioar, un grup de jurnaliști români au efectuat o vizit de documentare la Parlamentul European, mai precis, la Comisia pentru Agricultur a acestui for unional. Vizita de documentare a fost facilitat de domnul Laurențiu Rebega, europarlamentar român, acela care s-a declarat total împotriva Practicilor Comerciale Neloiale, așa cum au fost ele identificate. De altfel, chiar în prima zi a prezenței noastre la Bruxelles, Comisia a [...]
  Consumul de cafea la nivel local este inca scazut fata de multe alte tari, Romania situandu-se pe locul 30 la nivel mondial, anunta Asociatia Romana a Cafelei (ARC), informeaza Magazinul Progresiv.  In Romania consumul mediu de cafea este de 2,3 kg pe cap de locuitor pe an, comparativ cu tari precum Austria si Germania, unde se inregistreaza valori mult mai mari ale consumului, de 7,96 kg per capita, respectiv 6,95 kg. Si in estul Europei consumul este mai mare decat la noi in [...]
Industria alimentara a Uniunii Europene, impreuna cu retailul comunitar vor avea la dispozitie o retea de socializare creata si finantata de Bruxelles. Astfel, fermierii, proprietarii de teren, investitorii în silvicultur, cercettorii, retailerii agroalimentari, reprezentanii industriei alimentare sau funcionarii publici din Uniunea European vor putea socializa, schimba idei, participa împreun la mese rotunde pe diverse teme legate de agrobusiness i chiar ar urma s poat [...]
Danone va demara foarte curând o campanie publicitar menit a relansa vânzrile la Activia, campanie care se va derula sub genericul ”2014, Anul Schimbrii în Bine”. Pentru acest demers, francezii de la Danone au apelat la serviciile Mihaele Rdulescu, aceea care a devenit noua imagine Activia, contra sumei de 30.000 de euro. Spotul TV dureaz cca 3 minute.Iat ce scrie Click în acest sens: ”Mihaela Rdulescu (44 de ani) ar fi încasat o sum [...]
Salariul mediu net din Ro­mâ­nia îi permite s cumperi 15 couri de alimente de baz într-o lun, pe când un polo­nez poate cumpra 25, iar un german 50. ZF a calculat costul me­diu al aceluiai co cu 15 alimente în mai multe piee din Europa Cen­tral i de Est i în Ger­­ma­nia i a ob­ser­vat c un român pl­tete în me­die 24 de euro, cu 8% mai puin decât un po­lo­nez i cu [...]
Produsele din carne de pasre pot fi preparate într-o mare varietate. Caracteristicile de calitate ale crnii brute, în principal reprezentate de compoziția chimic și proprietțile funcționale, joac un rol-cheie în calitatea produselor finale. Îns, pentru realizarea unui produs de succes este nevoie, pe lâng o carne de calitate, și de alte ingrediente, cum ar fi proteinele funcționale de origine animal. Acestea au fcut obiectul [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN