Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cârnați de Pleșcoi, babic, ghiudem, pastramă și alte produse apetisante – în total, 30 de sortimente sunt produse la Valmar, fabrica de procesare a cărnii de la Berca, construită după ce patronul a accesat fonduri europene, informează Bursa.
Pornind de la legenda haiducilor din zona comunei Berca care conservau carnea de oaie prin uscare, firma buzoiană de procesare a cărnii a păstrat rețeta tradițională, transmisă din generație în generație, astfel încât, în final, sunt obținute produse 100% naturale, fără conservanți. Vorbim despre o societate înființată în 2010, în urma accesării fondurilor europene disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și care a ajuns deja la o cifră de afaceri de 600.000 de lei pe lună.
Ion Ghiță, directorul fabricii Valmar, a declarat: “Ideea construirii acestei fabrici a pornit de la notorietatea produselor tradiționale din zona Pleșcoi. În 2007 am contactat o firmă de consultanță din București și, împreună cu un proiectant, am început să le punem cap la cap, să demarăm acest proiect. În 2010 am finalizat, am intrat pe piață și lucrurile au început să funcționeze”.
Începutul a fost destul de greu, iar finanțarea primită de la Uniunea Europeană a reprezentat motorul afacerii, fără de care însuși Ion Ghiță, directorul fabricii, a recunoscut că nu-și putea pune în practică ideea. Însă cea mai grea încercare, pe care a trecut-o cu bine, a fost suportarea cofinanțării, în condițiile în care fondurile europene au reprezentat doar 50% din investiția totală de 1,5 milioane de euro. Pentru asta a fost nevoie de împrumut la bancă. “Au apărut multe cheltuieli neeligibile și, din cei 1,5 milioane euro, jumătate am primit de la UE, restul am făcut credit la bancă”, a mai spus Ghiță.
În prezent, fabrica funcționează doar la 30% din capacitatea maximă, producând peste 30 de sortimente de produse din carne de oaie, vită și porc. Vorbim de babic, ghiudem, pastrămă de vită și porc afumată, cârnați proaspeți sau uscați de Pleșcoi, toate produsele fiind vândute în supermarketurile din țară.
“Chiar dacă nu funcționăm decât la 30% din capacitatea totală de producție, anul acesta avem perspective reale să creștem cel puțin până la 50%. De asemenea, vrem să creștem și volumul vânzărilor”, a mai spus Ion Ghiță, directorul Valmar.


Prin deschiderea acestei fabrici, 30 de tineri din zona Berca și-au găsit locuri de muncă. Mai mult decât atât, Ion Ghiță, directorul societății, are speranța că, până la sfârșitul anului, va crește capacitatea de producție, fapt care va genera și alte angajări.  (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Alte articole recomandate:

(Comunicat) Campania “Reinert premiază gusturile fine!” este susținută de un mix de comunicare integrata cu declinari atat in zona de presa scrisa, cat si in zona de PR, online, si social media. Reinert Felii Fine este cea mai noua gama de produse din portofoliul H&E Reinert Romania, lansarea sa pe piața realizându-se la începutul acestui an. Campania „Reinert premiază gusturile fine” vine să răsplătească consumatorii fideli, [...]
România a exportat, în primul trimestru al acestui an, băuturi și tutun în sumă de 157,2 milioane euro, cu 25,8 milioane euro peste nivelul din perioada similară din 2013, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică. Importurile de băuturi și tutun s-au cifrat la 100,9 milioane euro, fiind cu 3,6 milioane euro mai mari față de cele din perioada ianuarie-martie 2013, înregistrându-se astfel un excedent de 56,3 milioane euro [...]
Expur, unul dintre cei mai mari procesatori de ulei vegetal de pe piața locală cu afaceri de 254 milioane de euro anul trecut, a rămas fără Alexandru Tudorel, directorul industrial al companiei și un executiv care a lucrat pentru grupul francez timp de zece ani, perioadă în care a ocupat mai multe poziții de manangement tehnic. Atât reprezentanții Expur, cât și Alexandru Tudorel nu au dorit ieri să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect. Francezii de la Expur l-au [...]
Potrivit FoodPackaging, Venturi MAP Gaz Flushing Technology propune noi echipamente echipamente proiectate având la bază conceptul de convenience. Specialiștii evidențiază echipamentul de tăiere și decupaj Stand Alone, proiectat pentru a fi utilizat în combinație cu linii de termoformare, dar și ca un ”stand-alone”, fiind oferit într-o mare varietate de dimensiuni. Atunci când este utilizat în linie cu mașini de [...]
Autoritățile germane antitrust au amendat marii producători de mezeluri cu 338 de milioane de euro pentru practicile de fixare a prețurilor, relatează Wall Street Journal. Amenzile au fost aplicate unor 21 de companii, între care se află cei mai populari producători de cârnați, și 33 de persoane, informeaza Bursa. Reprezentanții companiilor respective s-au întâlnit în mod regulat pentru a discuta prețurile, începând din 2003, potrivit concluziilor [...]
Cu ocazia unei întâlniri la nivel înalt cu Președinția italiană, Copa-Cogeca a salutat măsurile adoptate de UE în vederea reducerii presiunilor resimțite de producătorii europene de fructe, legume și lactate în urma embargoului rus asupra exporturilor europene, în valoare de 11 miliarde de euro, însă a cerut adoptarea unor măsuri suplimentare, cu un caracter mai specific, inclusiv în sectorul cărnii de porcine, pentru a preveni [...]
Compania PAMMALL, membră a grupului Aqua D&P Technologies, este unicul reprezentant INCINER8 în România. INCINER8 este producătorul de incineratoare numărul unu în lume, cu o arie de vânzare în peste 135 de tari. Reprezentanții companiei urmăresc în permanență să își îmbunătățească mijloacele tehnologice, aliniindu-se cu cerințele de mediu și cele ale clienților. Toate incineratoarele produse de compani [...]
Marirea consumului de ciocolată în Asia, determina majorarea pretului boabelor de cacao la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, deoarece firmele de specialitate caută să achizitioneze cantităti mai mari pentru a face fată cererii, estimează firma de cercetare Euromonitor International, transmite Bloomberg. Boabele de cacao sunt procesate isi transformate în pudră sau unt, utilizate ulterior în productia de ciocolată. O ofertă redusă de cacao înseamnă costuri mai [...]

 

Conferinta Meat Milkk 2019
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN
Ultimele anunturi