Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cârnați de Pleșcoi, babic, ghiudem, pastramă și alte produse apetisante – în total, 30 de sortimente sunt produse la Valmar, fabrica de procesare a cărnii de la Berca, construită după ce patronul a accesat fonduri europene, informează Bursa.
Pornind de la legenda haiducilor din zona comunei Berca care conservau carnea de oaie prin uscare, firma buzoiană de procesare a cărnii a păstrat rețeta tradițională, transmisă din generație în generație, astfel încât, în final, sunt obținute produse 100% naturale, fără conservanți. Vorbim despre o societate înființată în 2010, în urma accesării fondurilor europene disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și care a ajuns deja la o cifră de afaceri de 600.000 de lei pe lună.
Ion Ghiță, directorul fabricii Valmar, a declarat: “Ideea construirii acestei fabrici a pornit de la notorietatea produselor tradiționale din zona Pleșcoi. În 2007 am contactat o firmă de consultanță din București și, împreună cu un proiectant, am început să le punem cap la cap, să demarăm acest proiect. În 2010 am finalizat, am intrat pe piață și lucrurile au început să funcționeze”.
Începutul a fost destul de greu, iar finanțarea primită de la Uniunea Europeană a reprezentat motorul afacerii, fără de care însuși Ion Ghiță, directorul fabricii, a recunoscut că nu-și putea pune în practică ideea. Însă cea mai grea încercare, pe care a trecut-o cu bine, a fost suportarea cofinanțării, în condițiile în care fondurile europene au reprezentat doar 50% din investiția totală de 1,5 milioane de euro. Pentru asta a fost nevoie de împrumut la bancă. “Au apărut multe cheltuieli neeligibile și, din cei 1,5 milioane euro, jumătate am primit de la UE, restul am făcut credit la bancă”, a mai spus Ghiță.
În prezent, fabrica funcționează doar la 30% din capacitatea maximă, producând peste 30 de sortimente de produse din carne de oaie, vită și porc. Vorbim de babic, ghiudem, pastrămă de vită și porc afumată, cârnați proaspeți sau uscați de Pleșcoi, toate produsele fiind vândute în supermarketurile din țară.
“Chiar dacă nu funcționăm decât la 30% din capacitatea totală de producție, anul acesta avem perspective reale să creștem cel puțin până la 50%. De asemenea, vrem să creștem și volumul vânzărilor”, a mai spus Ion Ghiță, directorul Valmar.


Prin deschiderea acestei fabrici, 30 de tineri din zona Berca și-au găsit locuri de muncă. Mai mult decât atât, Ion Ghiță, directorul societății, are speranța că, până la sfârșitul anului, va crește capacitatea de producție, fapt care va genera și alte angajări.  (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Alte articole recomandate:

Măsura a fost decisă după ce 47 de copii din comuna Odoreu care au băut laptele primit la școală au ajuns la spital cu dureri de burtă. 10 dintre aceștia vor rămâne internați până mâine. În acest moment are loc o anchetă pentru a fi descoperite cauzele îmbolnăvirii. Primarul localității Odoreu Dumitru Dorel Pop spune că laptele distribuit de o firmă din Timiș nu este expirat, însă termenul de valabilitate este de 6 [...]
Creșterea prețurilor la alunele importate din Turcia, scumpire cauzată de recolta slabă de anul acesta, ar putea afecta industria ciocolatei din Europa, dat fiind că Turcia asigură necesarul de alune pentru marile fabrici de ciocolată. În martie, vremea a fost nefavorabilă în cele patru provincii de pe suprafața cărora se recoltează cea mai mare parte a producției de alune din Turcia: Giresun, Trabzon, Rize și Ordu. Astfel, grindina și înghețul au dus la distrugerea unei părți [...]
Publicația infoALIMENT Magazin, editată de Agenția infoGROUP, va participa la Târgul Indagra, precum și la Salonul Indagra Food, care vor avea loc la Centrul Expozițional Romexpo, în perioada 28 octombrie-1 noiembrie 2015. Cu această ocazie, echipa redacțională va intra în dialog cu vizitatorii, prezetându-le principalele programe editoriale, planurile de viitor, tematicile care vor fi în atenția editorială în anul 2016 [...]
Producția mondială de ulei de măsline s-ar putea reduce cu circa 19% în actuala campanie agricolă 2014 - 2015, la 2,56 de milioane de tone, fiind afectată de puternicele scăderi estimate pentru Spania (circa 50%), informează Efe Agro. Consiliul Internațional al Uleiului a publicat primele date, pe baza informațiilor furnizate de țările membre, dar acestea ar putea suferi modificări, deoarece sectorul agricol spaniol vehiculează deja producții mai mici și lipsesc datele din Italia.   [...]
(Mediafax) Două instituții-cheie din Rusia însărcinate cu controlul fluxului de producție alimentară, Rosselhoznadzor și Rospotrebnadzor, au interzis în ultimele două săptămâni importuri din Ucraina, R.Moldova, UE și SUA, în contextul sancțiunilor impuse de occidentali, notează vineri agenția rusă Itar-Tass, informeaza Mediafax. Moscova este adesea acuzată că utilizează arma comercială, invocând în special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatică [...]
 Carrefour Romania ofera 42.000 de pachete cu rechizite, orare, dulciuri si alte surprize copiilor de clasa 1 din cele 16 orase in care este prezent cu hipermarketuri, cu ocazia inceperii noului an scolar.  Inca din prima zi de scoala, echipele Carrefour au pornit incarcate cu cadouri si ghiozdane pentru a-i surprinde pe cei mici intr-una din cele mai emotionante zile din viata lor. In perioada 15-26 septembrie, vor fi vizitate toate scolile din cele 16 orase in care exis [...]
Mâncarea, una dintre principalele plăceri ale vieții pentru români Danone lansează o aplicație de Facebook cu sfaturi personalizate de nutriție pentru 5 tipologii de consumatori, în funcție de obiceiurile alimentare. Mâncarea este una dintre principalele plăceri ale vieții pentru români pentru că le influențează pozitiv starea de spirit, depășind rolul funcțional de a satisface foamea – este concluzia comună a mai multor [...]
Directorul general al Heineken Romania, Onno Rombouts, a preluat functia de presedinte al Asociatia Berarii Romaniei incepand cu aceasta luna, inlocuindu-l din aceasta pozitie pe Andrew Highcock, fostul presedinte al Ursus Breweries, care a asigurat presedintia Asociatiei pe parcursul anului 2013. ”Sunt onorat sa fiu numit in aceasta functie si sa pot continua munca predecesorilor mei. In ciuda dificultatilor economice, sectorul berii a continuat sa aiba o contributie puternica la [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN