Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cârnați de Pleșcoi, babic, ghiudem, pastramă și alte produse apetisante – în total, 30 de sortimente sunt produse la Valmar, fabrica de procesare a cărnii de la Berca, construită după ce patronul a accesat fonduri europene, informează Bursa.
Pornind de la legenda haiducilor din zona comunei Berca care conservau carnea de oaie prin uscare, firma buzoiană de procesare a cărnii a păstrat rețeta tradițională, transmisă din generație în generație, astfel încât, în final, sunt obținute produse 100% naturale, fără conservanți. Vorbim despre o societate înființată în 2010, în urma accesării fondurilor europene disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și care a ajuns deja la o cifră de afaceri de 600.000 de lei pe lună.
Ion Ghiță, directorul fabricii Valmar, a declarat: “Ideea construirii acestei fabrici a pornit de la notorietatea produselor tradiționale din zona Pleșcoi. În 2007 am contactat o firmă de consultanță din București și, împreună cu un proiectant, am început să le punem cap la cap, să demarăm acest proiect. În 2010 am finalizat, am intrat pe piață și lucrurile au început să funcționeze”.
Începutul a fost destul de greu, iar finanțarea primită de la Uniunea Europeană a reprezentat motorul afacerii, fără de care însuși Ion Ghiță, directorul fabricii, a recunoscut că nu-și putea pune în practică ideea. Însă cea mai grea încercare, pe care a trecut-o cu bine, a fost suportarea cofinanțării, în condițiile în care fondurile europene au reprezentat doar 50% din investiția totală de 1,5 milioane de euro. Pentru asta a fost nevoie de împrumut la bancă. “Au apărut multe cheltuieli neeligibile și, din cei 1,5 milioane euro, jumătate am primit de la UE, restul am făcut credit la bancă”, a mai spus Ghiță.
În prezent, fabrica funcționează doar la 30% din capacitatea maximă, producând peste 30 de sortimente de produse din carne de oaie, vită și porc. Vorbim de babic, ghiudem, pastrămă de vită și porc afumată, cârnați proaspeți sau uscați de Pleșcoi, toate produsele fiind vândute în supermarketurile din țară.
“Chiar dacă nu funcționăm decât la 30% din capacitatea totală de producție, anul acesta avem perspective reale să creștem cel puțin până la 50%. De asemenea, vrem să creștem și volumul vânzărilor”, a mai spus Ion Ghiță, directorul Valmar.


Prin deschiderea acestei fabrici, 30 de tineri din zona Berca și-au găsit locuri de muncă. Mai mult decât atât, Ion Ghiță, directorul societății, are speranța că, până la sfârșitul anului, va crește capacitatea de producție, fapt care va genera și alte angajări.  (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Alte articole recomandate:

Nereguli în târgurile de animale din județul Galați. Boala limbii albastre pare să nu sperie pe nimeni. Dovadă – târgul din comuna Drăgușeni funcționa duminică fără nicio problemă. Toate se petreceau sub atenta supraveghere a primarului, care nu a ținut cont de ordinul dat de Direcția Sanitar Veterinară care prevede ca toate târgurile din județ să fie închise.   Este duminică, iar târgul de la Drăgușeni, unul cu tradiție în județul Galați, [...]
Doi prieteni, în vârstă de 28 de ani, au pus pe picioare o afacere riscându-și propriile resurse financiare, dar și un împrumut de 30.000 de euro. Andrei Moroșanu și Andrei Robert Toma s-au apucat ce ceea ce românii se feresc cel mai mult: de producție, informează Agrointel. Mai întâi, au identificat o nișă pe piață și apoi s-au interesat cum ar putea pune pe picioare afacerea. Au închiriat o hală părăsită din fosta fabrică de conserve de la [...]
În octombrie, crescătorii brazilieni porci au început aprovizionarea pieței ruse cu carne de porc la prețuri mai mici, a anunțat vice-președintele Asociație de Producători de Proteine Animale din Brazilia, citat de PigProgress.net. “Potrivit datelor noastre, în septembrie prețurile (pentru livrările de carne de porc în Rusia) s-au realizat la prețuri mai mici, ținând cont de discuțiile și de cererile autorităților ruse și ale importatorilor”, a spus [...]
Romania, reprezentata la concursul de inovare pentru produse alimentare din cadrul la Sial 2014 de catre o echipa de la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, a fost premiata cu  pentru o noua formula de inghetata numai cu ingrediente naturale, ce a fost testata industrial, informeaza ModernBuyer. Concursul a reunit cele mai importante centre universitare din Europa, 16 echipe din 16 tari si-au demonstrat capacitatea de a crea produse eco-inovative care sa raspunda [...]
Asa s-ar putea rezuma rezultatele celui mai recent val al studiului anual Shopper Trends realizat de Nielsen Romania, prezentat in avanpremiera in Revista Progresiv. Sunt si vesti bune: anul 2013 s-a incheiat pe un trend pozitiv din punct de vedere al increderii consumatorilor, iar apetitul in ceea ce priveste incercarea de produse noi ramane constant. Cu toate acestea, singura crestere pe care o vedem in piata FMCG este in valoare, dar chiar si aceasta in linie cu inflatia, ceea ce se traduce [...]
În perioada 20-21 Mai 2014, Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc – APAR, membră a Federației Naționale PRO AGRO, împreună cu Ministerul Economiei, au organizat participarea cu pavilion național la expoziția "World of Private Label" Amsterdam. Târgul anual "World of Private Label" PLMA Trade Show dă posibilitatea producătorilor și comercianților cu amănuntul să construiască programe de promovare pentru produse tip “private label”, iar [...]
Cesiro, producătorul de articole din faianță pentru menaj destinate sostemului HoReCa, dar și marelui retail, din Sighișoara, județul Mureș, estimează că va încheia acest an în ușoară creștere față de 2013, însă pentru 2015 se așteaptă la o stagnare a afacerilor.   Producătorul din Sighișoara a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 116 mil. lei (peste 26 mil. euro), noteaza ZFcorporate.   „În primele nouă luni ale acestui an cifra de afaceri [...]
Insolventa companiei Fattoria Terrantica, ale carei datorii se ridicau in 2012 la 10,8 mil. lei, a fost cauzata de scaderea vanzarilor de carne de pui la export, a explicat pentru Wall Street Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu. Fattoria Terrantica era detinuta de Mircea Basescu prin intermediul MB Consult Company si a avut in 2012 o cifra de afaceri de 5,55 milioane lei si pierderi de 2,1 milioane lei. Dupa un inceput promitator, afacerile Fattoria Terrantica pareau a prinde [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN