Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

Cumasul este un produs lactat acid cunoscut din antichitate. Este considerat produs lactat național în zonele tradiționale de creștere a cabalinelor. Cumasul are un conținut mai redus de substanță uscată în comparație cu alte sortimente de produse lactate acide, însă este mai bogat în vitaminele C și B, antibiotice și alte substanțe biologice active, se arată într-un studiu publicat de DairyIndustries.


Stimulează metabolismul în organism și manifestă proprietăți terapeutice sporite. În zonele tradiționale de creștere a cabalinelor, el se consumă ca băutură lactată, însă acest produs are o mare importanță în profilaxia și tratarea diferitelor boli ale căilor respiratorii, anemiei, a unor afecțiuni ale tubului digestiv, boli cardiovasculare, renale și hepatice, precum și a unor dereglări ale sistemului nervos.


Cumasul tradițional se fabrică din laptele de iapă proaspăt muls, însă, în ultimul timp, pentru satisfacerea necesităților crescânde, el se fabrică și din lapte degresat de vacă. S-a constatat că proprietățile terapeutice ale cumasului fabricat din laptele de vacă sunt la nivelul celui preparat din laptele de iapă, dar acesta este puțin bogat în substanțe nutritive și este mai vâscos.


Cumasul se fabrică prin fermentarea mixtă (lactică și alcoolică) a lactozei din lapte. În calitate de maia, în zonele tradiționale de fabricare a acestui produs din lapte de iapă, se folosește cumasul vechi, care conține drojdii și bacterii lactice. În cazul fabricării cumasului din lapte de vacă, se folosește cultură pură de bacterii lactice în formă de bastonașe și drojdii, capabile să fermenteze lactoza.


Procesele biochimice din perioada fermentării și maturării sunt asemănătoare cu acelea din chefir, însă, în cumas se acumulează mai mult alcool și dioxid de carbon, ca rezultat al dezvoltării mai intense a drojdiilor, favorizate atât de activitatea mai slabă de inhibare a acestora de către bacteriile lactice, cât și de aerarea cumasului în timpul fabricării.

Alte articole recomandate:

Green Group, unul dintre cei mai importanti jucatori din domeniul reciclarii, in colaborare cu Carrefour Romania a inaugurat la Bucuresti doua statii inteligente de preluare a deseurilor direct de la consumatori, amplasate in parcarile Carrefour Baneasa si Carrefour Vitantis, informează revista Progresiv. Pana la inceputul anului 2015  containerele inteligente vor fi amplasate in fiecare oras in care exista hypermarketuri Carrefour. Bucurestenii vor putea aduce pentru reciclare peste 10 [...]
Francezii devin primul jucător care acoperă toate segmentele din comerțul modern, o piață de 8 mld. euro. Carrefour, grupul francez care deschidea în 2001 piața hipermarketurilor, ajunsă în prezent la 4 mld. euro, face o primă încercare și pe segmentul cash&carry în speranța de a reduce diferența care îl desparte de liderul comerțului modern Kaufland, cu afaceri de peste 1,6 mld. euro anul trecut. Francezii au un nou pariu în speranța de a nu pierd [...]
Grupul american Mondelez International și cel olandez D.E Master Blenders au anunțat că își vor uni operațiunile lor din domeniul cafelei, pentru a crea un grup cu o cifră de afaceri anuală de șapte miliarde de dolari, care va concura direct cu liderul mondial Nestlé, proprietarul mărcilor Nespresso și Nescafé. Noua entitate Jacobs Douwe Egberts va regrupa mărci de cafea precum Jacobs, Carte Noire, Gevalia, Kenco, Tassimo și Millicano, care în prezent aparțin Mondelez, [...]
Producătorii de la Metalquimia, de tehnologie destinată sectorului de carne, au lansat mașina de injectat Movistick 30 PJ, după cum informează Meat & Poultry. Utilaj de injectat saramura cu acțiune constantă, destinată procesării oricărui tip de carne (porc, vită, pui etc). Injectarea poate fi ajustată în plaja de 10, până la 75% / pas, realizându-se o uniformizare deosebită, fără zone moarte. Pierderile sunt eliminate, injectarea efectuându-se în 440 [...]
În conformitate cu Regulamentul (CE) Nr 282/2008 (reactualizat), asupra materialelor plastice reciclate și obiectelor destinate pentru a veni în contact cu produsele alimentare, European Food Safety Authority (EFSA) stabilește că procesul de reciclare trebuie să facă subiectul unui sistem de asigurare a calității (SAC) ce trebuie să respecte cerințele stabilite în Anexa Regulamentului (CE) Nr. 2023/2006 (Comisia Europeană, 2006).   Reglementarea reciclăr [...]
Romania, reprezentata la concursul de inovare pentru produse alimentare din cadrul la Sial 2014 de catre o echipa de la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, a fost premiata cu  pentru o noua formula de inghetata numai cu ingrediente naturale, ce a fost testata industrial, informeaza ModernBuyer. Concursul a reunit cele mai importante centre universitare din Europa, 16 echipe din 16 tari si-au demonstrat capacitatea de a crea produse eco-inovative care sa raspunda [...]
O delegație a ministerului Agriculturii, condusă de ministrul Daniel Constantin, a participat la sediul Parlamentului European în Bruxelles la o conferință de promovare a produselor tradiționale unde a organizat și o degustare de mititei, brânzeturi, vin și bere din România.„Micul românesc nu mai este doar un brand național, ci unul european. Astăzi am demonstrat că acest produs specific României se asortează foarte bine cu muștarul franțuzesc sau cu berea [...]
Compania Legume Fructe Buzău SA, controlată indirect de omul de afaceri Gheorghe Doloiu și care produce conserve de legume și fructe, a investit în această vară 0,5 milioane de euro în utilaje pentru a-și majora capacitatea de producție și pentru a diversifica portofoliul de conserve pe care le vinde sub brandurile „Bucătăreasa“ și „Rossa’C“, informeaza Ziarul financiar.   „Când foloseam utilajele vechi, producția era aproap [...]

 

Meat Milk TV
testo
testo
infoALIMENT MAGAZIN