Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

(Agerpres) Deficitul balanței comerciale cu produse agroalimentare în primele șapte luni ale anului 2014 s-a diminuat cu 81,7% până la 55,1 milioane de euro, față de valoarea înregistrată în perioada corespunzătoare din 2013, când a atins nivelul de 301,8 milioane euro, potrivit datelor furnizate AGERPRES de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).


“Contracția puternică a deficitului comercial s-a datorat creșterii susținute a exporturilor atât pe piața Uniunii Europene cât și în țările terțe, în condițiile unui avans în ritm mai redus al importurilor”, precizează MADR.


În primele șapte luni din 2014, România a exportat produse agroalimentare în valoare totală de 2,68 miliarde de euro, cu 303 milioane euro, respectiv cu 12,7%, mai mult comparativ cu aceeași perioadă din 2013, în timp ce importurile s-au majorat cu 56,3 milioane de euro (plus 2,1%) față de aceeași perioadă a anului trecut.


Exporturile în țările intra-comunitare au totalizat 1,674 miliarde de euro, în primele șapte luni, în creștere cu 14,2 procente față de aceeași perioadă din 2013, în timp ce în țările extra-comunitare exporturile au totalizat un miliard de euro, un plus 10,4%.

Alte articole recomandate:

Ieri, Pro Agro a transmis o Scrisoare Deschisă autorităților financiare si de decizie europene, precum și Guvernului României, în care se solicită diminuarea cotei de TVA la carne și produse din carne, de la 24, la 5 %. Datorită împortanței deosebite a documentului, îl publicăm integral:   Către: Fondul Monetar Internațional (FMI), În atenția:doamnei CHRISTINE LAGARDE, director general, Banca Mondială (BM), În [...]
Indicele prețurilor de consum (IPC) în luna octombrie 2014 față de septembrie 2014 este 100,19%, iar față de octombrie 2013 este 101,44%.  Indicele armonizat al prețurilor de consum (IAPC) în luna octombrie 2014 față de luna precedentă este 100,23%, iar față de luna corespunzătoare din anul precedent este 101,75%. Creșterea medie a prețurilor pe total, în ultimele 12 luni (noiembrie 2013 – octombrie 2014) față de precedentele 12 luni (noiembrie 2012 – [...]
(INSSE) În semestrul I 2014 exporturile și importurile au crescut cu 7,6%, respectiv cu 8,0%, comparativ cu semestrul I 2013 Iunie 2014 În luna iunie 2014, exporturile FOB au însumat 18676,6 milioane lei (4238,9 milioane euro), iar importurile CIF au însumat 21116,2 milioane lei (4794,0 milioane euro). Comparativ cu luna iunie 2013, exporturile au crescut cu 4,6% la valori exprimate în lei (5,4% la valori exprimate în euro), iar importurile au crescut cu [...]
După ce vinurile producție proprie ale Bisericii Ortodoxe au fost lăudate, anul trecut, de către însuși Patriarhul Daniel, acesta a decis că este necesară și producția de rachiu, pentru "consum intern". Dintre toate variantele de țuica, mere, pere, cireșe, vișine, cea mai cautata e cea de prune. În aceste condiții, secția de vinificație modernă de la Cooperativa Agricolă "Via Domnului", de la Mănăstirea "Sfânta Maria", Urlați, și-a intensificat fluxul [...]
Cu siguranță, cea mai dezbătută temă din cadrul Mesei rodunde care s-a desfășurat sub titlul ”Risc major: TVA ridicat, evaziune, private label” la finalul Expo-Confeinței Meat & Milk 2014, a fost aceea a produselor marcă proprie, produse care capătă o pondere tot mai ridicată în opțiunile consumatorilor, mai ales în privința lactatelor. Intervenind în discuție, Dorin Cojocaru, președinte al APRIL, a afirmat că, [...]
Proiectul Asociației Producătorilor de Vin și Produse Vitivinicole Dobrogea este unul dintre cele 20 de proiecte aprobate săptămâna aceasta de Comisia Europeană, având ca scop promovarea produselor agricole în UE și țările terțe, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. În prezent, APVPV Dobrogea are următorii membri: Murflatlar România SA, Fermele Murfatlar SA, Vinuri Dobrogene SRL, Fruvisat SA, Viticola SA, Piatra Ostrov [...]
Marca CEFF Certified E-Friendly Food, care atesta ca produsele alimentare inscriptionate cu acest logo nu contin conservanti, indulcitori, coloranti artificiali sau glutamati cu potential periculos sau controversati a fost lansata si in Romania, informeaza Magazin Progresiv. Astfel, stampila CEFF de pe ambalajul produselor certifica faptul ca  nu contin niciun aditiv dintr-o lista de 70 de substante  grupate in conservanti, coloranti artificiali, indulcitori si glutamati, care fac [...]
Începând cu sfârșitul secolului al 19-lea, tratamentul termic al laptelui a devenit banal iar termenul de ”pasteurizare” îl comemorează pe Louis Pasteur, acela care a efectuat studiile fundamentale ale efectului letal al căldurii asupra microorganismelor și utilizarea tratamentului termic ca tehnică de conservare.  La rândul ei, pasteurizarea este un tip special de tratament termic pe care compania Tetra Pak, în manualul său d [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN