Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Participarea companiei Lantec Industries la Indagra 2014 a fost pe cat de consistenta, pe atat de benefica, noutatea prezentata la unul dintre standurile organizate, fiind Extractorul de esente, recomandat pentru procesarea oricarei plante tehnice sau aromatice dar, cu un plus pentru fabricarea uleiului de nuca, dupa cum ne-a declarat domnul Valentin Oprea, Director General.


Toto domnia sa a declarat pentru infoALIMENT Magazin ca firma pe care o conduce poate livra echipamente pentru procesarea sucurilor dar si echipamente de sortare si ambalare a fructelor.


Referindu-se la activitatea Lantec Industries, domnul Oprea a declarat ca anul 2014 este unul cat se poate de bun, estimand o crestere de cca 40 %. Acesta a adaugat: Anul acesta am reusit sa finalizam cateva proiecte, cum ar fi: Infiintarea unei sere de tomate la iasi, infiintarea unei plantatii pomicole de 120 de hgectare, in Teleorman, echiparea unei Fabrici de conserve la Vaslui dar si furnizarea de echipamente specifice si amenajarea unui sistem de irigatii pentru o suprafata de 140 de hectare.”


De altfel, Lantec Industries acopera o foarte larga gama de servicii destinate promiculturii si legumiculturii, precum si zonei de procesare a legumelor si fructelor, la care se adauga furnizarea de sisteme antigrindina, unul dintre acestea fiind expus la standul exterior organizat de firma, la aceasta editie a Indagra.


In finalul dialogului nostru, domnul Valentin Oprea a adaugat: ”La aceasta editie, am avut foarte multe contacte de afaceri si sunt sigur ca vom incheia noi contracte, in viitorul apropiat. Cel mai mult, insa, ma bucura dezvoltarea afacerilor beneficiarilor nostri care pornesc de jos si care lucreafa finantandu-se prin forte proprii. Consider acest gen de dezvoltare ca fiind una sanatoasa, care confera stabilitate pentru viitor”. 

Alte articole recomandate:

(Autor: Ioan Serbanescu)  Efectul principal al afumării cu ajutorul fumului lichid constă în îmbunătățirea gustului, datorită componenților fumului și temperaturii scăzute la care se produce afumarea. La acestea, se adaugă îmbunătățirea aspectului, o acțiune antioxidantă a produselor și prelungirea duratei de conservare, datorată acțiunii antibacteriene a componenților fumului lichid.   Particularități generale, [...]
Ioan Șerbănescu:   Consumarea fructelor și a sucului celular proaspăt oferit de acestea, atât în alimentație, cât și în scopuri terapeutice, este forma ideală care păstrează toate calitățile naturale, ale produșilor sau ale substanțelor active eliberate de celula vegetală. Cum, însă, acest lucru nu este posibil, în zona temperată, de-a lungul întregului an, iar gama sortimentelor de fructe variază de la sezon la sezon, se pot realiza unele [...]
Sepraratoarele de smântână produse de MGT sunt caracterizate de o mare fiabilitate, costuri reduse în exploatare și eficiență sporită. Soluțiile tehnologice propuse pot răspunde standardelor de grăsimi în lapte care se pot încadra între 1 și 3 %, destinat brânzeturilor degresate. Prin reglarea paramentrilor funcționali, separatoarele MGT pot acoperi standardele de brăsimi ale brânzeturilor de 5, 9, 12 și 15 %, [...]
(Comunicat) Halewood Wines & Spirits este producătorul de vinuri pentru care anul 2017 a reprezentat câștigarea a nu mai puțin de 35 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale și primul producător din România premiat cu Marea Medalie de Aur pentru Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999 la Concours Mondial de Bruxelles în anul 2002.   Este al doilea cel mai mare exportator de vinuri cu jumătate [...]
Maria Demetriad:   * Sub impactul crizei, tehnologiile ready meal se reinventează * Încrederea consumatorilor în ieșirea din criză e la cote scăzute * Piața românească în scădere * Presiune pe inginerii tehnologi Marii furnizori își dispută o piață măruntă Conform raportului Euromonitor, care a analizat piața de ready meal din România, datele primului trimestru confirmă faptul că românii nu sunt prea mari amatori de [...]
(Mdeiafax) Britanicii au desemnat un whisky single malt, produs din orz germinat la o singura distilerie, din Japonia ca fiind cel mai bun din lume. Prestigiosul ghid britanic "Jim Murray's Whisky Bible" ("Biblia whisky-ului lui Jim Murray", n.r.) a desemnat, in premiera, un whisky produs in Japonia drept cel mai bun din lume. Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 a fost descris ca fiind "consistent, sec, dar rotund ca o minge de biliard" de ghidul britanic, ce [...]
Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a adoptat miercuri trei proiecte de lege privind clonarea animalelor și alimentele noi, care vor oferi securitate juridică în acest domeniu, două dintre acestea urmând să interzică utilizarea tehnicilor de clonare în Uniunea Europeană pentru animalele de fermă și importurile de clone ale acestor animale, a anunțat comisarul european responsabil cu sănătatea, Tonio Borg. Potriv [...]
Interesul consumatorilor pentru produse naturale și sănătoase a crescut determinând creșterea consumului de sucuri de fructe și legume. La aceasta contribuie în mare măsură realizările din domeniul filtrării prin membrane, microfiltrarea și ultrafiltrarea, menite să înlocuiască filtrarea cu materiale filtrante care este costisitoare, nesănătoasă și poluantă. Pentru întârzierea colmatării membranei de ultrafiltrare, la obținerea sucurilor fără pulpă este benefică [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN