Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Sectorul produselor bio devine din ce în ce mai important pentru marile lanțuri de retail prezente în România, după cum o dovedește și prezența Selgros și Carrefour în cadrul secțiunii de produse bio, la Expoziția internațională INDAGRA 2014, desfășurată la București, în perioada 29 octombrie-2 noiembrie.


Carrefour, primul retailer care a introdus în gamă produsele BIO ROMÂNIA (fabricate în România) arată în materialele de prezentare distribuite în perioada expoziției că această orientare a companiei urmărește consolidarea business-urilor locale, dezvoltarea economică regională, crearea de locuri de muncă, reducerea poluării datorită scurtării distanței de transport a materiilor prime și a produselor finale și reducerea costurilor pentru consumatorul final. Totodată, Carrefour își propune prioritizarea parteneriatelor cu producătorii români prin aprovizionarea locală cu fructe și legume, dar și cu produse tradiționale, specifice fiecărei regiuni.


În același timp, Selgros a anunțat în cadrul acceluiași eveniment listarea a 40 noi produse precum și o nouă abordare în  relația cu clienții săi, în sensul regândirii spațiului de vânzare în magazinele sale (Selgros Băneasa fiind primul magazin din rețea care a adoptat noua organizare a spațiului de vânzare) și al apropierii mai mari de consumatorul final  (prin eliberarea de legitimații pe bază de buletin/card de identitate).

Alte articole recomandate:

Gusto Dominium, unul dintre lanțurile de restaurante de origine poloneză din România, își continuă expansiunea pe plan local și inaugurează, luna aceasta, un nou spațiu în urma unei investiții de circa 200.000 euro, noteaza revista Horeca. Noul restaurant, amplasat în incinta centrului comercial Plaza România, va fi deschis oficial începând din 3 iunie și se întinde pe o suprafață de circa 200 mp. În urma [...]
Producătorul de zahăr Agrana România (simbol bursier BETA), controlat de grupul austriac Agrana Zucker, își va majora capitalul social cu 72,2 milioane de lei prin emisiunea a 722,7 milioane de acțiuni noi în schimbul aportului de numerar de la acționarii săi. Aceasta este printre cele mai mari majorări de capital cu aport de numerar derulată de o companie listată la bursă în acest an, se arată într-un comunicat emis de companie și preluat de BVB. Agrana, [...]
Lanțul românesc de restaurante SaladBox din Cluj, pus pe picioare de mai mulți antreprenori români în urmă cu doi ani și jumătate, are în plan des­chi­­derea a cinci unități în Ger­­­­mania, du­­­pă ce re­cent a fost des­­­­chis pri­mul restau­rant în orașul Heil­bronn. „Extinderea pe piața germană a venit din dorința de a arăta și lumii din afara României că se poate [...]
Gama Danone Mic Dejun Delicios include doua sortimente de iaurt facut din lapte de cea mai buna calitate, provenit de la fermierii romani - iaurt alb si iaurt cu capsuni, ambele cu fulgi de porumb. Cele doua variante de iaurt se diferentiaza printr-un ambalaj inspirat din personajele Disney (Minnie, Mickey, Daisy si Donald). “Pe masura ce cresc, copiii renunta treptat la micul dejun. Doar 40% dintre adulti respecta prima masa din zi, fie din lipsa de timp sau din obisnuinta. Am lansat [...]
La mai putin de un an de la deschiderea primului magazin in Targu Mures, Carrefour va deschide, marti, cel de-al treilea supermarket din acest oras, ridicand numarul total de magazine în acest format la 81. Noul magazin Market, aflat pe Bulevardul 1848 nr. 59-63, are o suprafata de peste 500 de mp.Modelul comercial se axeaza pe o gama de aproximativ 6.000 de produse, iar oferta include peste 1.000 de articole marca proprie Carrefour: •    Apel gratuit pentru [...]
INSSE transmite în ultimul său Raport că în luna septembrie 2015, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile agricole și centrele de colectare de către unitățile procesatoare a scăzut cu 5,5% față de luna august 2015 și cu 12,4% față de luna septembrie 2014. Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile agricole și centrele de colectare de către unitățile procesatoare a scăzut în perioada 1.I–30.IX.201 [...]
În luna martie 2014, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile  agricole și centrele de colectare de către unitățile procesatoare a crescut atât față de luna precedentă cât și față de luna martie 2013 cu 19,7%, respectiv cu 18,2%. În trimestrul I 2014 comparativ cu trimestrul I 2013, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploatațiile agricole și centrele de colectare de către unitățile  procesatoare a crescut cu 12,5%.   Martie [...]
Un profesor de chimie din Iowa a dezvoltat un nou concept: laptele Shaka, un produs cu mai multe arome, care-și schimbă gustul cu fiecare înghițitură, atunci când este scuturat! Inventatorul așteaptă acum să primească licența pentru acest produs. Larry Martin, care s-a retras de doi ani de la catedra de chimie a Colegiului Morningside, după 24 de ani de activitate, și-a dedicat ultimii doi ani, dezvoltării conceptului Shaka.   Folosing gelatină, Martin a constatat că ar [...]

 

Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN